Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Україна має стати центром світового піратства

Категорія:

Україна – це найслабша ланка нинішньої цивілізації, а де тонко, там і рветься. Тут найгостріші суперечності і найбільші можливості для творення нового світу. Політично оформити і очолити рух України до нової цивілізації – ось справжній сенс української партії піратів.

151014-piraty-2.jpg

Воля, республіка, демократія!
Воля, республіка, демократія!

Шведська «Партія піратів», створена у 2006 році, гостро поставила питання про невідповідність існуючого законодавства реаліям інформаційної епохи, передусім у сфері інтелектуальної власності, патентів і копірайта. Головна її ідея полягала в тому, що обмеження інформаційного обігу  з боку держави і великих корпорацій обмежують громадянські права, гальмують розвиток суспільства і придушують його творчий потенціал. З другого боку, державна бюрократія і великий бізнес застосовують інформаційні технології для контролю громадянського суспільства і зміцнення своєї влади.

Для просування своїх ідей активісти вільного інформаційного обміну використали бренд «піратів» як символ волі та реальної демократії.  Творчий підхід, чітка організація, орієнтація на молоде покоління і швидкі комунікації за допомогою Інтернету привели до вибухового зростання партії та її впливу.

Шведський досвід надихнув активістів з інших країн світу, які почали й собі створювати піратські партії. Їх підтримали не тільки учасники файлообмінних мереж і прихильники вільного поширення знань, а й шукачі цивілізаційної альтернативи, яких не задовольняє існуюча маразматична система.

Нині партії піратів розглядаються як легальні політичні організації інформаційної (постіндустріальної) доби. По-суті, це перші у світі політичні представництва зародків нової цивілізації. Зазвичай вони не блокуються з «правими» і «лівими» партіями, проте взаємодіють з організаціями екологічної спрямованості.

Прагнучи звільнитися від контролю старої цивілізації, піратський рух виступає за свободу слова і реальну демократію, недоторканість приватного життя, демонополізацію, прозорість держави, розвиток вільного Інтернету, альтернативну енергетику і захист довкілля.    

До створення легального політичного представництва нової цивілізації долучилися й українці. Зареєстрованої партії у нас ще нема, проте вже з 2011 року офіційно діє громадська організація «Українське піратське співтовариство». Її активісти займаються поширенням інформаційної культури, беруть участь у громадських радах, просувають вільне програмне забезпечення, розвивають самоврядування.

Проте треба визнати, що успіхи українських піратів значно скромніші у порівнянні зі шведськими чи, скажімо, німецькими. Чим це пояснити?

Річ у тім, що західні держави реально захищають інтереси правовласників, а це викликає незадоволення великої кількості  користувачів Інтернету, переважно молодих чоловіків віком від 20 до 30 років: саме вони й є основним електоратом піратських партій.

Зовсім інша ситуація в Україні. З вільним доступом до фільмів, музики, програмного забезпечення, книжок тут нема проблем. Понад те, платне використання інформаційного продукту, наприклад, програмного забезпечення, у нас вважається дивацтвом, чимось маргінальним. Якщо ж люди за щось таке платять, то не з примусу чи обов’язку, а тому, що хочуть висловити свою вдячність і підтримати гарних людей.  Тобто в інформаційній сфері у нас реально розвивається «економіка дарування».

То чи є перспективи в українських піратів?

Так! І ці перспективи значно кращі, чим у країнах західного світу. Повторимо, що головний сенс руху піратських партій – політичне представництво нового цивілізаційного проекту. Його зародки є в різних точках планети, проте системний Великий Перехід починається саме в Україні, адже тут найгостріші цивілізаційні суперечності. Йдеться про екстремальну «різницю потенціалів»: з одного боку – найбільша концентрація природних ресурсів і людських талантів, з другого боку – найвищий у Європі рівень корупції і найнижчий рівень життя.

Україна – це найслабша ланка нинішньої цивілізації, а де тонко, там і рветься. Політично оформити і очолити рух України до нової цивілізації – ось справжній сенс української партії піратів.

Як ми вже знаємо, проект Вільної Української Держави передбачає Установчі збори усього світового українства з можливістю легітимації у формі постіндустріальної політичної партії. Нею й має стати Українська партія піратів.

По-перше, з брендом «партія піратів» міцно пов’язана ідея звільнення людини, а ВОЛЯ – це українська національна ідея. 

По-друге, цей бренд позитивно сприймається як в Україні, так і у світі, особливо серед молоді.

По-третє, постіндустріальний сенс «партії піратів» відповідає ідеї цивілізаційної альтернативи, яка стає все актуальнішою. Під піратським брендом можна об’єднати різні середовища, спрямовані в майбутнє.

По-четверте, піратський бренд відповідає нашій традиції, адже козаки – це українські пірати.

По-п’яте, саме у піратських товариствах (екіпажах кораблів та ескадрах) розквітала реальна демократія, адже вона працює тільки у групах до 150 осіб.  

По-шосте, назва «партія піратів» має ігровий характер, а гра – це найдосконаліша форма будь-якої діяльності.

По-сьоме, пірати – це завжди порубіжжя, фронтир. Від державного кордону фронтир відрізняється передовсім тим, що описує перехідну зону, яка, як правило, не інтегрована в жодне державотворення та має динамічний характер. Козацька нація народилася як фронтир, а що вже казати про трипільців – творців нового світу!

І, нарешті, в нас уже є варіант піратського прапора:

Таким чином, проект Великого Переходу передбачає:

1) формування екомережі Вільна Українська Держава;

2) проведення Установчих зборів нової держави;

3) легітимізацію нової держави у формі Української партії піратів.

Пропоную обговорити цю пропозицію з потенційними однодумцями, провести спільну конференцію і розробити дороговказ для спільної дії.  

Україна має стати центром світового піратства.

Творимо!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Авгур Полiн.
0
Ще не підтримано

Маю думку! Череп та кістки - то є диструктив... А диструктив з простором волі немає нічого спільного.

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Захоплююча стаття!В ній є рух Відчуття як в бігуна перед стартом.На мою думку найважливішим є третє-постіндустріальнийсенс "партії піратів"відповідає ідеї цивілізаційної альтернативи яка стає все актуальнішою.Під піратським брендом можна обєднати різні середовища спрямовані в майбутнє"Як це зробити.Поспілкуватися з молодіжними громадськими організаціями .з керівниками молодіжного крила партій націоналістичного спрямування організувати фестиваль з іграми змаганнями піснями Далі оголосити про створення партії прийняти статут П .С Можна іучнів старших класів залучати Мої внучки багато років канікули проводили в козацьких таборах ось контигент для піратства А спортсмени.

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Має сенс!

Хай буде!

Зображення користувача Авгур Полiн.
0
Ще не підтримано

Маю думку! Череп та кістки - то є диструктив... А диструктив з простором волі немає нічого спільного.

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Так його можна прикрасити райдужними квіточками зі свастикою.

Хай буде!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Чудова ідея! :)))))))))))))))

Цитата:
Так його можна прикрасити райдужними квіточками зі свастикою.
Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Череп на прапорі означає, що смерть - це середина життя.

Як не дивно, але "Веселий Роджер" справді виглядає весело.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Крім веселості він ще має козацького чуба.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

З усіх партійних активістів мені найцікавіше спілкуватися саме з "піратами". То навіщо відмовляти собі в такому задоволенні?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

З вікіпедії пірати - це ті, хто випробовує долю. Випробовувати долю, не бути залежним від долі, бути вільним - це суть піратства.
Для досягнення мети потрібно проявити волю, тобто бути вольним у виконанні своїх дій, коли цим діям не може завадити ніхто і ніщо. Тут не виключається протидія. Потрібно бути сильнішим, вільним від страху, вміти керувати своїми емоціями. Символом цього є козак на драконі.
Пірат не обов'язково повинен діяти як анархіст. Випробовувати долю можна також заради великої мети, заради щастя інших, заради вдосконалення себе і оточуючих. Я за таке піратство.
Символом розбудови Вільної Української Держави може бути корабель, який пливе у відкритому морі до сонця, що сходить з гербом козака на драконі.

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

Текст зберігся два рази. Один я вирішив видалити.

Зображення користувача Авгур Полiн.
0
Ще не підтримано

Підтримую!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

У вікіпедії написано, що першими піратами були теукри.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Авгур Полiн.
0
Ще не підтримано

Учітесь, читайте,
І чужому научайтесь,
Й свого не цурайтесь....

Зображення користувача Андрій Пасічник.
0
Ще не підтримано

Читаючи сторінку піратської партії побачив хороші ідеї і позитивний дух.
Але череп то символ мертвечини, здохлятини. Символ життєзаперечуючий, а символіку треба підбирати життєствердну.
Мамай на драконі - гарний прапор, проте Мамай трохи згорбився. Хай випростається і сяде рівно.

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

От-от! Мамая неодмінно вирівняти! А замість голови нехай у нього буде череп з оселедцем. І обов'язково - прикрашений райдужними квіточками зі свастикою... І весело і гендерний підхід (для Европи) дотримано.

Хай буде!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Мамай просто нахилися вперед, адже він летить з величезною швидкістю! Дракон же у нього реактивний :)

Андрій Пасічник каже:
Читаючи сторінку піратської партії побачив хороші ідеї і позитивний дух.
Але череп то символ мертвечини, здохлятини. Символ життєзаперечуючий, а символіку треба підбирати життєствердну.
Мамай на драконі - гарний прапор, проте Мамай трохи згорбився. Хай випростається і сяде рівно.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Мені прапор подобається. Лише поміняв би місцями кольори тла і малюнку: жовте тло краще привертає увагу і файніше виглядає.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Україна й так добряча в піратстві, але поки-що лідери - це Китай і Росія :)

Думаю нашим центром піратства мають стати такі сторінки - https://toloka.to/ та

hurtom.com

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

У галузi програмного забезпечення вона вже давно тим центром стала... .

Й що з того?

Хай Буде!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

:)

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Олеся Світла.
0
Ще не підтримано

Нарешті!!! Вот якщо та людина, яка винайшла як розпалювати багаття. Зробила патент і не дозволяла, без сплати грошей, це робити. Люди замерзали, вмирали і це булла перша світова монополія. Яка призвела до деградації суспільства. Був монополіст (багатий - рабовласник), який із- за жадібності сіяв зло і насилля. Люді озвірілі, з відчаю почали красти, вбивати, вести як остання гієна. Тільки вижити. Всіх хто винаходив щось нове, вбивали(щоб не заважали заробляти). Ну взагалі ми це спостерігаємо в багатьох отраслях в Україні.
А потрібно патенти видавати на огранічений термін, 5-10 років. Після цього все в вільному доступі. (Вот навіщо біл гейцу стільки бабок?!?) Діти не повинні отримувати доходи від винаходів батьків. Система патентів і монополій роблять акцент о унікальності. Але винаходи можуть тіж самі винайти і інші. Не замінних не буває. Любий винахід це використання законів природи (речей). Насилля на заборону використання природних законів це теж саме, як заборона не дихати без сплати грошей. Паразитування над іншими, задля своєї вигади. А не як не для суспільного блага. Винахідники мають радіти, що їх винаходи використовують і поважають. А гроші всі його, що сколотив за 5-10 років.