Зображення користувача Еней Світлий.
Еней Світлий
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Голосування за "Учасників публікації" або "моїй Мамі присвячується"

Вітаю, шановне товариство. Зустрічайте довгоочікуване оновлення програмного забезпечення Народного Оглядача. Основне завдання, яке стояло перед командою розробки, було створення системи голосування за "Учасників публікації", проте кількість змін, які для цього довелось внести у архітектуру проекту, просто, вражає. Видимий результат цих змін невдовзі кожен зможе оцінити особисто, а зараз я трохи розкажу про все це детальніше.

flowers.jpg

Квіти моїй мамі
Квіти моїй мамі

Детальний перелік здійсненої роботи можна переглянути у циклі місячних планерок, написаних учасниками групи розробки.

У грудні працював з двома речами: 1) усуненнм причин блокування на рівні БД, про які писав у кінці листопада (як результат, була замінена система кешування сутностей та роботи з БД) та 2) завершення переробки сторінок статистики голосувань за користувачів й пошук рішення для показу розширеного контексту голосування. З кінця грудня й по цей час тривало тестування й налагодження всього оновлення сайту.

Тут хочу виділити найзначніші зміни, зроблені за увесь час роботи.

1. Переробка існуючої системи голосування на роботу з будь-якими сутностями даних. Звучить просто, проте, деякі її елементи зовсім не передбачали такої поведінки, тому, довелось писати й заміняти їх на власні рішення. Решта системи була перероблена на використання цих рішень та універсальних підходів.

2. Повний перегляд й переробка системи статистики Галії. Її сторінки все-ще виглядають подібно до попереднього варіанту, але всередині, через величезну кількість вибірок та самих сторінок, довелось кардинально змінити архітектуру цього рішення. З різношерстного конгломерату налаштувань виділяли й виносили за межі типові елементи, які, однотипно, дублювали для кожного окремого розділу й параметру статистики. Перевіряли, чи усі вибірки мають типові налаштування, чи нема випадкових помилок (які, таки, траплялися раніше, потім - виправлялись й у відсутності яких у кінцевому рішенні потрібно було переконатися). Ці типові блоки вибірок підбирались таким чином, щоб бути придатними до роботи з сутностями різних типів, тож, зараз, впровадити новий розділ, наприклад, зі статистикою голосування за коментарі, стало значно простіше. Також усі вибірки було оснащено новою, полегшеною системою роботи зі сторінковістю.

3. Було змінено роботу з записами Галії й перетворено їх на розширювані полями даних сутності. Така потреба виникла через необхідність однотипно працювати з розширеним типовим набором даних, придатним для вмісту інформації з операцій над сутностями різних типів. Наприклад: 1) голосування за матеріали, 2) голосування за користувачів (для інформативності стало потрібно показувати як отримувача, так і відправника, що не було передбачено у роботі лише з матеріалами), 3) голосування за коментарі (взагалі, окрема архітектура, в якій відсутні зв’язуючі елементи, як у попередніх двох варіантах).

4. Створено комплексну систему роботи з блоками даних для голосування. Сюди входять: 1) приховування частини даних на сторінці (переліку операцій та форм голосування) з 2) відкриттям їх у окремих діалогових вікнах чи оверлеях й 3) оновленням частини сторінки (списків операцій з рейтингом) після здійснення операції. Попередня система лише приховувала великі за розміром дані, працювала лише з однією формою голосування на сторінці, призводила до перезавантаження усієї сторінки для оновлення її вмісту й не могла працювати у випадку, коли на цій же сторінці наявні інші сутності з можливістю голосування. Ця нова система - суто наше власне рішення, яке значно покращує вигляд та зручність роботи зі сторінкою.

5. Розроблено систему автоматичного налаштовування значень параметрів СКБД (системи керування базами даних). Було витрачено багато часу на дослідження причин блокування звернень до бази даних та підбором оптимальних параметрів її роботи, тому було необхідно після появи розуміння причин цього явища й усунення появи таких випадків у майбутньому розробити автоматичний механізм для оптимального динамічного налаштовування системи.Система враховує середовище роботи сайту: локальний комп’ютер розробника, сервер розробки та сервер з "живим" сайтом. Параметри потрібні різні, оскільки, наприклад, на серверах розробки доводиться використовувати засоби відладки, що потребують збільшених деяких часових інтервалів при роботі з даними сайту.

6. Систему нарахування внесків роботою розширено можливістю створення довільної кількості видів таких внутрішніх внесків. Це дозволить гнучкіше й ясніше керувати обліком негрошових внесків, або внесків не через наявний на сайті механізм інвестування.

7. Впроваджено нову, багаторівневу систему кешування сутностей сайту та перекладів рядків. Нова система має гнучкі налаштування й дозволяє, підбираючи параметри її роботи, змінювати її поведінку. Наприклад, кількість сутностей, що очікують запису в БД, перед початком, власне, операції запису. Вміє групувати дані для попереднього завантаження на сторінку. Була здійснена спроба впровадження кешування відмальованих сутностей, проте, через вбудовування нами сутностей одних у інші, її використання довелось відкласти до моменту розробки системи відстеження такої ієрархії.

8. Впроваджено нову систему швидкого отримання перекладених рядків.  Швидкість забезпечується вибіркою даних не з БД, а зі скомпільованих двійкових файлів, які використовуються для локалізації усіх двійкових додатків операційної системи сервера.

9. Впроваджено систему версіонування вмісту сторінок та захист коментарів від знищення даних. Ця система може показувати відмінності між різними змереженими редакціями матеріалу, відновлювати раніші редакції. Дозволяє редагувати коментар протягом 5 хв. після його створення.

10. Продовжена робота з переробки існуючих сторінок на керування їх виглядом з адміністративної форми керування полями. Таким чином, перероблено сторінку блогу, створено власні модулі, що надають розширену кількість регіонів, де поля можуть бути розташовані. Це потрібно для впровадження нової теми НО, вихід якої, також, готується.

11. Оновлення складових частин проекту, продовження роботи з виокремлення атомарної функціональності з поточної архітектури й створення нових програмних модулів.  В частині оновлення була виявлена й усунута несправність, яка перешкоджала роботі стандартного механізму оновлення сайту (жорстка зав’язка на роботу з кеш-таблицею напряму у БД, а не через стандартний механізм кешування). Таким чином, усі складові перебувають в актуальному стані, створено широкий набір модулів, кожен з яких виконує одне просте завдання і які є простими для розуміння.

12. Звісно, паралельно з розробкою здійснювалось обслуговування основного сайту й сервера: 1) виправлялись помічені помилки у його роботі (заливання файлів, зникання файлів стилів сторінки), 2) підбирались параметри серверних складових (кешування на рівні веб-сервера), 3) замінювались ті, які показували недостатню надійність у роботі (мережеві файлові системи для резервного копіювання). Здійснена спроба використання досконалішої збірки веб-сервера, яка мала важливі виправлення у роботі з адресами сторінок та динамічному завантаженні модулів, проте роботи довелось відкласти через брак часу на її впровадження.

Насамкінець, хочу перепросити за оголошені та невпроваджені можливості навігації серед коментарів та уніфіковану систему контролю звернень користувачів та постановки завдань на розробку. Ці завдання все ще залишаються високопріоритетними для групи розробки проте, терміни їх впровадження поки-що невизначені.

Іншими, також високопріоритетними завданнями є: 1) огляд наявної системи розподілу ролей користувачів на сайті та впровадження механізму від’ємного голосування 2) початок роботи над нейромережею "Третій Гетьманат".

П.С. Передісторія. Як ви усі знаєте, на прохання пана Ігора, я з осені 2014 року працюю виключно над розробкою Народного оглядача. Це означає, що у мене немає інших джерел доходів, окрім надходжень від акціонерів НО. Мої запити, озвучені панові Ігорю, були дуже скромними. Нижня планка взагалі була орієнтована не на ринкову оцінку праці, а на звичайне "підтримання штанів". Поки у мене ще залишались заощадження, недотримання цих сум мене не хвилювало й я радісно працював над цим проектом. Але так не могло тривати вічно. Восени цього року я вже був бив у дзвони, коли у мене була скрутна фінансова ситуація й пан Ігор, після цього, її скоригував.

А зараз і до суті дійшли. Це оновлення хочу присвятити своїй мамі, яка підтримала мене у час, коли знову, у грудні, сума коштів від Народного оглядача була недостатня, навіть, для "підтримання штанів". Так-от, що вона зробила. Вона взяла місячну пенсію свою, моєї сестри, за якою доглядає, мого батька й віддала все це мені, начебто, "на день народження" сама залишившись, фактично, без фінансових ресурсів (проживає у селі, тож як виживати у таких умовах, навчили суворі 90-ті). Про свій фінансовий стан я їй не говорив, але, звісно, зміна моєї поведінки, коли я перестав відмовлятися від грошей, що вона, пропонувала за періодичну поміч, була їй промовистою.

І цей її вчинок, панове, просто, відкрив мені очі на той стан у якому я опинився. Пан Ігор каже, що це через моє опускання у нижчі простори Буття й що, як тільки, я виберусь вище, все налагодиться. Звісно, все налагодиться, я докладу для цього зусиль. Й хотілося б, щоб це було разом і завдяки роботі над проектом "Народний Оглядач".

П.П.С. Знаю, що серед інвесторів є люди, у яких фінансування проекту НО не схвалюється їх рідними, знаю, що є люди, які дають кошти на НО, самі перебуваючи при цьому на прифронтових територіях. Цим людям я хочу щиро подякувати. А інших я прошу замислитись, наскільки їм потрібен Народний Оглядач й зробити висновки.

П.П.П.С. А ще, на НО, значно погіршилась атмосфера доброзичливості й звідси пішло багато цікавих мені людей. Це так, до слова.

П.П.П.П.С. А ще, може, ви знаєте, що інші розробники, взагалі від НО нічого не отримують... Це так, згадалось завдання з переробки теми сайту під мобільні пристрої.

Але, це все поправимо, я так думаю.

Хай Буде!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Дякую Енею Світлому за роботу над сайтом іінвестую 500 галів

Коментарі

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Велике спасибі тобі і всім Творцям групи програмування. Просто без Вас нічого б цього і не було. Величезна праця, який Ви проробили і продовжуєте робити, це і є творення ВУД. Всі інші учасники дійсно повинні прийняти для себе самих рішення: або вони будуть співтворцям ВУД або ні. При аналізі профілів інвесторів НО (їх грошових інвестицій) наочно видно хто є ким - творець, співтворець або баласт. Багато хто з нас знають і відчувають один-одного (в цьому житті) досить давно. Спостерігають бовтання один одного по просторах буття... Але знаходження кожного з нас, в будь-якому просторі, повторюю - будь-якому, не є причиною не надавати матеріальну допомогу для творення ВУД, а це, в т.ч. і належна матеріальна підтримка групи програмирования. Якось так.

Хай Буде!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

За видатний внесок у розвиток сайту "Народний Оглядач" головному розробнику Енею Світлому зараховується інвестиція 5000 галів! Слава українським волонтерам - бійцям інформаційного фронту!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Лада Світло.
0
Ще не підтримано

Це добре!

Зображення користувача Лада Світло.
0
Ще не підтримано

Щиро Дякую! Не забудемо, що ще є і редакція НО та інші підрозділи, що забезпечують функціонування НО.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вітаю Друзі..Дякую за Творчість..

Чи можливо запровадити вікно біля кожного коментаря у архіві коментарів кожного Гравця,яке би показувало наскільки той коментар був проГалений..Просто інколи Галія поповнюється і не розуміється Що-Де і За Що...

Сьогодні мені не вдалося проГалити жодної статті..випливає згори червоне поле із написом Дякую..Гали не знімаються і статті не галяться..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Хосе Рамірес.
0
Ще не підтримано

Коментарі і статті галяться. Перелогінься, скинь кеш - має бути добре.

Голосування за статті анонімне. Хто хоче - робить коментар з поясненням свого дарування.

Явсе Світ каже:
Вітаю Друзі..Дякую за Творчість..
Чи можливо запровадити вікно біля кожного коментаря у архіві коментарів кожного Гравця,яке би показувало наскільки той коментар був проГалений..Просто інколи Галія поповнюється і не розуміється Що-Де і За Що...
Сьогодні мені не вдалося проГалити жодної статті..випливає згори червоне поле із написом Дякую..Гали не знімаються і статті не галяться..

Все, що не має формальної логіки, є маразмом.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Працює..Дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Дякую, Еней Світлий за велику працю! Фінансовий стан це лише інформація про наслідок дій і подій. Виходить у нас є невеликий прекос з підходом і організацією заробляння коштів. Бажаю всім таких же суттєвих успіхів які Ви спромоглися досягти.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Ґайя Радісна.
0
Ще не підтримано

Дякую Енею за оновлення програмного забезпечення НО та інвестую 100 галів. Хай буде!

Ґайя Радісна

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Дякую Енею Світлому за роботу над сайтом іінвестую 500 галів

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Щира вдячність за таку об'ємну і самовіддану працю! Хай Всесвіт привертає до Тебе, Енею, найвищі можливості разом і із засобами їх використання у всіх сферах твого інтересу. Прийми, будь ласка, як малочастковий еквівалент вдячності 150 галів.
Хай щастить у всьому, за що братимешся!:)

Sapienti sat.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Для мене, як інвестора й автора, важливо мати хоч якийсь відгук від публікації. Наскільки популярна публікація - про це може свідчити ЧИСЛО ВІДВІДУВАНЬ СТОРІНКИ. Чому цього так і нема? Про популярність свідчить і число коментарів. Мабуть, не лише мені бажано знати, ВІД КОГО Я ОТРИМАВ оцінку галами! Бажано, щоб інвестиції РОБОТОЮ якось виділялися в загальній статистиці. Бажано, щоб інвестори знали, як змінюється місячна інвестиція протягом року. І тоді б стало ясно, чому виникла проблема "підтримання штанів" в шановного Енея. Змін у роботі сайту я не помітив, хіба що не зміг двічі СЬОГОДНІ, 15.116 Р.,прогалити статтю В. Майбороди про ЗАСІВАННЯ. За роботу дякую тобі, Енею! Прошу всіх ділитися тим, що ви помітили позитивного в роботі сайту.

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Анатолій Висота каже:
Для мене, як інвестора й автора, важливо мати хоч якийсь відгук від публікації. Наскільки популярна публікація - про це може свідчити ЧИСЛО ВІДВІДУВАНЬ СТОРІНКИ. Чому цього так і нема?

Це ділянка роботи пана Індіана Джонс, якому, певно "не проплатили" ;) Але, не хвилюйся, друже, він скоро прийде і все зробить.

Анатолій Висота каже:
Про популярність свідчить і число коментарів. Мабуть, не лише мені бажано знати, ВІД КОГО Я ОТРИМАВ оцінку галами!
Бажано, щоб інвестиції РОБОТОЮ якось виділялися в загальній статистиці. Бажано, щоб інвестори знали, як змінюється місячна інвестиція протягом року. І тоді б стало ясно, чому виникла проблема "підтримання штанів" в шановного Енея.

Не зовсім розумію про що саме йде мова, певно, про бажані Тобі нововведення на сайті, що зроблять якість процеси зрозумілишими й прозорішими. Поясни, будь ласка, детальніше. 1) що саме треба змінити й 2) обгрунтування (Твоє бачення) потреби таких змін.

Анатолій Висота каже:
Змін у роботі сайту я не помітив, хіба що не зміг двічі СЬОГОДНІ, 15.116 Р.,прогалити статтю В. Майбороди про ЗАСІВАННЯ. За роботу дякую тобі, Енею!

Раз не помітив та ще й не зміг.., то, певно, це сарказм... А от пан Майборода був значно чіткішим у описі помічених несправностей, тому їх вже виправили.. :) Спробуй і ти так само робити, друже. ;)

Анатолій Висота каже:
Прошу всіх ділитися тим, що ви помітили позитивного в роботі сайту.

Так!!! :) Ну-мо, ділимось, хто знайшов підтвердження моїх слів, викладених у цій статті і хто оцінює цю роботу у позитивному світлі?

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пане Енею, пояснюю. Роботу твою на сайті я оцінюю позитивно. Я, як інвестор і автор, хочу бачити результат від своєї роботи на сайті. Число відвідувань сторінки (публікації), число коментарів і рейтинг (оцінка) публікації у галах - це об"єктивні показники - кількісні і це добре. Але хочу знати також, які зміни відбуваються в результаті нашої колективної роботи, От хто може порівняти НО-14 і Н0-15? Як змінювалася добова відвідуваність сайту помісячно? Який ми отримали чисельно приріст інвесторів НО? Як змінювалися місячні інвестиції протягом цих років? Це тверді точки опертя - давайте їх створювати разом. В публікації ПЕРЕЛІК-15 я встановив, що кадровий потенціал Н0 обмежується ОПОРНОЮ СОТНЕЮ числом 50-100. Я також встановив, що за останні 4 місяці середньо-добова відвідуваність сайту нарешті перевалила за 2000 і становить 2200-2400. Я помітив, шановний Енею, твою стурбованість тим, що НО покинуло кілька людей, за якими і я також жалкую, наприклад, за Ларисою Скабою. Гадаю що вони це зробили з різних причин, серед яких можна виділити: низький рівень СПІЛКУВАННЯ між нами, а також малий зв"язок між ІДЕАЛОМ і РЕАЛОМ. Про останнє може свідчити ще й те, що на це наше обговорення звернуть свою увагу ще, може, двоє-троє (Василь Петришин, Володимир Майборода+). Ось такі новорічні роздуми...

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Свіжі нововведення. Можливо, для когось це важливо: змінено поведінку блоків останні публікації (права колонка) та блоку вгорі головної сторінки. Тепер їх вміст поважає вибрану користувачем мову матеріалів сайту.

І ще одна зміна на прохання наших дописувачів: інтервал часу, протягом якого користувач може відредагувати свій коментар збільшено до півгодини. Редактори сайту такого обмеження не мають.

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Друже Енею, ще раз дякую за працю!

Доброзичливо:

Не зовсім зрозуміло (а що "не зовсім", то таки НЕ зрозуміло) виділене мною жирним:

Цитата:
10. Продовжена робота з переробки існуючих сторінок на керування їх виглядом з адміністративної форми керування полями. Таким чином, перероблено сторінку блогу, створено власні модулі, що надають розширену кількість регіонів, де поля можуть бути розташовані. Це потрібно для впровадження нової теми НО, вихід якої, також, готується.

1) "Перероблено" - це ґрунтовна зміна! Ми її можемо бачити?! ))
2) Що за "власні модулі"?
3) Де ці "поля регіонів"?

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

1. Так, це грунтовна зміна. Полягає в тому, що один інструмент формування сторінки замінено на інший, який дає значно більше гнучкості й зручності для розробників у роботі над наповненнм сторінки. Побачити? Код проекту не відкритий для загального доступу.. :) Але показати знімок екрану з формою керування - можу: https://drive.google.com/file/d/0B-LLYRosfqIwdmU2RDFHWkRxR28/view?usp=drivesdk

Раніше сторінка була зверстана через PHP-шаблони, що робило неможливим використання цієї форми керування виглядом полів.

2. Показаний на знімку набір регіонів, у яких розташовано поля надається розкладкою, наданою власноруч створеним модулем.

3. Знизу сторінки на знімку можна наглядно побачити їх розташування. А ще можна натиснути, перебуваючи у веб-оглядачі, на клавіатурі клавішу F12 й побачити ці регіони вживу на сторінці.

Спробуйте! :)

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Уже спробував! )))
Вражає )) Тому ще раз дякую!

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Здійснено велику працю, котру важко одразу осягнути. Але помітні й вади: зникли прикріплені файли, недоступний старий сайт.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

А точніше? Що робити: куди заходити, куди дивитися? Як було раніше, як зараз?... Це все називається - шлях для відтворення помилки.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Наприклад, перейти сюди:

https://www.ar25.org/sites/default/files/node/2013/06/22559/vsiezagalnadiezintiegratsiia-ghanietsvolodimirshchierbina.pdf

http://old.ar25.org/

Мабуть, десь треба прописати шляхи до відповідних об’єктів.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Не можу сказати нічого про цей файл, можу лише контатувати, що він, дійсно, відсутній.

Щодо файлів, розміщених у доменах 'old.ar25.org' та 'media.ar25.org', то віртуальний сервер, на якому вони розташовані, не працює. Людина, яка цим керувала, заробляє зараз собі на хліб насущний поза проектом НО.

Й ці речі не стосуються оновлення НО, описаного у цій статті.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Гаразд. Але принаймі ми трохи наблизились до суті проблеми.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Дякую, успіхів

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пане Енею, голосування ГАЛІЄЮ у мене так і не діє! В попередньому коментарі я писав:[b]Я помітив, шановний Енею, твою стурбованість тим, що НО покинуло кілька людей, за якими і я також жалкую, наприклад, за Ларисою Скабою. Гадаю що вони це зробили з різних причин, серед яких можна виділити: низький рівень СПІЛКУВАННЯ між нами, а також малий зв"язок між ІДЕАЛОМ і РЕАЛОМ. Про останнє може свідчити ще й те, що на це наше обговорення звернуть свою увагу ще, може, двоє-троє (Василь Петришин, Володимир Майборода+). Ось такі новорічні роздуми...[/b] Певно я занадто оптимістично надіявся, що на обговорення РЕАЛУ відгукнеться "двоє-троє". На жаль, таке є нецікавив для товариства...

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Стаж-час від першого інвестування гравця до Галії..
Можливо слово "Стаж" замінити словом "Досвід"..."Досвід Гравця" як на мене звучить органічно...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Стаж - це просто тривалість перебування в ролі акціонера.
Досвід - це розуміння сайту і вміння з ним працювати. Хтось стає досвідченим за кілька місяців, а хтось залишається недосвідченим роками - через низьку активність чи інші причини.

Явсе Світ говорит:
Стаж-час від першого інвестування гравця до Галії..
Можливо слово "Стаж" замінити словом "Досвід"..."Досвід Гравця" як на мене звучить органічно...

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

До речі, сайт почав працювати швидше і стабільніше.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Хочу повідомити про свіжі вдосконалення на НО, впроваджені за кілька минулих днів:
- Вдосконалено вигляд сторінки статті блогу: 1) додано вирівнювання зображень, вставлених у статтю, 2) додано риску розділювач під основним зображенням (для кращої читабельності тексту).
- Додано позначку прикріпленої статті у блок "Останні публікації" (нещодавно його поведінка була, також, виправлена - тепер він показує заголовок вибраною користувачем мовою матеріалу).

Ще одна зміна, як тепер бачу - суттєва, була впроваджена з оновленням - Опис до вибраного пункту меню голосування Галії відтепер додається як коментар до форми голосування, якщо користувач залишив його незаповненим. Ця зміна (переписувався програмний код, який формує це меню) разом з оновленням модулів, виправили помилку, яка призводила до зникання типового меню голосування й неможливості його відновлення.

Якщо все-ще є статті, де на сторінці її редагування у полі меню Галії присутнє введене вручну значення, яке раніше було неможливо видалити, то зараз ця поведінка виправлена.

Можете його вилучити, й отримаєте типове меню голосування, можете його наповнити потрібними пунктами.. й отримаєте власне меню. :) Спробуйте.

Оновлено: а чи усі дописувачі помітили одне з нововведень, описаних у цій статті? https://drive.google.com/file/d/0B-LLYRosfqIwOUJGZDlRZkdBUk0/view?usp=drivesdk

Хочу на ньому наголосити, бо воно дозволяє слідкувати за змінами у матеріалах й відновлювати минулі стани, за потреби.

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Свіжі вдосконалення на НО, "щойно з грядки": відтепер, голосування за коментарі вже не є анонімним... :) Погляньте на ті з них, які вже відзначені голосуванням. З лівого боку розташовуватиметься набір цифр - голосів з посиланням на профіль відповідного Гравця й спливним вікном з детальними даними про саму подію.

Інше:
Ще помітив скарги користувачів на працездатність сайту в частині роботи форм голосування та оновлення вмісту сторінок після нього при їх роботі з-під веб-оглядача Опера застарілих версій. Прохання використовувати інші доступні програми або оновитись до поточної актуальної версії.

Якщо ж несправність проявляється на свіжій версії, обов'язково на цьому наголошуйтей надавайте точну версію як програмного середовища так і операційної системи, в якій відбувається робота.

Загалом, це необхідна інформація для точної діагностики несправності, якщо така виникає.

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Дякую, Енею за ці оновлення! Та десь поділася з лівого боку стрілочка, яка піднімала з низу в гору. Це було так задумано, чи над цим ще йде робота? Ця стрілочка дуже потрібна і зручна для людей які користуються ноутбуками коли працюєш без миші.

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Так, дійсно, стрілка десь загубилася у масиві змін.. Погляну, чому вона зникла. :) Дякую за повідомлення.

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Раджу прочитати статтю "Використання клавіатури"

там є про кнопки, клавіші, які дозволяють перегортати документ вгору і вниз;

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Просили? https://www.ar25.org/comment/34990#comment-34990 - отримуйте. :)

Відсьогодні при голосуванні за 1) матеріал, 2) користувачів чи 3) коментар гравцеві-отримувачу надходитиме лист на адресу його електронної пошти.

Вимикач не створював, але, якщо будуть протести від отримання таких листів - додамо.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Так, уже отримав листи з повідомленням про отримані гали за статтю і коментарі. Супер! Рухаємось до електронної постіндустріальної держави.

Еней Світлий говорит:
Просили? <a href="https://www.ar25.org/comment/34990#comment-34990" rel="nofollow">https://www.ar25.org/comment/34990#comment-34990</a> - отримуйте. :)
Відсьогодні при голосуванні за 1) матеріал, 2) користувачів чи 3) коментар гравцеві-отримувачу надходитиме лист на адресу його електронної пошти.
Вимикач не створював, але, якщо будуть протести від отримання таких листів - додамо.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Порадувати вас ще чимось? :) Виправлено помилку оновлення сторінки статті, яка призводила до "зникання" коментарів після голосування.

Оновлено: ще одну помилку на сервері виправлено, вже усі отримали листи про активність на сайті? ;)

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Знову виявив надмірну активність з кількох IP-адрес до сайту.

Впровадив до налаштувань веб-сервера кілька захисних параметрів, звичайним користувачам не зашкодить, а от атаку має вповільнювати, :) Спостерігаємо.

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

При додаваннi нового тексту роздiл "резюме" зайнятий якоюсь рекламною гидотою, яку не можна видалити.

Хай Буде!

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

https://drive.google.com/file/d/0B-LLYRosfqIwSGtnTUJFbjdOcXc/view?usp=drivesdk - не підтверджую. На файловій системі сайту у виконуваних файлах змін, також, відсутні.

Можливо, зараженим є не сайт а Твій ПК?

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

А в яких просторах перебувають Ахметов, Пінчук, Кучма, ...?

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Їхній простір це простір золотого тельця...

Володимир Самотий говорит:
А в яких просторах перебувають Ахметов, Пінчук, Кучма, ...?

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Ще кілька свіжих виправлень до уваги відвідувачів Народного оглядача:
- дрібне: вирівнювання підписів під галереєю зображень на сторінці блогу й
- дещо курйозна несправність у процедурі інвестування та автоматичному присвоєнню відповідних системних ролей.

Виправлено! :)

Переходжу до можливості мінусового голосування.

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Трохи відволікся від розробки на виправлення курйозної несправності у 1) заливанні й 2) генеруванні зменшених зображень.

Виправлено! :)

На тестуванні ще кілька виправлень. :) Працюємо!

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Вітаю, пані та панове!

Свіжі оновлення та виправлення на "Народному оглядачі":
- впроваджене універсальне рішення (написано невеликий модуль) зі сторінковістю різного роду вибірок матеріалів у блоках та розділах сайту, даних про операції Галії, які могли працювати не завжди коректно, якщо їх на сторінці було більше однієї. Для наглядності, можу навести такий приклад: на деяких сторінках в ході тестування було виявлено 80 одночасно представлених вибірок. Їх може не бути помітно на сторінці, але система їх, однак, відпрацьовує і формує.
- впроваджено обмеження на кількість доступних минулих редакцій статей, до 3-х.
- вилучено поля та застарілий механізм збору інформації про голосування у полі на статтях, що призводило до непотрібного створення редакції статті при голосуванні за неї.
- затримка з тестуванням була пов'язана з потребою заміни блока живлення на моєму сервері розробки, що й було успішно зроблено.

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Чергове виправлення на Народному оглядачі. Кожен, хто читає нашу "Ранкову пошту", помічав, що, інколи, деякі зображення у листі відсутні.

Але сьогодні цю помилку було усунуто з чим усіх і вітаю! :)

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Вітаю, пані та панове! Давно не бачились. :)

Коротко про одне дрібне виправлення на НО: трохи підправлено загальне рішення для автоматичного генерування ідентифікаторів системи розбивання довгих списків даних на сторінки для виправлення конфлікту з системою керування навігацією коментарів.

Варіант виправлення робочий, щоправда, не зовсім красивий, бо це загальне рішення й воно створюватиме на сторінках, де є лише одна вибірка даних, некрасиві посилання системи навігації між сторінками. Красиве рішення пошукаємо згодом. :)

Тим часом, продовжую працювати над оновленням з впровадження можливості мінусового голосування. Вже відпрацьовано: 1) форму голосування, яка тепер допускає введення від'ємних значень, 2) логіку обробки процедури голосування (яку довелось повністю переробити). 3) введено нові сутності в системі переказів енергії - Фонди, 4) в поточний момент здійснюю роботу зі сторінками статистики.

Ускладнення полягає в тому, що нові дані не вписуються в поточну систему вибірки та відображення даних, тож, доводиться експериментувати над різними варіантами її видозміни.

За системою статистики ще буде необхідність відпрацювати 5) систему динамічного керування ролями.

Працюю. :)