Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Постіндустріальна система охорони здоров’я (+аудіо)

Спецтема:

Протягом кількох років нинішня медицина буде радикально переформатована: 90% її закладів і виробництв будуть ліквідовані з причини корумпованості, безглуздості, неефективності та шкідливості. Постіндустріальна система охорони здоров’я буде спрямована на заохочення здорових.

151120-zdorovya.jpg

Головні чинники здоров’я: оптимізм, жива їжа, фізична активність
Головні чинники здоров’я: оптимізм, жива їжа, фізична активність

Аудіоверсія статті: Постіндустріальна система охорони здоров’я

Обговорюючи тему соціального забезпечення, ми погодились, що найкраща «пенсія» – це бадьорість і здоров’я протягом усього життя. Але як їх досягнути? Що нам пропонує постіндастріал? 

Ми вже мали можливість переконатися: хочеш побачити завтрашнє майбутнє – зазирни у позавчорашнє минуле.

Постіндустріальна система охорони здоров’я народжується на наших очах  і підтверджує це правило.

У ДОІНДУСТРІАЛЬНУ ДОБУ людина була самодостатньою в усьому, зокрема в питаннях свого здоров’я. Найкращим знавцем свого тіла є його власник, тому людина сама собі була цілителем.

Вважалося самоочевидним, що хвороби є наслідком неправильних думок, слів і дій, тому головним гарантом охорони здоров’я було правильне життя. У теперішніх термінах, на 99% медицина була профілактичною. Залишки цих знань пізніше були записані у товстих книжках з народної медицини. Інтерес до них щоразу зростає.

Давня людина зазвичай добре знала, що робити при тих чи інших хворобах чи травмах. Якщо ж вона самостійно не справлялася зі своїми проблемами, то зверталася до цілителів. Більшість методів лікування  мали інформаційний характер. Цілитель завжди починав з пошуку першопричини хвороби, тобто з помилкових світоглядних уявлень, неправильних думок, негативних емоцій, шкідливих вчинків. «Не можна лікувати тіло, не лікуючи душу» – казав Сократ. Дієвими засобами відновлення здоров’я були молитви, ритуали, фітотерапія, фізичні процедури тощо.

При необхідності, як крайній засіб, застосовували хірургічне втручання. Операції бували дуже складними, зокрема, на мозку (з трепанацією черепа) і на органах черевної порожнини.

За дві тисячі років до нашої ери один із постулатів давньої іранської медицини проголошував: «Три знаряддя має лікар: слово, рослину і ніж». Гіппократу приписують вислів: «Якщо є декілька лікарів, один з яких лікує травами, другий – ножем, а третій – словом, то найкраще звернутися до того, хто лікує словом».

ІНДАСТРІАЛ ПОВНІСТЮ ЗАПЕРЕЧИВ ТАКИЙ СТАН РЕЧЕЙ. Якщо раніше людина розглядалася як цілісна істота з духом, душею і плоттю, то в епоху «великого конвеєра» людина почала сприйматися як машина. Коли всередині щось не так, то її деталі треба змастити (дати таблетку), а коли деталі пошкоджені, то їх треба замінити (пересадка органів).

Головними засобами лікування стали фармацевтика і хірургія. Якщо ж сучасний лікар на прийомі почне розпитувати про світогляд людини, то вважатимуть, що він з’їхав з глузду або задумав щось підозріле.

У давнину людина розглядалася як досконале Боже творіння, спроможне до самовідновлення. З погляду індустріальної медицини людина є слабкою дефективною істотою, яка може існувати тільки завдяки зовнішнім втручанням. «Зайві органи» (апендикс, аденоїди) бажано видалити,  природні недосконалості організму виправити вакцинаціями, а все інше компенсувати таблетками.  

Головний наслідок: неефективність індустріальної медицини. Переважна більшість людей страждають від хронічних хвороб, проте індустріальна медицина їх не лікує – і не приховує цього факту. А все тому, що бореться з наслідками, не зачіпаючи причин.

Ситуація ускладнюється тим, що індустріальна медицина діє за правилами бізнесу. Зокрема, вона активно займається розширенням ринку збуту, тобто збільшенням кількості покупців її товарів і послуг. Головні інструменти розширення ринку – вакцинації і шкідливі фармацевтичні препарати, в тому числі «вітаміни».

Медична сфера є однією з найкорумпованіших в Україні і цілому світі. Вона працює не на оздоровлення, а на підрив здоров’я і поширення хвороб. Це пояснює «дивну» особливість: коли страйкують лікарі, смертність різко знижується.       

ПОСТІНДАСТРІАЛ ВИСТУПАЄ З ПРОТИЛЕЖНИМ ПІДХОДОМ. «Заперечення запереченого» відроджує цілісний підхід і профілактичні принципи доіндустріальної системи охорони здоров’я. Майже всі хвороби можна вилікувати відновленням правильного мислення з одночасним очищенням психіки, переходом до здорового харчування, фізичної активності, правильного способу життя.

Яскравим зразком суперефективної постіндустріальної медицини є система самозцілення «Живе Слово» видатного українського лікаря і мислителя Олександра Філатовича. Створені ним універсальні лікувальні тексти поширюються безкоштовно і творять чудеса, особливо при комплексному підході людини до свого самозцілення (див.: Друзі і вороги Царства божого).   

Як і 7 тисячоліть тому, коли народжувалася неолітична Європа, на перший план нині знову висуваються такі чинники здоров’я як чиста мова, гармонійні стосунки з ближніми, доброзичливе і відповідальне ставлення до навколишнього середовища. Знову актуалізуються питання ефективної релігії, молитов, ритуалів, чесності, праведного життя.  

Описані вище закономірності дозволяють висловити надійний прогноз щодо долі індустріальної системи «охорони здоров’я»: протягом кількох років вона буде радикально переформатована. 90% її закладів і виробництв будуть ліквідовані з причини корумпованості, безглуздості, неефективності та шкідливості для здоров’я людини і природи. Отримають розвиток профілактика, гігієна, медицина кризових ситуацій, стоматологія і деякі інші корисні напрямки.

Індустріальна медицина разом з системою соціального захисту спрямована на підтримку і заохочення хворих. Постіндустріальна система охорони здоров’я буде спрямована на підтримку і заохочення здорових. Адже існує природний закон: ЩО ПІДТРИМУЄШ, ТЕ Й ОТРИМУЄШ.

На завершення можемо сформулювати шосту особливість постіндустріальної формації:

6. Охорона здоров’я: цілісний підхід, профілактична медицина, заохочення здорового способу життя, ліквідація паразитичних процесів.

Текст цієї статті французькою мовою: Système de santé postindustriel

Продовження - Постіндустріальна економіка: без реєстрацій і податків

Наші інтереси: 

Досліджуємо майбутнє. Його зерна вже проростають сьогодні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Гонитва за надприбутками перетворили медицину на сферу в якій людину роблять хворою, а потім за гроші її лікують

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Гонитва за надприбутками перетворили медицину на сферу в якій людину роблять хворою, а потім за гроші її лікують

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Якби ж то лікували. Далі відбувається те, що на їхньому професійному сленгу називається "управління хворобою".

Володимир Самотий каже:
Гонитва за надприбутками перетворили медицину на сферу в якій людину роблять хворою, а потім за гроші її лікують

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Не купуйте нiчого вiд "ФАРМИ".

Купивши щось вiд "ФАРМИ" Ви через деякий час знову вимушенi будете купити щось iнше.

Й так до самого кiнця.

Хай Буде!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Думаю нікого не здивує факт, що фармацевтика - це повністю законний наркобізнес.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Крім того, цю вбивчу систему підтримуєте, а свої можливости-спроможності взагалі бути здорові - відставляєте на невідоме майбутнє! А так легко відновити наші українські знання! Просто, ознайомтеся зі Живим Словом.

Щораз більше людей від системи (П)"Охорони здоров'я" відмовляється, наприклад, половина Франції, бойкотує щеплення. "Фарма" вже не знає, яку рекламу проштовхувати, бо остання перестає діяти!!! :)

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Один із секретів процвітання Китаю - відсутність пенсій. Натомість в нас є справжня армія молодих працездатних людей, які отримують значну пенсію.
В суспільство майбутнього має забути слово пенсія, адже за правильного способу життя (світогляд згідно Правил Творця, радісне мислення, фізична діяльність, корисні плоди творчості) людина є повністю працездатною протягом усього життя, яке триває достатньо довго.
Вподобав вислів: "найкраща «пенсія» – це бадьорість і здоров’я протягом усього життя. "

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Пенсію в Україні запровадили московські окупанти, щоб у такий спосіб відмовити поневоленим українцям в гідній оплаті праці. Мотивуючи це тим, що вони наче отримують ці гроші потім.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Михайло Харачко каже:
Один із секретів процвітання Китаю - відсутність пенсій. Н

звідки такі дані ?

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Текст цієї статті французькою мовою: Système de santé postindustriel

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Слово, ензими,кислоти, сіль,фосфати, тепло, рослини, фізичні навантаження і розслаблення і наші необхідні друзі коза, вепр, курка- інструменти якими можна успішно самовиліковуватися. Органи людини це польові структури, мовби рій бджолиний який організований і керований. Рій складається з бджіл які мають свою відповідну функцію. Тому лікувати потрібно клітини а не органи. Як можна лікувати поле хімію?

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.