Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Естонії відмовились перекладати закони російською мовою

Естонський парламент 17 вересня не підтримав ініціативу опозиційної Соціал-демократичної партії, що запропонувала доручити уряду перекласти 50 найбільш затребуваних законів держави на російську мову.

Соціал-демократи хотіли таким чином підвищити правову обізнаність людей, для яких естонська не є рідною мовою, а також ефективність надання їм правової допомоги.

Ідею перекласти на російську мову закони, що регулюють основні права і повсякденне життя людей, підтримали і різні громадські організації: центр політичних досліджень Praxis, Інститут балтійських досліджень, Естонський центр з прав людини, а також фахівці-правознавці.

Проте представники має більшість у парламенті коаліції Реформістської партії та партії Союз Вітчизни і Республіка відкинули пропозицію опозиції і запропонували виключити це питання з порядку денного парламенту. За цю пропозицію проголосували 35 депутатів, проти були 29 народних обранців. Частина парламентарів не брала участь у голосуванні. На засіданні були присутні 75 зі 101 депутата парламенту.

Міністр юстиції Естонії заявив, що його відомство не буде перекладати закони на російську мову, оскільки, на думку міністерства, інтерес до перекладу законів на російську не дуже високий у суспільстві.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Павильно! Ще й гроші і час зекономлять.

Коментарі

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Павильно! Ще й гроші і час зекономлять.

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Правильно! Ще й гроші і час зекономлять.