Зображення користувача Валерій Швець.
Валерій Швець
  • Відвідувань: 13
  • Переглядів: 14

Ми воюємо з москалями, але не з кожним окремо, а з їх колективним несвідомим

Спецтема:

Примиритися з Донбасом після війни не вийде, оскільки ці люди будуть ненавидіти Україну за те, що ми не дали їм можливість жити так, як вони бажають. 

Душа москаля – так називається одна з статей головного ідеолога українського інтегрального націоналізму Дмитра Донцова. Якщо Тарас Шевченко є пророком української нації, то серед багатьох апостолів новітньої української національної віри Дмитра Донцова сміливо можна вважати першим з них. Саме у нього провідні ідеї українського націоналізму набувають форм точних, влучних, майже математичних означень. 

Ми маємо війну на Сході України. Ми втратили частину своєї території  на півдні України. Як назвати те, що відбувається? Чому це відбувається?

«Якщо назва помилкова, то слово не досягає мети. Якщо слово не досягає мети, то нічого не можна зробити правильно. Якщо нічого не можна зробити правильно, то ритуали приходять у безлад, а покарання не відповідає злочину. Коли покарання не відповідає злочину, ніхто не знає, на якому він світі. Отже, якщо хтось щось задумав, він має пояснити задумане. Там, де людей пов’язує мова, величезне значення має точність. Не можна залишати нічого, що породило б невірне тлумачення» (Конфуцій).  

Нам кажуть, що те, що відбувається називається антитерористичною операцією (АТО). Таке означення не варто коментаря.

«Бунтуватися проти охлялої сили – це можуть москалі. Але їх «природний стан» - це бути рабами справжньої сили. Де така сила встає перед ними, вони падають на коліна: перед своїм володарем, коли він такий як Петро І, або Сталін, коли він такий як хан татарський. Падають і каються. А на інакших нападають і загризають» (Донцов).

Які варіанти дій у Путіна?  – Тільки весь час підвищувати ставки у грі, яку почав. Підвищувати аж до того, поки подальше підвищення стане неможливим. Його перемога неминуча, якщо ми не зрозуміємо, що він блефує, і зійдемо з дистанції. Його крах так само неминучий, якщо його блеф стане цілком зрозумілим. Найстрашніше для нього виявити слабкість перед власним народом. Він його добре знає. Він йому належить. Уважно подивіться на нього в анфас і в профіль.

Путіна часто називають диктатором. Я розглядаю цей посил, як намагання перекласти всю відповідальність за все на одну людину. Головною рисою кожного диктатора є не якась внутрішня надпотуга. Це є вміння стати виразником сподівань широких народних мас. Вміти сказати народу те, що він хоче почути. Вміти зробити те, що він хоче побачити. Вміти подарувати мрію, через яку він пішов би на великі жертви. На моє переконання за диктатуру несе відповідальність не диктатор, а народ. Ми воюємо не з Путіним і не через Путіна. Останній просто робить все, аби сподобатись своєму народу. Тут доречно навести слова царя Миколи І: «Деспотизм ще існує в Росії, бо він становить основу мого правління, але цей деспотизм погоджений з нацією».

«Кат, Іван ІV, утримався на троні, але Івана VI, невдаху й недішлого царя, задушили в казематі, як щура… Петро І душив кого хотів, але недотепу, Петра ІІІ, скинули з трону і теж задушили… Твердий Микола І перевішав «мятєжніків», але «мятєжнікі» застрілили плохенького Миколу ІІ» (Донцов).

Від себе додам. Я не є великим прихильником М. С. Хрущова. Але саме він відкрив табори. Почав масово будувати житло. Зробив селян громадянами країни, надавши їм паспорти. Зробив багато для демократизації країни. Ви коли небудь чули хоча б від одного москаля хоч одне вдячне слово на його адресу? І я не чув. Сталін створив ГУЛАГ. Знищив десятки мільйонів людей. Перетворив селян з вільних людей навіть не у кріпаків, а в справжніх рабів. Втягнув країну у безпрецедентну за втратами війну. Чи доводилось вам зустрічати москалів з портретами Сталіна? І мені доводилось. Ми воюємо з москалями, але не з кожним окремо, а з їх колективним несвідомим - душею, уособленням якої є їх держава – Московія. Ця війна – війна між Московією і Українською державою.

«Ось цієї психіки московського народу не розуміє Захід. Хоч її можна відчитати навіть на обличчі кожного пересічного «русскава чєлавєка»: є на тім обличчі щось невиразне, неозначене, нерішене. Ніколи не знаєте, що він за хвилину зробить: вас в руку поцілує чи горло перегризе. Тому, що він сам того не знає, приглядається: коли ви вівця – кинеться на вас, коли вовк – хвіст під себе» (Донцов).

А хіба не в такий час максимального послаблення державних інститутів нашої України ми втратили Крим? Чому спочатку саме Крим? Тому, що відсоток москалів на півострові перевищує 50 %. Чому лінія фронту на Донбасі зупинилась там, де вона зупинилась? Тому, що москалів по той бік фронту також приблизно 50 %. 

Далі я надам слово Олексію Заводюку – вихідцю з Донбасу: «Чому Донбас так категорично проти України?

Донбасу категорично неприйнятна Україна як вільна країна.

На Донбасі ненавидять українську мову не як мову, а як ідею. Справа не в мові, а в сенсах, які в неї вкладаються. Ідеологічно, українська мова – це мова свободи, російська в розумінні Росії – мова ковбаси. Донбас має своє бачення, як слід жити:

  1. Свобода в обмін на ковбасу.
  2. Влада краде - і це не добре і не погано. Це просто даність. Більше того, можливість красти – це шанс для люмпена вискочити з болота у князі швидко і без зусиль. ………………………………………………………………………………………………………………………..

Ми не зможемо переконати цих людей, оскільки їх вибір цілком усвідомлений і раціональний.

Вони прекрасно розуміють, що не користуватимуться ні свободою, ні демократією, ні європейським вибором. Тому відкидають це як непотріб.

Примиритися з Донбасом після війни не вийде, оскільки ці люди будуть ненавидіти Україну за те, що ми не дали їм можливість жити так, як вони бажають.

Тільки війна це не проти Донбасу, а проти воровського, феодального совка, виплодком якого є Донбас».

Але хіба це сказано тільки про Донбас? У наведеному цитуванні не вживається термін національність - натомість совок. Але якимось дивним чином концентрація совка по території України майже збігається з концентрацією москалів. А може набратись сміливості і чесно припустити, що москаль в силу історичних причин і є найкращим уособленням совка у всій його цілісності.

Тут доречно звернутись до видатного російського філософа Миколи Бердяєва: «Перемога більшовиків у Московщині не випадкова. Це витвір московського національного духу, витвір душі москвина. Більшовизм є лише зовнішнім виявом всього того, що бурлить в душі кожного москвина… Більшовизм це природний синтез Івана ІV (Грозний) з К. Марксом.».

Або до не менш видатного російського письменника Федора Достоєвського: «Соціальні катаклізми та терори, зриви в духовну безодню, насильницький перерозподіл «за справедливістю», при якому безчинствує злодійство та розбійництво, лежить в природі російської душі, вона без них не може, вони їй потрібні як окремій особистості, так і цілому народові».

Або російського письменника і революціонера Олександра Герцена: «Якщо наші московські соціалісти матимуть колись державну владу, то вони своїм катівством значно перевищать царську охранку».

Подібне цитування можна було б продовжити і далі, але досить і цього. Душа москвина до 1917 року була упокорена імператорською владою, яка не була москвинською, а швидше німецькою за походженням, за культурою, за близьким оточенням імператорської родини, за складом тогочасної еліти.

1917 рік став переломним. Це була дійсна народна революція. Попередня еліта, разом з середнім класом, була винищена або витіснена за кордон. До влади прийшли представники широких народних мас, переважно з найбідніших і найнеосвіченіших прошарків і переважно з Московії.

Оскільки демократія – це влада народу, то Радянський Союз сталінських часів був найдемократичнішою країною світу. Звідки ж тоді паталогічна жорстокість тої влади?

За відповіддю можна звернутись до російського письменника Максима Горького: «Мені здається, що найяскравішою рисою московської національної вдачі є саме жорстокість. Тут говорю не про винятки, а про масову психологію, про народну душу, про масову жорстокість, з її диявольською вигадливістю, з її, я б сказав естетичною вишуканістю».

Але ж ми звикли, що демократія - це багатопартійність і всі інші свободи. Така демократія – це витвір суспільства з потужним середнім класом. Вона існує там, де існує такий середній клас. Там, де переважна більшість населення зубожіла і неосвічена існує лише демократія більшовизму, неперевершена за масовістю підтримки. Так що будьмо обережнішими з демократією. Вона буває різною. Зміни на краще в Радянському Союзі відбулись починаючи з часів М.С. Хрущова в міру становлення нового середнього класу радянського зразка.

Як нам бути далі? Повертаємось до класика. «Повна безстрашність, абсолютне, стовідсоткове заперечення всього московського, така ж абсолютна афірмація (ствердження) своєї Правди, - лише тим зломимо Москву перш у своєму серці, а там і «на нашій, не своїй землі» (Донцов).

Ще одна цитата: «Про цей бунт народу-раба сказав Петро І: «сія саринь нічем кромє жесточі унята бить не может». А хто ж, як не він, знав свій народ?» (Донцов).

На питання, чому відбуваються всі ці трагічних подій, в центрі яких опинилась Україна,  відповідь у назві статті Дмитра Донцова. Ця відповідь у сфері ірраціонального, – через «загадкову душу» москвина.

«Не слід боятися змін. Найчастіше вони відбуваються, коли необхідні» (Конфуцій). 

Наші інтереси: 

Маємо знати психологічний тип народів, що нас оточують

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

Добра робота.
Про демократію і 1917 – не резонує.

Живе Слово творить і перемагає

Коментарі

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Більшовизм це природний синтез Івана ІV (Грозний) з К. Марксом.

(Микола Бердяєв)

Браво!!!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Бердяєв гарний філософ, вартий найбільшої уваги.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Трохи гумору на рахунок москалів..(картинка не завантажилась)..

"Пушкін як справжній темношкірий писав реп і загинув в перестрілці.."

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Петро Олар.
0
Ще не підтримано

"Ніколи не знаєте, що він за хвилину зробить: вас в руку поцілує чи горло перегризе. Тому, що він сам того не знає, приглядається: коли ви вівця – кинеться на вас, коли вовк – хвіст під себе» (Донцов)."
В мене мама - українка, але вже багато років працює у Росії, один з її життєвих уроків: "Нікому ніколи не показуй своєї слабкості - загризуть та добьють, бояться тільки сильних," - на жаль, це її реальні уроки
Анна Олар

Хай живе Міжмор’я!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Петро Олар каже:
"Ніколи не знаєте, що він за хвилину зробить: вас в руку поцілує чи горло перегризе. Тому, що він сам того не знає, приглядається: коли ви вівця – кинеться на вас, коли вовк – хвіст під себе» (Донцов)."
В мене мама - українка, але вже багато років працює у Росії, один з її життєвих уроків: "Нікому ніколи не показуй своєї слабкості - загризуть та добьють, бояться тільки сильних," - на жаль, це її реальні уроки
Анна Олар

Я майже все життя прожив в зросійщеній Одесі і це також і мій життєвий урок.

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

Добра робота.
Про демократію і 1917 – не резонує.

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Андрій Солтівский каже:
Добра робота.
Про демократію і 1917 – не резонує.

Ми звикли до того, що демократія - влада народу - це завжди щось добре. На цій тезі були виховані всі покоління інтелігенції Російської імперії. Чи це щось добре - залежить від того, який це народ, або, яка його найактивніша частина уособлює виконавчу владу.

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Вже кілька років переконаний, що москальська мова це мова рабів. Тому для нас українців це індикатор того, на скільки людина є вільною і здатна справді будувати Українську державу. Як то говориться, почни з себе.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Аватар Арій каже:
Вже кілька років переконаний, що москальська мова це мова рабів. Тому для нас українців це індикатор того, на скільки людина є вільною і здатна справді будувати Українську державу. Як то говориться, почни з себе.

Цілком згоден з Вами.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Стаття наче правильна та бачиться кілька незрозумілих мені понять..

Нема ніякої загадкової душі у москаля..і захід добре про це знає(ті кому потрібно це знати)..
Історія із Грозним і Петром 1 досить заплутана..Романові переписали все що можна було переписати..Наприклад війну між Московією і Тартарією описали лише як бунт Пугачова..
Які це москалі захопили владу в 1917 році..хіба що ті,в яких дружини були із "богообраного" народу..а решта самі знаєте хто Бланки,Кронштейни і т.д..
Чому на боці арійської армії гітлерівців воювали москалі,які за чисельністю були другими після німців в етнічному розрізі..
Хто все життя мріяв про війну між москалем і українцем..

Отже психологічний тип москаля це звичайний гомо сапієнс,який пройшов зомбування і від'ємний генетичний відбір на протязі сотень років..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Явсе Світ каже:
Стаття наче правильна та бачиться кілька незрозумілих мені понять..
Нема ніякої загадкової душі у москаля..і захід добре про це знає(ті кому потрібно це знати)..
Історія із Грозним і Петром 1 досить заплутана..Романові переписали все що можна було переписати..Наприклад війну між Московією і Тартарією описали лише як бунт Пугачова..
Які це москалі захопили владу в 1917 році..хіба що ті,в яких дружини були із "богообраного" народу..а решта самі знаєте хто Бланки,Кронштейни і т.д..
Чому на боці арійської армії гітлерівців воювали москалі,які за чисельністю були другими після німців в етнічному розрізі..
Хто все життя мріяв про війну між москалем і українцем..
Отже психологічний тип москаля це звичайний гомо сапієнс,який пройшов зомбування і від'ємний генетичний відбір на протязі сотень років..

Нема загадкової душі, тому ці слова я взяв у лапки. Загадкова вона лише для того, хто не бажає бачити очевидне.
Чому на боці німців найбільше воювало москалів? Вони завжди схиляються перед силою першими. Про це в статті. Але першими і зраджують. В останні дні війни РОА зрадила німців. Дивізія Галичина - ні.
Народ, на який Ви натякаєте, спробував очолити смуту в Росії, але сам став її жертвою. Висилка Троцького з СРСР у 1929 році була кінцем тої короткої і далеко не самої кривавої епохи. 1929 рік був кінцем і українського національного відродження в рамках СРСР.
Щодо російської історії. Навряд чи можна покладатись на Нову хронологію Носовського і Фоменко.
Якби російський народ був звичайним, він не успадкував би таку велику частину імперії Чингиз-хана.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дякую пане Валерій за змістовну відповідь..
Мені цікаво чи є ще така країна як Московія із такою темною і перекрученою історією,яка в свою чергу відбилася і на Україні..
У 1929 році нічого не змінилося,просто дехто поїхав за кордон освоювати капітали отримані від пограбування Царської Росії,а декого льодоруб догнав..інші залишилися і організовували Голодомори..
До речі зі мною в одній групі вчилися два чистокровні монголи із Улан Батора.Так вони чомусь нічого не чули про своїх великих предків завойовників..

Мені б не хотілося,щоб ми мали хибну уяву про нашого ворога зі сходу..Хочу підкреслити,що вся ця пропаганда про дурних і п'яних москалів не є сто відсотково правдою..(біороботи майже нічим не відрізняються між собою..чи то москаль чи то німець)..Вся відповідальність на "пастухах"...

Дуже зручно промити мізки біороботам,навіяти міф про рейтинги і підтримку у 86%,а потім відштовхуючись від цього,творити ту мерзоту,що твориться зараз у Московії і по цілому світу де вони залізли..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Чингізіди були казахами.

До речі: чим моголи відрізняються від монголів?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Леонід Українець каже:
До речі: чим моголи відрізняються від монголів?

Моголи - це династія правителів:

Цитата:
Великі Моголи, династія правителів в Індії (1526—1858). Її засновник Бабур Тімурід відбувався з Моголістана, як у той час називалися територія Середньої і Центральної Азії, — звідси назва династії «Моголи» (індійське Мугхал).

Великі Моголи

Монголи - це населення Монгольської імперії:

Цитата:
Монголи — первісно, назва населення.

Монголи

Тим і відрізняються )))

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Я не знаю точної відповіді на Твоє питання..Думаю те,що пише офіційна історія Тебе не цікавить..

Тут бачиться якась дивна гра слів..Моголи-монголи,татари-Тартарія..Потім з'являються монголо-татари на яких вішаються всі історичні собаки..

Питання в іншому..як такий могутній СРСР на чолі із сталінами з однієї сторони,а з іншої Китай,могли дозволити собі таку "розкіш" як Монголія..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Явсе Світ каже:
татари-Тартарія.

Щодо "татар" і "Татарії". Довелось мені якось читати, що в ранньому періоді завоювать монголи знищили таке собі кочове плем'я татань, яке жило на території сучасного Китаю. Буквально до ноги вибили! Але потім саме територія того винищеного племені "татань" стала основним плацдармом для розгортання подальших завоювань! І тому до монголів приклеївся своєрідний ярлик "татань". Отак і утворилися "монголо-татари".

Не знаю, так це чи ні. За що купив - за те продав (с)
Але принаймні топонім "Татань" справді існує. І справді в Китаї )))

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Нам таке не продавай, краще китайцям.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Про "колективне несвiдоме" "братiв наших менших" ще у груднi 2010 року докладно написав Юрiй Нестеренко:

https://www.ar25.org/article/vyhid-strategichni-studiyi-vid-yuriya-nesterenka.html

Хай Буде!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Сергiй Михайлiв каже:
Про "колективне несвiдоме" "братiв наших менших" ще у груднi 2010 року докладно написав Юрiй Нестеренко:
<a href="https://www.ar25.org/article/vyhid-strategichni-studiyi-vid-yuriya-neste... rel="nofollow">https://www.ar25.org/article/vyhid-strategichni-studiyi-vid-yuriya-neste...

Дуже дякую за цінне посилання.
Колись я цей матеріал прочитав, а далі загубив його сліди. Дякуючи Вам знайшов.

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

"Загадкова душа" москвина!? Все ясно, все зрозуміло. Але як на мене, - бракує маленького штришка. Як щодо "загадкової душі" жидовина? Це ж бо його "загадковість" зуміла "розкрити" душу москвина "ва всєй красє". Це він показав андрофагу-москвину, що можна не тільки валятися "в п'яном угарє пад заборам", а й розтоптати білий хліб роботяги-сусіда, спалити його господарство, відібрати не тільки знаряддя праці, а й саме бажання працювати. І цинічно назвав це "свєтлим будущім". Він створив "бандерівщину", "правий сектор" і в надії на їхній радикалізм і їхню "жагу" до вмирання за Україну (щоб хтось вмирав), "підживлює" вогонь в зоні так званого АТО.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Сильні і яскраві слова, з якими важко сперечатись. Але зовнішній чинник рідко буває головним, протягом довгого часу - ніколи. Все почалось відтоді, коли князь Андрій Боголюбський вперше спалив Київ, і триває з перервами досі.