Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Початкові переваги Москви обернулися проти неї (аудіо)

Категорія:

Точкою відліку для зворотного ходу в московській гібридній війні можна вважати реакцію урядових структур Великої Британії на насильство під час Євро-2016. Йдеться про організованих і фізично підготовлених російських "хуліганів". Британські експерти вважають, що здійснені ними акти терору санкціоновані Кремлем як ­елемент гібридної війни. Британське видання The Guardian повідомляє про доведений факт участі в цьому дикому насильстві працівників силових структур Росії. 

Що це означає? Те, що відтепер все починає працювати проти Кремля. Якщо у світі відбудеться щось деструктивне, то першим підозрюваним буде Москва. Усі неприємності — теракти, отруєння, епідемії — розглядатимуть як прояви російської гібридної війни.

160624gibrydnaviyna.jpg

Зворотний удар гібридної війни (художник - Володимир Казаневський)
Зворотний удар гібридної війни (художник - Володимир Казаневський)

Гібридна війна — це передусім застосування інформаційної зброї. Її основою є супернахабна брехня, перевертання реальної картини світу. Гібридна агресія дає нападнику великі "плюси", адже вона починається без оголошення, без офіційного розриву договорів, під заклики до миру і братерства. До того ж агресор видає себе за гуманного миротворця, а об'єкт агресії представляє як центр всесвітнього зла. Якщо ж жертва намагається захищатися, то це — "хунта", "розгул воєнщини" і "злобний фанатизм".

Гібридна війна не має правил і кордонів. В одному місці відбувся теракт, в іншому — техногенна аварія чи епідемія. Спробуй довести, хто це організував. Руйнівні постанови уряду — це природна дурість чи ворожа спецоперація? Бездіяльність військового керівництва — це прояв ідіотизму чи організованого ззовні саботажу?

Тобто гібридна війна — зручна для агресора. Здавалось би, що проти неї нема захисту. Але не все так погано. Початок інформаційної війни визначити неможливо. І це дає переваги агресорові. Об'єкт нападу гине, не розуміючи, що відбулося. А якщо він устигне усвідомити, що проти нього триває війна? Тоді отримані агресором на початковому етапі переваги обертаються проти нього самого.

Прикладом цієї аксіоми є російська гібридна війна проти України і всього вільного світу. Неймовірна брехня московських ЗМІ. Різка активація "канонічєского православія" і "русского міра". Потік російськомовної "духовності" у поширюваній в Україні підривній літературі. Сплеск корупції на вищому рівні державної влади. Наплив біженців у Євросоюз. Криваві теракти в Парижі. До масової свідомості починає доходити, що це вже — не збіг обставин, а московська гібридна війна.

Точкою відліку для зворотного ходу в ній можна вважати реакцію урядових структур Великої Британії на насильство під час Євро-2016. Йдеться про організованих і фізично підготовлених російських "хуліганів". Британські експерти вважають, що здійснені ними акти терору санкціоновані Кремлем як ­елемент гібридної війни. Британське видання The Guardian повідомляє про доведений факт участі в цьому дикому насильстві працівників силових структур Росії.

Що це означає? Те, що відтепер все починає працювати проти Кремля. Якщо у світі відбудеться щось деструктивне, то першим підозрюваним буде Москва. Усі неприємності — теракти, отруєння, епідемії — розглядатимуть як прояви російської гібридної війни.

Особливо яскраво це відбуватиметься в Україні, адже вона є головним об'єктом московської агресії. І не тому, що так хочуть українці, а тому, що це — закономірний процес зворотного ходу інформаційної війни. Говориш російською? Це підозріло. Виголошуєш промови російською у Верховній Раді? Агентура Кремля. За це там на місці вже можуть і побити.

Крадеш народне добро і береш хабарі? Виводиш гроші в офшори? Це — економічна диверсія і мародерство під час бойових дій. Скажеш, що це не в зоні бойових дій? Сам розумієш — гібридна війна не має кордонів. Відтепер вся Україна є простором АТО.

Блокуєш українське книговидання? Допускаєш в інформаційний простір України московський продукт? Ігноруєш українські пісні? Саботажник і пособник "русского міра". Молишся в московській церкві, підтримуєш її пожертвами? Зрадник, однозначно.

Москва почала гібридну агресію проти України одразу ж після "братання" 1991 року. За кремлівським планом, 2015-го Україна вже мала бути розчленованою і упокореною маріонеткою. Проте Москві це не вдалося — завдяки громадському опору, добровольчим батальйонам і волонтерському руху.

Через це торік Росія розпочала друге коло гібридної війни — шаленою атакою на українську мову. Проте та ж сама інформаційна зброя двічі не працює. Відтак усе, що нас не вбиває, робить нас сильнішими. Українці встигли усвідомити, що "гібридний брат" насправді є найбільшим гібридним ворогом. І це — ключ до перемоги. Відтепер усі колишні "плюси" війни без правил і обмежень стали для Москви "мінусами". Світ брехнею обійдеш, а назад не повернешся. Такий закон природи, а проти неї не попреш. Посієш вітер — пожнеш бурю.

Інші радіопередачі слухайте на каналі Культура нашого Радіо Міжмор’я

Наші інтереси: 

Просуваємо правильні ідеї в масових виданнях! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Статтю опубліковано в "Газеті по-українськи" накладом 300 тисяч примірників.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Статтю опубліковано в "Газеті по-українськи" накладом 300 тисяч примірників.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Це вагомий внесок в інформаційну війну!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!