Зображення користувача Михайло Харачко.
Михайло Харачко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Аріянство в двох словах

Часто люди, почувши термін аріянство, починають розпитувати, що ж це за релігія, тому важливо максимально точно і коротко передати її зміст.

Нещодавно одна людина запитала: ?Що це за релігія така - Аріянство. Довелося швидко і максимально стисло дати вичерпну відповідь. Ось що з цього вийшло.

Значення термінів

Аріянство - релігія шляхетних людей (аріїв).

Правила Творця - інформаційно-енергетична програма найвищого рівня, яка забезпечує постійний розвиток людини і направляє її через створення перешкод за неправильні вчинки (життєві негаразди, хвороби, негативні події) або отримання людиною заохочень за правильні вчинки (щастя, багатство, процвітання, гармонійні події і т. ін.)

Боголюдина - втілена божественна сутність (частинка Творця Всесвіту), яка досягла стійкого єднання її земної і божественної складових, надзвичайних здібностей за прикладом Хреста, дарує світло і корисні плоди своєї праці достойним.

Релігія - постійна практика, яка веде людину до відновлення зв’язку з Творцем. Мета релігії - перетворення людини на боголюдину за прикладом Ісуса Хреста.

Релігійність визначається спроможністю творити позитивні події – внутрішні і зовнішні. Внутрішні події – це здоров’я, бадьорість, інтелектуальність, творча спроможність, володіння знаннями і технологіями. Зовнішні події – це гармонійне оточення, чистота і краса довкілля, добрі справи для своєї громади і всієї держави.

Витоки аріянства, наукова основа

Засновником є Ісус Хрестос, людина арійської раси, галілеянин за походженнямНайвідоміша і найдавніша аріянська школа послідовників була в Антиохії: «Характерною особливістю філософської і богословської думки представників антиохійської школи були реалізм і раціоналізм, звісно, в богословському контексті. Прагнення антиохійців до ясності і висока оцінка ними можливостей людського пізнання приводили їх до того, що вони стирали грань між релігією і наукою, між вірою і знаннями, ототожнювали релігійне почуття з розумом. У їхній школі для розуму відкривався широкий і вільний простір. В області релігійного світогляду і церковних догм антиохійці за допомогою розуму прагнули досягти такої ж ясності, як і у вивченні матеріального світу»

Науковою основою аріянства є філософія динамізму: «Це була спільнота церковних вчителів, які інтереси науки поставили вище інтересів релігії. Всі вони славились високою освіченістю, старанно вивчали світські науки і не приховували своєї любові до них. “... Динамісти визнавали для себе обов’язковим один критерій – критерій власної переконаності, основаної на раціональних засадах.(Спасский А.А. История догматических движений в эпоху вселенских соборов. Т.1. Тринитарный вопрос. – Сергиев Посад, 1906).

Відомі послідовники в історії

Аріянська релігія знань дала світові цілу плеяду яскравих вчених і святих, серед яких такі відомі особистості, як святий Іриней Ліонський, Антиохійський патріарх Павло Самосатський, святий Лукіан Антиохійський, Константинопольський архієпископ Євсевій Нікомидійський (який охрестив в аріянство імператора Костянтина Великого і висвятив архієпископа готів Вульфилу), Константинопольський патріарх святий Іван Золотоустий (особливо шанований в Україні), єпископи: святий Діодор Тарський, святий Феодор Мопсуестійський, блаженний Феодорит Кирський, Леонтій Антиохійський, святий Кирило Єрусалимський, Феогніс Нікейський та ін.

Релігійна література

Основою аріянства є Добра новина, очищена від вставок.

Людина

Термін людина означає гравець, життя - радісна гра, сповнена цікавих пригод і випробувань.

Земля створена Богом-Творцем як ігровий простір для розвитку втілених божественних сутностей, отримання ними радісних емоцій, пригод, нових вражень.

Людина є триєдиною сутністю: має дух душу і тіло. Подібно як комп’ютер керується оператором (дух), має програмне забезпечення для діяльності (душа) і апаратну частину (тіло). Вона є вічна в часі і безмежна в просторі, живе, вдосконалюється шляхом багатократних втілень, однаково радісно зустрічає смерть і народження.

Несе персональну відповідальність за зміст своїх думок, слів та вчинків, через закон карми: що посієш - те й пожнеш.

Зовнішні події, що відбуваються з людиною, є продовженням її внутрішніх подій: намірів, мислення, слів. Відтак людина є володарем своєї долі.

Для розкриття прихованих чудесних можливостей людині треба навчатися, вдосконалювати себе і суспільство, об’єднуватися з іншими світлими людьми, робити шляхетні справи, радіти життю, тримати в чистоті природне середовище (свій ігровий простір), творити новий світ.

Людина зобов’язана досягати щастя, багатства, успіхів на життєвому шляху. Тривала наявність цих факторів є мірилом праведності людини, а короткочасна може бути випробуванням.

Ставлення до багатства

Творець, який створив наш світ, хотів би, щоб люди жили і раділи життю. А матеріальна забезпеченість робить нашу радість від життя повнішою і насиченішою. Багатство якось урізноманітнює наше життя і дозволяє повніше радіти світу, створеному Творцем. (Олександр Свіяш, книга «Що вам заважає бути багатим?)

Найбільшим злочином є лінь і небажання рухатися за Правилами творця. Така людина деградує, стає противником задумів Творця і на її шляху (в поточному чи в наступних втіленнях) створюється безліч негативних подій аж до передчасного припинення існування і наступних втілень.

Святість, царство боже

Святість - ознака людини, яка послідовно живе за Правилами творця і має від цього виразні корисні плоди.

Царство боже - внутрішній стан людини, яка досягла поєднання її божественної і земної складових.

Ставлення до дітей

Діти - нові гравці, які приходять до нас через механізм палінгенезії. З моменту народження перебувають у стані царства божого, володіють мудрістю і мають певні знання. Наше завдання допомогти їм розкрити свої таланти та ознайомити з Правилами творця.

Символіка

Символами аріянства є сонячна правостороння сварга (символ сонця та Ісуса Хреста) та трисуття (т.зв. тризуб) - символізує взаємний рух назустріч божественної і земної складових людини.

Обряди

Обряди мають чіткий зрозумілий сенс і практичну користь. Хрещення - це обряд посвячення і знайомства з громадою нової людини. Похорон - урочисте радісне святкування завершення одного циклу життя, славлення добрих справ гравця, який завершив чергове втілення (подібно як свято обжинки, приурочене завершенню жнив).

Мета життя

Зміст життя арія полягає в досягненні ним божественних ознак (царства божого), творення гармонії і краси, осягнення безсмертя.

Наші інтереси: 

Добре мати напоготові коротку вичерпну відповідь про зміст нашої релігії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Автор почав велику справу з систематизації нашого світогляду та його популяризації.

Треба шукати нові форми.

Найголовніше - нести людям ці знання. Сто разів поясниш - сам зрозумієш і виробиш короткі формули ефективної проповіді.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

...яка забезпечує постійний розвиток людини і направляє його через створення перешкод...

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

В цілому згоден, але сумнівно, щоб Ісус носив татуювання на десниці.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це може бути не татуювання, а ритуальний малюнок, який змивається.

Арій Хрестовий каже:
В цілому згоден, але сумнівно, щоб Ісус носив татуювання на десниці.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Автор почав велику справу з систематизації нашого світогляду та його популяризації.

Треба шукати нові форми.

Найголовніше - нести людям ці знання. Сто разів поясниш - сам зрозумієш і виробиш короткі формули ефективної проповіді.

Все, що робиться з власної волі, – добро!