Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 55
  • Переглядів: 57

Чи була безсмертною Діва Марія? (+аудіо)

Категорія:

Спецтема:

Активне довголіття дозволяє поєднати енергійність молодості з досвідом зрілості. Це необхідна умова формування ефективної еліти, спроможної подати особистий приклад і очолити перехід людства до постіндустріальної суспільно-економічної формації.

mariyazisusom-1.jpg

Діва Марія з маленьким Ісусом
Діва Марія з маленьким Ісусом

Аудіоверсія: Чи була безсмертною Діва Марія?

Для початку пропоную визначитися з термінами і розрізняти «уявне безсмертя», «умовне безсмертя» і «повне безсмертя».

Уявне безсмертя – це коли людина живе значно довше у порівнянні з усіма «нормальними людьми», наприклад, 400 чи 1000 років. Вона врешті-решт вмирає, проте сучасникам уявляється безсмертною. Легендарним прикладом уявно безсмертної людини є Матусаїл, який, згідно з біблійною книгою «Буття», прожив 969 років. Уявне безсмертя – це супердовголіття, яке може стати сходинкою для переходу до «умовного безсмертя».

Умовне безсмертя – це коли людина може жити не вмираючи, якщо вона для цього постійно докладає спеціальних зусиль. Якщо ж вона «розслабляється», то вмирає як усі «уявно безсмертні». Умовно безсмертна людина може здійснити наступний еволюційний крок і стати повністю безсмертною – боголюдиною.

Повне безсмертя – це коли відбувається цілковите і нерозривне поєднання божественного і людського, внаслідок чого плоть набуває нових якостей і залишається безсмертною без додаткових зусиль. Тобто безсмертя («життя вічне») стає для людини звичним і невимушеним – формується боголюдська раса безсмертних.   

Ознакою належності людини до безсмертних є відсутність ознак старіння. Тобто, незалежно від прожитих років, людина виглядає на 30 – як молодик (парубок, козак) або молодиця (невіста, дівиця, діва).

Природа прагне до рівноваги, тому короткоживучі види володіють високою плодючістю, а довгоживучі – низькою. Тому природно, що сім’ї безсмертних зазвичай малодітні. Принаймні, так описує життя безсмертних (ельфів) Джон Толкін.

Рух від смертності до безсмертя є проявом еволюції. Людина має божественне ядро, дух, душу і плоть. Нині вона вже має безсмертне божественне ядро і безсмертний дух. Життя у святості дає людині безсмертну душу, тобто можливість народитися з пам’яттю про своє попереднє життя. Наступний еволюційний крок полягає у вдосконаленні плоті й набутті нею спочатку довголіття, а потім і повного безсмертя.

Згідно з Євангелієм, на початку свого служіння Ісус уже був повністю безсмертним – боголюдиною, хрестом, спасом: «Озвався Симон Петро й каже до Нього: Ти хрестос – син Божий». Судячи з заснованої Ісусом філософії динамізму, Він прагнув поділитися досвідом і відкрити людям шлях до повного безсмертя. Для цього Він доніс до людей необхідні знання і підтвердив їх істинність особистим прикладом – див: «Ви, що пішли за мною», або Мотивація до фізичного безсмертя. «Господь наш Ісус Хрестос став сином людським для того, щоб людина зробилася сином Божим» – так писав про це святий Іриней Ліонський (130–202).

– Як Ісус спромігся досягти повного безсмертя?

Вочевидь, тут відбулось поєднання і особистого духовного подвигу, і високих знань, і правильного виховання, і сприятливої спадковості.  

– Чи була безсмертною матір Ісуса – Діва Марія?  

Те, що Марію називали Дівою, свідчить про те, що вона протягом всього життя виглядала як молодиця: гелленське слово «παρθένος» (партенос) означає «діва, дівчина, молода жінка». У час відкритої діяльності Ісуса його матері було близько 50 років, але вона залишалася настільки енергійною, життєра­дісною і молодою, що поряд з Ісусом сприйма­лася як його сестра-одноліток (саме так їх і зображають на іконах). З цього можна зробити припущення, що Марія володіла принаймні супердовголіттям (уявним безсмертям). В індоарійській традиції санскритське слово «деві» означає «богиня», тобто жінка з божественною свідомістю.

Згідно з церковними переказами, її мертвого тіла не знайшли, подібно як і тіла апостола Івана, який здобув фізичне безсмертя. З цього можна зробити припущення, що Марія також мала безсмертне тіло. Тому вона зникла і продовжила земне життя в іншому місці під іншим іменем – так, як це зазвичай роблять безсмертні. Наприклад, Аполлоній Тіанський, який був ровесником Ісуса: під приводом якогось доручення він відіслав своїх учнів, а сам зник і більше ніколи відкрито не з’являвся; через це його послідовники були переконані, що він не вмер, і довгий час чекали його появи. Так само зник Ісус Хрестос: повідомлення про його «вознесіння» є фарисейськими вставками – див.: Куди подівся Ісус Хрестос? Послідовники Ісуса жили й живуть в очікуванні, що Господь може з’явитися будь-якої миті.    

– А що відомо про Святого Йосипа – батька Ісуса?

Відомо лише те, що він був дуже подібним до свого сина. Читаємо в Євангелії: «Довідавшись від сотника, що Ісус вже мертвий, Пилат дозволив видати Йосипові тіло». Згідно з римськими законами, тіла страчених віддавали родичам. Біля Ісуса до останніх хвилин його життя перебували його матір Марія, дві її сестри, а також апостол Іван – двоюрідний брат Ісуса. Чому Пилат віддав тіло не їм – явним родичам, а Йосипу – своєму раднику? Тому що Йосип був батьком Ісуса, про що він прямо сказав Пилатові. Безперечним доказом правдивості його слів була очевидна зовнішня подібність Йосипа та Ісуса, характерна для батька і сина. Зовнішня подібність є достатнім чинником визнання батьківства і в сучасній судовій практиці. Окрім того, Пилат знав Йосипа як людину чесну й надійну, то ж у нього не було підстав для недовіри. Отже, майстер-тектун Йосип з Назарета і майстер-будівельник Йосип Ариматейський виявилися тією ж самою особою. Очевидна подібність з сином свідчить про те, що Йосип виглядав молодо, а це аргумент на користь його можливого безсмертя чи принаймні схильності до довголіття.  

Другим аргументом є те, що безсмертні прагнуть знаходити собі пару з подібних до себе. Якщо Марія одружилася з Йосипом, значить у них було багато спільного.

Нарешті, звернімо увагу, що Ісус був єдиною дитиною у Марії і Йосипа, принаймні в описаний Євангелієм період. І це в ті часи, коли сім’ї звичайних людей мали по десятку-півтора дітей. Малодітні сім’ї – це також ознака безсмертних.   

– Як досягнути безсмертя?

Загальну рекомендацію дав Ісус Хрестос «Шукайте найперше Царства Божого та правди його, а все інше вам додасться» (Матвій 6.33).

– А як піднестися у простір Царства божого?  

Для цього треба досліджувати Євангеліє, пізнавати заповіді Ісуса Хреста і застосовувати все, що робить людину досконалішою, здоровішою, щасливішою, успішнішою: Вічне життя: 7 необхідних компонентів режиму керованої молодості.

– Чому для нас так важливе питання активного довголіття і безсмертя?

Тому що активне довголіття, а тим більше безсмертя, дозволяє поєднати енергійність молодості з досвідом зрілості. Це необхідна умова формування ефективної еліти, спроможної подати народу особистий приклад і очолити перехід до постіндустріальної суспільно-економічної формації.

Ісус стукає у двері. Художник Дель Парсон (США).

Безсмертні посеред нас!

Є і будуть!

Продовження: Аріохрестиянство – проект безсмертних: нове дихання

Наші інтереси: 

Пізнаємо людські можливості, розкриваємо свій потенціал. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Безсмертя цікаве тільки для тих, у кого є плани хоча б на 100 років.

Володимир Федько каже:
Навіщо людям безсмертя, якщо 99% населення планети не знає, що робити у вільний вечір чи вихідний день :-)

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

У моєї бабусі на стіні колись був колодар з цією ілюстрацієї від Деля Парсона. Там був напис: "Ось я стою біля ваших дверей і стукаю".

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Одразу пропоную здійснити виправлення імен. В книзі "Буття" перекладу http://bibliya.in.ua/index.php/site/knyha?k=but#r5 Івана Хоменка використано імення Матусаїл, замість синодального церковнослов’янського Мафусаил.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую, виправив.

Арій Хрестовий каже:
Одразу пропоную здійснити виправлення імен. В книзі "Буття" перекладу <a href="http://bibliya.in.ua/index.php/site/knyha?k=but#r5" rel="nofollow">http://bibliya.in.ua/index.php/site/knyha?k=but#r5</a> Івана Хоменка використано імення Матусаїл, замість синодального церковнослов’янського Мафусаил.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Скотарі жили за місячним календарем, тому Матусаїл прожив всього-на-всього 969 місяців, що приблизно рівняється 80 рокам. багато, але не рекордно :)

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Звідки думка про те, що Матусаїл займався скотарством?
Стосовно місячного колодара. Якщо виходити з цього припущення скільки тоді прожив Енох і в якому віці він породив Матусаїла?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Бо скотарі живуть місячними циклами - подивіться на свята євреїв та арабів. А Єнох жив собі до 30 років. Того часу це було добре.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

З такими міркуваннями можна дійти до того, що Енох зачав Матусаїла в 4-літньому віці. Де логіка?
До того ж мова іде про допотопні часи, коли євреїв і арабів ще не було у Причорномор’ї.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Я не фахівець в міфології, але облік віку людей місяцями мені видається більш природнім ніж життя сотнями років. Подібного прикладу не бачу.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Але якщо лічити місяцями, то виходить, що у 5-літнього хлопця народився син. Хіба це природньо? Можливо в сумерських мітах поняття рік не рівне сучасному поняттю рік. Але припущення про те, що той рік відповідає сучасному місяцю, є хибним. І це описано у відповідній критиці.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

!Чудово, Леоніде, приємно бачити людину, яка вміє думати. Це ще один доказ про надуманість обчислення віку мітичних осіб місяцями.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Скотарі також рахують життя людей не місяцями, а роками. Навіть якщо вони використовують місячний календар.

Сірко Крутивус каже:
Скотарі жили за місячним календарем, тому Матусаїл прожив всього-на-всього 969 місяців, що приблизно рівняється 80 рокам. багато, але не рекордно :)

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

В обчисленні віку за місяцями мітичних персонажів є один секрет: певно, хтось хотів приховати інформацію, що людина може прожити дуже довго не кажучи вже про безсмертя.
Малоймовірним є те, що його придумали від неможливості пояснити дуже тривалий вік.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Велика тривалість життя біблійних патріархів людства може свідчити про те, ще керівну роль виконувала раса довгожителів.

І це правильно, адже довгоживучі керівники могли накопичити досвід, необхідний для ефективного керування складними соціальними системами.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Серед нормальних людей одним з найбільших довгожителів був Епіменід, котрий за даними літописців прожив 167 років. Відомості про цю видатну особистість, котрі мені вдалось зібрати, відобразив у збірці "Антична мудрість".

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Леоніде, було б чудово, якби ці вже готові біографічні статті ти поступово додав до нашого Словника (вікіпедії) https://www.ar25.org/project/dictionary

Леонід Українець каже:
Серед нормальних людей одним з найбільших довгожителів був Епіменід, котрий за даними літописців прожив 167 років. Відомості про цю видатну особистість, котрі мені вдалось зібрати, відобразив у збірці "<a href="https://www.ar25.org/article/antychna-mudrist-10-nayvydatnishyh-filosofi... class="bb-url" rel="nofollow">Антична мудрість</a>".

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Цікаво почитати цих літописців. Чи є оригінали згадок про нього раніш нової доби?

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Я трохи некоректно висловився. Мабуть, не літописців-сучасників, але античних істориків. Ксенофан вказує вік Епіменіда рівним 154 роки, Флегонт - 157, Григорій Кіпрський - 150. Згідно усної критської традиції Епіменід прожив приблизно 300 років. З найдавніших праць, де описано життя цього мислителя і цілителя, є життєписи філософів авторства Діогена Лаертського (це 3 століття Хрестової Ери). Серед науковців 21 століття окреме дослідження цьому питанню присвятив уральський учений Зайков.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

В біблійній традиції Матусаїл є дідом Ноя, тобто він жив ще до потопу (Циркумпонтійської катастрофи). Ще знайшов в інтернеті короткі відомості про допотопного сумерського царя Убар-Туту, котрий правив 18 600 років.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття.Чудова картина (образ) Марії з Ісусом художника Олександра Охапкіна.На картині символічно зображено яблуко.Чи то як плід пізнання,чи то як харч для безсмертних.
Поділяю думку,що еліта повинна бути фізично здоровою.Вже не вийде пройдисвітам одіти якісь церковні вбрання та обкластися церковним крамом і під це розказувати про Царство Боже.Тепер люди повинні спитати жерця чому він сам не робить те про що говорить і взагалі чому у "служителів і намісників" Бога на Землі ІМТ часто близький до 40 одиниць.

Пам'ятаю як Дон Хуан познайомив Карлоса Кастанеду із людиною,якій було дві тисячі років(якщо не помиляюся).У Карлоса чомусь було велике здивування,що цією людиною була саме жінка,а не чоловік.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Райське яблуко – це символ переходу від пранаріянства до харчування плодами - Покинутий рай Борії. Першим плодом стало яблуко.

Явсе Світ каже:
Чудова стаття.Чудова картина (образ) Марії з Ісусом художника Олександра Охапкіна.На картині символічно зображено яблуко.Чи то як плід пізнання,чи то як харч для безсмертних.
Поділяю думку,що еліта повинна бути фізично здоровою.Вже не вийде пройдисвітам одіти якісь церковні вбрання та обкластися церковним крамом і під це розказувати про Царство Боже.Тепер люди повинні спитати жерця чому він сам не робить те про що говорить і взагалі чому у "служителів і намісників" Бога на Землі ІМТ часто близький до 40 одиниць.
Пам'ятаю як Дон Хуан познайомив Карлоса Кастанеду із людиною,якій було дві тисячі років(якщо не помиляюся).У Карлоса чомусь було велике здивування,що цією людиною була саме жінка,а не чоловік.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

На сьогоднішній день, доступний 30-50грв на день - Напиток Богів, який відновлює плоть і енергетику людини(над людини), це є вино 1сорту - винонградий свіжо віджатий сік.... Смачного

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

На днях зібрав свій скромний урожай винограду.Коли чавив сік,то випив за один раз десь 200-300 грамів на порожній шлунок.Цікаво,що вже пастеризований той самий сік,немає тієї якості надавати "крила".

Андрій Юрків каже:
На сьогоднішній день, доступний 30-50грв на день - Напиток Богів, який відновлює плоть і енергетику людини(над людини), це є вино 1сорту - винонградий свіжо віджатий сік.... Смачного

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

Так і є - лише свіжо віджатий... надає крила.З особистого досвіту переконався мінімум - 750мл,приблизно 1-1.1 кг виногаду. P.S: вижатий на дискових(високо оборотних) соковижималках ефект нулювий. Рекомендую прес або наданий момент користуюся http://www.motoram.com.ua/ruchnaya-sokovigimalka-chugunnaya-motor-sich-sbch-1/p169189/

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Так само на мою думку можна спостерігати "нульовий" ефект від приготованих у блендері сирих страв.Чи то справа в електриці,чи можливо сталеві ножі перебиваючи овочі і фрукти на високих оборотах і на дуже мілкі частини міняють молекулярний склад свіжих продуктів і таким чином роблять їх "мертвими".

Дякую за посилання.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

...високі обороти міняють молекулярний склад - курс хімії змішування речовин.

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Поясніть, будь-ласка, як високооборотні блендери та соковижималки змінюють молекулярну структуру соку??? Бо я тепер почав переживати, що від спожитих мною свіжих соків ефект нульовий!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83%D0%BC%D1%96%D1%88_(%D1%85%D1%96%D0%BC%D1%96%D1%8F) Раді інтересу візміть прес - приготуйте виноградний сік, звертайте увагу на запах соку і реакцію організму - попийте 1 тиждень.На слідуючий тиждень скористайтесь високо оборотною соковижималкою... поділіться досвідом.

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Останнього гравця на "НО" зареєстровано: один мiсяць чотири днi тому.

Хай Буде!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Брати участь у грі чи не брати - диктується внутрішньою потребою людини в цьому, а не є обов*язком :-) Це стосується і написання блогів. Якщо є внутрішня потреба - гравець пише.

Я, наприклад, хоча дружу з Ігорем більше 15 років і брав участь у багатьох його проектах, прийшов на НО в кінці січня, тобто 8 місяців тому назад.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Потрібен маркетинг, вірусні відео, навіть меми - серйозно!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Джон Кеннеді почав свою президентську виборчу кампанію з гаслом:
"НЕ запитуй, що для тебе повинна зробити Америка!. Запитуй, що ти можеш зробити для Америки!"

На мій погляд, це якраз підходить для нашої спільноти.

НЕ запитуй, що тобі дасть НО.
Запитуй, що ти можеш зробити для розбудови НО.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Мені здається, що в дискусію вкралася помилка відносно виразу "місячний календар". Тобто, під виразом "місячний" малося на увазі, що обчислення велися по Місяцю, а не по Сонцю...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Навіщо людям безсмертя, якщо 99% населення планети не знає, що робити у вільний вечір чи вихідний день :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Безсмертя цікаве тільки для тих, у кого є плани хоча б на 100 років.

Володимир Федько каже:
Навіщо людям безсмертя, якщо 99% населення планети не знає, що робити у вільний вечір чи вихідний день :-)

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Мені, на сьогодні, потрібно років 40-50... щоб переглянути свою колекцію фільмів про Третій Рейх і спецслужби (більше 1500 фільмів), перечитати книжки (близько 600 паперових та близько 5000 в електронному форматі) і безліч статей на вказану тематику... А також написати свої задумані статті і книги :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Благословляю.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Отже, маєш потужну мотивацію для реалізації свого довголіття. Ти від природи маєш потужне здоров’я. Якщо почнеш цілеспрямовано працювати над психофізичним вдосконаленням - доживеш до 150. Тоді точно встигнеш все перечитати і написати.

Володимир Федько каже:
Мені, на сьогодні, потрібно років 40-50... щоб переглянути свою колекцію фільмів про Третій Рейх і спецслужби (більше 1500 фільмів), перечитати книжки (близько 600 паперових та близько 5000 в електронному форматі) і безліч статей на вказану тематику... А також написати свої задумані статті і книги :-)

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

На мою думку, квінтесенцією статті є:

Цитата:
"Життя у святості дає людині безсмертну душу, тобто можливість народитися з пам’яттю про своє попереднє життя. Наступний еволюційний крок полягає у вдосконаленні плоті й набутті нею спочатку довголіття, а потім і повного безсмертя".

Якщо ж людина порушує правило "жити у святості", то еволюції для неї не передбачено!

Таким чином, тільки "життя у святості" дає шанс увійти до Легіону Безсмертних!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Безсмертні посеред нас!
Є і будуть!

Все, що робиться з власної волі, – добро!