Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Електроавтомобілі можуть бути акумуляторними системами та віртуальними електростанціями

Світ:

Електроавтомобілі можуть слугувати стабілізуючим фактором енергомережі, а також можуть запропонувати нову форму моделі бізнесу.

Щоб цей концепт функціонував, потрібно належним чином відрегулювати час заряджання електромобіля. Необхідні результати покаже дослідницький проект компанії Enercity: «Demand Response – авто в якості активного накопичувача електроенергії та віртуальної електростанції».

В практичному тесті задіяно 40 авто зі спеціально розробленими інтелектуальними пристроями зарядки, з них 30 різних типів електромобілів, які належать приватним та юридичним особам, а також десять моделей VW e-up! з автопарку компанії Enercity. В кінці 2015 року був проведений даний проект. 

Проект показує, що запропоновані та протестовані моделі зарядки прості та зручні в користуванні, ідеально підходять для повсякденного користування в той же час надаючи користувачам великий ступінь мобільності. Позитивно є те, що 90 процентів енергопотреби автомобіля було мобільно заряджено, що в свою чергу позитивно вплинуло на електромережу, стабілізувавши її та при потребі – розгрузивши. «Перші підсумки підтверджують велику зацікавленість користувачів в акумуляторній системі, яка керується через електромережу», - оцінює результати керівник проекту Матіас Рьоріг (Matthias Röhrig) керівник відділу компанії Enercity, який займається розробкою концепту нової бізнес-моделі.

Умови зарядки електромобілів тестової групи, яка територіально знаходиться в Гановері, Нінбургу та Зальцгеттері, були в свою чергу розділені в рамках проекту на чотири різні фази. В кожні з них був активований окремий модуль зарядки, який користувач також мав змогу обирати:

  • Зарядка в будь-який час (контрольна фаза 1)
  • Зарядка в певний проміжок часу (фаза 2: час зарядки між 23 – 7 годинами, або 11 – 15) а також:
  • Зарядка під час акумуляції електроенергії, яка надходить з відновлюваних джерел енергії (фаза 3: гарантовані 3 години зарядки між 0 та 6 годинами, додатковий змінний час зарядки в залежності від прогнозу погоди).
  • Подача електроенергії в електричну мережу в зворотному напрямку (фаза 4: фіксований час зарядки на протязі мінімального часу підключення тривалістю 6 годин, а також готовністю до розрядки).

Некерована зарядка збільшує навантаження на електромережу в пікові години

Початкова 18-ти тижнева фаза показала в який проміжок часу учасники заряджають свій транспортний засіб. Найчастіше це був час найбільшого денного навантаження на мережу: між 18 та 20 годинами. Некероване заряджання в майбутньому ще більшої кількості машин призведе тільки до збільшення навантаження на електромережу у вечірній час. Основна ідея проекту, - скерувати процес зарядки електроавтомобілів таким чином, щоб електромережа стала більш стабільнішою в часи пікових навантажень.

Наші інтереси: 

Майбутнє за новими технологіями та екологічними проектами.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Павло Свищ.
0
Ще не підтримано

Гарна стаття, дякую!

Майбутнє створюється сьогодні, і поширення транспортних засобів із акумулятором, що може накопичувати значний заряд - це важливий крок в нову еру

"спеціально розробленими інтелігентними пристроями зарядки" -
мабуть малося на увазі - інтелектуальними

Суть в тому, щоб робити світ кращим, а близьких людей - щасливішими )

Коментарі

Зображення користувача Павло Свищ.
0
Ще не підтримано

Гарна стаття, дякую!

Майбутнє створюється сьогодні, і поширення транспортних засобів із акумулятором, що може накопичувати значний заряд - це важливий крок в нову еру

"спеціально розробленими інтелігентними пристроями зарядки" -
мабуть малося на увазі - інтелектуальними

Суть в тому, щоб робити світ кращим, а близьких людей - щасливішими )