Зображення користувача Богдан ДуБ.
Богдан ДуБ
  • Відвідувань: 54
  • Переглядів: 61

Музика: очищення простору звуком (+відео)

Очищувати звуком можна активно і пасивно. Активно - це коли конкретна особистість чинить вплив на простір, на приклад, читає молитви/ЖС, "продзвонює" двоном всі закутки починаючи з центру і за годинниковою... І пасивно - коли вмикається аудіо-запис і ставиться на зациклення молитва/мантра/текст.

Відео версія статті на ютубі:

Не претендую на "істинність в останній інстанції" і вичерпність. Ця стаття є лаконічною відповіддю на запит.

Треба чітко розрізняти, що є звук, покликаний очистити/витравити небажаних тонких сутностей (перша категорія). І є інша категорія звуку, покликана гармонізувати, привнести гармонію і блага, навіть запросити хороших тонких сутностей (друга категорія). Вмикати другу категорію не пропрацювавши першу - це наповнювати діряве відро молоком. Ми зараз говоримо про першу категорію.

Треба розуміти, що це не "музика для балдєжа". Цей звук не зобов'язаний подобатись, в нього зовсім інша функція. Це звукова санація приміщення в першу чергу, і виправлення його енергетичної і кармічної "кривизни", в другу. Тут хочу застерегти від псевдо-гармонізації простору, коли люди для цих цілей вмикають те, що їм подобаєтсья. Це безглуздо. Люди шукають музику, яка відповідає їх поточним смакам і рівню, яка приносить задоволення їх уму. Така музика не має шляхів очисного впливу. Умиротворена мелодія в перемішку з шумами природи може подобатись і демонічним сутностям. Відповідно, така музика ані простір, ані людей, не очистить, а тільки дасть задоволення. А знаєте, декому і шансон є молитвою. Лаундж/релакс/спірітуал саунд для очищення душі/простору не підходить, і навіть може бути шкідливим. Любителі такого звуку частенько концентруються на задоволенні, і само-поважанні за свої смаки (така собі етична маструбація). В результаті тільки збільшується Его.

Має значення гучність. Чим гучніший звук, тим більше в нього шансів "пробити захисну оболонку" ума. Чим гучніше - тим краще. Але треба мати міру - вам і сусідям звук не повинен заважати.  Відповідно до лікувальної  музики, є зворотнє правило: чим гучніша дегенеративна музика/звуки/шум, тим з більшою силою вона шкодить.

Величезне значення має те, хто говорить/співає. Детальніше про це є у статті про голос, слух і в четвертому шляху "спрацьовування".

Я вбачаю кілька шляхів "спрацьовування":

  1. звукові вібрації самі по собі, як у випадку зі дзвонами, чисто фізична санація ефіру.
  2. чисті і святі мотиви вже самі по собі, як звукова програма, створюють дискомфорт негідникам (во плоті чи без оної, при свідомості чи в "анабіозі"). Далі називатимемо покидьками/негідниками. Їх смак до існування настільки різниться з цими мотивами, що чути їх привидам просто нестерпно.
  3. існують конкретні смислові програми (речення і думки). І навіть якщо негідники їх не розуміють, цей клас впливу діє як удушшя.
  4. є особливий вплив - духовний звук - це може бути просто мова чи запис мови святої людини. Діє в міру наповнення святістю джерела звуку (людини). Не маю компетенції описувати його механізм, не знаю, яким чином діє і практично не можу його оцінювати.

Варто зазначити, що покидьки - невід'ємна частина цього світу, підкоряються і діють за тими ж законами, що й ми. І будь-яких тонких сутностей-підселенців можна сприймати як інструмент Бога, що дає нам чи то благословіння/дар, чи іспит, чи застереження, чи навчання, чи турботу хай навіть у останній формі "вирубити поки не начворили"... ) Іншими словами, усі вони, говорячи юдохристиянською, раби Божі, і виконують, в кінцевому рахунку, Його волю і закон.

Оскільки покидьки зупиняються і рухаються недалечко біля стін (внутрішніх та зовнішніх), і особливо в кутах, то і основні очисні процедури проводять над ними. Але щодо очистки звуком, то її треба робити в центрі. Звук краще проникає скрізь, будучи в центрі, бо звук - це якість першоелементу ефіру, концентрація якого - в центрі будь-якого обмеженого простору. Джерело звуку розміщувати, якщо це технічно зручно, в центрі приміщення/квартири/кімнати. Навіть проходження дзвонами варто почати з дзвоніння, знаходячись в центрі, а потім вже по периметру. Про розмір/границі периметру детальніше описано в Васту (відичній дисципліні/науці про простір), але в нашому випадку такої точності не потрібно.

Треба розуміти, що ми з ними в одному приміщенні не випадково. Чому простір забарахлений енергетичним сміттям - це вже зовсім інша тема. 

Так само окремою темою є очищення іншими 4-ма методами: першоелементами вогню, води, повітря, землі. Звуком - це перший метод, метод очищення через першоелемент ефіру. Оскільки матеріальний світ складаєтсья з цих 5-ти першоелементів, то очистити цей світ можна аналогічно, через будь-який з них. І оскільки ефір - найтонший з них - очищення через ефір - найбільш конструктивне.

Поясню, що означає "очищення через ефір". Синонімом буде "дзвінок через телефон". Щоб здійснити дзвінок, нам треба його провідник, середовище, де ми будемо його робити, канал. Так і тут, маємо 5 шляхів, прошарків, сфер, у яких можемо проводити очищення простору. І через яких можемо очищувати.

Очищувати звуком можна активно і пасивно. Активно - це коли конкретна особистість чинить вплив на простір, на приклад, читає молитви/ЖС, "продзвонює" двоном всі закутки починаючи з центру і за годинниковою... І пасивно - коли вмикається і ставиться на зациклення аудіо-запис/молитва/мантра/текст. Можна ввімкнути взагалі на "24год/365д", або ставити тихенько на ніч; чи на день, голосніше, коли нікого нема дома (менш ефективно).

Ось деякі варіанти пасивного звукового впливу на першому етапі:

Студити – Благослови душе моя Господа...  Це мій основний "інструмент" очищення простору піснею/молитвою.

"Отче наш". Для активного методу, якщо не знайдете святий звук. Читаний з вірою, просто коробить свідомих тонких злих сутностей у приміщенні. Коробить по справжньому. Рекомендую.

"Слава Богу". Для активного методу. Щире багаторазове повторення, з вірою, очищає "шум" з простору - тонких несвідомих сутностей. Можливі сентименти під час повторення, головне щоб вони не переважали.. Молитву "Слава Богу" згадував в поп-начитці "Я бажаю всім щастя". Для вайшнавської традиції, звістно, є "Харе Крішна".

Om Asato Maa Sadgamaya  Бажано не пісенні варіації, а мантрою, або хоча-б з збереженням інтонації/ритму. Це важливо. Для прикладу, ось так приємно, але не ефективно: Mahabharat 2013 OST – Asato ma sadgamaya sloka (вносимо в пошук на ВК/медіасервісах і спрослуховуємо). А ось тут збережена інтонація.

Нрасімха Кавача. Потужний інструмент. Рекомендована для очисних цілей самими Відами. Її радять для очищення і тіла і простору сучасні спеціалісти відичного вчення. Одна з її частин має подібність до православного "спаси і сохрани" (завжди вважав цю фразу маслом масляним)). Виказує знання з Аюрведи, Васту (19, 22, 23 шлоки) та Джйотіш. Може зовсім не сподобатись.) Катастрофічно хворим душею (маючим свідомих підселенців) може навіть стати кепсько.

Гаятрі мантри  Гаятрі більш корисні на другому етапі. Хоча сам мотив/мелодія працює і на перший етап очистки. Для очистки, першого етапу, підійде "Om Bhur Bhuvah Svaha" і Нрасімха Гаятрі.
поп-варіант однієї з гаятрі звучить так: Deva Premal Gayatri (вносим в пошук, слухаєм).

Прихильники буддизму використовують мантру до МахаКали. Махакала - захисна тонка сутність, що володіє потужним древнім егрегором. В самій мантрі оспівують її грізний вигляд (як з історією Нрасімхи) і просять всякого захисту і очистки від злих сил. Також використовується для виганяння тонких сутностей з тіла людини. Звісно, можна ввімкнути і цю мантру, але я такого не робив. Тим більш, щоб отримати "повний пакет послуг" від МахаКали, треба й самому бути підключеним до якогось буддійського егрегору і зробити в нього хоч якийсь вклад. Головне тут розуміти, що Нрасімха - іпостась Всевишнього, згідно вірувань.. А Махакала - просто тонка сутність що береже своїх. Іншими словами, між цими мантрами прірва монотеїзму і атеїзму.

Є й інші рекомендовані мантри, якими я послуговувався 5 років тому, але зараз у мене їх нема, і я навіть забув їх назви.

Аудіо-записи читання Універсальних Форм Живого Слова у виконанні Олександра Філатовича. Це як ідея.) Можна придбати у центрі ЖС, або поросити у тих, хто має. Щодо відтворювання начитки О. Філатовича - це всього-лиш припущення, і сам я особисто на цей варіант зовсім не покладаюсь і не прогнозую відчутних результатів.

Якщо по естетичним/релігійним міркуванням нічого з вищеперечисленого не підходить, можна ввімкнути просто дзвони. Примітка: чистить погано, особливо від свідомих сутностей, бо метод дзвонів - багатогранні натуральні звукові коливання (перший шлях "спрацьовування"), хвилі, і навіть найкращі колонки не зможуть їх відтворити "один в один". В результаті часто сила "випроторювання" є меншою силі, що утримує /"впустила". Тут треба використовувати натуральний, справжній дзвін, хай навіть розміром з горіх, а краще чашку.. Маленький дзвіночок щонайменше здатен "збудити" усіх тонких сутностей в радіусі свого звуку, а далі ви вже їм задасте! ))

Звук, що був "під рукою", сформував в архів і залив на файлообмінник для скачування. Зараз архів недоступний для скачування - якщо вам потрібен цей звук - пишіть особисто - перезал'ю і дам посилання.
Ряд статей "в тему" впливу звуку/музики є в моєму блозі.

 

Наші інтереси: 

Чистота

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

На мою думку, жодні дзвоники не впливають на астральні сутності, оскільки вібрації цих сутностей на порядок вищі.

Очищувальний ефект досягається тим, що дзвоники стимулюють вищі вібрації людини - і вже за допомогою цих високих вібрацій психіки відбувається очищення простору.

Освячення простору Живим Словом відбувається не за допомогою високочастотного звуку, а за допомогою "високочастотного сенсу" і резонансу зі світлим егрегором.

Святослав Сонячний каже:
Дзвони задіюють через творення ними звуку високої частоти (підіймають вібрації). Теоритично можна використовувати щось інше високочастотне. Наприклад гуслі(скрипку) чи щось інше, але тут має значення якість відтворюваної музики і живе виконання.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Отже, співаємо Живе Слово, продзвонюємо простір дзвіночками (якщо вони є) і шукаємо українську очисну музику - вона має бути!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

От, передбачаючи таку реакцію, я й не хотів озвучувати варіанти мантр )

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Музика,котра гармонізує простір не завжди може подобатися нашим вухам..а часто від такої музики можуть бути і "ломки"..якщо це так,то можна сказати,що людина носить на собі (у собі) "покидьків" ..інакше реакція була би більш спокійною..

Думаю,що в багатьох народів були люди,котрі могли бачити "покидьків" і розуміти,як від них звільняти простір.. із підручних матеріалів виготовлялися різні інструменти для цієї цілі..деякі із них згодом почали називати музичними інструментами..а інші так і залишилися "магічними"..

Найкращим інструментом для гармонізації простору є Світла Людина,що Живим Словом і правильною(магічною) мовою насичує простір..Це можуть бути Святі тексти,мантри,молитви..Просто цікаво чи однаково діє на "покидьків" тібетське бубніння і Живе Слово на Сенсарі..чи все таки результат залежить від святості і волі того,хто говорить,а не від мови і текстів..

Ось такі маленькі висновки від даної статті..Дякую Богдану за працю..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Активний від пасивного методи відрізняються ще тим, що, логічно, при активному, людині треба самій це робити. І стан людини тут визначальний. Та й там включаються інші механізми. А при пасивному, людина покладається на якісні показники стороннього звуку, і тут не потрібна наявність людини взагалі. Це різні методи.

Ефект буде дуже різнитись у випадку з "тиб.бубонінням" і ЖС. І механізм дії в них різний.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Найкращим засобом освячення простору є промовлене слово. Тексти для освячення людина має знати напам'ять, тоді вони завжди будуть з нею.

Відтак найкращим інструментом освячення простору є просвітлена людина. При високому рівні розвитку ефект освячення створює сама її присутність.

Критерієм дієвості різних методів освячення є відчутна гармонізація внутрішніх і зовнішніх подій.

Внутрішні - оздоровлення людини, розширення її свідомості.
Зовнішні - стосунки з людьми, успішні рішення, урожайність, досягнуті результати у справах.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую, Богдане! Подавши різні варіанти і розрядивши ситуацію інших ідей, ти зробив комплект очищення простору. Стаття подана цікаво, збагачує.
Про мантри чула, що вони не мають великого впливу в наш період часу.
Тільки відчуття і почуття людини найважливіші.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Дзвони задіюють через творення ними звуку високої частоти (підіймають вібрації). Теоритично можна використовувати щось інше високочастотне. Наприклад гуслі(скрипку) чи щось інше, але тут має значення якість відтворюваної музики і живе виконання.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

На мою думку, жодні дзвоники не впливають на астральні сутності, оскільки вібрації цих сутностей на порядок вищі.

Очищувальний ефект досягається тим, що дзвоники стимулюють вищі вібрації людини - і вже за допомогою цих високих вібрацій психіки відбувається очищення простору.

Освячення простору Живим Словом відбувається не за допомогою високочастотного звуку, а за допомогою "високочастотного сенсу" і резонансу зі світлим егрегором.

Святослав Сонячний каже:
Дзвони задіюють через творення ними звуку високої частоти (підіймають вібрації). Теоритично можна використовувати щось інше високочастотне. Наприклад гуслі(скрипку) чи щось інше, але тут має значення якість відтворюваної музики і живе виконання.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

!Повністю згоден: "високочастотний сенс" значно важливіший, бо слово - найпотужніша зброя і тут докладаються прямі вольові дії людини. А інші звуки - це пасивна дія, яка може за певних обставин трохи підсилити.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

А я безстрашна на відміну від Аватара Арія-мене розвеселив коментар Роя.,.......,.,Арію,чого ВИ боїтеся-мертвих чи переживаєте за живих.які пють воду з річки поякій пливуть мертві? Я не могла заснути коли на ніч читала книгу Філатовича.мене переповнбвалд світла енергія .тому чтиати Живе Слово починаю в 6 -7 годин вечора.Живе слово діє на мене безпосередньо. а "Листи саду Морії"діяли на оточуючий простір -я ніби купалась у морі позитивної світлої доброзичливої енергії яка ікрилась білим прозорим кольором.Це було приблизно в 1990 році чи раніше чи пізніше.Зараз намене так не діє Жива Етика.Ігор чому? В 1996 році намене сильно діяв уривк їз індуської "Книги золотих правил","Світло на шляху"Ви п Богдане як я зрозуміла добре орієнтуєтесь в східній філософії від вас можна почернути знань До речі Ваш аватар нагадує мені індійський тип обличчя Я ж скористаюся ідеєю Миро"Освячення простору відбувається не за допомогою високочастотного звуку а за допомогою"високочастотного сенсу" і резонансу зі свіглим егрегором" Ак що до того що зараз усі чіпляють дзвіночки на дверях?а церковні дзвони?

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Ія Подолянка каже:
Ак що до того що зараз усі чіпляють дзвіночки на дверях?а церковні дзвони?

Принцип той же. що описаний в статті. + "будить"/повідомляє про прихід людини усіх свідомих істот в приміщенні. В деяких культурах кожен, хто заходить в храм, має задзвонити дзвоником..

Дзвонами послуговуються у всіх серйозних традиціях. Це древній елемент культури всього світу. Вони здавна поширені і в Тибеті. і в Індії і в інших куточках планети. При чому. на сході є їх різновиди - на приклад ваджр, гонг, каратал і тд...

Святці вказують, а очевидці свідчать, що дзвін(звук) правильного дзвону - це як шумова граната для деяких злих духів. І пояснюється це не частотою вібрації, а її іншими якісними показниками. Частота там діло десяте, і це без перебільшення.

Ми можемо своїми 5ма органами чуттів оцінювати великий спектр вібрацій, але це ж не означає, що наше тіло саме на них вібрує. Так і з тонкими сутностями..

Аватар звідси.

"високочастотний сенс" - то і є 3й пункт шляху впливу - "смислова програма"

бачу по коментарях, що навіть ті, хто оцінив статтю, змішують активний і пасивний методи очищення. різниця ж величезна... це як воду і молоко порівнювати.. І те і те добре, і те й те самодостатньє..

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Обмежив, обламав ряд троль і флуд коментарів.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Миро сказав:

Цитата:
Відтак найкращим інструментом освячення простору є просвітлена людина. При високому рівні розвитку ефект освячення створює сама її присутність.

Ось цілитель М. Пейчев сказав, що святі багато не знали чогось, а святості досягли з причини любові. Просто любили всіх і все і їх поле зцілювало інших.
Це значить- відкритись потоку любові і буде вливатися енергія Всесвіту.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

додав відео-варіант статті.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"