Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Руслана Лижичко: Для нас це виклик, а для Порошенка - чорна мітка

Категорія:

Між Порошенком і Коломойським почалися розборки з позиції сили. Це виглядає як суто особистісні розборки – один олігарх (Порошенко) витісняє іншого (Коломойського), заручившись негласною підтримкою Заходу, і маючи велику сатисфакцію на такі дії з північного Сходу, але глобально все серйозніше.

Я знаю кулуари, я чую кулуари і я їх бачу. Всі мої судження базуються на цих кулуарах. Кулуарами я називаю те, що не завжди можуть побачити інші.

Для Громадянського Суспільства це вже не "дзвіночок", а виклик. А для Петра Порошенка це "чорна мітка".

Вчора під час зустрічі з громадою Люксембургу мене, звичайно ж, запитали про ситуацію, яка зараз відбувається довкола арешту Корбана.

Яка моя думка з цього приводу?

Між Порошенком і Коломойським почалися розборки з позиції сили. Це виглядає як суто особистісні розборки – один олігарх (Порошенко) витісняє іншого (Коломойського), заручившись негласною підтримкою Заходу, і маючи велику сатисфакцію на такі дії з північного Сходу, але глобально все серйозніше.

Це моя особиста думка. Я вільна людина і можу дозволити собі говорити те, що я думаю. 

Я вважаю, що могли хоча би в такий непростий період поступитися якимись речами і не робити те, що вони роблять. Це я про владу. Я не думаю, що це верховенство права. Якби ж вони самі відмовилися від таких методів, у яких звинувачують зараз інших, тоді би я повірила, що справедливо посадили одного, другого, третього... Якщо ж вони саджають одного, а при цьому самі користуються тими ж самими методами, я називаю це розправою. Це використання Адмінресурсу. По суті, це те саме, що зробив свого часу Янукович, посадивши Тимошенко.

Я знаю кулуари, я чую кулуари і я їх бачу. Всі мої судження базуються на цих кулуарах. Кулуарами я називаю те, що не завжди можуть побачити інші.

Іноді я опиняюся серед тих, хто називає себе "політиками", а вони не завжди "шифруються" і залишаються такими, як вони є насправді, і я чую дуже цинічні розмови. 

Іноді навіть на Майдані хотілося вийти і все це озвучити в мікрофон, але тоді би у нас було повне "крейзі" – ніхто би не розумів, хто свій, а хто чужий. У цих людей нема нічого святого, крім власних амбіцій і власного гаманця.

Верховенство права – це щось з іншого виміру, коли ми говоримо про сьогоднішню владу. Порошенко в цьому сенсі нічим не відрізняється від Януковича (Тимошенко, Ющенка, Кучми... Список можна продовжувати). Вибірковість дії законів – це абсолютна норма в їх розумінні. "Я – при владі, ти – дурак" – приказка, яка діє безапеляційно.

По суті, чим є недопартія БПП-Солідарність? Без справжньої ідеології. Без справжньої історії. Без справжніх лідерів. Без жодного чинника, який би дозволив цій партії жити і розвиватись в минулому. Хочеться сказати нічим. Але це не так. Це партія АДМІНРЕСУРСУ. Вірніш, це він і є, його величність і ницість, Адмінресурс.

Чого БПП (читай Адмінресурсу) не вистачає зараз? Повноти влади. Якби, групуючись під Порошенка, ця владно-корупційна маса зараз досягла критичної ваги, їм би ніхто вже був не потрібен, і ми би отримали ПР-2. Зі всіма витікаючими. Лише цим можна пояснити так званий "успіх" безликого БПП на виборах, і початок політично-вмотивованих переслідувань.

Але повноти влади не досягнено. І абсолютно очікувано чекати тихого повзучого злучення нового і старого адмінресурсів. Що не вдалося ні Ющенкові, ні Тимошенко, може легко за допомогою Фірташа і Бойка зробити Порошенко. Якщо жадібнсть Порошенка (Кононенка) поступиться меркантильності Порошенка (Ложкіна), Путін їм всім в поміч, все в них може скластися.

Але тоді 3-й Майдан із суто теоретичної площини може перейти в суто практичну, що не критично, але все ж таки трошки стримує апетити. Чи надовго?

Чи не дивно сьогодні бачити на волі опонентів "злочинця" Корбана?

Той самий Вілкул і його "гоп"-позиційна компанія набагато привабливіше для виборця дивились би на лавах підсудних. Там привласнювачів можна шукати не на мільйони, а на мільярди. Не помилишся. Але тим часом з їх братів, що "перекантовуються" на Московщині, потрохи знімають санкції за недостатністю доказів, наданих нашою "непідкупною" Генпрокуратурою.

А чернігівський "герой" – Березенко? Як було би "чесно" вдарити по "своїх" за підкуп виборця?

А як правильно б було вивести "з гри" того самого Грицака з генеральським організованим злочинним угрупуванням, які б мали солідарно з Верховним головнокомандуючим понести заслужене і за Іловайськ, і за Дебальцево, і за тисячі невинних, і за тисячі відправлених на вірну смерть. А ще за вкрадені не мільйони, але мільярди, на цій неназваній своїм іменем війні. А не давати йому зараз каральні важелі.

А Мартиненко, який досі є правою рукою Прем'єра, а мав би сидіти, як не в Швейцарії, так в Україні точно.

А Кононенко, що ставить з ніг на голову саме поняття парламентаризму, використовуючи методологію "папередників". Хто він? Злодій? Ні, він один з лідерів БПП, і бізнес-партнер чинного Президента. Хіба це не абсурд?

Бізнес-партнер олігарха, що вже не при владі, арештовується за присвоєння коштів. А бізнес-партнер олігарха, що зараз при владі, не тільки не відповідає за свою діяльність, а ще й фактично очолює партію і парламентську силу Президента і присвоює куди, як більше. Але довести це зможуть тільки "послідовники".

А Кубів? СБУ вже приготувала для нього місце, яке дивним чином з "місць віддалених" перетворилось на місце представника Президента в Верховній Раді.

А Гонтарєва? Людина, яка забезпечує багатократний ріст бізнесу бувших власних структур, а також структур Гаранта та інших "бізнес-партнерів" існуючої влади, в той час, як вся економіка деградує, а фінансова система країни тріщить по швах. "Присвоєння" Корбана виглядатимуть сміхотворними на рівні "звершень" Голови нацбанку.

Чи відбуваються кримінальні впровадження проти бувшого та чинного голів НБУ?

А Махницький з Кривицьким? А Пашинський з нащадком? А Ярема з Шокіним? "Справа" Корбана непомітна на фоні цих гігантів корупції та керманичів на користь інтересів власних та "бізнес-партнерів".

Для чого вони прийшли у владу? Точно не заради "торжества ідеалів Майдану". В даному випадку я говорю, не керуючись емоціями, а сухо констатуючи результати та наслідки їх діяльності.

Всі вони, і бувші, і ті, що зараз при владі, можуть (і мають) опинитись на місці Корбана.

Але цього не відбувається, тому що за ними АДМІНРЕСУРС.

Чи то на Заході, чи на Сході.

Чи в Раді, чи в міськраді, а іноді і в сільраді.

І доки БПП не вистачає власної маси в цій великій купі, накладеній вже більш, як за 2 десятиліття, доти судитимуть вибірково тих, хто створює проблеми панівній позиції БПП в цій великій зловонній купі лайна за іменем АДМІНРЕСУРС, яка вже два роки, як могла бути винесена з нашої спільної хати.

Люди, що прийшли і приходять до влади за результатами низки останніх виборів, чомусь вирішили, що Майдан і кров, пролита заради Батьківщини, це логічна ціна за їх знаходження при владі. Це стосується, як так званих "партій Майдану", так і їх опонентів.

Переглядаючи екзіт-поли та результати голосувань, ми наївно радіємо, що "там і сям БПП набрав більше за гОППОБЛОК". Дуже сумнівна радість, друзі. Яке їхало, таке і здибало.

Аналіз загального прокорупційного руху до подвійних стандартів у БПП чітко накладається на результати їх "господарювання". До влади приходить сила, яка не має нічого спільного з ідеалами Майдану, а намагається втримати державу в рабстві Адмінресурсу.

Для Громадянського Суспільства це вже не "дзвіночок", а виклик. А для Петра Порошенка це "чорна мітка".

І як Президента.

І як Верховного Головнокомандуючого.

І як Гаранта конституційних прав Українського народу.

Зрозумійте, пане Президенте, панове політики, все не так, як ви заклали у своїх бізнес-планах і "розкладах".

Майдан не інаугурував вас на Владу Адмінресурсу.

Майдан і самопожертва народу є для вас великим застереженням, а не індульгенцією!

Як було, так не буде!

Думати одне, говорити друге, а робити третє – так не буде!

Сподіватись на аморфність мас, та безмовність суспільства – так не буде!

Творити беззаконня, прикриваючись законом та користуючись тимчасовою владою, вже ніхто вам не дозволить. Так не буде!

Система буде демонтована.

Адмінресурс буде повалений.

Держава буде служити простому українцеві, а не навпаки.

Ваш час при владі ставатиме коротшим, а фіаско невідворотнішим, як будь-який еволюційний процес, навіть враховуючи підтримку Путіна і кулуарні торги на всі фронти.

Ліміт довіри та терпіння вичерпано.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Максиміліан де Робесп’єр.
0
Ще не підтримано

Вересклива маячня.

Метою Влади завжди була є й буде Влада.

Читайте ось, на приклад, це:

http://livehistory.su/index.php/Стенограмма_беседы_Молотова_с_Гитлером_12_ноября_1940_года

Частина друга:

http://www.histdoc.net/history/de/NaSo1940-11-13.html

http://www.histdoc.net/history/ru/hitler-molotov1940.htm

Коментарі

Зображення користувача Максиміліан де Робесп’єр.
0
Ще не підтримано

Вересклива маячня.

Метою Влади завжди була є й буде Влада.

Читайте ось, на приклад, це:

http://livehistory.su/index.php/Стенограмма_беседы_Молотова_с_Гитлером_12_ноября_1940_года

Частина друга:

http://www.histdoc.net/history/de/NaSo1940-11-13.html

http://www.histdoc.net/history/ru/hitler-molotov1940.htm

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Максиміліан бавиться в максималіста. Бажаю успішно випустити пару!

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

А в що бавитеся тут Ви?

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Поданi за посиланнями тексти вартi уважного вивчення.

Насправдi нiчого не змiнилося.

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Лижичцi треба повернутися до природних занять - ДИКИМ ТАНЦЯМ.

Хай Буде!