Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Енергетичне співтовариство. Децентралізована мережева організація обміну енергією

Німецький виробник акумуляторних систем закликає домогосподарства об’єднатись у автономну енергетичну спільноту. Нову систему акумулювання енергії в домашніх умовах презентувала німецька компанія Sonnenbatterie. 

Система  Sonnen від Sonnenbatterie викликала чималий інтерес у експертів, запропонувавши проект мережевої організації - sonnen Community, повідомляє ресурс Е-institut.ru.
 
Учасниками спільноти можуть стати не тільки власники приватних (малих) сонячних електростанцій, оснащених накопичувачами Sonnen, але й домогосподарства, що не мають ані накопичувача, ані фотоелектричних модулів. 
 
Таким споживачам Sonnen пропонує можливість купувати чисту енергію за спеціальним «сонячним тарифом». Як це буде працювати юридично і практично наразі  невідомо. Скоріш за все, співтовариство буде виступати у якості виробника ВДЕ-енергії, що продає її конкретним споживачам. 
 
В результаті буде створена автономна, децентралізована мережа. В першу чергу співтовариство розраховане на клієнтів sonnenBatterie, які при вступі отримують систему за ціною від 3,599 євро.
 
«Користувачі можуть виробляти і зберігати електрику самостійно і в режимі online ділитися надлишками з друзями або іншими учасниками. Спільнота, таким чином, повністю замінює звичайних постачальників електроенергії і найближчим часом стане доступним для кожного домогосподарства в Німеччині», - йдеться у «маніфесті» sonnenBatterie. 
 
У діяльності товариства задіяні три основні компоненти: децентралізоване виробництво електроенергії, сучасна система зберігання енергії та цифрові комунікації. 
 
Управління співтовариством здійснюється за допомогою спеціально розробленого самонавчального ПЗ, за допомогою якого учасники з'єднані між собою. Програма враховує виробництво і споживання членів спільноти в режимі реального часу і згладжує попит і пропозицію. 
 
Завдяки накопиченим статистичним даним споживання та обліку метеорологічних відомостей можливе складання точних прогнозів очікуваного попиту і виробництва. Бізнес модель Sonnen передбачає стягування щомісячного внеску за користування програмою в розмірі 20 євро.
 
Глава німецької компанії заявляє, що він «поховає» енергетичні гіганти типу RWE і E.On, керівників яких від страху пробирає «холодний піт». Через десять років енергетичний світ буде виглядати зовсім по-іншому, і «у нас буде більше клієнтів, ніж у Е.ON», - стверджує глава компанії Sonnenbatterie Шредер.
 
Філіп Шредер приблизно 2 роки тому покинув компанію, щоб очолити німецьке відділення Tesla. Сьогодні Шредер повернувся та переманив на свій бік деяких ключових менеджерів американської компанії.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Несподіваний поворот подій! Енергетична автономність може стати локомотивом соціального структурування.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Несподіваний поворот подій! Енергетична автономність може стати локомотивом соціального структурування.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Значить, скоро німці звільняться від енергетичної залежності від Москви і знову зможуть стати ситуативними союзниками України!!!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Так, це рух до звільнення від паразитичної "матриці".

Арсен Дубовик каже:
Значить, скоро німці звільняться від енергетичної залежності від Москви і знову зможуть стати ситуативними союзниками України!!!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

енергетика змінить земний світ. А вічних двигунів достатньо.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

І в інших сферах діяльності можна задіяти такий принцип

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую, пані Олено. Пані Ганно, аватар новий життєстверджуючий на яку "іншу сферу діяльності" надихнув?

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Цей принцип найкраще застосовувати у СЕЛИЩІ З РОДОВИХ МАЄТКІВ, де маєтків від 100 до 1000. Застосовувати у КОЛІ ОДНОДУМЦІВ.

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Дуже цікаво! Мені здається, що світ змінюється швидше і кардинальніше від прогнозів найсміливіших фантастів!