Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна має знизити пенсії колишнім чекістам - В'ятрович

Україна має йти шляхом Польщі і скасувати додаткові пільги і надбавки до пенсій екс-діячів комуністичного режиму. І зробити це швидше.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Декомунізація у Польщі триває понад 20 років. Вони йдуть цим шляхом, хоч і повільно, але послідовно. Знизити пенсії для колишніх співробітників спецслужб комуністичного режиму - правильний крок. Україна до цього ще не дійшла, але питання обов'язково розглядатимуть. І мають вирішити швидше, ніж поляки", - сказав він.

В Україні фінансові ресурси використовують недоцільно. Є великий фонд для виплати спецпенсій. Часто їх отримують ті, хто не заслуговує, переконаний експерт.

"Ми розпочали декомунізацію фактично лише рік тому з прийняття відповідних законів. Поки що, це лише політичні рішення морально-правового характеру. Але прийде час і до соціальних. Маємо переглянути пенсії осіб, які боролися проти України. Також потрібно залучити державні ресурси для підтримки людей, які боролися за її незалежність", - додав В'ятрович.

Нагадаємо, 12 липня міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак заявив, що уряд країни планує знизити пенсії для 32 тис. колишніх спецслужбовців комуністичного періоду.

Наші інтереси: 

Це давно потрібно було зробити. Як і скасувати закон про ветеранів, якими вважаються всі, хо "воював" до 1954 року. Ветеранами не є НКВДісти! НКВДісти не повинні отримувати більшу пенсію! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Ідея гарна! Але нездійсненна :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Ідея гарна! Але нездійсненна :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!