Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Неосновний інстинкт

Людство втомилося від сексу. Йому не потрібно його стільки, скільки нав’язує ринок. Анфіса Чехова, Зігмунд Фрейд, Шерон Стоун! Ви вже задовбали зі своїм основним інстинктом – дайте пожити спокійно.

Це, напевно, найстрашніша таємниця сучасної цивілізації. Мало кому вистачить сміливості публічно заявити: «Вистачить голого тіла! Мені вже не цікаво дивитися на жінок, тому що з них нічого знімати! У мене є багато інших інтересів і бажань! Міліція, зробіть хоч що-небудь з цими заклопотаними. Ви ж бачите – вони порушують моє право на недоторканість».

«У чоловічому організмі є маленький орган, який завжди голодний, якщо його намагаються задовольнити, і завжди задоволений, якщо його тримають в голоді». Варто лише кому-небудь сказати щось подібне, як його тут же звинуватять в кращому разі в гомосексуалізмі, в гіршому – в імпотенції. А імпотенти дискримінують гірше за негрів і терористів. Тому ніхто не говорить.

У мене все нормально. І з чоловічим здоров’ям, і з сексуальною орієнтацією, і навіть з сім’єю. Я люблю свою дружину, причому не лише як матір моїх дітей. Я вмію дивитися на хорошу жіночу фігуру і бажати її власниці гідного нареченого, особливо якщо фігура – не єдине, що дівчина може запропонувати.

Інколи я їжджу в такі відрядження, де немає телевізора, Інтернету і живих жінок, зате вистачає свіжого повітря, тиші, дерев і фізичних навантажень. Ці поїздки бувають довгими. І кожного разу я дивуюся з одного і того ж: жодних претензій моєму організму «основний інстинкт» не пред’являє. Коли немає жодних зовнішніх подразників, ніхто не виблискує шкірним покривом, то статеве відходить на другий план, поступаючись місцем людському.

Одного дня я виявився в психлікарні і розговорився там з головлікарем. Так вийшло, що ця лікарня була вимушена ділити територію з монастирем, тому інтерв’ю швидко перекинулося на тему стриманості: що це – норма чи відхилення?

Відповідь медичного працівника мене вразила: потреба людських особин в сексуальному спілкуванні на сьогоднішній день жахливо перебільшена. Той рівень сексуальності, який задається інформаційним простором як норма, властивий хіба що людям хворим, причому не лише психічно. Сексоцентризм свідомості характерний, наприклад, для першої стадії туберкульозу, деяких шкірних захворювань і навіть прокази. Не говорячи вже про те, що виключно сильна потреба в сексі спостерігається в більшості пацієнтів психіатричних клінік.

Після цієї розмови я не перестав сидіти перед екраном і монітором, але мимоволі почав аналізувати роль сексуального інгредієнта в тому інформаційному продукті, який ми споживаємо, а також те, як потім це позначається на нашій поведінці. І дійшов висновку, всі ми живемо у владі жорстокої диктатури. Це диктатура м’якої сідниці. Диктатура великих грудей. Диктатура довгих ніг і коротких статевих стосунків.

Якщо хтось хоче продати нам задорого що-небудь непотрібне, то на рекламному плакаті він ставить поряд з цим непотребом напівголу бабу – і ми повинні тут же бігти в магазин. І біжимо. Якщо ти хоч би раз на місяць не знімаєш труси з якої-небудь нової жіночої дупи, значить, ти або нездоровий, або не мужик. Нам дають це зрозуміти, і ми розуміємо.

Ринок психічного здоров’я захопили недороблені зигмундові нащадки. Голоси нормальних психіатрів тонуть в болоті «медійної медицини». «Сім’я в організмі чоловіка – це подразник, який потрібно постійно випліскувати!» «Регулярне позашлюбне статеве життя – кращий засіб від депресії!» Цікава деталь – самі автори подібних мантр, як правило, мають повний набір ознак імпотенції: лицьовий целюліт, плішиві потилиці, великі животи. Причина цього, на мій погляд, в тому, що якщо людина нестримана, то вона нестримана в усьому: у сексі, їжі, випивці і медійній самозакоханості.

А тепер спробуйте поговорити з яким-небудь м’язистим, підтягнутим доктором, в якого в кишені не куплене посвідчення суспільно-дворової академії, а чесний державний науковий статус. Він пояснить вам, що схильність здорового організму до стриманості – це навіть не релігійна доблесть, а медичний факт.

Чоловіки з прекрасними фізичними даними, що знаходяться в найкращій спортивній формі, менше всього відчувають напади бажання терміново залізти в чиє-небудь ліжко. У Древній Греції звичайним явищем була стриманість атлетів, і в наші дні спортсмени зазвичай стримані.

Сильний, мужній, реалізований чоловік не робить культу з сексу, не є його рабом. Навпаки, він господар цього інстинкту, він знає, чого він хоче, кого він хоче і просто так своїм сім’ям не розкидається. І лише людина слабка – фізично, психологічно і статусно – може вважати потребу в розмноженні «основним інстинктом». Лише в таких очі весь час рискають у пошуках голого стегна, а руки постійно тягнуться не туди. Результат такого безладного і безглуздого сексуального життя — обопільна деградація: і того, хто зверху, і того, хто знизу.

Колись дуже давно, коли ще можна було мислити головою, а не геніталіями, хтось дуже розумний сказав: «У чоловічому організмі є маленький орган, який завжди голодний, якщо його намагаються задовольнити, і завжди задоволений, якщо його тримають в голоді».
 


В тему:

Раса проти розпусти

Адреналіновий тест

Традиційний розподіл статевих ролей вигідний економічно

Красиві чоловіки більш плодючі

Психологи відкрили таємницю щастя

Як стати кращими батьками?

Вагітність зміцнює жіночий організм на все життя

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Народний Оглядач, думаю варто створити фан-пейдж фейсбук? Не групу, не нового користувача, а саме Офіційну сторінку НО. Саме там варто час від часу поширювати такі статті, як ця.

Миролюбність і озброєність!

Коментарі

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Народний Оглядач, думаю варто створити фан-пейдж фейсбук? Не групу, не нового користувача, а саме Офіційну сторінку НО. Саме там варто час від часу поширювати такі статті, як ця.

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

А що нам дасть офіційна сторінка у порівнянні з групою?

Андерс Фальке каже:
Народний Оглядач, думаю варто створити фан-пейдж фейсбук? Не групу, не нового користувача, а саме Офіційну сторінку НО. Саме там варто час від часу поширювати такі статті, як ця.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Офіційна сторінка - це представництво у фейсбук. Від імені сторінки можна постити матеріали та проводити дискусії, також можна додати віджет на головну сторінку НО - це популяризує сайт в рази.

Миролюбність і озброєність!