Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

15 років з журналом «Перехід-IV»: Арійський хрест

Символіка – це сконцентрований світогляд. Сварга (свастика) - символ планетарного Центру (Оу-країни), знак Ісуса Хреста в аріохрестиянстві, символ шляхетної людини, яка є творцем власної долі і навколишніх подій. 



Традиційний хрест, який використовувався в українських християнських церквах Карпат, подарував мені головний редактор журналу «Перехід-IV» Ігор Каганець у 2002 році.



Традиційний хрест, який використовувався в українських християнських церквах Карпат, подарував журналу «Перехід-IV» голова м. Отинія (Івано-Франківська область) пан Михайло Хавлюк

Цей дерев’яний ручний хрест середини 19 ст. сьогодні зберігається у фондах Коломийського музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського. У книзі Миколи Васильчука “Творення” (Коломия, Народний дім, 1994) говориться, що цей хрест — “цікавий зразок використання архаїчного язичницького елемента (так званого ламаного хреста-свастики) у культових християнських предметах, символ поєднання поганства і християнства у віруваннях мешканців Карпат”.



Ручний дерев'яний хрест у формі свастики. (Покуття або Гуцульщина. Кінець 19 — початок 20 століття. Коломийський музей народного мистецтва Гуцульщини і Покуття ім. Й.Кобринського.)



Наші інтереси: 

Символіка – це сконцентрований світогляд.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Білецький.
0
Ще не підтримано

Чудовий, дуже давній та дуже наш рідний символ, до речі схожий на замок з календаря Цолькін - лікднів

Коментарі

Зображення користувача Микола Білецький.
0
Ще не підтримано

Чудовий, дуже давній та дуже наш рідний символ, до речі схожий на замок з календаря Цолькін - лікднів