Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Більшість росіян впевнені, що Росія там, де територію можна захопити і захистити за допомогою сили - Портников

Спецтема:

Севастопольський "губернатор" Сергій Меняйло заявив, що місце кримських татар - "високо в горах", а самі вони - гості в Криму. Зараз багато хто звинувачує Меняйло в недолугості, але він просто сказав те, що думають представники російського суспільства - ті самі 95 відсотків, які зараз підтримують захоплення Криму.

І з задоволенням підтримали б захоплення будь-якої іншої території, не зважаючи на те, хто там живе, пише Віталій Портников на Еспресо.

Для таких, як Меняйло, дійсно не є цікавою історія Криму. Їм абсолютно не важливо, що Російська імперія і Радянський Союз проводили планомірну політику витіснення і знищення корінних народів Криму. Вони впевнені, що Росія - там, де російський танк. Там, де територію можна захопити і захистити за допомогою сили.

І ця сила, зрозуміло, може бути спрямована як проти зовнішнього загарбника, так і проти місцевого населення - якщо воно сумнівається в праві Росії на захоплення території. Це - середньовічна логіка. Але жах у тому, що Меняйли живуть в Середньовіччі. Росії не вдалося потрапити в сучасність. І той росіянин, хто в ній опиняється - маргінал на власній батьківщині.

Після заяви Меняйла, здається, вже ніхто не буде сумніватися, що політика маргіналізації кримських татар на їхній історичній батьківщині триватиме. І так, між іншим, відбувається з усіма корінними народами російських республік і регіонів. Скрізь, де можна знищити іншу пам'ять, іншу культуру, іншу мову - знищують.

Почали ще з давніх руських князівств, коли їх окупувала Москва. І тепер цей досвід перенесли на народи Росії. Кримські татари відрізняються від цих народів тим, що вони живуть на території, яку російською ніхто не визнає. Що на їхньому боці - не тільки історія, традиція, право на повернення на батьківщину, врешті решт - сама душа Криму.

На їхньому боці - міжнародне право, яке не може скасувати не тільки якийсь там дурнуватий солдафон Меняйло. Сам Путін не може його скасувати. І від цього ненависть російських шовіністів до кримських татар є ще більшою.

Наші інтереси: 

Треба знати свого ворога. Треба бути готовим до дій ворога. Ніколи не купуватися на розказні про "братський народ". Росія завжди була, є і буде нашим ворогом, а також ворогом для багатьох народів. Ворога потрібно знищувати, а не надіятися на якісь інші методи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Родіна русскава ето танк - куда он вєхал на ньом там ево Родіна. (Г.Новодворская)

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Родіна русскава ето танк - куда он вєхал на ньом там ево Родіна. (Г.Новодворская)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Ці портнікови-пономарі та інші знавці сьогодення,що формують світогляд українців,добре відробляють свою монету.
Бідні і нещасні кримські татари по всім каналам розказують про обшуки у своїх будинках у Криму та інших переслідуваннях.
Хтось колись чув про збройний опір у Криму. Хоча б один епізод такої непокори був зафіксований за два роки окупації Криму.Я особисто не чув.Тим часом кожного тижня чути як народи північного Кавказу,що поневолені московією,чинять такий опір.

Вірю в те, що розумію.