Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 19
  • Переглядів: 22

Навіщо людям зброя

Категорія:

Передусім для розваги. Зброя – це гарна цяцька, яку люблять майже всі чоловіки і яка приваблює багатьох жінок. На західній Україні говорять так: «Хлоп, який не любить зброї, любить іншого хлопа». Натяк зрозумілий.

150807_zbroya.jpg

Радіймо, арії!
Радіймо, арії!

Адже що таке зброя? Це продовження людської руки. Англійське слово «arm» означає і руку, і зброю. Похідне від нього «armature» означає інструменти, оснащення, обладнання, технічні деталі.

Розвиток окремої людини у спрощеному вигляді відтворює історію всього її роду. Хочеш дізнатися, як предки ставилися до зброї? То поглянь на дітей. Як вони використовують найпростішу зброю: грудки землі, камені, палиці, списи, стріли? Як засоби для розваги і, в розвиненішому вигляді, для гри. Кинути дальше, влучити в ціль, ухилитися від удару...

Тобто головне призначення зброї – це розвага та ігрова змагальність. Поглянь на сучасних любителів зброї. Навіщо вона їм? Передусім для задоволення і розваг.

А де ігрова змагальність, там обов’язково присутні саморозвиток, інтелектуальне, психічне, фізичне самовдосконалення, вироблення характеру. Для цього любителі зброї проводять навчання, тренування, змагання, конференції, фестивалі.

Культура зброї формує в людині точність, акуратність, відповідальність. Чому так багато людей боїться легальної зброї? Їх лякає не зброя, а відповідальність.

Отже, маємо розвагу, гру, самовдосконалення. Наступна функція зброї – рушій технологічного розвитку. Добра зброя поєднує надійність, лаконічність, функціональність. Вираз «воєнна технологія» автоматично означає щось надійне і компактне.

Отже, технологічна досконалість. Що далі? Звісно, це краса. Якісна зброя – це витвір мистецтва, високий політ дизайнерської думки, істинна творчість. Це джерело естетичного насолодження. Гарна зброя надихає, заспокоює, організовує, дисциплінує, налаштовує на дію.

А як же самооборона? Про бойову функцію зброї говорять найбільше, проте застосовується вона найрідше. Точніше, головним чинником оборони є не застосування зброї, а потенційна можливість її застосування. На озброєних не нападають. Тому так важлива практика прихованого носіння короткоствольної вогнепальної зброї і громадянська солідарність, тобто готовність громадян допомагати один одному (колективна безпека).  

Захищеність умиротворяє, беззахисність провокує насильство. У цьому полягає сенс перевіреного тисячоліттями принципу «Хочеш миру – готуйся до війни». Трипільці були дуже мирним народом, але при цьому були масово озброєні найпередовішою зброєю того часу. У сучасних реаліях найбільш дисциплінованою і законослухняною соціальною групою є власники легальної вогнепальної зброї.   

А хто виступає проти легального озброєння громадян, особливо  короткоствольною вогнепальною зброєю, тобто пістолетами і револьверами? Ті, що вже добре озброєні:

1) правляча верхівка,

2) криміналітет,  

3) ворожі підривні центри.

Їх підтримують широкі маси мирного населення, яке або залякане антинародною пропагандою, або просто боїться відповідальності. Дивовижно, що це мирне населення більше остерігається своїх співгромадян з легальною зброєю, ніж бандитів з нелегальною.

Таким чином, можемо навести список призначення зброї в порядку зменшення частоти застосування:

1) розвага;

2) гра, змагальність;

3) самовдосконалення;

4) технологічний розвиток;

5) естетика, дизайн;

6) самооборона.

Проте це ще не все. Виявляється, що найголовніше призначення зброї – метафізичне (магічне). Річ у тім, що гармонійне суспільство можна побудувати тільки у просторі позитивних подій. Ми його називаємо Простором волі, в Євангелії він називається Царством божим.

Для підняття у Простір волі потрібно піднімати рівень своїх вібрацій, що досягається розвитком істинного світогляду, очищенням психіки, правильним харчуванням, фізичними справами тощо. Все це разом охоплюється настановою «Освячуйся!» – це перший пункт трипільської релігії.

Проте піднятися у Простір волі – це тільки половина справи. Не менш важливо – закріпитися у цьому просторі. Якщо людина злякається, то вона може легко «провалитися» вниз – у Простір боротьби, а в ньому необхідні специфічні навички виживання. Для того, щоб не злякатися, треба себе впевнено почувати. Таку впевненість надає зброя та вміння її застосувати.

Це звучить несподівано, проте для того, щоб стабільно перебувати у стані святості, треба бути озброєним до зубів.  Тому друга настанова трипільської (арійської) релігії виражається словом «Озброюйся!»

Що більше озброєних людей перебуватиме у Просторі волі, то більша захищеність спільноти. Разом нас багато – нас не подолати. Тому третя настанова – «Плодися!»

Відтак можемо продовжити наш список призначення зброї і дописати ще один рядок:

7) впевнене перебування у Просторі волі – Царстві божому.

Хоча цей пункт записаний останнім, проте він найважливіший. «Шукайте найперше Царства божого і правди його, а все інше вам додасться».      

Висновки

1. Виходячи зі статистики практичного застосування зброї, можна стверджувати, що її головні функції – розвага, гра, самовдосконалення, стимулювання технологій, естетичне задоволення, психотерапія.

2. Практична самооборона з застосуванням зброї відбувається надзвичайно рідко.

3. Культура зброї є важливим чинником самоорганізації громадян.

4. Легальна зброя, особливо короткоствольна, є умиротворюючим чинником завдяки лише потенційній можливості свого застосування.  

5. Для творення гармонійного суспільства у просторі безпеки виконання настанови «Озброюйся!» є другою за важливістю після «Освячуйся!»  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Ось коротко про роман Тимура https://www.youtube.com/watch?v=cZhQ3D3RiAc

Коментарі

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

До речі, ось приклад того, як НЕ ТРЕБА використовувати зброю:
Мавпа з автоматом
Хоча хто тут розумніший (той, хто віддав автомат або той, кому віддали) - я не знаю )))

Сторінки

  • <
  • Сторінка
  • of 2