Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Друзі, прошу допомогти з оплатою сервера для «Народного Оглядача»

Радіймо, арії! Отримали рахунок на суму 4155 грн., що відповідає 139.90 EUR. Його треба оплатити до 25 серпня. Бажано швидко закрити це питання і далі спокійно працювати.

160821serverno-3.jpg

Хлопці і дівчата! Для роботи нашого сервера потрібна енергія!
Хлопці і дівчата! Для роботи нашого сервера потрібна енергія!

Розвиток нашого проекту відбувається в плановому порядку, про що вже повідомлялося у статті Структурування і розгортання – новий етап розвитку Народного Оглядача.

У липні ми завершили роботи з прискорення сайту. Тлумачний Словник вдосконалили і перетворили на енциклопедію Великого Переходу, повністю інтегровану в роботу сайту.  Прикладом є стаття демоси. Відтепер важливі статті з цієї нашої Вікі можна долучати до відповідних рубрик, позначати тегами і виносити на головну сторінку.

Далі розвиваємо Intermarium.TV – постіндустріальне телебачення. Нові відеозаписи дивіться на цій сторінці.

Успішно відбувається розвиток ідеології творення нового світу: Постіндустріальний солідаризм – ідеологія творення цивілізації Міжмор’я. Справжнім відкриттям стала інформація про діяльність митрополита Андрея Шептицького.  

Тривають дослідження Євангелія. Виявилося, що події двотисячолітньої давності нині набувають дедалі більшої актуальності. Підтвердженням є стаття Демоси Ісуса Хреста: брахмани, кшатрії, господарі, яка розкриває модель ідеальної організації.

Зараз активно розробляємо програмне забезпечення екосистеми Інституту Міжмор’я. З початку вересня маємо приступити до практичного випробовування. Буде цікаво!

Але спочатку треба заплатити за оренду сервера для «Народного Оглядача». Прошу ВСІХ наших прихильників дружно підтримати спільну справу! Для когось це займе кілька хвилин (натиснути кілька кнопок на комп’ютері), комусь доведеться підійти до банківського відділення чи терміналу Приватбанку.

Особливо велика надія на наших друзів за кордоном. Завдяки високому курсу валют, те, що для вас дрібниці – для нас в Україні є суттєвою підтримкою. Додам, що навіть маленькі пожертви надихають і додають сили.

Для підтримки розробки можна робити автоматичні інвестиції через сайт або регулярні дари через Приватбанк:

Можна також робити перекази на мою картку Приватбанку: 4731 1856 1099 7030

Для наших закордонних друзів є й інші варіанти.

Після здійснення переказу прошу мені про це повідомити: sensar[@]meta.ua

Загальна кількість інвестицій залежить від кількості акціонерів. Тому прошу прихильників нашої справи, які досі лише спостерігали, активно фінансувати наші проекти, а також долучати до справи нових прихильників. Досвід показав, що для цього корисно використовувати наші паперові видання, які можна придбати на сайті за гали: 

Розповідайте знайомим про наш стартап і долучайте їх до громади акціонерів. Для цього допоможіть людині зареєструватися на сайті, стати гравцем (придумати аватар та ім’я), зробити першу інвестицію і стати інвестором.

Друзі, ми всі є солдатами тотальної війни, яка відбувається на всіх рівнях – від світоглядного й історичного до економічного та військового. Померлі на небесах і живі в окопах дивляться на нас з надією. Для відродження України ми маємо все: час, здібності, знання і гроші – стільки, скільки треба, не більше і не менше.

Війна – це прискорювач перетворень. Вона триватиме доти, доки Україна перенародиться, здійснить метаморфозу. Для цього їй потрібні світогляд, знання, організаційний інструментарій. Творенням усього цього й займається наш стартап.

Творимо! 

Наші інтереси: 

Наш сайт є не тільки колективним інформатором, а й колективним організатором. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Якщо стаття підготовлена, то її публікація на НО займає не більше хвилини.

Миро, ти мені друг, навіть давній друг, але істина дорожче! :-)

Навіть якщо стаття підготовлена, то гарно змонтувати її з 7-12 ілюстраціями, переглянути, додати інші матеріали "в тему" аж ніяк не вкладається в хвилину :-)

Справа в іншому... Якщо поважаєш себе і свою інтелектуальну працю, то витрачаєш на створення гарної публікації у своїй блогосфері певний час. І не рахуєш секунди/хвилини, які витратив на створення запису у блозі.

Перш за все МЕТА, заради чого ти прийшов і зареєструвався на сайті "Народний оглядач" ! Все інше похідне від цього...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Станко Драгоман.
0
Ще не підтримано

Сайт дуже повільно працює, іноді просто не доступний. Хостинг у Німеччині незадовільний.

А за який період набігло 139.90 EUR?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Сайт працює досить швидко, а для неавторизованих користувачів (тільки читання) - миттєво.

Інколи буває гальмування через наплив пошукових систем, проте завдяки їм статті сайту добре проіндексовані і легко знаходяться через пошуковики.

НО - не просто сайт, а засіб масової інформації, а також соціальна мережа і система обміну енергією, тому потребує потужного сервера. Щомісяця ми за нього платимо майже 140 євро.

Завдяки потужному серверу НО працює стабільно і може обслуговувати велику кількість користувачів. Наприклад, в цей момент сайт читає 498 користувачів, з них 6 авторизовані.

Інколи на сайті одночасно буває понад 3 тисячі користувачів. Особливо напередодні святкових подій, які добре висвітлені на сайті.

Наприклад, зараз люди читають на НО статті про символіку, бо наближається свято Прапора.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Станко Драгоман.
0
Ще не підтримано

Пане Ігоре!

Якби сайт працював швидко, то я б не витрачав дарма час на тем, щоб повідомити про те, що він працює повільно. Я просто порівнюю з іншими сайтами.

Ось, наприклад, пінг іншого українського сайту: https://www.site24x7.com/public/t/results-1471860745404.html — він в рази швидший і доступний з різних кінців світу.

Натомість, НО 100 % не пінгується, сторінки ледве вантажаться в Україні, за кордоном (був кілька днів тому) користуватися ним майже неможливо, сторінки вантажаться по кілька десятків секунд:

http://www.site24x7.com/public/t/results-1471860665158.html

Ми орендуємо сервери в Амазона, на одному сервері лежить з десяток сайтів, вартість на місяць — біля 35 доларів.

3 тис. користувачів водночас — це зовсім невелике навантаження. Сайт має працювати швидше.

Я ні до чого не закликаю, лише вказую на факти.

Дякую.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Народному Оглядачу вже 16 років. На нашому сайті доступні 35 тисяч статей, на порядок більше коментарів, соціальна мережа і голосування внутрішньою енергією. Природно, що він повільніший, ніж легкі сайти.

Проте для неавторизованих користувачів він завантажується миттєво.

Щойно перевірив завантаження головної сторінки для авторизованого користувача: приблизно 5 секунд. Це прийнятно.

Ми зараз працюємо над розробкою нового полегшеного дизайну НО, зручного для мобільних пристроїв. Але спочатку створимо мережу сайтів Інституту Міжмор’я.

Пробували працювати на дешевшому хостингу, але сайт не витримував пікових навантажень. Нам дешевше мати потужний сервер, чим витрачати кошти на адміністрування слабкого.

Ось тест швидкодії НО. Швидкість завантаження 1 секунда:

http://image.prntscr.com/image/29221482fc6249579eb26655fbb3066a.png

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Відносно завантаження сторінок...

Доступ до Інету кабельний:

- Для незареєстрованих користувачів сайт вантажиться/перезавантажується майже миттєво - 1-3 секунди.
- Для зареєстрованих користувачів (коли зайшов на сайт) сторінки вантажаться значно довше... Це особливо неприємно, коли монтуєш блог...

Доступ до Інету з мобільних пристроїв:

- Заходив на сайт з "крутого" планшета незареєстрованим... Сторінки вантажилися миттєво.
- Зі смартфона не тестував.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Станко Драгоман.
0
Ще не підтримано

Пане Ігоре, чи розглядалася можливість перейти на MediaWiki? Річ у тім, що нічого простішого для дописувачів ще не придумали. Зареєстровані користувачі не мають страждати від повільної роботи сайту. Бо випливає, що я маю вийти з облікового запису, щоб походити сайтом, без можливості коментування. Мені лячно думати про те, скільки часу зараз займає створення однієї статті. Якщо текст готовий, то на вікі створення статті, форматування, додавання фото займає не більше 5 хвилин.

Швидкість роботи сайту на MediaWiki теж дуже пристойна.

І найголовніше — є журнал редагувань.

Ось сайт на вікі для прикладу: http://ababahalamaha.com.ua/q/892u

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Щоб просто походити сайтом без коментування, досить відкрити нове анонімне вікно у тому ж самому браузері.

Медіавікі у нас вже була. Ми від неї відмовились, бо її мало хто читав. Тепер у нас є своя Вікі, повністю інтегрована в сайт. Вона називається Словник https://www.ar25.org/project/dictionary

У нас всі блоги мають журнал редагувань.

Якщо стаття підготовлена, то її публікація на НО займає не більше хвилини.

Станко Драгоман каже:
Пане Ігоре, чи розглядалася можливість перейти на MediaWiki? Річ у тім, що нічого простішого для дописувачів ще не придумали. Зареєстровані користувачі не мають страждати від повільної роботи сайту. Бо випливає, що я маю вийти з облікового запису, щоб походити сайтом, без можливості коментування. Мені лячно думати про те, скільки часу зараз займає створення однієї статті. Якщо текст готовий, то на вікі створення статті, форматування, додавання фото займає не більше 5 хвилин.
Швидкість роботи сайту на MediaWiki теж дуже пристойна.
І найголовніше — є журнал редагувань.
Ось сайт на вікі для прикладу: <a href="http://ababahalamaha.com.ua/q/892u" rel="nofollow">http://ababahalamaha.com.ua/q/892u</a>

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Якщо стаття підготовлена, то її публікація на НО займає не більше хвилини.

Миро, ти мені друг, навіть давній друг, але істина дорожче! :-)

Навіть якщо стаття підготовлена, то гарно змонтувати її з 7-12 ілюстраціями, переглянути, додати інші матеріали "в тему" аж ніяк не вкладається в хвилину :-)

Справа в іншому... Якщо поважаєш себе і свою інтелектуальну працю, то витрачаєш на створення гарної публікації у своїй блогосфері певний час. І не рахуєш секунди/хвилини, які витратив на створення запису у блозі.

Перш за все МЕТА, заради чого ти прийшов і зареєструвався на сайті "Народний оглядач" ! Все інше похідне від цього...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Станко Драгоман.
0
Ще не підтримано

Миро Продум каже:
Медіавікі у нас вже була. Ми від неї відмовились, бо її мало хто читав.

Не розумію, яким чином система керування контентом впливає на читабельність ресурсу. CMS впливає на швидкість генерування сторінок.

Ігор Каганець каже:
Природно, що він повільніший, ніж легкі сайти.

Моя заувага стосувалася швидкості роботи ресурсу для зареєстрованих користувачів, вона об'єктивно занизька, враховуючи кількість євро, які треба платити за сервер.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

На мій погляд, фінансові питання мають право задавати акціонери, які реально утримують ресурс :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Станко Драгоман.
0
Ще не підтримано

Пане Володимире, я розумію, що я сюди прийшов нещодавно і право писати коментарі мені було даровано наперед. Я лише зауважив дві речі:
1) сайт працює повільно; 2) плата за сервер завищена, враховуючи пункт один.

Зазначу, що я не продаю нікому послуги, лише вказую на очевидні речі. Якщо про таке не можна говорити, я далі мовчатиму. Дякую.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Пане Станко, я ні в якій мірі не посягаю на священну свободу слова, та Ваше право нею користуватися. Ви, безумовно, маєте право вільно висловлювати свої думки з любого приводу! АЛЕ...

Відносно того, що для зареєстрованих користувачів сайт працює повільно я з Вами абсолютно згідний, і про це неодноразово висловлював свою думку в розмовах з Ігорем по Скайпу. Були і є певні глюки в редакторі. Оскільки я пов*язаний з журналом "Перехід-IV" та "НО" більше 15 років, то в процесі роботи над розміщенням блогів (за півроку їх вже 186) постійно тестую сайт і при виявленні глюків, документую їх (скріншотами, наприклад) і негайно повідомляю Ігорі в процесі щоденного спілкування по Скайпу.

Відносно ж фінансових питань, то я довіряю як Ігорю, так і фахівцям - комп*ютерщикам/програмістам, які підтримують та розвивають сайт. З іншого ж боку, в силу власної некомпетенності в цих питаннях, я не можу обговорювати: чому 139 євро, а не 105 чи 145...

Таким чином, питання ж про вартість утримання сайту мають право ставити акціонери, які постійно фінансують розвиток сайту. При цьому, на мій погляд, це не є питанням, яке обговорюється публічно, а є питанням внутрішньої організації оплати за роботи і звітності.

Ще раз наголошую, що пришвидшення роботи сайту для зареєстрованих користувачів завдання актуальне і над ним працюють фахівці.

P.S.
Одночасно додам, що на "НО" я рядовий блогер, зі своїм специфічним сектором інформації... Не більше і не менше :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Справа ж не тільки у швидкості. Тут цілий комплекс завдань: резервування інформації, стійкість до пікових навантажень, індексованість пошуковиками, 35 тисяч кешованих статей, система енергообміну та інше.

Для прискорення сайту треба змінювати його архітектуру. В цьому напрямку працюємо, але повною переробкою сайту займемося тільки після розгортання екосистеми Інституту Міжмор’я.

Якщо ти програміст, до долучайся до нашої компанії. Про прискорення поговоримо професійно. Судячи з аватару, ти людина серйозна :)

Щодо нашої Медіавікі, то її мало хто читав, тому що її статті були недоступними для нашої системи навігації і пошуку.

Станко Драгоман каже:
Миро Продум каже:<blockquote class="bb-quote-body">Медіавікі у нас вже була. Ми від неї відмовились, бо її мало хто читав.</blockquote>

Не розумію, яким чином система керування контентом впливає на читабельність ресурсу. CMS впливає на швидкість генерування сторінок.

Ігор Каганець каже:<blockquote class="bb-quote-body">Природно, що він повільніший, ніж легкі сайти.</blockquote>

Моя заувага стосувалася швидкості роботи ресурсу для зареєстрованих користувачів, вона об'єктивно занизька, враховуючи кількість євро, які треба платити за сервер.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Хто має право додавати нові слова до словника?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Будь-який акціонер з позитивним балансом.

Арій Хрестовий каже:
Хто має право додавати нові слова до словника?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Друзі! Обговорювати переваги і недоліки нашого сайту можливо і потрібно. Нагадую, що на сьогодні, для оплати за сервер бракує майже 1000,0 грн.

Хай Буде!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вчасно розрахувалися за сервер! Радіймо! Щиро дякую всім, хто нас підтримав!

Серпень завжди був найважчим часом для збору пожертв на нашу справу. Проте цього разу ми вирішили фінансове питання швидко і енергійно, без зайвих умовлянь.

Це говорить про те, що активне ядро нашої спільноти піднялося на вищий рівень свідомості, консолідованості і можливостей. Це найголовніший висновок серпня.

Вгору просування - без краплі вагання!
Творимо!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

30 серпня на наш сайт була здійснена DDoS-атака. Завдяки запасу міцності, він витримав, але працював повільно.

Як тільки з’являться потрібні ресурси, ми задіємо доступні засоби захисту від такого роду неприємностей.

Хочеш миру - готуйся до війни, або Береженого Бог береже.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Наша відповідь на DDoS-атаку - Хмарний рівень захисту Народного Оглядача - впроваджено!

Заодно перейшли на захищені мережеві з’єднання - https.

Миро Продум каже:
30 серпня на наш сайт була здійснена DDoS-атака. Завдяки запасу міцності, він витримав, але працював повільно.
Як тільки з’являться потрібні ресурси, ми задіємо доступні засоби захисту від такого роду неприємностей.
Хочеш миру - готуйся до війни, або Береженого Бог береже.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!