Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Cтворено «морський пилосос» на сонячних батареях, що збиратиме в океані 24 тис. тон пластику на рік

Пластику в океані буде більше, ніж риби вже до 2050 року, і очистити моря від нього здається нездійсненним завданням. Але команда винахідників з Сассексу, Англія, винайшла нове рішення цієї проблеми.

«Морський пилосос» Sea Vax – це корабель з живленням від сонячної енергії та енергії вітру, який може всмоктувати пластикове сміття. Винахідники фірми Bluebird Marine Systems показала свою концепцію в Великобританії ще в листопаді. Однак зараз автори вже досягли стадії прототипу.

Судно працює, направляючи потоки води через «сито», рухаючись вперед. Судно буде повністю автономним і завдовжки близько 43 метрів. Встановлені на палубі панелі сонячних батарей і дві вітрові турбіни вироблятимуть електроенергію для електричних насосів і фільтрів. Машина шредер шматуватиме великі шматки пластику.

Творці розраховують, що «роботизований пилосос» для пластикових відходів матиме можливість генерувати достатньо енергії для перегону в середньому за рік 89,9 мільйона літрів морської води. Таким чином, буде зібрано близько 22,4 тонн пластикового сміття, за умови, що існують високі концентрації поверхневих твердих пластмас. До них відносяться води в гирлах річок.

Зібраний в такий спосіб пластик тимчасово зберігатиметься в вантажному відсіку, який може вмістити до 150 тонн. Потім пластик розвантажується і відправляється на переробку.

«За допомогою нашої системи можна збирати пластикові відходи будь-якого розміру: від великих рибальських сіток, до смертельних мікрочастинок», – сказав Кріс Клоуз, керівник проекту.

На даний момент, проект коштує € 178 000.

Наші інтереси: 

Необхідно дбати про нашу Землю, її води, і залишити нащадкам її незагадженою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Амадео Райт.
0
Ще не підтримано

Гарна ідея. Але вартість якась маленька, можливо там помилка ? Там один насос чого вартий, +батареї..дешево, як на конструкцію в 43м. Цікаво, як вони уникнуть всмоктування риби і водоростей?

Sapienti Sat

Коментарі

Зображення користувача Амадео Райт.
0
Ще не підтримано

Гарна ідея. Але вартість якась маленька, можливо там помилка ? Там один насос чого вартий, +батареї..дешево, як на конструкцію в 43м. Цікаво, як вони уникнуть всмоктування риби і водоростей?

Sapienti Sat

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чудова ідея.Непочатий край роботи у Саргасовому морі. Постіндустріальна цивілізація ще довго буде прибирати за індустріалами не тільки на воді і землі,а і у космосі.

Вірю в те, що розумію.