Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 32
  • Переглядів: 38

Конструктор ритуалів – релігійних технологій постіндустріальної ери (+аудіо)

Категорія:

Здійснюючи перехід від індустріальної до постіндустріальної формації, ми входимо в період формування нових практик і ритуалів. Вони можуть бути зовсім новими, проте найчастіше маємо справу з прадавніми ритуалами, творчо пристосованими до нового оберту історичної спіралі

151108voda.jpg

Вода - найпотужніший носій інформації
Вода - найпотужніший носій інформації

Аудіоверсія: Конструктор ритуалів – релігійних технологій постіндустріальної ери

Релігія є цілісною системою, яка прискорює еволюцію духу, душі й плоті – як окремої людини, так і всієї спільноти. Для цього релігія культивує знання, формує правильне емоційне тло, підтримує красу, просуває передові організаційні моделі та технології.

Ми вже з’ясували, що правдива релігія опирається на знання, а критерієм її правдивості є добрі плоди – успішний еволюційний розвиток спільноти, яка практикує цю релігію.

Сила релігії в тому, що вона дає людині чіткий напрямок і системний каркас, опираючись на який людина формує індивідуальний шлях самовдосконалення. Ця системність забезпечується теоретично і практично.

На рівні теорії системність релігії забезпечується філософією, в тому числі метафізикою і діалектикою. Теоретичною основою первинного аріянства була філософія динамізму.

На рівні реалізації системний підхід забезпечується релігійними практиками і ритуалами.

Технології відновлення ладу

Під практиками ми розуміємо будь-які повторювані дії, що ведуть людину до релігійної мети, наприклад, ранкова молитва, фіззарядка або вживання до обіду тільки рослинної їжі.

Якщо ж практика доведена до стандартизованого вигляду і певного технологічного автоматизму, то її називаємо словом ритуал. Це слово походить від прадавнього слова «рита» і означає «порядок речей», «лад», «космічний закон». Відтак «ритуал» – це технологія відновлення ладу.

Слово «технологія» означає, що точне виконання певної послідовності дій гарантовано приводить до бажаного результату. Причому це стосується не тільки царини техніки, а й виховання, навчання, духовного вдосконалення. Так, аріянський єпископ святий Феодор Мопсуетський говорив, що «слідування правильно сприйнятому вченню Хреста так само гарантує людині Царство боже, як правильне використання знань фізики гарантує передбачувані наслідки».

Здійснюючи перехід від індустріальної до постіндустріальної формації, ми входимо в період формування нових практик і ритуалів. Вони можуть бути зовсім новими, проте найчастіше маємо справу з прадавніми ритуалами, творчо пристосованими до нового кола історичної спіралі.

Як творяться ритуали?

Усе починається з індивідуальних практик. Якщо хтось переконався, що практика працює, то він може її вдосконалити і перетворити на ритуал. У порівнянні з практиками, ритуали значно точніші, деталізованіші, стабільніші. Головний критерій – ефективність: практики і ритуали мають сенс тільки тоді, коли вони дієві.

Практики

Оскільки людина є триєдиною істотою (має дух, душу і плоть), то умовно розділяємо їх на три види – для  розвитку духовно-вольових якостей, для психіки і для плоті. Зазвичай починати треба з фізичного рівня, оскільки для людини він найбільш відчутний і наочний.

Розвиток плоті

1. Здорове харчування

Практика полягає в тому, щоб відмовитися від будь-якого м’яса, натомість поступово збільшувати в раціоні частку живої їжі, тобто їжі без термічної обробки: овочів, фруктів, ягід, трав.

Інший приклад: кожний день можемо починати з того, що після пробудження випиваємо стакан чистої питної води, а до полудня вживаємо тільки живу рослинну їжу.

2. Фізична активність

Практика полягає в тому, що використовувати будь-яку нагоду для руху, адже це посилює кровообіг і підтримує м’язи у потрібному тонусі. Багато хто вже опанував комплекс фізичних вправ «Око відродження» (5 тибетських вправ) або має свій персональний комплекс.

Інший приклад: якщо людина живе у багатоповерховому будинку, то піднімається вгору і спускається вниз без ліфта. Що вище живе людина, то має кращу нагоду для здійснення цієї практики.   

3. Єдність з природою

Найкраще починати день удосвіта і завершати його незабаром після настання темряви, тобто вписуватися у природні ритми. На жаль, нині багато людей засиджуються до глибокої ночі, а потім зранку встають невиспані і втомлені.

Дуже корисними є прогулянки на природі, споглядання її краси, купання у природних водоймах, подорожі в гори та інші засоби єднання з Усесвітом.

Розвиток психіки

Людське мислення має два взаємно доповнюючі складники: логічний і образно-емоційний. Для розвитку кожного з них можна використовувати спеціальні практики.

1. Раціональне мислення

Важливо постійно вчитися, професійно вдосконалюватися, опановувати нові вміння, читати розумні книжки, розвивати свою пам’ять, раціональне мислення і загальну інтелектуальну культуру. Корисною практикою є обговорення книжок, художніх фільмів, теле- чи радіопрограм на предмет прихованих послань («друге дно») або маніпуляцій. Логічна цілісність (внутрішня несуперечливість) є одним із критеріїв правди.

2. Позитивні емоції

Це другий головний критерій правди. Позитивні емоції і краса надихають людину до розвитку. Корисними практиками є слухання милозвучної музики, споглядання природної чи штучної краси (витворів мистецтва), використання красивого одягу, підтримання краси і чистоти помешкання, спілкування зі світлими людьми.

Корисно щовечора обговорювати з рідними, близькими людьми все позитивне, що відбулося протягом цього дня, ділитися гарною музикою і світлими новинами. Це можна робити як очно, так і дистанційно.

3. Читання Живого Слова

Цю технологію вже опанували багато тисяч українців. ЖС – найефективніший з відомих нам засобів для очищення психіки, відновлення психоенергетики, зцілення від хронічних хвороб, поліпшення долі. Про це у статті Друзі і вороги Царства божого. Практика Живого Слова дозволяє людині гармонізувати свій генокод (феномен епігенетики) і передати дітям вдосконалену генетичну програму. Додатковий корисний ефект – поліпшення мовлення: мова стає чистою, а голос – гармонійним, глибоким, приємним і авторитетним для навколишніх людей.

Розвиток духу

1. Позитивний світогляд

Йдеться про пізнання істинної метафізичної картини світу, раціональне осмислення життя, вироблення переконання, що наш Всесвіт створений добрим і досконалим Творцем. Цей Всесвіт доброзичливо налаштований щодо людини. Він є великою школою, де в ігровій формі людина навчається і отримує радість. Якщо ж виникають неприємності, то це індикатори того, що у нас неправильні світоглядні уявлення або ми робимо помилкові вчинки. Для розвитку світогляду  читаємо відповідну літературу (Арійський стандарт, Пшениця без куколю, Майстер-ключ), дивимось художні фільми з позитивним метафізичним зарядом, беремо участь в інтернет-обговореннях нашого світлого майбутнього.

2. Самоусвідомлення

Людина є втіленою безсмертною божественно-духовною сутністю – про це треба завжди пам’ятати і сприймати як реальність. У справі самопізнання дуже цікавими і корисними є спостереження за зміною своїх психічних і фізичних параметрів у процесі самозцілення і самовдосконалення. Пізнанню своєї духовної природи дуже сприяє власний досвід керування навколишніми подіями шляхом підвищення власних вібрацій і піднесення у простір позитивних подій, дослідження феномену реінкарнації.

3. Розвиток вольових якостей

Воля – це духовна сила, яка дає спроможність творити. Для того, щоб її розвинути, треба діяти. Вольові якості розвиваються завдяки цілеспрямованій практиці. Чудовою практикою є волонтерство – добровільна діяльність заради суспільно-корисних цілей.     

П’ять ознак правильного ритуалу

Ритуал потрібен для досягнення мети у відповідній ситуації. Інформація, яка вказує шлях до досягнення правильної мети, називається правда. Відтак умовами правильного ритуалу є три умови правди: логічна цілісність, позитивні емоції, добрі плоди. Якщо до цього ще додати доступність і комплексний вплив, то отримаємо такі 5 умов:

1) технологічність, тобто гарантоване досягнення мети при точному виконанні ритуальних дій у відповідній ситуації;

2) триєдність, тобто ритуал має охоплювати дух, душу і плоть;

3) доступність, простота, лаконічність, тобто його можна виконати з мінімальними засобами, у ритуалі не повинно бути нічого зайвого;

4) зрозумілість: ритуал має бути раціонально пояснюваним, адже ми завжди маємо знати, що робимо;

5) приємність: позитивні емоції, краса – це обов’язкові атрибути правдивості та внутрішньої якості.

Володіючи деяким особистим досвідом релігійних практик, можемо приступити до конструювання ритуалів, тобто релігійних технологій. Почнімо з чогось найпростішого, наприклад, як правильно почати день.

Ритуал правильного початку дня

1. Пробудження. Тут корисно пошевелити пальцями ніг, порухати ступнями, поморгати, потерти вуха тощо.

2. Єднання з Всесвітом.  Згадуємо, яке сьогодні число місяця, і починаємо повторювати відповідну цифрону Живого Слова. Наприклад, якщо число 12, то одразу ж починаємо промовляти (краще вголос, але можна і подумки) Цифрону 12 – повторюємо її разів 10 або й більше. Число місяця – це «ім’я Всесвіту» цього дня, адже саме воно сьогодні найбільше бринить в інформаційному просторі. Освячуючи ім’я Всесвіту цифроною Живого Слова, ми посилаємо йому позитивну енергію, а взамін отримуємо значно потужнішу хвилю вдячності. Відгук Всесвіту виявляється у тому, що він сприяє людині у її справах, вмикає «зелене світло» в поточних подіях, усуває перешкоди.   

3. Вода. Випиваємо стакан питної води.

Ось і весь ритуал. Це найпростіше, що можна зробити для гарного початку дня.  

Ритуал 40-денного оновлення

Йдеться про читання базового курсу Живого Слова. Тексти чотирьох універсальних форм читаються двічі на день – зранку і ввечері. Під час читання використовуємо вогонь і воду – запалюємо звичайну свічку і ставимо поряд з нею посудину з питною водою. Після закінчення читання цю освячену воду випиваємо, даємо членам сім’ї, поливаємо нею кімнатні рослини, даємо домашнім тваринам тощо.

У процесі оновлення корисно щодня знайомитися з досвідом самозцілення інших людей: Телевізійна Школа Живого Слова, Живе Слово, Успіхи, Чудеса. В інформаційному просторі має бути якомога більше милозвучної музики, краси, шляхетних вчинків. Бажано утриматися від перегляду телевізора, особливо політичних та міжнародних новин. Натомість корисно вдосконалювати світогляд: Метафізика – основи, Практична метафізика, Світогляд.

Рекомендується утримуватися від вживання м’яса, алкоголю та тютюну, натомість якомога більше вживати живу рослинну їжу: Харчування.

Для правильного здійснення цього ритуалу треба уважно проглянути відео-інструкцію. Гравці сайту AR25.ORG мають можливість ставити запитання, отримувати корисні відповіді та духовну підтримку від інших гравців.  

П’ять тибетців з Живим Словом

Ми вже говорили про ритуальні вправи «Око відродження». Перед початком кожної вправи можна прочитати цифрону, яка відповідає номеру вправи (перед першою вправою – Цифрону 1, перед другою – Цифрону 2...), а після закінчення вправ, тобто під час 5-хвилинного розслаблення, корисно прочитати (уголос або подумки) усі 33 цифрони від початку до кінця.

Брахманська фізкультура

Ще один цікавий ритуал – поєднання фізичної активності з Живим Словом. Якщо у когось є чіткий комплекс вправ, то його можна поєднувати з текстами Живого Слова. Наприклад, під час бігу і розтяжок можна прочитувати вголос або подумки Універсальну форму 6+. Причому треба чітко прив’язати читання певних текстів до виду активності, наприклад, перші півтора круга на стадіоні прочитуємо цифрони, наступні – звукони, далі – інформосоти та енергосоти. Точний зв’язок між думкою, словом і дією – це характерна ознака ритуалу.

Починаємо конструювати ритуали!

Описані ритуали вже успішно застосовуються нами протягом багатьох років. Пропоную висловити свої міркування і пропозиції. Після обговорення почнемо разом творити нові ритуали – на всі випадки життя. Буде цікаво!  


Ось перший ритуальний продукт - Як провести простий і ефективний обряд освячення простору

Наші інтереси: 

Нема нічого практичнішого за красивий і ефективний ритуал!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

До поєднання руханки і Живого Слова ще можна додати планування дня і ментальне вирішення завдань. За такого підходу отримуємо три в одному. Дуже зручно і ефективно.

Святослав Сонячний каже:
Я давно практикую поєднання читання Живого Слова і руханки - дуже зручне суміщення і дозволяє розумно використовувати час.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Семен Лагутін.
0
Ще не підтримано

Радіймо !!!
Дуже вчасно !!!

Зображення користувача Ірина Новиченко.
0
Ще не підтримано

Прочитавши статтю, пораділа з того, що використовую у своєму житті багато з названих практик і ритуалів.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дана стаття на мій погляд є квінтесенцією Народного Оглядача..Щиро вдячний усім,хто прикладається до творення і розвитку НО..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую! Такий летючий експромт, швидка допомога. Відносно ритуалів, то вважаю, що це ще неопрацьована нива. Ми беремо те, що маємо, а взагалі-то не знаємо. Думаю, що діє думка, з якою твориш або треба бути в такому стані, щоби вищі сили творили за тебе те, що бажаєш ти.
А стаття досконала, пояснено гарно.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Я погоджуюся з ЖС як першим променем світла і вважаю ЖС початком. А продовження слідує... Відносно ритуалів думаю, що треба почитати Л. Силенка.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

Приємно було виявити, що з ранковими ритуалами у мене все в порядку. От ще б додати трошки фізичних вправ ....
Завжди є місце для роботи над собою!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ритуали - це "костурі" чи "крила"? Як для кого...
Іноді їх треба змінювати. Іноді часто. Частота заміни старих "костурів" (молитви) на нові (Живе Слово? ), чи "костурів" на "крила" індивідуальна.
Тож, кожен сам собі вправі визначати: "Ритуал - це Закон чи Благодать?"
Я схиляюся до того, що ритуал має бути "благодаттю", яка веде до особистого спасіння, тому "набір ритуалів" суто індивідуальний. Комусь подобається "Живе слово" і "П'ять тибетців", а хтось бачить своє зростання у поєднанні з "Живим ХАРчуванням", а ще хтось знайде свій шлях у поєднанні цього всього, або ж лише "Живе Слово".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Ритуали поставлені "на службу" пануючій ідеології (наприклад, язичництво чи християнство) заводять людей у рамки.. Це і добре і погано...

На початку, коли творці ритуалів знають їх походження і істинне призначення, все йде добре. Та потім... настає ефект "конотопської відьми" (як я його називаю. Ну, пам'ятаєте, втопилася - значить не відьма, а випливла - значить відьма, тому - спалити )) ).

Тому, я більше схильний до пропагування тези: "Ритуали для людей, а не люди для ритуалів/обрядів". А це означає, що сьогодні одні ритуали, а завтра інші - не прив'язуючись.
Адже, що допомагає підійматися, те корисне. А що стримує, тягне донизу - то є "непотрібне", як казав Григорій Сковорода («Дяка блаженному Богу за те, що потрібне зробив неважким, а важке непотрібним...»).

Шануймося!

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Схоже на те, що через "випробовування водою" визначали людей зі здібністю до левітації.

Володимир Майборода каже:
ефект "конотопської відьми" (як я його називаю. Ну, пам'ятаєте, втопилася - значить не відьма, а випливла - значить відьма, тому - спалити ))

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Обряд хрещення виконує три головні функції:

1. Знайомство людської громади (тобто команди гравців) з новим божественним гравцем і прийняття його до своєї команди.

2. Надання новому гравцю священного імені - відкритого і таємного (відомого тільки членам громади).

3. Знайомство нового гравця з ігровим простором - Всесвітом, головним інформаційним носієм якого є вода.

Обов’язкові атрибути обряду: Живе Слово, вода, вогонь (свічка). Обряд здійснюється поряд з купіллю (щоб освячувалася вода) з запаленими свічками (для очищення простору і посилення дії Живого Слова). Перед здійсненням обряду приміщення і купіль з водою бажано освятити Універсальною формою 6+.

Послідовність обряду відповідає виконанню трьох зазначених вище функцій.

Вступом до обряду Хрещення (як і до будь-якого аріянського обряду) є прочитання молитви до Святого Духа:

Царю Небесний, Утішителю,
Духу Iстини,
що всюди єси і все наповняєш,
Скарбнице добра і Давче життя,
прийди і в нас оселися,
і освяти, Благий, наші душі!

1. Батьки дитини здійснюють "ритуальне самовихваляння" (розповідають про свої перемоги, здобутки, таланти, здібності, шляхетність свого роду), в чому їм весело допомагають члени громади. Це допомагає громаді зрозуміти характер нового гравця, адже дитина є продовженням батьків і всього роду. При цьому висловлюється припущення про те, хто з предків втілився у новонародженого.

2. Дитині надається ім’я, яке освячується Живим Словом. При цьому її прізвище, ім’я, по-батькові проспівується громадою через енергосоти, посилюючи кожну енергосоту субстанціями Навчання, Творення, Вдосконалення (ранкова кармічна форма №2).

3. Батьки тричі занурюють дитину в воду кімнатної температури, попередньо налиту в купіль для хрещення. Під час кожного занурення батьки промовляють "Радіймо, арії!", а вся громада відповідає "Радіємо!" Після цього дитина загортається в чисту теплу тканину.

Далі присутні висловлюють побажання дитині і батькам, урочисто вручають подарунки тощо. Обряд завершується як імпровізація і змагальність у творчості.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Я давно практикую поєднання читання Живого Слова і руханки - дуже зручне суміщення і дозволяє розумно використовувати час.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

До поєднання руханки і Живого Слова ще можна додати планування дня і ментальне вирішення завдань. За такого підходу отримуємо три в одному. Дуже зручно і ефективно.

Святослав Сонячний каже:
Я давно практикую поєднання читання Живого Слова і руханки - дуже зручне суміщення і дозволяє розумно використовувати час.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

А як із диханням ? Особливо, коли Живе Слово проспівуєш?

Миро Продум каже:
До поєднання руханки і Живого Слова ще можна додати планування дня і ментальне вирішення завдань. За такого підходу отримуємо три в одному. Дуже зручно і ефективно.

Святослав Сонячний каже:<blockquote class="bb-quote-body">Я давно практикую поєднання читання Живого Слова і руханки - дуже зручне суміщення і дозволяє розумно використовувати час.</blockquote>

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Друзі, а що ви скажете про дихання на тренажері Фролова?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

арійські вояки починають рух з Правої ноги