Зображення користувача Андерс Фальке.
Андерс Фальке
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Як підтримати українську мову в Інтернеті, а заодно підняти рейтинг Народного Оглядача

Категорія:

Світ:

Коли додаток Alexa Traffic Rank вже активний, то при відвідуванні будь-якого сайту відсилається інформація до Alexa Rank, після чого рейтинг сайту починає рости. Наприклад, якщо у Тебе встановлено цей додаток і Ти відвідуєш щодня Народний Оглядач, то приноситимеш цьому сайту невидиму користь в якості рейтингу, що може потенційно зацікавити інших україномовних користувачів відвідувати цей сайт, які не знали про нього раніше.

160418-alexa.jpg

Підтримуємо українську мову в Інтернеті!

Дана стаття є досить довга, тому її прочитають не всі, а лише ті, хто справді щодня робить внесок в розвиток Великої Української Мови. 

Цей матеріал побудований на основі попередніх доповідей:

У статті йтиметься про рейтинг україномовних українських сайтів, а також української мови у глобальному вимірі. 

Тож, друзі, чи замислювалися коли-небудь ви – як представлена українська мова в мережі Інтернет? Який імідж вона встигла сформувати за період свого функціонування в Мережі? Які є популярні тематичні сайти українською мовою? Яка є альтернатива американським та російським сайтам в Україні? Як виглядає подібна ситуація у сусідніх країнах – Польщі, Росії, Словаччині, Чехії? 

Імідж, реноме або популярність будь-якої мови в Інтернеті визначаються тим, наскільки якісно та кількісно вона наповнює контентом веб-сторінки, а також як часто цим контентом користуються. Візьмемо це твердження за вихідне розумування цієї статті - хай це буде гіпотеза :) Тож українська мова в Інтернеті представлена досить не виразно або й слабо. І не через те, що вона не виконує першої умови - тобто не "заповнює якісно і кількісно своїм контентом веб-сторінки", а саме через невиконання другої умови гіпотези - нею просто не користуються! Аргументи, що українською мовою відсутній контент не приймаються. Українських сайтів більше, ніж достатньо, і на різноманітну тематику (перелік в кінці статті).

Згідно з сайтом w3techs.com веб-сторінки українською мовою в Мережі займають 0,1% всіх сайтів. Можливо, самої української мови в мережі є більше (наприклад, коментарі, блоги, окремі публікації тощо), але саме сайтів цією мовою лише 0,1%. І це при тому, що кількість носіїв української аж 41 мільйон і наша мова є однією з 50 найрозповсюдженіших мов світу (згідно з сайтом photius.com).

Зверніть увагу – чому тоді сайтів такими мовами, як литовська (0,1%), норвезька (0,1%), хорватська (0,1%), болгарська (0,2%), фінська (0,2%), словацька (0,2%), румунська (0,4%), грецька (0,4%), шведська (0,5%), чеська (0,7%) - більше, ніж українських? Адже держави, де ці мови є офіційними, за населенням від України набагато менші, та й діаспори в них не такі великі, як українська. Я вже не згадую кількість сайтів польською мовою – 1,9%. Або кількість сайтів російською мовою – 5,9%... І це другий показник в світі. Так, саме другий, після англійської.

Росія створила собі найкращі інформаційні колонії (Україна, Прибалтика, Білорусь, Казахстан, діаспора в Німеччині), чого не вдалося тим же Франції, Іспанії або Португалії. Саме завдяки українцям російська мова є настільки популярною в мережі Інтернет. Про це ще давно писав чудовий україномовний сайт watcher.com.ua. Але це все можна змінити на користь саме української мови та україномовних сайтів.

Далі. Згідно з тим же сайтом w3techs.com, доменне ім’я *.ua використовується 0,5% всіх сайтів Мережі. Тож лише кожен п'ятий "український" сайт є україномовним (хоча це приблизно і відповідає мовній картині України, чи не так?).    

Йдемо далі. Як саме збираються ці статистики сайтом w3techs.com? В статистику зараховуються лише ТОП-10 мільйонів сайтів (повірте, багато з україномовних сайтів й до цього рейтингу не дотягують). Використовується технологія збирання інформації від сайту alexa.com. І саме тут полягає найбільша проблема. Якщо ми заглянемо на сайт alexa.com та подивимося, як виглядає ситуація з відвідуваністю сайтів в Україні, то майже не побачимо різниці з іншими пост-радянськими республіками. На перших місцях Яндекс, Вконтакте, Мейл.ру та інші подібні російські сторінки. Більше половини сайтів в Україні з доменним ім’ям *.ru…
 
Очевидно, досі прослідковується рядок з радянського гімну "на веки сплотила великая Русь" або вже згадані вище інформаційні колонії Росії.
 

Просто погляньте на сайті Alexa статистику використання різних сайтів, наприклад, в ПольщіЧехіїСловаччині, в тій же Росії. Їхній патріотизм проявляється й там (в Росії взагалі вКонтактє і Яндекс на перших місцях, куди навіть Гугл не може пробитися). Скажете - "прокляті москалі!" Ні, вони просто користуються своїм і мають з цього не тільки звичайні доходи, але й можливість інформаційної експансії.

В Чехії теж Гугл не на першому місці, а натомість їхній чудовий національний портал seznam.cz. В тій же Польщі більшість популярних сайтів з національним доменом *.pl. А що в Україні? вКонтактє, Яндекс, Мейл.ру, а потім різні російські сайти або російськомовні українські сайти. Тому Україна - це Росія, а Польща - це Польща, Чехія - це Чехія і так далі.

На перший погляд український рейтинг Alexa.com виглядає трагічно. Тут безумовні лідери – російські портали. Українські сайти з’являються лише в ТОП-20. Якщо цей рейтинг візуалізувати, то Україна опиняється в російському інформаційному тілі й вже ніяк нікому не доведеш (принаймні в Інтернеті), що ми не Russian.  

Причина низького рейтингу українських сайтів полягає в користувачах та їхніх веб-переглядачах. Alexa рахує відвідуваність лише в тому випадку, коли в браузері встановлене розширення (додаток або add-onAlexa Traffic Rank. Повірте, після того як особисто встановив це розширення – всі мої улюблені сайти (перелік наприкінці статті), які регулярно відвідую, почали рости в українському та світовому рейтингах. Найбільшого успіху, на мою думку, досяг сайт toloka.to, який набирає шаленої популярності за останні місяці. У світовому рейтингу він займає 28023 сходинку, в Україні йому вдалося ввійти у ТОП-500 та зайняти вже 299 (станом на 15 квітня 2016 року) позицію. Для прикладу також можна розглянути зовсім молодий проект (але з великими інвестиціями) – UaToday, популярність якого зростає більше закордоном, ніж в Україні. Тож Alexa збирає інформацію тільки і виключно тоді, якщо у вашому веб-перглядачі встановлений додаток Alexa Traffic Rank.

Чим саме є Alexa Rank та Alexa Traffic Rank?

Alexa Rank є глобальним інтернет-рейтингом який відображає певний якісний показник відвідуваності різних сайтів, якими користуються у глобальному вимірі. Безумовно, перші позиції в глобальному рейтингу ТОП-500 займають американські, англійські, російські, німецькі, китайські, арабські та японські сайти.

Перше місце займає google.com (саме *.com), далі facebook.com, youtube.com і так далі. З українських сайтів станом на 15 квітня 2016 року тут є лише Yandex.ua (402 сходинка) та Google.com.ua (168 сходинка), які займають тільки українські домени, а за своєю суттю є дочірніми сайтами іноземних компаній - російської та американської. Навіть в інформаційному просторі відчувається зіткнення цих двох сил і чомусь саме на нашій землі.

Наприклад, Польща (країна, яку ми сприймаємо як союзника, інформаційного в тому ж числі) представлена у глобальному рейтингу ТОП-500 наступними сторінками: google.pl (87 сходинка), onet.pl (258 сходинка), allegro.pl (242 сходинка) та wp.pl (309 сходинка). Для порівняння можна взяти й менші сусідні держави, наприклад, Чехію, яка також представлена у глобальному рейтингу власними порталами. Наприклад, вже згаданий seznam.cz (290 сходинка!), який в Чехії займає перші місця за відвідуваністю разом з гігантами Google, Youtube та Facebook. Це викликає повагу до чеського народу та до їхньої мови. Це унікальне явище стає причиною питань - чи в Україні гірші сайти та їхній зміст? Чи Українців менше, ніж Чехів? Виходить, поляків майже у три рази більше, ніж українців? Зовсім ні. Тоді чому наші сайти плазують лише у другій двадцятці, а у світовому рейтингу немає ЖОДНОГО саме українського сайту? 

Причина повільного розповсюдження української мови в Мережі - це, як не парадоксально, - її носії, їхні смаки та налаштування їхніх веб-переглядачів. Тобто це наші смаки та налаштування наших браузерів. Ще раз нагадаю, що Alexa рахує відвідуваність лише в тому випадку, коли в браузері встановлений додаток Alexa Traffic Rank. Якщо не бажаєте далі залишатися користувачем, а стати Творцем і поширювати українську мову, український контент та українські веб-сторінки, то просто встановіть до свого браузера розширення Alexa Traffic Rank, яке працює у фоновому режимі та не вимагає жодних реєстрацій. 

Найближче до світового рейтингу ТОП-500 наблизилися такі українські портали як ukr.net (Україна – 11 місце, світ – 991), telegraf.com.ua (Україна – 16 місце, світ - 1774), pravda.com.ua (Україна – 31 місце, світ – 2981), rozetka.com.ua (Україна – 15 місце, світ – 1562), censor.net.ua (Україна – 35 місце, світ - 3605), korrespondent.net (Україна – 34 місце, світ – 2773), bigmir.net (Україна – 51 місце, світ – 3755), tsn.ua (Україна – 59 місце, світ – 6081). Як бачите, переважно це УКРАЇНСЬКІ, але РОСІЙСЬКОМОВНІ сайти, в яких є лише одна версія сторінки. Дискримінація? ТАК! Більше того, ці сайти навіть не увійшли у ТОП-1000 світового рейтингу (окрім ukr.net). Але зараз не про це мова. Погодьтеся, для заявлених у світі носіїв української мови кількістю 50 мільйонів вищенаведені позиції властиві народу, кількість якого не перевищує 10 мільйонів. Але чи все так погано?

Потрібно зазначити, що Alexa - це західний винахід і користуються ним в переважній більшості західні користувачі, хоча Росія, Індія, Бразилія та Китай не відстають (BRICS все-таки :) ). Західний Світ масово користується цією статистикою. А Україна, яка раніше перебувала й перебуває сьогодні в орбіті російського інтернету, практично майже не користувалася цією системою. В результаті на прикладі останніх подій бачимо, що наші ж українці, які заходять з комп'ютерів з США та Європи, активно піднімають статистику і популярність українських сайтів.

А що можемо зробити ми в Україні? Просто ставимо доповнення Alexa Traffic Rank і світ починає дізнаватися про Україну. Нам це нічого не коштує, а от в світі по-трошки наші українські сайти будуть мати все вищі позиції. Це буде далеко не одразу, але навіть якщо всього 100 людей прочитає цю статтю і поставить вищезгадане доповнення, то це допоможе не одній тисячі сайтів покращити свій рейтинг, оскільки статистична система дізнається, що є певні нові україномовні сайти, які відвідують користувачі Мережі.

Як функціонує додаток Alexa Traffic Rank? Ви інсталюєте у свій браузер дане доповнення, потім при відвідуванні будь-якого сайту це доповнення визначає сам сайт і надсилає повідомлення до Alexa. Наприклад, якщо у вас встановлений цей додаток, то ви, при відвідуванні Твого улюбленого сайту, Ти підвищуєш його місце в топі Alexa. 

Може не зрозуміло одразу, навіщо цей додаток, але це один з багатьох інструментів популяризації українських сайтів з українським контентом українською мовою. Поки що цей рейтинг чітко свідчить про те, що в Україні домінують російські сайти такі як ВК, Яндекс, Мейл.ру та інші. Мета цієї статті – донести до користувачів (а напевно сайт Народного Оглядача зібрав кращих з кращих з користувачів Мережі), що цей рейтинг варто поправити і внести до нього саме україномовні українські сайти.

Але чи дійсно справа полягає в самих рейтингах? Виходить реального впливу на сайт (наприклад підвищення його відвідуваності, поведінковий фактор, заробіток тощо) не відбудеться. Наприклад, що проносить сайту ar25.org те, що він буде знаходитись в рейтингу Alexa? Чи це вплине на його відвідуваність та залучення нових користувачів?

Інтерес полягає трохи в іншій площині, аніж у заробітку та подальших інвестиціях. Явище рейтингу пов'язане з популярністю сайтів. Політичні партії теж намагаються бути лідерами у багатьох рейтингах, якщо не у всіх. Alexa може й не передовий генератор світових рейтингів, але згідно з цим рейтингом домінують в Україні саме російські сайти. І цим рейтингом користуються фірми. Але тут першочергове цивілізаційно-культурологічне питання, а потім вже інвестиційне. Перегляньте ще раз рейтинг Alexa й задайтеся питанням – чому згідно з ним в Україні домінують майже виключно російські сайти? Може тому що російськомовні користувачі з України встановлюють собі додаток Alexa і користуються російськими сайтами, створюючи враження, що Україна повністю російськомовна держава? Невже вони це роблять свідомо і цілеспрямовано? Alexa нічого не рекламує, тому популяризація українських сайтів не відбувається автоматично. Будь-хто зі світу, поглянувши у цьому рейтингу на Україну зрозуміє, що це “just a part of Russia or somewhere in Russia”. Тому якщо Ви і Ваші друзі користуються українськими сайтами, то варто встановити цей додаток і поправити рейтинг Alexa, а потім братися й за інші (наприклад similarweb.com). Так, це виглядає як волонтерство. І що дає цей рейтинг сайту ar25.org? Те, що він в рейтингу Alexa постійно наближатиметься до сторінок, які мають великий вплив на думку Українців в Україні та світі. Повторюсь - це питання в першу чергу цивілізаційно-культурологічного характеру.

Але варто задати собі ще одне питання: яке враження мала б створювати українська мова в мережі Інтернет? Перш за все - враження на самих носіїв. Як на мене - зараз українська мова створює враження говірки, якою на світі розмовляють не більше 5 мільйонів людей. Про це добре свідчить Інтернет та його тренди, які коротко були представлені вище. Українцям навіть лінь відвідувати свої сторінки своєю мовою, не кажучи вже про процес мислення. І знову ж таки - я не хочу принижувати мільйони російськомовних, просто ми творимо свої власні контент та наповнення.

Образ російськомовної України в Мережі варто виправляти і почати виконувати другу умову вищенаведеної гіпотези - потрібно почати користуватися УКРАЇНСЬКИМ КОНТЕНТОМ, заявляючи про нього не лише в Alexa Rank, але й всіма іншими можливими інформаційними засобами. Потрібно ділитися цікавими сторінками з іншими учасниками Мережі, а особливо з сайту ar25.org, з якими ми не зустрінемося в реальному світі напевно ніколи, але у віртуальному - будь-ласка. Ось тут дуже допоможе рейтинг Alexa.  

В останній час стрімко росте популярність української сторінки ukr.net (Україна – 11 місце, світ – 991) - в неї є перспективи зайняти позиції, які зараз тимчасово інформаційно окупували mail.ru та vk.com. Також потрібно зауважити, що в українському ТОП-100 переважно панують українські, але російськомовні сайти, в яких є лише одна версія сторінки - російською мовою і звичайно інші російські сторінки. І навіть з російськомовними інтерфейсами ці українські сайти не увійшли у ТОП-1000 світового рейтингу. Ще раз повторюсь, що чомусь чеські, польські і навіть словацькі сайти представлені в рейтингу Alexa краще, ніж українські. Причина - та ж лінь користувачів. Їх потрібно лише розбудити, щоб вони почали користуватися українським контентом й ділитися ним з іншими.

Тож коли додаток Alexa Traffic Rank вже активний, то при відвідувані будь-якого сайту відсилається інформація до Alexa Rank після чого рейтинг сайту починає рости. Наприклад, якщо у Тебе встановлено цей додаток і Ти відвідуєш щодня Народний Оглядач, то приноситимеш цьому сайту невидиму користь в якості рейтингу, що може потенційно зацікавити інших україномовних користувачів відвідувати цей сайт, які не знали про нього раніше.

Таким чином відбувається загальнодержавний вплив – для іміджу України та української мови, а не лише для окремого сайту. Впевнений, що є багато сайтів саме українською мовою, про які ми навіть не здогадуємося, але які будуть для нас цікавими і дізнатися про них можна або по посиланню від друга або з рейтингів.

Українські інтернет-портали існують та справно функціонують і ними лише потрібно активніше користуватися, так би мовити обживати їх і тоді світ дізнається про нас – про нашу мову, про наш сектор IT, про наші можливості тощо. Не гайте часу – встановлюйте простий додаток Alexa Traffic Rank та піднімайте рейтинг своїх улюблених сайтів як в Україні, так і в світі. Користуючись Alexa Rank Ви підтягнете деякі україномовні сторінки, яким не вистачає зовсім трохи, щоб увійти в ТОП-500 та деякі, які чекають на ТОП-10. Спільними діями нам вдасться внести українські сторінки в глобальний рейтинг ТОП-500. Може це звучить як реклама, але особисто користуюся цим додатком вже майже два роки й спостерігаю кількісні зміни в українському рейтингу Alexa. 

Більше того, українська мова здобуватиме нові позиції в Мережі і вже не займатиме лише 0,1% усіх веб-сторінок. Українська мова з її 40 мільйонами (а може й більше) заслуговує на всі 2% веб-сайтів. Це для початку.

Тож закликаю звернути увагу на Інтернет-імідж України та української мови! Тож що ми можемо зробити разом вже зараз?

1. Перевірте мовні налаштування свого браузера за допомогою ресурсу ridna.com.

2. Встановіть у свій веб-переглядач додаток Alexa Traffic Rank – він рахуватиме всі українські сторінки, які ви відвідуєте та підніматиме їх у світовому рейтингу. Чому 4 з 5 найпопулярніших сайтів України – російські? Виправимо це разом! 

3. Зверніть увагу на свою поштову скриньку. Варто переходити з mail.ru, yandex.ru та rambler.ru на ukr.neti.ua та ex.ua і там створювати свої поштові скриньки.

4. Зверніть увагу, які сторінки ви "лайкнули" у соціальних мережах. Часто українські користувачі лайкають російськомовні розділи світових ресурсів, таких як BBC чи Deutsche Welle. Замість BBC Ukrainian лайкають BBC Russian тощо. Зі всією повагою до російськомовних користувачів України, які щиро підтримують Україну, але варто також одночасно лайкнути україномовний розділ.

5. Користуйтеся українськими торентами – toloka.to та torrents.net.ua! Ви ще про них не знаєте? А там вже зібрано надзвичайно багато якісної інформації!

6. Перевіряйте власників інтернет-сайтів, якими ви користуєтеся – інколи у своїх політичних уподобаннях вони досить лояльні до "рускава міра" та сепаратистів.     

7. Намагайтеся шукати українські відповідники російським сайтам. Часто ми не знаємо, що існують такі чудові сайти, як inspired.com.uawatcher.com.uamova.ga і користуємося російськими habrahabr.ru, adme.ru тощо. 

8. Завжди шукайте інформацію в українській Вікіпедії і якщо стаття не повна або неякісна – не полінуйтеся її трохи дописати та відредагувати. Створюйте ще не наявні статті – їх не обов'язково робити сотні і тисячі. Варто зробити декілька і доглядати їх, поповнюючи щоразу новими цікавими джерелами. Українська Вікіпедія росте і набирається сил саме завдяки нам. Запитайте себе – чому українців так багато по світі, а українська Вікіпедія використовується так слабо? Відповідь проста – тому що багатьом з нас лінь шукати інформацію українською. Це потрібно змінювати. Сьогодні ж.

Зверніть увагу на те, що українська Вікіпедія росте досить швидко – щороку її використання збільшується як в Україні, так і в світі. Частка України складає 1,5% від загальної кількості сторінок та користувачів у світі і ця цифра постійно росте. Частка української Вікіпедії в Україні досягла вже 20% і це добрий показник, бо ще декілька років назад цей показник був утричі меншим. Закликаю завжди перевіряти, чи є стаття, яку ви шукаєте у Вікіпедії, українською мовою – і якщо її немає, або вона неповна або невідредагована, то не зволікайте зробити це все, зробивши свій внесок у подолання "рускава міра".

Це не мусить бути обтяжливим обов'язком. Кожен україномовний користувач розуміє, що його внесок у формі редагування та створення нових матеріалів на Вікіпедії разом з іншими створює потужну інформаційну армію. Українська мова – це потужний інструмент у боротьбі, адже росіяни нашу мову мало розуміють. Це твердження походить з цієї статті - Москву легко перемогти у тотальній війні.

9. Слухайте українські радіо онлайн! Є чудові радіостанції УХ РадіоЄРадіо! та Радіо Культура. Шукайте нові радіостанції та діліться з друзями.

10. Дивіться міжнародний український інтернет-канал uatoday.tv замість rt.com.

11. Робіть переклади субтитрів на сайті TED.com – їх теж необов’язково робити сотні. Варто зробити свій внесок написанням субтитрів хоча б до одного короткого фільму. Пам’ятаймо – нас мільйони; якщо ми організовані – ми непереможна сила.

12. Не забуваймо, що нас мільйони, тому проводимо дискусію про об’єднання всіх українських соціальних мереж в одну. Зараз їх безліч і кожна позиціонує себе, як унікальна. Насправді виграють всі тільки тоді, коли облишать амбіції „перемогти Facebook і Контакт” і об’єднають зусилля навколо однієї серйозної соціальної мережі.Druzi.org.ua, ukrainci.org.ua, connect.ua, weua.info, ц.укр, ukrface.com.ua, ukr-contact.com, 100000i.com, susidy.com, folk.in.ua, yachudo.com і так далі… Варто закликати власників тих сайтів створити спільний проект, який би втілив амбіції всіх. Великий спільний проект задовольнить амбіції скоріше, ніж вони працюватимуть поодинці.

13. Проводимо дискусії про об’єднання сайтів подібної тематики, наприклад українських сайтів на кіно-тематику. Запитайте себе: чому в Україні популярний kinopoisk.ru? Чи нема таких же українських ресурсів? Вони розпорошені. Тому як тільки з'являється нагода - варто власників тих сайтів об'єднуватися, залишати свої амбіції і творити разом.

14. Шукаймо українські альтернативи для російських сайтів – можливо, українські сайти існують, тільки про них мало хто знає, тому про них потрібно розповідати і розповсюджувати інформацію, одночасно не забуваючи попередні пункти – варто об’єднуватися, а не конкурувати.

15. Створюйте нові слова та замінники на сайтах slovotvir.org.ua та mova.ga. Може саме там збираються мовознавці, які прагнуть покращити нашу мову!

16. Засвоюємо наш інформаційний простір – багато українських порталів потребують нових україномовних користувачів – такі як i.uaonline.ua. Створюємо там блоги і наповнюємо їх своєю інформацією!

Тож яка Ваша думка з приводу наведених матеріалів у статті? Встановлюйте додаток Alexa Traffic Rank і через декілька днів побачите, як ростуть в рейтингу Ваші улюблені сторінки, особливо Народний Оглядач :) Для інсталяції наберіть в Google – Alexa Traffic Rank і встановіть цей add-on в залежності від браузера. Працює у фоновому режимі. Розкажіть про цей рейтинг друзям, сподіваюся через деякий час ми спостерігатимемо позитивні кількісні зміни.

Слава Україні! Хай буде!  

Наші інтереси: 

Стаття наближує інформаційну незалежність України! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чудова робота Андерсе.На тому рівні,на якому розуміюся,повністю із Тобою згоден.Потрібно робити свій "квадрат чистоти" у віртуальному просторі.Через це і став інвестором НО.

Не в тему,але думаю,що загальносвітова грошова одиниця у майбутньому,буде називатися "LIKE".

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Як розкрутити свою статтю?

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Змінив заголовок і анонс, додав обов’язкову ілюстрацію. Тепер справа піде веселіше.

Андерс Фальке каже:
Як розкрутити свою статтю?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Дякую!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Творімо свої сайти! Ось такий простий сайт http://твори.укр/ запросто входить в топ-10 мільйонів сайтів у світі.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Андрес.цікава, корисна. потрібна твоя стаття .як і всі інші твої статті.Зараз попробую встановити додаток який ти радиш

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Дякую за підтримку!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Андерсе, стаття гарна, але трохи задовга...
І головне, я спробував поставити Alexa Sparky... АЛЕ...
Інет мені підсовує російську версію (бачу по закінченню: .ru ), пропонує поставити тулл-бар і т.п.
Якщо ти вже так розумно і наполегливо сказав "А", то не полінуйся сказати і "Б". Тобто, напиши короткий блог: з якого ресурсу і як поставити Alexa Sparky.

(У мене є вже сумний досвід постановки одного додатку, який "всунув" мені переадресування на російську стартову сторінку... Виколупати паразита мені не вдалося і закінчилося тим, що довелося переінсталювати Вінду + усі проги. )

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Звісно, це не обов'язково, особиста безпека перш за все! Якщо не впевнені, не додавайте. Кажу з власного досвіду - у мене на Google Chrome додаток Alexa справно функціонує :)

В залежності від Твого веб-переглядача. Alexa Sparky - це простий додаток, але не Toolbar.

Набери в Google "Alexa Traffic Rank chrome" якщо в Тебе веб-переглядач Google Chrome;
якщо в Тебе FireFox, то набери "Alexa Traffic Rank firefox addon";
"Alexa Traffic Rank opera addon" для Opera.

Для інших переглядачів здається не передбачається цього додатку. Все має працювати.

В мене теж були паразити в системі, справа дуже неприємна....

P.S. Дякую за повідомлення, спершу задумав статтю про українську мову в мережі, а вийшла трохи реклама Алекси :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Перепрошую, друже Андерс, але це дуже туманна інструкція, що дає приблизно 392 000 посилань:-))
За першим посиланням (https://chrome.google.com/webstore/detail/alexa-traffic-rank/cknebhggccemgcnbidipinkifmmegdel) перед установкою розширення у мене спливають два застереження:
- читати й змінювати всі ваші дані на веб-сайтах, які ви відвідуєте (!)
- керувати вашими програмами, розширеннями та темами (!)
Як це розуміти? Ваша улюблена Alexa буде тільки збирати мої статистичні дані чи від неї слід очікувати ще якоїсь "допомоги"? :-))

Андерс Фальке каже:
Набери в Google "Alexa Traffic Rank chrome" якщо в Тебе веб-переглядач Google Chrome...
Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Де таке написане? Це загальна політика безпеки Google?

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Ставив алексу на різні браузери під лінукс. Жодної московщини і паразитарних явищ.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Згоден - це західний і чесний винахід, а не мейл.ру або яндекс.

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Шановні! В новому варіанті статті йдеться про "Alexa Traffic Rank"... а в опитуванні запитується: "Чи варто встановлювати "Alexa Sparky".
Так про що все таки йде мова?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Це моя помилка, мова йде про "Alexa Traffic Rank".

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Встановив Алєксу ще після першої Твоєї публікації на цю тему. Бо доВІРився ).
Що скажу... працює додаток справно і, що головне - на підвищення рейтингу Народного Оглядача!!!
Ось картинка на даний момент -

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Так, дякую!
Власне й інші сайти міцніють :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чудова робота Андерсе.На тому рівні,на якому розуміюся,повністю із Тобою згоден.Потрібно робити свій "квадрат чистоти" у віртуальному просторі.Через це і став інвестором НО.

Не в тему,але думаю,що загальносвітова грошова одиниця у майбутньому,буде називатися "LIKE".

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Дякую за відгук, Явсе Світе :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача збфіщвцаушдтгрои.
0
Ще не підтримано

На сайті додатку http://alexa-sparky.en.uptodown.com/all вказано, що підтримувані платформи: Windows та Mac OS, як встановити застосунок на Manjaro Linux?

Зображення користувача збфіщвцаушдтгрои.
0
Ще не підтримано

Вже розібрався! Встановлювати потрібно: Alexa Traffic Rank!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Поправив тему опитування відповідно до змісту статті - "Чи варто встановлювати Alexa Traffic Rank?" - і збільшив розмір картинок в тексті.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Дякую за виправлення, але зображення картинок погіршилося, як бачите. Будь-ласка, поверніть початковий стан. Дякую.

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Натискання на малюнки давало змогу відкрити їх в окремому вікні у досить пристойній якості. До початкового стану не повертав, бо тоді було ще гірше ;-)
Однак, вирішив покращити "надання послуг з редагування" і перезалив малюнки наново (можна також натиснути і роздивитися в окремому вікні, хоча і зараз якість дозволяє "читати" зображення).
РаДіймо! )))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Дякую за допомогу, це найкращий варіант! :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Раніше, коли користувався браузером Google, то використовував програму Alexa Traffic Rank. Потім перейшов на більш «легкий» для моєї машини Firefox. І все було гаразд. Але потім перейшов на ще більш легший Pale Moon, а вже з ним ця програма несумісна, на жаль. :(

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Цікаво дізнаватися про альтернативні переглядачі. Вперше чую про Pale Moon.

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Pale moon це по суті полегшений Firefox.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Чому не Google Chrome? :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Google Chrome ду-у-у-же повільний на моєму «залізі».

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Друзі, дякую ВСІМ за поради, уваги, допомогу, коментарі! Спільно до УКРАЇНСЬКОГО ІНТЕРНЕТУ! Слава Україні! Хай буде!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Житимуть Нації, чією мовою розмовлятимуть комп'ютери.
Питання. Невже кожний кацап, щоб його всесвітня мережа вважала кацапом повинен щось там у себе встановлювати? Це як колись у Криму було: хочеш, щоб твої діти вчилися українською мовою, пиши заяву, а потїм із тією заявою бігай кабінетами, де тобі всі розкажуть, що ти один такий блазень. Якщо заяви не написав, та кабінетами не бігав, то автоматично отримаєш навчання Общєпанятним Язиком.

У чому тут справа? Чому все в українськму сегменті мережі автоматично рахується кацапським, а не наприклад англійським, німецьким, чи польським, якщо вже Україна так муляє не тільки кацапії, а цілій світовій мережі. У мене, наприклад, Гугл розмовляє українською мовою. Чому я ще щось мушу там додатково підключати?

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Пане, Вікторе, відповідаю на Твоє питання.

По-перше, не мусиш нічого додатково підключати - це добровільно.
По-друге, роз'яснюю цитатою з статті - політичні партії теж намагаються бути лідерами у багатьох рейтингах, якщо не у всіх. Alexa може й не передовий генератор світових рейтингів, але згідно з цим рейтингом домінують в Україні саме російські сайти. І цим рейтингом користуються фірми й інші лічильники. Поглянь на ситуацію з українською та російською мовою в мережі - http://w3techs.com/technologies/history_overview/content_language

Українська мова десь на 30-35 місці по використанню в мережі- 0,1% світового трафіку поруч з сербською, норвезькою, хорватською та литовською. А російська - на другому, абсолютний лідер - поруч з англійською, німецькою, іспанською, японською та французькою! І як думаєш, хто російській мові робить таку послугу? Звісно ж її сателіти - Україна, Білорусь та інші, одночасно свої мови не розвиваючи.

Чомусь російськомовні користувачі з України та інших країн не лінуються встановлювати собі додаток Alexa і користуються російськими сайтами, створюючи враження, що Україна повністю російськомовна держава? Невже вони це роблять свідомо і цілеспрямовано?

Будь-хто зі світу, поглянувши у цьому рейтингу на Україну зрозуміє, що це “just a part of Russia or somewhere in Russia”. А звідси і всі похідні розмови про "громадянську війну" на Донбасі, про злих українців, які "вигадали" свою мову і не хочуть більше розмовляти російською.

По-третє, пане Вікторе, Google українською - це вкрай недостатньо.

Сподіваюся, повністю відповів на Твоє запитання.

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Я також дуже тупий., бо не вiрю. щоб пересiчний кацап у нашiй державi щось там спецiально встановлював щоб цiлий свiт знав що вiн кацап, хоча живе у нашiй державi. Я користувався мережею. коли вона ще називалася "РЕЛКОМ" (через модем та телефонну мережу, 1992 рiк), коли були ще не форуми а так звана "телеконференцiя". Нiколи не чув, про якiсь програми щоб та мережа тебе якось визначала. Я пишу тексти рiдною мовою, чому мережа вважає мене кацапом без встановлення чогось там додаткового?

Хай Буде!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Сергію, Твоє питання адресоване Мережі чи мені? :)

Поглянь на цей рейтинг - http://www.alexa.com/topsites/countries/UA

і скажи, будь-ласка, чи це Україна чи "якась російська автономна область"?
І ще одна річ, ми хвалимося, що нас - Українців у світі більше 50 мільйонів. А погляньмо на цю статистику - http://w3techs.com/technologies/history_overview/content_language

0,1% від загальної кількості сайтів українською мовою ...
Це подвійний аргумент - по-перше для наших ворогів з Москви, які постійно твердять, що українська мова не виживе і так чи інакше віддасть свої позиції російській в Україні. По-друге, це аргумент для нас, щоб НЕ ЗВОЛІКАТИ, задовго не роздумувати, а діяти!

Слова Д. Донцова актуальні й в інформаційну еру:
"українство занадто перейняте впливами російського світу, воно не в силах виробити власну, цілком самостійницьку політичну платформу (в нашому випадку - інформаційну платформу), російська цивілізація та імперство розмивають чіткі основи української нації, перешкоджають повновартісним процесам демократизації, формують комплекс меншовартості".

Слава Україні! Хай буде!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Можу помилитися, але гадаю питання ще й в тому, що переважна більшість українців (якщо не всі) користуються москаломовним Віндовз. Відповідно й браузери при встановленні налаштовуються на москальську мову. Тому кожен українець повинен свідомо в налаштуваннях браузера вказати, що він хотів би користуватися в першу чергу українською мовою. А оскільки більшість українців не здані це зробити, то для Тирнету вони залишаються москалями.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Аватаре Аріє, зовсім не помиляєшся. Напевно це фактично неможливо зробити - порахувати скільки в Україні саме україномовних систем Windows, але здогадуюся, що небагато - можливо й 15% не буде :) Хмм, ну це вже буде значно важче - дорадити користувачам встановлювати укр Windows, ніж якусь там Алексу :)

Але тенденція така, що Інтернет переміщується зараз на мобільні пристрої, тому в майбутньому все буде значно краще з українською :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Житимуть Нації, чією мовою розмовлятимуть комп'ютери.
Питання. Невже кожний кацап, щоб його всесвітня мережа вважала кацапом повинен щось там у себе встановлювати? Це як колись у Криму було: хочеш, щоб твої діти вчилися українською мовою, пиши заяву, а потїм із тією заявою бігай кабінетами, де тобі всі розкажуть, що ти один такий блазень. Якщо заяви не написав, та кабінетами не бігав, то автоматично отримаєш навчання Общєпанятним Язиком.

У чому тут справа? Чому все в українськму сегменті мережі автоматично рахується кацапським, а не наприклад англійським, німецьким, чи польським, якщо вже Україна так муляє не тільки кацапії, а цілій світовій мережі. У мене, наприклад, Гугл розмовляє українською мовою. Чому я ще щось мушу там додатково підключати?

Зображення користувача Микола Білецький.
0
Ще не підтримано

Дуже корисна та повчальна стаття для всіх свідомих українців. Мене давно ображає теперішнє становище нашої мови в мережі та й у всіх медіа. Прокидаймося та ставаймо за своє!