Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американська розвідка посилила стеження за Росією – The Washington Post

Категорія:

Спецтема:

Роботи включають секретні операції ЦРУ, залучення сил і засобів радіоелектронної розвідки АНБ, супутникових систем та інших можливостей для збору інформації. За останні два роки Москва своїми діями заставала США зненацька. Як приклад, це - анексія Криму, втручання у війну в Сирії та ймовірну причетність до хакерських атак проти США і Європи

Останні директиви Білого дому підвищили пріоритет російського напрямку в роботі американської розвідки

Американські розвідслужби розширюють операції щодо Росії, і їхній масштаб стає більшим, ніж будь-коли після «холодної війни».

Про це повідомляє газета Washington Post (переклад – «Голос Америки»).

Посилаючись на анонімні джерела у федеральному уряді, видання пише, що посилення роботи включають секретні операції ЦРУ, залучення сил і засобів радіоелектронної розвідки АНБ, супутникових систем та інших можливостей для збору інформації.

У статті йдеться, що розвідувальні відомства, які раніше відвернули свою увагу від Росії, сконцентрувавшись на терористичних загрозах і зонах воєнних конфліктів США, провели перерозподіл ресурсів.

Джерела Washington Post кажуть, що цих заходів вживають у рамках зусиль з відновлення розвідувального потенціалу США, який продовжував виснажуватися, незважаючи на прагнення Росії знову заявити про себе як про світову державу.

За останні два роки, стверджують джерела, Москва своїми діями заставала США зненацька. Як приклади вони називають анексію Криму, втручання у війну в Сирії та ймовірну причетність до хакерських атак проти США і Європи, зазначає газета.

Згідно з даними Washington Post, боротьба з тероризмом, як і раніше, залишається головним пріоритетом у роботі американської розвідки, але чиновники кажуть, що останні директиви Білого дому і управління директора національної розвідки вперше після розпаду Радянського Союзу підвищили позиції Росії в списку пріоритетів розвідслужб.

Американські чиновники наголосили, що, хоча необхідність посилення розвідувальної діяльності щодо Росії вважається важливим пріоритетом, немає намірів перевести ЦРУ або інші розвідслужби в стан, в якому вони перебували за часів «холодної війни», пише газета.

Колишні чиновники згадують, що на піку того конфлікту американські розвідслужби часто виділяли 40 і більше відсотків свого персоналу і ресурсів на збір даних про Радянський Союз і його комуністичних сателітів.

Як пише Washington Post, сьогодні ЦРУ та інші відомства виділяють на діяльність, пов'язану з Росією, не більше 10 відсотків свого бюджету, але цей показник збільшився за останніх два роки.

Наші інтереси: 

США знає, з ким треба боротися. США - союзник України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

МОРДОР повинен бути знищеним!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

МОРДОР повинен бути знищеним!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цитата із статті:
"За останні два роки, стверджують джерела, Москва своїми діями заставала США зненацька."

Не розумію чим займалося ЦРУ останні 8-10 років і хто відповість за даремно потрачені кошти американських платників податків.

Вірю в те, що розумію.