Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія засудила перевидання "Майн кампф"

Категорія:

Перевидання і продаж книги Адольфа Гітлера "Майн кампф" неприпустимі в цивілізованому світі і суперечать міжнародному і російському законодавству. Таку позицію озвучив заступник секретаря генради "Єдиної Росії", віце-спікер Держдуми РФ Сергій Железняк.

Про це повідомили РИАНОВОСТИ.

"Перевидання і продаж книги ватажка нацистів часів Другої світової війни, яка просякнута злочинними ідеями переваги однієї "надраси" над іншими націями і народами, неприпустимо в цивілізованому суспільстві і суперечить міжнародному і російському законодавству", - сказав він журналістам.

На думку парламентарія, подібним потуранням німецьких і європейських властей щодо поширення антилюдської ідеології нацизму дискредитуються голосно декларовані європейські цінності.

"Крім того, подібне небезпечне явище свідчить про зростання неонацистських настроїв не тільки на Україні, де вільно розгулюють і влаштовують факельні ходи неонацисти, але і в Німеччині, яка багато десятиліть прагнула змити зі своєї історії кривава пляма нацизму", - вважає Железняк.

На його думку, перевидання книги Гітлера ультрарадикальні рухи будуть подавати суспільству як відповідь на міграційну кризу, від якої страждає Європа, що заплуталася у своїй зовнішній і внутрішній політиці.

"Зростання невдоволення європейців поведінкою мігрантів може бути використане неонацистами для посилення свого впливу і виправдання наступних агресивних дій", - вважає він.

У Росії книга внесена у федеральний список екстремістських матеріалів, видання яких є кримінальним злочином.

Науковий співробітник Інституту сучасної історії Мюнхена Крістіан Хартманн відзначав, що мета видання полягала в тому, щоб відкрити "Майн кампф" як найважливіше історичне і джерело, а також у тому, щоб спростувати ідеї і твердження автора результатами сучасних досліджень.

Книга, що отримала назву "Гітлер. Mein Kampf. Критичне видання", складається з двох томів і містить понад 3,5 тисячі наукових коментарів до оригінального тексту, які розповідають про людей, згаданих Гітлером, пояснюють і спростовують його помилкові теорії і наводять факти проти його пропаганди, ідеології нацизму і ненависті.

Як відомо, перевидана книга Адольфа Гітлера "Майн кампф" (Mein Kampf) з критичними коментарями, підготовлена Інститутом сучасної історії (IfZ) в Мюнхені, поступила 8 січня в продаж у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Хай Буде!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Якщо Москва засудила, значить німці зробили добре. Пора й нам підключатися до цієї доброї справи.

Як повідомляє Книгарня націоналіста, у 2016 році книга "Моя боротьба" ("Mein Kampf") Адольфа Гітлера буде вперше в своїй історії видана українською. Цією книгою аналітичний суспільно-політичний інтернет-ЗМІ "Політіко" планує започаткувати серію книг політичної та історичної тематики.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Сподіваюся, НО вчасно повідомить про її вихід.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Хай Буде!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Друже Сергію, "до теми" долучимо ще й ось цю подію - Кремль розіслав російським політикам збірник цитат Путіна
Бачите? Спочатку "засудив", а потім "розіслав" :-) (...чи спочатку "розіслав", а потім "засудив"??? хм-м-м-м...)
"Розгледіли" конкурентів...
))))))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Хай замислиться Московія чи її дії відповідають міжнародному законодавству.