Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 11

Інки танцюють гопак

Гопак – народний танець інків. Думаєте, жартую? Коли я вперше побачив цей танок, сказати що здивувався – це просто нічого не сказати. Далі пішли консультації. Провідні українські спеціалісти по інках не змогли нічого пояснити. Вийшли на американських. Поки-що пояснень немає. 

Національний танець кечуа – індіанців інки з Перу  – точна копія гопака. Цей танок, який виконують перуанці, називається Танець з ножицями.  

Відео ділиться на 2 частини. Перша частина – це рухи з перуанського танцю ножиць (Danza de las Tijeras), ті які є і в нашому гопаку. Друга частина відео – з 5:26 хвилини – це ті рухи танцю ножиць, які відсутні у нашому гопаку, але стиль близький до гопака.

Порівняти з гопаком можна тут – в цьому відео 90% рухів гопака. 

 

Якщо поєднати наш і перуанський танець – відтворимо той гопак, який був у наших предків скіфів тисячі років тому.

Танець ножиць відомий ще з доколумбової епохи. Вперше танець ножиць з’явився в портовому місті Аякучо, його передали людям жерці. Так само і в нас гопак пішов від жерців, які врятувалися на Хортиці від християнізації.

Танцюристів танцю ножиць переслідували інквізитори, тому що вважали що без звязку з нечистою силою неможливо виконувати такі рухи і не напоротись на ножиці. Тому, очевидно, танець набув комічного характеру, щоб не так сильно переслідували.

Наш гопак теж зазнав переслідувань. За часів Російської імперії знищували все, що було пов’язане з козацтвом після знищення останньої Січі. Гопак 300 років вироджувався – втрачались бойові рухи.

За часів радянського союзу козацтво остаточно заборонили і гопак ніхто не танцював, крім кількох танцювальних колективів. Танець став завченим – танцюристи танцюють його лише під одну мелодію, не вміють імпровізувати.

Натомість танець ножиць живий – кожен танцюрист танцює його по-своєму. Існують 4 різні стилі цього танцю. Як бачите танець ножиць збирає цілі фестивалі. Діти вчаться танцювати його ще змалечку. Він визнаний Юнеско нематериіальним надбанням людства. А наш гопак чомусь не визнаний Юнеско, хоча має більше акробатичних рухів. Мабуть, так наші культурні діячі домагалися визнання…

В чому перевага танцю ножиць перед гопаком? А в тому, що в танці ножиць танцюрист може упасти з будь-якого положення і моментально піднятися з будь-якого положення. В нас у гопаку всього 2 способи щоб піднятися з лежачого положення. Тобто, це більше танець для захисту: якщо воїн упав, то щоб його не вбили він повинен або відскакувати в сторону від ударів, або різко піднятися.

Але, як бачите, є в танці ножиць і бойові удари. А наш гопак більше іде як техніка для нападу. Тому варто поєднати ці два танці і створити третій танець – такий, як був у наших далеких предків – скіфів.

Нащадки скіфів з Афганстістану – пуштуни – теж танцюють деякі рухи гопака. 

 

Антична назва Афганістану – Сакастан (Країна саків–скіфів). 

Це відео про інків – доказ того, що хтось з наших предків плавав у Південну Америку. Доказом контакту перуанців з білими людьми є той факт, що імперією інків керували білі люди – династія інків з 1200 білих людей. Решта населення країни належали до індіанської раси – народ кечуа. 

Останній білий інка в кокошнику

Верховний інка з сокирою - такою ж, як у скіфів, у гуцулів. На голові у інки 3 пера (у наших гетьманів було 2 пера), на троні інки 2 наших символи (ромб, поділений на 4 частини – це символ поля, який у нас зображують і на вишиванках і на писанках, а концентричний ромб – то символ божого ока – на гуцульських килимах).

Скіфська сокира – сагаріс така як у інків

Гуцульські сокири – бартки – такі як у інків

Гуцульські сокири – бартки – такі як у інків

Зображення тризуба в пустелі в Перу

Перуанський кокошник

Кокошник жерця інків

Скіфські кокошники

Український весільний кокошник гуцулів, буковинців і покутян

Наші інтереси: 

Такі речі нам потрібно знати. Такі речі піднімають самооцінку українців і лікують комплекс меншовартості. Українці - великий народ, прямі нащадки могутніх арійців.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Дещо про експансію аріїв до Америки є у В. Кобилюха "Праукраїна і санскрит"

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Отже Тенсегріті має арійське пояснення..Чудово..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

"Це відео про інків – доказ того, що хтось з наших предків плавав у Південну Америку. Доказом контакту перуанців з білими людьми є той факт, що імперією інків керували білі люди – династія інків з 1200 білих людей. Решта населення країни належали до індіанської раси – народ кечуа".

Дуже важлива інформація! Експансія аріїв була не тільки в Індію та Китай (що ми вже знаємо), а і в Америку.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Дещо про експансію аріїв до Америки є у В. Кобилюха "Праукраїна і санскрит"

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

У мене виникла підозра, що все, що нам розповідають про інків - брехня. Так само, як нахабною брехнею є те, що нам розповідають про фашизм, нацизм, іудохристиянство, аріянство, скіфів, хрещення Русі, демократію, республіку, хвороби, вакцинації, природу людини та її походження...

Все треба перевіряти самим. Для цього треба створювати свої дослідницькі центри, оскільки існуюча наука - це платна обслуга паразитичної верхівки.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Думаю, що танцюють з ножицями тільки тому, що завойовники та іудохристиянська церква заборонили традиційний танок з шаблями.

Зате ножиці мають свою перевагу: їх можна використовувати як музичний інструмент.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Я так дивлюся, в цих танцях (так, згоден, явно з бойовим ухилом) приділяється увага:

  • вмінню правильно падати на коліна (коли тебе збили з ніг);
  • вмінню чинити спротив навіть лежачи (перекочуватися й відбиватися ногами);
  • вмінню підскочити з положення лежачи.

Ну, і своє теж згадалося:

Цитата:
Він високо підстрибував, крутився як вихор. Бився, немов гопак витанцьовував. Приємно було б дивитись, якби не бійка...

Тимур Литовченко. "Дума про Козака Голоту" (15-24 березня 1994 року)
Добре я тоді підмітив )))