Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 58
  • Переглядів: 60

Джо Діспенза: зміна мислення приводить до глибокої перебудови тіла

Категорія:

Світ:

Саме феноменальна сила свідомості завдяки здатності до концентрації створює так звані синаптичні зв'язки - зв'язки між нейронами. Все наше минуле «записано» в нейромережах мозку, які формують те, як ми сприймаємо і відчуваємо світ в цілому і його конкретні об'єкти зокрема. 

dispenza.jpg

Джо Діспенза: наша свідомість впливає на реальність!

Доктор Джо Діспенза (Joe Dispenza) став одним з перших, хто почав досліджувати вплив свідомості на реальність з наукової точки зору. Його теорія взаємозв'язку між матерією і свідомістю принесла йому світову популярність після виходу документального фільму «Ми знаємо, що робить сигнал». Ключове відкриття, зроблене Джо Діспензою, полягає в тому, що мозок не відрізняє фізичні переживання від душевних. Грубо кажучи, клітини "сірої речовини" абсолютно не відрізняють реальне, тобто матеріальне, від уявного, тобто від думок!

Мало хто знає, що дослідження доктора в області свідомості і нейрофізіології почалися з трагічного досвіду. Після того, як Джо Діспенза був збитий машиною, лікарі запропонували йому скріпити ушкоджені хребці за допомогою імпланту, який згодом міг привести до больових відчуттів до кінця життя. Тільки так, на думку лікарів, він зміг би знову ходити.

Але Діспенза вирішив кинути виклик традиційній медицині і відновити своє здоров'я за допомогою сили думки. Всього через 9 місяців терапії Діспенза знову міг ходити. Це і послужило поштовхом до дослідження можливостей свідомості.

Першим кроком на цьому шляху стало спілкування з людьми, які пережили досвід «спонтанної ремісії». Це спонтанне і неможливе з точки зору лікарів зцілення людини від важкого захворювання без застосування традиційного лікування. В ході опитування Діспенза з'ясував, що всі люди, які пройшли через подібний досвід, були переконані в тому, що думка є первинною по відношенню до матерії і може зцілювати будь-які захворювання.

Нейронні мережі

Теорія доктора Діспензи стверджує, що кожен раз, переживаючи будь-якої досвід, ми «активуємо» величезну кількість нейронів в нашому мозку, які в свою чергу впливають на наш фізичний стан.

Саме феноменальна сила свідомості завдяки здатності до концентрації створює так звані синаптичні зв'язки - зв'язки між нейронами. Повторювані переживання (ситуації, думки, почуття) створюють стійкі нейронні зв'язки, які називаються нейронними мережами. Кожна мережа є, по суті, певним спогадом, на основі якого наше тіло в майбутньому реагує на схожі об'єкти та ситуації.

Згідно Діспензі, все наше минуле «записано» в нейромережах мозку, які формують те, як ми сприймаємо і відчуваємо світ в цілому і його конкретні об'єкти зокрема. Таким чином, нам лише здається, що наші реакції спонтанні. Насправді, більшість з них запрограмовано стійкими нейронними зв'язками. Кожен об'єкт (стимул) активує ту чи іншу нейронну мережу, яка в свою чергу викликає набір певних хімічних реакцій в організмі.

Ці хімічні реакції змушують нас діяти або відчувати себе певним чином - бігти або застигати на місці, радіти чи засмучуватися, збуджуватися або впадати в апатію і т. д. Всі наші емоційні реакції - не більше ніж результат хімічних процесів, обумовлених сформованими нейромережами, і ґрунтуються вони на минулому досвіді. Іншими словами, в 99% випадків ми сприймаємо реальність не такою, яка вона є, а інтерпретуємо її на основі готових образів з минулого.

Основне правило нейрофізіології звучить так: нерви, які використовуються разом, з'єднуються.

Це означає, що нейромережі утворюються в результаті повторення і закріплення досвіду. Якщо ж досвід довгий час не відтворюються, то нейромережі розпадаються. Таким чином, звичка утворюється в результаті регулярного «натиску» кнопки однієї і тієї ж нейромережі. Так формуються автоматичні реакції і умовні рефлекси - ви ще не встигли подумати і усвідомити, що відбувається, а ваше тіло вже реагує певним чином.

Сила уваги

Тільки вдумайтеся: наш характер, наші звички, наша особистість є всього лише набором стійких нейромереж, які ми в будь-який момент можемо ослабити або зміцнити завдяки усвідомленому сприйняттю дійсності! Концентруючи увагу усвідомлено і вибірково на те, чого ми хочемо досягти, ми створюємо нові нейронні мережі.

Раніше вчені вважали, що мозок є статичним, але дослідження нейрофізіологів показують, що абсолютно кожен найменший досвід виробляє в ньому тисячі і мільйони нейронних змін, які відображаються на організмі в цілому. У своїй книзі «Еволюція нашого мозку, наука змінювати нашу свідомість» Джо Діспенза ставить логічне запитання: якщо ми будемо за допомогою нашого мислення викликати в організмі певні негативні стани, то чи не стане в підсумку це аномальний стан нормою?

Діспенза провів спеціальний експеримент для підтвердження можливостей нашої свідомості. Люди з однієї групи протягом години щодня натискали на пружний механізм одним і тим же пальцем. Люди з іншої групи повинні були тільки уявляти, що натискають. В результаті пальці людей з першої групи зміцніли на 30%, а з другої - на 22%. Такий вплив чисто уявної практики на фізичні параметри - результат роботи нейронних мереж. Так Джо Діспенза довів, що для мозку і нейронів немає ніякої різниці між реальним і уявним досвідом. А значить, якщо ми приділяємо увагу негативним думкам, наш мозок сприймає їх, як реальність і викликає відповідні зміни в тілі. Наприклад, хворобу, страх, депресію, сплеск агресії і т. д.

Звідки граблі?

Ще один висновок з досліджень Діспензи стосується наших емоцій.

Стійкі нейронні мережі формують неусвідомлені патерни емоційної поведінки, тобто схильність до тих чи інших форм емоційного реагування. У свою чергу, це веде до повторюваного досвіду в житті.

Ми наступаємо на одні й ті ж граблі тільки тому, що не усвідомлюємо причини їх появи! А причина проста - кожна емоція «відчувається» внаслідок викиду в тіло певного набору хімічних речовин, і наш організм просто стає в деякій мірі «залежний» від цих хімічних сполук. Усвідомивши цю залежність, саме як фізіологічну залежність від хімічних речовин, ми можемо від неї позбутися.

Необхідний тільки свідомий підхід.

Джо Діспенза - біохімік, нейрофізіолог, нейропсихолог, хіропрактик, батько трьох дітей  і приваблива в спілкуванні людина. Свої лекції читає з гумором, про нейрофізіологію говорить простою і зрозумілою мовою - справжній ентузіаст від науки, що просвіщає звичайних людей, щедро ділячись своїм 20-річним науковим досвідом.

У своїх поясненнях він активно використовує останні досягнення квантової фізики і говорить про те, що вже настав час, коли людям зараз мало просто дізнатися про щось, але тепер вони зобов'язані застосовувати свої знання на практиці:

«Навіщо чекати якогось особливого моменту або початку нового року для того, щоб почати кардинально міняти своє мислення і життя на краще? Просто починайте це робити прямо зараз: перестаньте проявляти часто повторювані щоденні негативні моменти поведінки, від яких хочете позбутися, наприклад, скажіть собі вранці: "Сьогодні я проживу день, нікого не засуджуючи» або «Сьогодні я не буду нити і скаржитися на все підряд» або «Не буду сьогодні дратуватися»...

Почніть звикати міркувати про себе і розмовляти з собою, як з найкращим другом.

Зміна мислення призводить до глибоких змін і в фізичному тілі. Якщо людина задумалась, неупереджено подивившись на себе з боку:

Хто я? Чому мені погано? Чому я живу так, як не хочу? Що мені потрібно в собі змінити?
Що саме мені заважає? Від чого я хочу позбутися? і т. д. і відчула гостре бажання не реагувати, як раніше, або не робити чогось, як раніше, - це значить, що вона пройшла через процес «усвідомлення». Це внутрішня еволюція.

У цей момент вона зробила стрибок. Відповідно особистість починає змінюватися, а новій особистості потрібно нове тіло. Так відбуваються спонтанні зцілення: з новою свідомістю хвороба більше не може залишатися в тілі, оскільки змінюється вся біохімія організму (ми міняємо думки, а від цього змінюється набір хімічних елементів, що беруть участь в процесах, наша внутрішнє середовище стає токсичним для хвороби), і людина одужує.

Залежну поведінку (тобто адикцію до чого завгодно: від відеоігор до дратівливості) можна визначити дуже легко: це те, що вам важко зупинити, коли ви хочете. Якщо не можете відлипнути від комп'ютера і перевіряєте свою сторінку у Facebook кожні 5 хвилин, або розумієте, наприклад, що дратівливість заважає вашим відносинам, але не можете перестати дратуватися, - знайте, що у вас залежність не тільки на ментальному рівні, а й на біохімічному (ваше тіло вимагає вкидання гормонів, що відповідають за даний стан).

Науково доведено, що дія хімічних елементів триває період від 30 секунд до 2 хвилин, і якщо ви продовжуєте відчувати той чи інший стан довше, знайте, що весь інший час ви штучно підтримуєте його в собі, думками провокуючи циклічне збудження нейромережі і повторний викид небажаних гормонів , що викликають негативні емоції, тобто ви самі підтримуєте в собі цей стан!

За великим рахунком, ви добровільно обираєте своє самопочуття. Найкраща порада для таких ситуацій - навчіться перемикати свою увагу на щось інше: природа, спорт, перегляд комедії, та що завгодно, здатне відвернути і перемкнути вас. Різке перефокусовування уваги дозволить послабити і «згасити» дію гормонів, що відповідають на негативний стан. Ця здатність називається нейропластичністю.

І чим краще ви розвинете в собі цю властивість, тим легше вам буде керувати своїми реакціями, що, по ланцюжку, призведе до величезної безлічі змін у вашому сприйнятті зовнішнього світу і внутрішнього стану. Даний процес і називається еволюцією. Тому що нові думки призводять до нового вибору, новий вибір веде до нової поведінки, нова поведінка веде до нового досвіду, новий досвід веде до нових емоцій, які, разом з новою інформацією з навколишнього світу, починають міняти ваші гени епігенетично (тобто вдруге). А потім ці нові емоції, в свою чергу, починають викликати нові думки, і так ви розвиваєте самоповагу, впевненість в собі і т. д. Саме таким чином ми можемо вдосконалити себе і, відповідно, своє життя.

Депресія - теж яскравий приклад залежності. Будь-який стан залежності говорить про біохімічний дисбалансі в тілі, а також про дисбаланс в роботі зв'язку «свідомість-тіло».

Найбільша помилка людей в тому, що вони асоціюють свої емоції і лінію поведінки зі своєю особистістю: ми так і кажемо «Я нервовий», «Я слабовольний», «Я хворий», «Я нещасний» і т. д. Вони вважають, що прояв певних емоцій ідентифікує їх особу, тому постійно підсвідомо прагнуть повторювати схему реагування або стан (наприклад, фізичну хвороба або депресію), ніби підтверджуючи собі кожен раз, хто вони такі. Навіть якщо самі дуже страждають при цьому! Величезна помилка. Будь-яка небажаний стан можна при бажанні прибрати, а можливості кожної людини обмежені тільки її фантазією.

І коли хочете змін в житті, уявіть чітко, чого саме ви хочете, але не розробляйте в розумі «жорсткий план» того, ЯК САМЕ це станеться, для можливості «вибору» найкращого для вас варіанту, який може виявитися абсолютно несподіваним. Досить внутрішньо розслабитися і спробувати порадіти від душі того, що ще не відбулося, але обов'язково відбудеться. Знаєте чому? Тому що на квантовому рівні реальності це вже сталося, за умови, що ви чітко уявили і від душі пораділи. Саме з квантового рівня починається зародження матеріалізації подій. Так почніть діяти спочатку там.

Люди звикли радіти тільки тому, що «можна помацати», що вже реалізувалося. Але ми не звикли довіряти самим собі і своїм здібностям до СТВОРЕННЯ реальності, хоча займаємося цим щодня і, в основному, на негативній хвилі. Досить згадати, як часто реалізуються наші побоювання, хоча ці події теж сформовані нами, тільки без контролю...

А ось коли ви виробите в собі здатність до контролю над мисленням і емоціями, почнуть відбуватися справжні чудеса. Повірте, я можу навести тисячі прекрасних і надихаючих прикладів. Знаєте, коли хтось посміхається і каже, що щось станеться, а його питають: «Звідки ти знаєш?», а він спокійно відповідає: «Просто знаю...». Це яскравий приклад контрольованої реалізації подій... Упевнений, що абсолютно кожен хоч раз відчував це особливий стан.

І ще Діспенза радить: ніколи не переставайте вчитися. Найкраще інформація засвоюється, коли людина здивована. Намагайтеся щодня дізнаватися щось нове - це розвиває і тренує ваш мозок, створюючи нові нейронні зв'язки, що в свою чергу, буде міняти і розвивати вашу здатність до усвідомленого мислення, яка допоможе вам змоделювати вашу власну щасливу і повноцінну реальність.

«Найголовнішою нашою звичкою повинна стати звичка бути самими собою».

Joe Dispenza

Дивитись виступ Джо Діспензи на конференції TED англійською (є англійські субтитри): 

Наші інтереси: 

Скільки неймовірних можливостей має наш мозок! Чому ми його так неефективно використовуємо!?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ця стаття, серед іншого, пояснює ефективність дії Живого Слова. Людина керує світом за допомогою думок, а думками найлегше керувати за допомогою слів.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Всесвіт сам себе народжує через людську уяву.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Хоч мені було відомо про вплив слова думки на наше життя.одначе твоя стаття викликала в мене радісні емоції я читала її з величезним захопленням.Оленко .вибач я після слова"стаття "забула написати твоє імя.Завдяки твоїй статті я вернуся ддо "Майстер-ключа"Твоя стаття стала пусковим механізмом до моїх дій. Дякую

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ця стаття, серед іншого, пояснює ефективність дії Живого Слова. Людина керує світом за допомогою думок, а думками найлегше керувати за допомогою слів.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Стаття також розкриває ефективність практики Майстер ключ Чарльза Френсіса Ганела.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Є значно краща формула: Замість слів: "Сьогодні я не буду нити і скаржитися на все підряд" або «Не буду сьогодні дратуватися».. краще використати "Сьогодні маю цікавий радісний день" - це значно ефективніше. А якщо ці слова прочитати через енергосоти чи реальсоти, то результат перевершить сподівання.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

І ще Діспенза радить: ніколи не переставайте вчитися. Найкраще інформація засвоюється, коли людина здивована. Намагайтеся щодня дізнаватися щось нове - це розвиває і тренує ваш мозок, створюючи нові нейронні зв'язки, що в свою чергу, буде міняти і розвивати вашу здатність до усвідомленого мислення, яка допоможе вам змоделювати вашу власну щасливу і повноцінну реальність.

Слушна думка: саме це і робить Ранкова пошта від Народного Оглядача. Дякую за їю, - можна цілоденно читати.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Насправді, ця стаття дуже важлива! Важливість "це працює" помилкова! А все винайдене шановним добродієм Диспензою, я підтверджую власним досвідом! А на цьому факті, тому, що для мозоку все одно, чи то уява, чи то реальність, існує система досягнення мети "Духовні модливості".Більш за те, тут згадуються дві з трьох частин Ра! Це увага та уява. А для тренування цих якостей існують спреціальні вправи! А також, гра. Настольний теніс зветься.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!