Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Більшість росіян впевнені, що Росія там, де територію можна захопити і захистити за допомогою сили - Портников

Спецтема:

Севастопольський "губернатор" Сергій Меняйло заявив, що місце кримських татар - "високо в горах", а самі вони - гості в Криму. Зараз багато хто звинувачує Меняйло в недолугості, але він просто сказав те, що думають представники російського суспільства - ті самі 95 відсотків, які зараз підтримують захоплення Криму.

І з задоволенням підтримали б захоплення будь-якої іншої території, не зважаючи на те, хто там живе, пише Віталій Портников на Еспресо.

Для таких, як Меняйло, дійсно не є цікавою історія Криму. Їм абсолютно не важливо, що Російська імперія і Радянський Союз проводили планомірну політику витіснення і знищення корінних народів Криму. Вони впевнені, що Росія - там, де російський танк. Там, де територію можна захопити і захистити за допомогою сили.

І ця сила, зрозуміло, може бути спрямована як проти зовнішнього загарбника, так і проти місцевого населення - якщо воно сумнівається в праві Росії на захоплення території. Це - середньовічна логіка. Але жах у тому, що Меняйли живуть в Середньовіччі. Росії не вдалося потрапити в сучасність. І той росіянин, хто в ній опиняється - маргінал на власній батьківщині.

Після заяви Меняйла, здається, вже ніхто не буде сумніватися, що політика маргіналізації кримських татар на їхній історичній батьківщині триватиме. І так, між іншим, відбувається з усіма корінними народами російських республік і регіонів. Скрізь, де можна знищити іншу пам'ять, іншу культуру, іншу мову - знищують.

Почали ще з давніх руських князівств, коли їх окупувала Москва. І тепер цей досвід перенесли на народи Росії. Кримські татари відрізняються від цих народів тим, що вони живуть на території, яку російською ніхто не визнає. Що на їхньому боці - не тільки історія, традиція, право на повернення на батьківщину, врешті решт - сама душа Криму.

На їхньому боці - міжнародне право, яке не може скасувати не тільки якийсь там дурнуватий солдафон Меняйло. Сам Путін не може його скасувати. І від цього ненависть російських шовіністів до кримських татар є ще більшою.

Наші інтереси: 

Треба знати свого ворога. Треба бути готовим до дій ворога. Ніколи не купуватися на розказні про "братський народ". Росія завжди була, є і буде нашим ворогом, а також ворогом для багатьох народів. Ворога потрібно знищувати, а не надіятися на якісь інші методи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Родіна русскава ето танк - куда он вєхал на ньом там ево Родіна. (Г.Новодворская)

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Родіна русскава ето танк - куда он вєхал на ньом там ево Родіна. (Г.Новодворская)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Ці портнікови-пономарі та інші знавці сьогодення,що формують світогляд українців,добре відробляють свою монету.
Бідні і нещасні кримські татари по всім каналам розказують про обшуки у своїх будинках у Криму та інших переслідуваннях.
Хтось колись чув про збройний опір у Криму. Хоча б один епізод такої непокори був зафіксований за два роки окупації Криму.Я особисто не чув.Тим часом кожного тижня чути як народи північного Кавказу,що поневолені московією,чинять такий опір.

Вірю в те, що розумію.