Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Американська компанія вирощує еко-цеглу з піску і бактерій

За даними Управління з охорони навколишнього середовища США, близько 8% світових викидів вуглецю припадає на виробництво цегли. Американський стартап BioMason (Північна Каліфорнія) розробив екологічно чисту цеглу, процес створення якої скоріше нагадує «вирощування» та не потребує традиційного обпалювання.

Керівництв молодої компанії стверджує, що під час виробництва їхньої цегли не виділяється ніяких шкідливих речовин, крім того, процес дозволяє повторно використовувати вже задіяну у виробництві воду, повідомляє Сlean Тechnica.

Промисловий дизайнер Ginger Krieg Dosier представила нову інноваційну технологію виготовлення стандартних цегляних блоків - за допомогою вирощування їх з піску і бактерій. 

В якості основи для створення цегли BioMason використовує пісок - найпоширеніший і дешевий матеріал. Пісок засипається у прямокутну форму та заливається рідким цементуючим розчином, у якому містяться спеціальні бактерії. У розчині для бактерій є усі необхідні поживні речовини. Під час своєї життєдіяльності бактерії немов кристалізують речовину. BioMason порівнює цей процес з утворенням коралів. 

Через чотири дні речовина з бактеріями та піском стає твердою – цегла готова.

Тестування показали, що отримані блоки за своєю міцністю не поступаються традиційним аналогам і є безпечними для спорудження будівель. 

Та найголовніше, що BioMason вдалося розробити процес створення цегли, який не вимагає її обпалювання у печах протягом декількох днів (саме під час цього етапу виробництва виділяється найбільша кількість вуглецю). 

Крім того, цегла BioMason створюється виключно з екологічно безпечних природних матеріалів, без використання жодних шкідливих хімічних домішок. 

Засновниця стартапу розпочала перші випробування ще в 2012 році. Тоді було важко знайти інвесторів. Проте у 2013 році BioMason вдалося залучити $ 2,8 млн початкових інвестицій. В тому ж році вони виграли грант від Міжнародного конкурсу Postcode Lottery Green 2013 на суму в $ 500 тис. 

Вчені пішли ще далі: Біогенні технології постіндастріалу: вчені винайшли матеріал, що перетворює вуглекислий газ на пластик

Наші інтереси: 

Людська фантазія і розум безмежні! Як Україні досягти такого рівня екологічності та інноваційності, адже і в нас є розумні люди, винахідники.... Як Україні створити для них умови для впровадження їхніх винаходів в життя? Так. Треба створити таку державу, як США. Ця країна, як би там не було, за великим рахунком на сьогодні залишається вільною державою для вільних людей. Нам також треба таку державу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Повертаємось до біогенних технологій як наші пра-пра-предки..

Цікаво чи таким чином можна би було "виростити" цілий будинок..ну хоча би "коробку"..

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Повертаємось до біогенних технологій як наші пра-пра-предки..

Цікаво чи таким чином можна би було "виростити" цілий будинок..ну хоча би "коробку"..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Вирощування цегли! Просто дивовижно! Мені це нагадує вирощування комп'ютерних деталей у фільмі Екзистенція. Біопанк рулить!

Явсе Світ каже:
Повертаємось до біогенних технологій як наші пра-пра-предки..
Цікаво чи таким чином можна би було "виростити" цілий будинок..ну хоча би "коробку"..

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!