Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Польща та Україна співпрацюватимуть у оборонній і космічній галузях

Категорія:

Спецтема:

Державне космічне агентство України підписало угоду про співпрацю з провідною польською компанією оборонної галузі PGZ. Між Україною та Польщею буде посилюватися співпраця в космічній галузі, яке включатиме розробку супутників.

16031701.jpg

Representatives of Poland's and Ukraine's space agencies

Представники космічних агенцій України та Польщі

Про це пише Spacenews 

Один з керівників PGZ  Радослав Оболевський заявив: «Ми дуже зацікавлені у співпраці в галузі сучасних технологій з українською космічною галуззю. Ми також дуже раді, що Державне космічне агентство України готове втілювати проекти з PGZ».

«Від початку військової інтервенції Росії на сході України та анексії українського Кримського півострова Москвою, Варшава та Київ розвивають відносини у багатьох галузях, включно з оборонною та космічною», – пише Spacenews.

Державне космічне агентство України співпрацює із заводом «Південмаш», Дніпропетровським державним проектно-конструкторським інститутом, науково-дослідним і проектним інститутом «Союз», Конструкторським бюро «Південне» Янгеля у Дніпропетровську, «Укркосмосом» та Центром стандартизації ракетно-космічних технологій. До грудня 2010 року агентство називалося Національним космічним агентством України.

Польща приєдналася до Європейського космічного агентства в 2012 році і з того часу сплачує приблизно 140 мільйонів доларів щороку до бюджету агенції як членський внесок. У вересні 2014 року парламент Польщі схвалив закон, який створив спеціальне агентство, яке координує космічну діяльність і підтримує дослідницьку роботу.

Наші інтереси: 

Гарний приклад взаємодоповнюваності економік країн Міжмор'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Міжмор'я
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Реальна справа.

Хай Буде!

Коментарі

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Реальна справа.

Хай Буде!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Процес іде і це дуже тішить