Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Український електробус – без шуму, вібрацій та з низькою собівартістю обслуговування

Категорія:

Світ:

Як повідомляє "Depo.Львів", у Львові відбулася презентація першого в Україні електробуса. Його розробив “Концерн Електрон”.

Повністю низькопідлоговий 12-метровий електробус “Електрон” моделі Е19101 розрахований на перевезення 100 пасажирів. Для перевезення пасажирів з обмеженими можливостями передбачені відкидний пандус і місця в салоні. Електробус обладнаний автономним обігрівачем і кондиціонером.

Пневматична підвіска електробуса має функцію кнілінг – зниження кліренсу автобуса для зручності посадки пасажирів. Як привід використовується провідний міст із вбудованим тяговим електродвигуном. Потужність електродвигуна 230 кВт.

Максимальна швидкість електробуса – 70 км/година. Його пробіг без підзарядки батарей становить 200 км. Акумулятор електробуса має ресурс від 5 тис. до 8 тис. циклів заряд-розряд, залежно від умов експлуатації та обслуговування. Бортовий зарядний пристрій забезпечує зарядку батареї від мережі 380 Вольт.

Додатково може бути встановлено пантограф для зарядки батарей електробуса від тролейбусної контактної мережі. Характеристики батарей дозволяють зробити швидку зарядку батарей високим струмом (за 15-20 хвилин до 70 % загальної ємності батарей).

В електробусі використано гальмову систему EBS. Кузов електробуса виконаний із нержавіючої сталі.

Зі слів президента ПАТ “Концерн-Електрон” Юрія Бубеса, головні відмінності електробуса від існуючих видів міського транспорту полягають у повній відсутності шкідливих викидів в атмосферу, підвищеному комфорті для пасажирів за рахунок низького рівня шуму й вібрації в салоні, а також у низьких витратах на обслуговування та ремонт.
 

Джерело: Depo.Львів

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Цікаво, який відсоток локалізації у виготовленні та собівартість при серійному виробництві?

Коментарі

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Цікаво, який відсоток локалізації у виготовленні та собівартість при серійному виробництві?

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

А мене цікавить ефективність використання електробуса в порівнянні з двигунами внутрішнього згоряння?

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

З того, що написано, можна зрозуміти, що це певний гібрід автобуса та тролейбуса. Це такий собі тролейбус, який не привязаний до дротів, а може поповнювати акумулятори на кінцевих зупинках.

То ж головне питання - локалізація та вартість.