Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 524
  • Переглядів: 563

Навіщо людям егрегори

Категорія:

Ми живемо у досконалому Всесвіті, створеному досконалим Творцем. Егрегори – дуже важливий елемент цієї досконалості. Це великий дар, яким треба вміти правильно користуватися. 

150805_egregor.jpg

Правильний егрегор - це каса енергетичної взаємодопомоги
Правильний егрегор - це каса енергетичної взаємодопомоги

Людина не може існувати без думок та емоцій – вони є наче програмно-інформаційним забезпеченням, яке керує нашою плоттю. Його називають душею, або психікою (від гелленського ψυχή). Без душі людина мертва. Що здоровіша душа, то здоровіша плоть.

Психоенергетичні банки

У тонкому світі подібне притягується до подібного. Думки та емоції, якщо вони подібні, мають властивість притягуватися, об’єднуватися і формувати своєрідні «психоенергетичні банки» – егрегори (енергери).

Потужність егрегорів визначається психічною активністю людей, долучених до цих психоенергетичних банків, та кількістю цих людей. Що більше прихильників, то сильніший егрегор. Невелика група психічно активних людей може створити потужніший егрегор, чим велика група пасивних.

Розвинені  егрегори поводяться як справжні живі істоти, зокрема мають свій характер, інстинкти самозбереження та гін до зростання, симпатії та антипатії до інших егрегорів тощо.

Колективна душа

Людина є соціальною істотою: вона може нормально жити і розвиватися тільки разом з іншими людьми. Будь-яка група людей, об’єднаних спільними інтересами, має свій груповий егрегор. Свої егрегори мають народи, корпорації, політичні та громадські організації, групи за інтересами.

Завдяки егрегорам розрізнені індивідууми можуть діяти узгоджено, краще розуміють одне одного, більше схильні до взаємодопомоги, любові, вдячності. Подібно до індивідуального біополя, яке синхронізує діяльність мільярдів клітин людського організму, егрегори синхронізують життя колективних організмів.

Народи, духовні громади, армії та інші серйозні організації існують доти, доки живуть їхні егрегори. Навіть знищений колективний організм має шанс відродитися, якщо жива його колективна душа – егрегор

Символом організаційного егрегора є організаційний прапор. Знищення чи паплюження прапора завдає удар по егрегору. Саме тому військові частини, які втратили своє знамено, розформовувалися, адже доступ до керування їхнім егрегором отримував новий володар прапора. Перехоплення ворогом управління неминуче вело бойову частину до поразки і фізичного знищення.   

Якість егрегорів

Якість егрегорів визначається якістю спільнот, що їх формують. Світлі спільноти творять світлі егрегори, темні спільноти продукують низькі, брутальні, агресивні, диявольські егрегори. Між цими двома полюсами – незліченна кількість егрегорів проміжного рівня зі своїми характерами, сильними і слабкими сторонами.

Оскільки егрегори не мають плоті, то свої характер і «волю до життя» вони проявляють через поведінку людей, поєднаних з цими егрегорами. Здоровий, світлий, розумний егрегор наповнює позитивними якостями свою людську спільноту. Відповідно, низький егрегор отруює свою спільноту низькими вібраціями, емоціями, думками.

Агресія однієї держави проти іншої завжди починається з агресії проти її егрегора. Прикладом війни егрегорів є сучасна «гібридна війна» Московії проти України. Головні зусилля агресора (понад 90%) спрямовані на руйнування українського егрегора, що виражається, зокрема, у спробах ослабити і витіснити українську мову – визначального чинника народної єдності.

Конкуренція між корпораціями, політичними структурами, науковими чи духовними школами також супроводжується активною змагальністю між егрегорами.

Взаємостосунки егрегорів

На основі поведінки егрегорів щодо інших егрегорів можна робити висновки про рівень їхнього розвитку.

Високі егрегори дотримуються «правильної конкуренції» – це коли власна перевага досягається не послабленням конкурента, а посиленням себе. Такі егрегори дотримуються принципу «живи сам і дай жити іншим». У них доволі висока внутрішня різноманітність, вони відкриті до нових ідей. Високі егрегори поважають волю та індивідуальність кожного свого прихильника.

Натомість низькі егрегори визнають тільки себе, а конкурентів сприймають як ворогів, яких треба знищити, або ресурс, який треба «з’їсти». Для низьких егрегорів властиві фанатизм, нетерпимість до чужих думок, агресивність, злобність, егоїзм.

Егрегори проміжного рівня також можуть страждати на фанатизм, проте їхня агресія може мати прихований характер, коли за демонстративною ввічливістю приховується повне ігнорування чужих думок та інтересів.

Фанатики

Що нижчий егрегор, то більше фанатизму у людей, підключених до цього егрегора. Фанатик живе тільки однією ідеєю, він може говорити тільки на одну тему. Все інше його абсолютно не цікавить, хоча він може лицемірно вдавати зацікавлення та співчуття.

Фанатизм треба відрізняти від щирого захоплення якоюсь ідеєю, що час від часу буває в будь-якої творчої людини. Різниця в тому, що захоплена людина спроможна сприймати інші ідеї та критично ставитися до власної поведінки. Вона не агресивна щодо інших ідей.

Якщо ж людина виявляє нетерпимість чи навіть агресивність до інших егрегоріальних систем, аж до невизнання їх права на існування, то це ознака низького рівня егрегора.  

Характерним прикладом може бути поведінка стародавніх іудеїв, які рішуче виступали проти «ідолопоклонства» інших народів і просували ідею «єдинобожжя». Цим «єдиним богом» був їхній власний родоплемінний бог-егрегор. Тільки він, на їхнє переконання, мав право на життя, всі ж інші боги мали бути повністю знищені.

Інший приклад: доброзичлива широта поглядів аріянства (аріохрестиянства) і нетерпимість та обмеженість іудохристиянства (див.: Готи – засновники хрестиянської Європи). Аріянство не визнає фанатизму: воно стоїть на тому, що будь-які нові ідеї треба перевіряти власними розумом, емоціями і життєвою практикою.    

Хто закликає позбуватися егрегорів

Противники чужих егрегорів висувають «аргумент», що егрегори відбирають енергію. Проте такий «вампіризм» стосується тільки паразитичних, низьких егрегорів.

Натомість високі егрегори забезпечують продуктивний енергообмін і синергію членів своєї спільноти. Під’єднання до високих егрегорів відкриває небачені можливості для колективного самовдосконалення, розвитку науки і освіти, окультурення себе і навколишнього простору.

Повторимо, що егрегор – це колективна душа. Вона може бути світла і темна. Темну душу треба не знищувати, а просвітлювати. Так само, як біологічні інстинкти треба не знищувати (іудохристиянське «умертвлення плоті»), а ставити собі на службу.

Заклики позбутися егрегорів – це як заклик позбутися дурості шляхом обезголовлення. До речі, головний мозок, становлячи до 2% маси людського тіла, споживає 20 відсотків його енергії. То може від нього також треба звільнитися – для економії ресурсів?  

Прикладом позитивного егрегора є егрегор порталу «Народний Оглядач». Він надихає його учасників працювати над собою, навчатися, обмінюватися досвідом, раціонально вирішувати проблеми, робити добрі справи, спільно творити просвітлену українську націю. 

Неадекватність фанатиків

Якщо людина жорстко включена навіть у низький егрегор і є його адептом, то вона може отримувати від нього значну енергію. Такі люди виявляють активність, настирність, впертість. При цьому в них проявляються ознаки неадекватності: надмірне самовихваляння, зацикленість на одній темі, обмеженість світогляду, нелогічна поведінка, показна грайливість, прихована тривожність, інтриганство, немотивована секретність.

Коли фанатик заходить на інтернет-сайт, то з ним неможлива дискусія: він говорить тільки на одну тему і жорстко відстоює тільки свою лінію, а тому неспроможний сприймати інші уявлення і збагачувати свої. Фанатик коментує тільки свої публікації і посилається тільки на свої статті. Ці коментарі часто супроводжуються великою кількістю знаків оклику і смайликів.

Фанатики зациклені на своїх «авторських правах» і на всіх зображеннях, своїх і чужих, ставлять свої логотипи. Наприклад, поклоняючись начебто своєму вчителю, фанатик водночас може йому мало не на лобі поставити посилання на свій сайт.

Нагадуючи при першій нагоді про своє авторство, фанатик з легкістю може опублікувати чужий текст під власним іменем. Не зі злої волі: просто він уже не керує собою – ним керує егрегор. Причому це егрегор невисокого рівня, адже високий егрегор ніколи не опуститься до плагіату та інших безчесних вчинків.

Вивищуючи себе, фанатики інстинктивно принижують інших, навіть своїх начебто партнерів. Хоча у фанатиків нема партнерів – є тільки вони улюблені, а всі інші – статисти в їхній грі.

Слово «фанатизм» означає несамовитість. Відтак фанатиком є людина, яка жорстко під’єднана до паразитичного егрегора. Тому нею керує не її власна духовна сутність (духовне Я), а панівний егрегор (слово «несамовитий» походить від «не – сам»).

Фанатик ніколи не вИзнає свого фанатизму, тому що не має здатності об’єктивно оцінити свою поведінку. Він є рабом, який вважає себе вільним. Це найгірша форма рабства, адже такий раб навіть не шукає свободи.   

Хай живуть світлі егрегори!

Ми живемо у досконалому Всесвіті, створеному досконалим Творцем. Егрегори – дуже важливий елемент цієї досконалості. Це великий дар, яким треба вміти правильно користуватися. 

Якщо якась спільнота бажає собі добра і успішного розвитку, вона має дбати про чистоту, силу, цілісність свого егрегора. Треба стежити за своїм інформаційним простором, очищати його від брехні, негативних емоцій, брудної мови, нещирості.

Завжди пам’ятаймо гасло: «Світло об’єднує, морок роз’єднує». Що більше в нашому житті буде прозорості, щирості, інтелектуальної чесності, справедливості, взаємної вимогливості, правильної змагальності, любові і вдячності, то гармонічнішою буде наша спільнота і кращими будуть її перспективи.

Висновки

1. Егрегори – це «психоенергетичні банки», необхідні для життя колективних організмів: народів, духовних громад, шкіл, корпорацій, громадських організацій, груп за інтересами та інших спільнот.

2. Егрегори бувають світлі, сірі й темні – в залежності від якостей спільнот, які формують ці егрегори.

3. Світлі егрегори звільняють людей, низькі егрегори роблять їх рабами.

4. Заклики «від’єднання від усіх егрегорів» висувають фанатики, які є рабами своїх егрегорів – посередніх або низьких. 

5. Мистецтво життя полягає в тому, щоб приєднуватися до світлих егрегорів і звільнятися від темних, паразитичних.

6. Народи, духовні громади, армії та інші серйозні організації існують доти, доки живуть їхні егрегори.

7. Світлі перспективи України визначаються формуванням просвітленого, здорового, розумного, сильного, творчого українського народного егрегора. 

Наші інтереси: 

Формуємо егрегор святої України! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вадим Кононенко.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Радіймо, панове.

Не хочу нікого учити,.. усі ми маємо свою думку й погляд на на ту чи іншу річ й пану Олексію, можливо, варто було б бути трохи чуйнішим на цьому ресурсі (лише моя думка, бо кожен сам приймає рішення, як коли поводитися) та справедливості заради вважаю за потрібне внести певну ясність.

Стаття, загалом, була б чудова проте написані у статті речі, як на мене, дещо перегинають палицю, а саме: цькування пана Олексія, деякі уточнюючі "оцінки". та певні припущення. Щоб не бути голослівним - детальніше:

- Взаємостосунки егрегорів - поділ на "високі" й, "низькі" егрегори... і їх властивості... просто без коментарів, якщо є джерела - дайте будь-ласка.
- Фанатики - суть тут зацикленості на чомусь.. а не в егрегорах. До речі, слово "лицемірно", можна пропустити - це лише припущення й негативна оцінка. З моїх спостережень, майже усі люди погано бачать недоліки у собі... (колода й скалка у оці), так можна усіх записати в лицеміри (що, загалом, недалеко від істини). Але чи потрібно це робити? Адже це закриває шлях до порозуміння.

- Неадекватність фанатиків - згадка про "авторські права" - це частковий випадок.. в середньовіччі, як бачу, були фанатики, але не було авторських прав...
- Хто закликає позбуватися егрегорів - також припущення, мотивація не обов’язково саме така...

Звідси й висновки 2,3,4,5 вважаю невірними.

Трохи додаткової інформації:
1. Загалом, є всього два шляхи на шляху духовного розвитку... 1) стати Силою (шлях вовка), 2) служити Силі (шлях койота).

2. Також про це можна говорити як про вибір індивідуальної чи колективної стратегій розвитку та поведінки. Робота з будь-якими союзниками (у т.ч. з егрегорами) - це з колективної стратегії.

3. Вибір між стратегіями залежить від критеріїв оцінки бажаної Мети: 1) вирватися самостійно за короткий термін чи 2) піднятися усім разом з тривалий термін. Лише питання ефективності й вподобань... і ще - від власних можливостей (властивостей, здібностей).

Пан Олексій обрав перший шлях й пропонує його іншим (дещо грубувато, не сперечатимусь, проте - те ж самовихваляння пан Ігор заохочує), пан Ігор пропонує другий шлях (звідси й непорозуміння).

4. Є такий термін як "шлях із серцем", тобто - приємний. Тож, як на мене, хай кожен обере собі бажаний йому шлях.

5. "Є добро, а зла немає. Є - ми". Тобто, Творець створив неймовірне Добро - дав людині право вибору.

Що у випадку з НО й частими закидами в упередженості знову підхтовхує до того, що штучну систему потрібно творити подібно (з дотриманням природних законів): зручною кожному, щоб тут працювали ті ж механізми "резонансу", кожен міг плавати на власній глибині й у власному просторі подій.

Так-що, я, дещо, збентежений таким поворотом подій й вважаю наявність людей, що намагаються докопуватися до суті надзвичайно необхідними на НО, але - маємо, що маємо...

Живемо далі, а там - побачимо. Ще раз прошу в усіх - дружелюбності. Як на мене , недотримання цього - це єдина причина прояву поточної ситуації.

Коментарі

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Ігор Каганець каже:
Тож коли говоримо про необхідність звільнення, то це не стосується високих егрегорів.

Чудово!
Красно дякую!
Радіймо!

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Як справжній фанатик, я дуже впертий ))) Тож перепрошую за настирливість, але ризикну повторити одне з двох нічних запитань, на яке так ніхто і не відповів: де закінчується відсутність фанатизму й починається безхребетність?

Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

Залежить від того як почуваєшся :)
https://www.ar25.org/comment/27843#comment-27843
Дякую.

Світ це лише відображення Тебе

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Віктор Юрченко каже:
Залежить від того як почуваєшся :)<a href="https://www.ar25.org/comment/27843#comment-27843" rel="nofollow">https://www.ar25.org/comment/27843#comment-27843</a>

Ага... Тоді краще бути впертим віслюком-фанатиком, ніж аморфним безхребетником, подібним до хробака.

Красно дякую!
Радіймо )))

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Найважливіше бути чесним із самим собою. Свої переконання треба відстоювати і не опускатися до лицемірства. Проте завжди треба пам’ятати, що ми розвиваємось, і разом з нами розвиваються наші переконання.

"Коли нам здається, що ми щось пізнали, то це саме той момент, коли треба приглянутись якомога глибше" (Френк Герберт).

Тимур Де-Бальзак каже:
Як справжній фанатик, я дуже впертий ))) Тож перепрошую за настирливість, але ризикну повторити одне з двох нічних запитань, на яке так ніхто і не відповів: де закінчується відсутність фанатизму й починається безхребетність?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Красно дякую, друже, за ці чудові слова )))

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Читаючи саттю, отримала відповідь на свої внутрішні запитання. Все стало на свої місця. Зрештою, остаточно підтвердила свої міркування, що людинна не може бути сама по собі. І взагалі не бачу сенсу позбуватись егрегорів, правельніше під'єднуватись до Cвітлих. Адже такі, як я розумію, є в структурі правдивої ієрархії Творця, допомагають розвиватись і підніматись по "сходинках" розвитку. Тому в тій системі, якщо людині "тісно" на якомусь місьці, Вона може вільно змінювати, за власним вибором егрегора... Взагалі, як на мене не треба багато роздумувати хто фанатик, хто ні. Достатньо розуміти, що світлі егрегори поважають думку інших, а темні визнають тільки себе.
І взагалі, про непорозуміння з Олексієм стає зрозуміло лише з коментарів (як кажуть, від тих хто в курсі). Для мене пан Олексій себе сам очернив, своїми ж висловами про "інакодумців"(раніше здогадувалась, тепер вже точно знаю, не може духовно РОЗВИНЕНА людина зневажати і проявляти нетерпимість до інших).
Рекламу потрібно розрізняти від бажання поділитись інформацією і світлом з іншими.
Дуже дякую Пану Ігорю за статтю!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Добре сказано про правдиву ієрархію. Саме таку ми творимо у формі нейромережі Третій Гетьманат.

«Всі мислячі істоти народжуються нерівними. Досконале суспільство дає кожному рівну можливість плавати на його власній глибині» (Френк Герберт).

Ірина Світла каже:
Читаючи саттю, отримала відповідь на свої внутрішні запитання. Все стало на свої місця. Зрештою, остаточно підтвердила свої міркування, що людинна не може бути сама по собі. І взагалі не бачу сенсу позбуватись егрегорів, правельніше під'єднуватись до Cвітлих. Адже такі, як я розумію, є в структурі правдивої ієрархії Творця, допомагають розвиватись і підніматись по "сходинках" розвитку. Тому в тій системі, якщо людині "тісно" на якомусь місьці, Вона може вільно змінювати, за власним вибором егрегора... Взагалі, як на мене не треба багато роздумувати хто фанатик, хто ні. Достатньо розуміти, що світлі егрегори поважають думку інших, а темні визнають тільки себе.
І взагалі, про непорозуміння з Олексієм стає зрозуміло лише з коментарів (як кажуть, від тих хто в курсі). Для мене пан Олексій себе сам очернив, своїми ж висловами про "інакодумців"(раніше здогадувалась, тепер вже точно знаю, не може духовно РОЗВИНЕНА людина зневажати і проявляти нетерпимість до інших).
Рекламу потрібно розрізняти від бажання поділитись інформацією і світлом з іншими.
Дуже дякую Пану Ігорю за статтю!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

Стаття дуже на часі. Саме в час, коли Україна і кожен з нас на роздоріжжі: яким шляхом іти далі.
Фанатизм Гітлера погубив його і його добрі починання. Франко, де Голя і їм подібних будуть завжди згадувати добрим словом за вміння вишукувати раціональне зерно в думках інших (і в своїх думках також) і силою своєї волі використовувати це зерно на благо інших.
Кажуть: до 4 років дитину вчать говорити, після 4 років "мовчати" (думати що говориш). Що до статті: до певного віку людина вчиться висловлювати і відстоювати свою думку, а пізніше вона повинна вчитися дослухатися до думок інших і на основі цього відфільтровувати свої думки, які формують слова і вчинки.
РаДіймо!

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

На мою думку позитивний, вищий егрегор є тим ангелом хоронителем, який "як вдень так і вночі був мені при помочі". Звісно, я можу річку переплисти. Але якщо хтось мені підкаже, що за кілька кілометрів звідси є міст, то я йому тільки подякую.

Зображення користувача Вадим Кононенко.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Радіймо, панове.

Не хочу нікого учити,.. усі ми маємо свою думку й погляд на на ту чи іншу річ й пану Олексію, можливо, варто було б бути трохи чуйнішим на цьому ресурсі (лише моя думка, бо кожен сам приймає рішення, як коли поводитися) та справедливості заради вважаю за потрібне внести певну ясність.

Стаття, загалом, була б чудова проте написані у статті речі, як на мене, дещо перегинають палицю, а саме: цькування пана Олексія, деякі уточнюючі "оцінки". та певні припущення. Щоб не бути голослівним - детальніше:

- Взаємостосунки егрегорів - поділ на "високі" й, "низькі" егрегори... і їх властивості... просто без коментарів, якщо є джерела - дайте будь-ласка.
- Фанатики - суть тут зацикленості на чомусь.. а не в егрегорах. До речі, слово "лицемірно", можна пропустити - це лише припущення й негативна оцінка. З моїх спостережень, майже усі люди погано бачать недоліки у собі... (колода й скалка у оці), так можна усіх записати в лицеміри (що, загалом, недалеко від істини). Але чи потрібно це робити? Адже це закриває шлях до порозуміння.

- Неадекватність фанатиків - згадка про "авторські права" - це частковий випадок.. в середньовіччі, як бачу, були фанатики, але не було авторських прав...
- Хто закликає позбуватися егрегорів - також припущення, мотивація не обов’язково саме така...

Звідси й висновки 2,3,4,5 вважаю невірними.

Трохи додаткової інформації:
1. Загалом, є всього два шляхи на шляху духовного розвитку... 1) стати Силою (шлях вовка), 2) служити Силі (шлях койота).

2. Також про це можна говорити як про вибір індивідуальної чи колективної стратегій розвитку та поведінки. Робота з будь-якими союзниками (у т.ч. з егрегорами) - це з колективної стратегії.

3. Вибір між стратегіями залежить від критеріїв оцінки бажаної Мети: 1) вирватися самостійно за короткий термін чи 2) піднятися усім разом з тривалий термін. Лише питання ефективності й вподобань... і ще - від власних можливостей (властивостей, здібностей).

Пан Олексій обрав перший шлях й пропонує його іншим (дещо грубувато, не сперечатимусь, проте - те ж самовихваляння пан Ігор заохочує), пан Ігор пропонує другий шлях (звідси й непорозуміння).

4. Є такий термін як "шлях із серцем", тобто - приємний. Тож, як на мене, хай кожен обере собі бажаний йому шлях.

5. "Є добро, а зла немає. Є - ми". Тобто, Творець створив неймовірне Добро - дав людині право вибору.

Що у випадку з НО й частими закидами в упередженості знову підхтовхує до того, що штучну систему потрібно творити подібно (з дотриманням природних законів): зручною кожному, щоб тут працювали ті ж механізми "резонансу", кожен міг плавати на власній глибині й у власному просторі подій.

Так-що, я, дещо, збентежений таким поворотом подій й вважаю наявність людей, що намагаються докопуватися до суті надзвичайно необхідними на НО, але - маємо, що маємо...

Живемо далі, а там - побачимо. Ще раз прошу в усіх - дружелюбності. Як на мене , недотримання цього - це єдина причина прояву поточної ситуації.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цей коментар Вадима про два шляхи є найкращим на сьогодні! Він точно вловив суть проблеми!

Дійсно, Олексій Тищенко - індивідуаліст. Він повністю зосереджений на темі свого духовного росту, і росту тих людей, які готові оплачувати його час, і тому йому не цікаві інші всякі теми про розбудову держави і подібне. Саме тому він їх ніколи і не коментував. Олексія цікавлять методи, які дають швидкий результат, і не обов’язково щоб його при цьому всі розуміли.

А пан Ігор Каганець - повна йому протилежність. Все що він робить розраховане на потенційно масову аудиторію. Звідси і цікавість до питань розбудови держави і організацію взаємодії людей. Пан Ігор не намагається зазирати в найдальші куточки філософських систем і питань, бо це просто не потрібне для його завдань. Замість цього він "агітує" за все що пов’язане з колективізмом і спільним рухом вперед.

Якби пан Олексій біг марафонну дистанцію, він би доклав всіх сил, щоб прибігти першим, і потім своїм результатом заохочувати інших. А пан Ігор, старався би сильно не відірватися від основної маси (хоча сили дозволяють), і підтримував би морально кожного учасника забігу, щоб побільше людей добігло до фінішу. За що потім йому багато хто був би вдячний.

Ну і звичайно, індивідуалісти і колективісти на духовному шляху один одного не "переносять".

Колективісти не розуміють куди ті індивідуалісти так безцеремонно пруться, а індивідуалісти не розуміють чому вони повинні жертвувати своїм часом на шляху розвитку для когось іншого, якщо вони нікому нічого не винні.

Це моє бачення. Якщо щось не так, прошу пана Олексія і пана Ігора не ображатися :))))

Вадим Кононенко каже:
1. Загалом, є всього два шляхи на шляху духовного розвитку... 1) стати Силою (шлях вовка), 2) служити Силі (шлях койота).
2. Також про це можна говорити як про вибір індивідуальної чи колективної стратегій розвитку та поведінки. Робота з будь-якими союзниками (у т.ч. з егрегорами) - це з колективної стратегії.
3. Вибір між стратегіями залежить від критеріїв оцінки бажаної Мети: 1) вирватися самостійно за короткий термін чи 2) піднятися усім разом з тривалий термін. Лише питання ефективності й вподобань... і ще - від власних можливостей (властивостей, здібностей).
Пан Олексій обрав перший шлях й пропонує його іншим (дещо грубувато, не сперечатимусь, проте - те ж самовихваляння пан Ігор заохочує), пан Ігор пропонує другий шлях (звідси й непорозуміння).
4. Є такий термін як "шлях із серцем", тобто - приємний. Тож, як на мене, хай кожен обере собі бажаний йому шлях.
Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

В нас тут одна ціль - матерія. Вона підрозділяється на три етапи:
1. Пізнання матерії - вчинитись в матеріальні тіла та добре освоїтись в них задля отримання своїх плодів на кожному з етапів. Задіюються перші три чакри.
2. Творити в матеріальному світі - змінювати його озброївшись Словом на рівні Душі. Слова також будуть мати свій зміст та силу на кожному з етапів. Задіюються 4-та і 5-та чакри
3. Удосконалити Матерію на рівні Духу, та перевести її в якісніший - чистіший більш духовний стан, зрештою одухотворивши Матерію. На кожному з етапів своя якість та сила думок. Задіюються 6-та і 7-а чакри.

Об"єднує ж все наша енергетична структура - наскільки вона цілісна настільки більше проявляється Істинне Я.

А тепер ми як плоди - кожен на своєму етапі становлення особистості (дозрівання) в матеріалізації. А промені галактичного, поки що світанкового Світла прискорять дозрівання плодів :)

Святий Дух думок,
Озброєний Словом Душі,
Вчинений Тіла плодом.

Світ це лише відображення Тебе

Зображення користувача Ігор Ящук.
0
Ще не підтримано

"Людина не може існувати без думок...". Але мета "Йога-сутр" &lt;Патанджалі&gt; - позбутися усіх думок. Це обов'язкова умова досягнення вищої свідомості. За ведантою егрегор - це колективна мислеформа, створена групою людей, і здатна впливати на людей в тому числі і на свого творця. Мислеформа живе власним життям допоки не виконає завдання для якого була створена, або не вичерпається остаточно (бо вона не вічна). Це і є головною причиною існування так званих демонів (якщо думки дурні). А янгол-хоронитель за тією ж ведантою - це вища сутність людини, а не якась стороння сила. І ця вища сутність є у кожної людини і на ведичному санскриті вона називається "Будгі".

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Але мета "Йога-сутр" Патанджалі - позбутися усіх думок. Це обов'язкова умова досягнення вищої свідомості.

Позбутися думок повністю проживаючи у людському тілі неможливо і не потрібно. Бо тоді незрозуміло як вирішувати побутові логічні завдання. Достатньо поставити їх у підпорядкування своєму "Вищому Я" і використовувати тільки для певних завдань. Тоді людина перестає утотожнювати себе зі своїми думками і казати, що існування без думок неможливе.

Зображення користувача Анатолій Коноваленко.
0
Ще не підтримано

РаДіймо!
Світлість або темність, (вищість або нижчість відповідно) егрегора це суб‘єктивні поняття для кожного. Той егрегор, який комусь надає НОВІ знання, у даний конкретний момент часу для цієї конкретної людини буде вважатися світлим, а затим, коли він у подальшому заважатиме духовному розвитку цієї ж людини він для неї вже стане темним. Згадаймо з цього приводу Люцифера (латиною - той що несе світло, я тут про це писав: https://www.ar25.org/comment/28030#comment-28030 ). Я думаю, що на певному етапі розвитку людства цей самий Люцифер надавав людству певні знання і його за це поважали, а зараз він не хоче відпускати людей на вищі рівні, тому став чортом і сатаною… Таке відбувається раніше чи пізніше з усіма егрегорами через те, що вони не розвиваються разом зі своїми прихильниками. Я не думаю, що егрегори можуть розвиватися самостійно, але, можливо й можуть. Тоді збільшиться час вважання егрегора світлим. Хоча, оскільки знання егрегора формується його прихильниками, то по мірі духовного розвитку прихильників, усе більше і більше його членів будуть відчувати незадоволення рівнем цього егрегору і намагатимуться його позбутися, називаючи його темним!

Вадим Кононенко каже:
1. Загалом, є всього два шляхи на шляху духовного розвитку... 1) стати Силою (шлях вовка), 2) служити Силі (шлях койота).

Не можу погодитись з таким твердженням, всього ДВА??? Так мало? Я думаю, що таких шляхів стільки – скільки людей жило, живе і буде жити на землі!

Якщо ж узагальнювати, то, наприклад, стати спостерігачем, тобто Шлях спостерігача!

Стосовно Олексія, то, на мій погляд, єдиною його облудою є те, що він, потрапивши під вплив потужного егрегору, сам цього не помічає. Для того і потрібні ми, щоб йому підказати і допомогти!

Усі цілителі, хто займаються енергокорекціями (зціленням енергокомплексу) людини можуть підтвердити, що на собі дуже важко побачити деструктивні програми, і для цього, зазвичай, доводиться звертатися до колег, які своїм «незамиленим» третім оком одразу бачать на тобі різні негаразди! Це відбувається через те, що такі деструктивні програми ПОСТУПОВО укорінюються в вашому енергокомплексі, і, таким чином, ви їх відчуваєте як частину себе. Щось аналогічне і у Олексія!

І як раз про наслідки такого ПОСТУПОВОГО укорінення і говорить відомий вислів про порошинку та колоду в оці!

А усілякі прикметники типу фанатичний, темний, сірий, вищий, нижчий і т. п. відображають тільки особисте сприйняття того, хто ці прикметники використовує!

Щасти!

Я є той, хто я є!

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Анатолій Коноваленко каже:
Світлість або темність егрегора це суб‘єктивні поняття для кожного. Той егрегор, який комусь надає НОВІ знання, у даний конкретний момент часу для цієї конкретної людини буде вважатися світлим, а затим, коли він у подальшому заважатиме духовному розвитку цієї ж людини він для неї вже стане темним.

Ух ти!!! Якщо так розмірковувати, то "добро" і "зло" - це речі відносні... Мені навіть не цікаво вкотре розкладати по кісточках усі недоліки соліпсизму, можете зробити це самі для себе, якщо цікаво.

Зображення користувача Анатолій Коноваленко.
0
Ще не підтримано

Тимур Де-Бальзак каже:
Ух ти!!! Якщо так розмірковувати, то "добро" і "зло" - це речі відносні... Мені навіть не цікаво вкотре розкладати по кісточках усі недоліки соліпсизму, можете зробити це самі для себе, якщо цікаво.

Шановний Тимуре!

У нас вже відбулась дискусія з цього приводу в обговоренні однієї статті, і я вже оприлюднив свою думку в цьому і в послідуючих моїх коментах:
https://www.ar25.org/comment/24051#comment-24051
Природньо, що кожен залишився при своїх поглядах!
Проте, якщо не цікаво, то просто не звертайте уваги на цей комент.

Щасти!

Я є той, хто я є!

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Зрозумів, дякую за посилання!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Знання бувають різні, зокрема й деструктивні.

Світлі егрегори - це ті, які сприяють розвитку свідомості людини, допомагають їй у русі до перетворення на боголюдину. Вони посилюють гуну саттва (святість)

Темні егрегори - це ті, які протидіють розвитку свідомості, виступають в ролі противника еволюції. Вони посилюють гуну "тамас" (тьма).

Між ними ще є проміжні егрегори - "сірі".

Що вищий егрегор, то вищий рівень вібрацій.

Анатолій Коноваленко каже:
РаДіймо!
Світлість або темність егрегора це суб‘єктивні поняття для кожного. Той егрегор, який комусь надає НОВІ знання, у даний конкретний момент часу для цієї конкретної людини буде вважатися світлим, а затим, коли він у подальшому заважатиме духовному розвитку цієї ж людини він для неї вже стане темним.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Анатолій Коноваленко.
0
Ще не підтримано

Друже Ігоре!

Якось не вдається мені це донести, але світлий-темний-сірий - це все відносне і для кожного своє!

Наприклад, певний лідер сучасної духовної школи (вже майже почав ходити по воді)– несе світло якійсь кількості людей-послідовників і для них він певно що світлий егрегор! А з позиції Хрестоса він який?

Візьмемо ще один приклад – загальноосвітня школа, а за нею інститут. Поки ви вчитеся десять років у школі, то це для вас світло, а якщо після цього ви змушені ще роками ходити до цієї ж школи бо вам не віддають атестат і ви не можете потрапити в інститут? То для вас ця школа стає уже темним егрегором. Бо вона вашою енергією харчується, а того що вам потрібно – нових знань вона дати не може.

І от ще, наприклад, Я! Коли мене покликав мій дух, я сам охрестився у зрілому віці (десь у 25 років), потім був певний час заповзятим християнином, дотримувався усіх канонів, постів, навіть їздив на Афон і прикладався там до різних останків трупаків! Доки не виріс із цього егрегору і затим пішов далі! Тому я вважаю, що на той час (я був повним атеїстом) християнство було для мене світлим егрегором (бо вело до Бога). А зараз я вважаю зовсім навпаки і навіть фізично відчуваю некротичну енергетику у християнських храмах! Зате я досконально знаю як усе там влаштовано, які там проводять чорнокнижницькі ритуали, накладують печаті, що означають молитви, до кого вони, як вони збирають енергію з прихожан і куди вони її спрямовують, і це мені зараз дуже допомагає енергетично виправляти ці усі ці штуки на Землі!

Десь приблизно так….

Щасти!

Я є той, хто я є!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Тут питання в тому, що для концепції аріохрестиянства (релігії знань), яку популяризує пан Ігор, категорично не підходять відносні визначення понять і їх залежність від суб’єктів. Тут повинен бути чіткий дуалізм. Те - добро, йому треба допомагати, а те - зло, його треба "бити". Завдяки цьому забезпечується активність суб’єктів, які завжди на основі вже раніше проставлених ярликів, знають коли і з чим що робити. Можливо, це добре. На даному етапі розвитку українців і України, потрібна саме така система, яка би зламала шию речам, на які зараз навішено ярлик "зло".

Зображення користувача Анатолій Коноваленко.
0
Ще не підтримано

Раніше вже багато обговорювалось, що Земля і все що на ній, рухаються до п‘ятого виміру, де немає дуальності, де є ЄДНІСТЬ! Не можна прискорити рух до Єдності, підживлюючи своєю енергією дуальність! Треба розуміти, що не важливо на яку сторону гойдалки ти спрямовуєш свій енергетичний імпульс – на світлу, чи на темну… Результат однаковий – гойдалка сильніше розгойдується! Це і є простір боротьби в чистому вигляді! Саме тому я, м'яко кажучи, утримуюсь від обговорення тем, пов’язаних зі зброєю. Для того, щоб вийти з цього простору боротьби наверх, треба перестати бути учасником процесу боротьби і прийняти світ таким, яким він є! Після того, зазвичай, світ відкриває нові шляхи і можливості, ну і так далі, як пан Ігор дуже точно описує там у просторах пригод і Волі!

Проте слід пам'ятати, що кожен отримує те, чого прагне – тобто отримає той простір, у якому йому «ПОДОБАЄТЬСЯ» гратися своєю енергією!

Щасти!

Я є той, хто я є!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Анатолій Коноваленко каже:
Раніше вже багато обговорювалось, що Земля і все що на ній, рухаються до п‘ятого виміру, де немає дуальності, де є ЄДНІСТЬ! Не можна прискорити рух до Єдності, підживлюючи своєю енергією дуальність!

Воно то рухається. Але ще мабуть зовсім не скоро прийде до фінальної точки. Це явно буде не через століття, і можливо навіть не через тисячоліття.

А дуальність в руках аріохрестиянства - це набагато краще, ніж дуальність в руках, наприклад, іудохристиянства.

Всьому свій час. Етап за етапом.

Зображення користувача Анатолій Коноваленко.
0
Ще не підтримано

Земля остаточно перейде до Єдності тільки тоді, коли більшість людей перейде до цього стану! А залишаючись у дуальності, хоч і в аріянській, це все одно знаходження у просторі боротьби.

І взагалі, для руху наверх духовний лідер має вести своїх прихильників у нове майбутнє, а не у покращене минуле!

Я є той, хто я є!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Зараз більшість людей на рівні іудохристиянства з сильно поляризованим мисленням. І не можливо зразу з такого рівня зрозуміти, що таке недуальність і так далі. Тому для початку бажано таких людей хоча би навчити самим думати, а не жити за світоглядом, який нав’язують зверху. Тому на найближчі століття потрібна "релігія знань". Релігія, яка зможе підняти вище основну масу людей, а не одиниці.

А ті одиниці, які вже переросли цей рівень, і самі прекрасно можуть рухатися вперед без підтримки масових релігійний чи філософських систем. Так як вони це і робили завжди.

Тому я вважаю, що головне не вішати таблички, що то є "добрим", а то "поганим", а просто розставити все на свої місця. І тоді не буде ніяких непорозумінь.

Анатолій Коноваленко каже:
Земля остаточно перейде до Єдності тільки тоді, коли більшість людей перейде до цього стану! А залишаючись у дуальності, хоч і в аріянській, це все одно знаходження у просторі боротьби.
Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Маленьке практичне запитання, пане Доброславе. Яким чином Ви збираєтесь "просто розставити все на свої місця", якщо ці "місця" не будуть позначені жодними "табличками"? :-))).

Доброслав Велесовий каже:
Тому я вважаю, що головне не вішати таблички, що то є "добрим", а то "поганим", а просто розставити все на свої місця. І тоді не буде ніяких непорозумінь.
Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо лідер духовної школи несе світло своїм учням (підвищує вібрації, гармонізує, розкриває таланти), то він однозначно працює на добро.

Якщо ж учні вже переросли цього лідера, то вони йдуть далі, і світлий лідер не буде їм у цьому заважати. Навпаки, справжній вчитель радіє, що учні його перевершують. Завдання вчителя - виховати кращих за себе, бо у новому втіленні йому буде до кого прийти по науку.

Якщо лідер навчає до певного рівня, але потім не пускає людей вище, то він засадничо не є світлим, бо в цілому заважає розвитку. Такий лідер є сірим.

Якщо лідер понижує вібрації учнів, розбещує їх, тягне донизу - то він однозначно темний.

Анатолій Коноваленко каже:
Наприклад, певний лідер сучасної духовної школи (вже майже почав ходити по воді)– несе світло якійсь кількості людей-послідовників і для них він певно що світлий егрегор! А з позиції Хрестоса він який?

Якщо вчитель піднімає учнів до свого рівня, а потім заохочує їх подальший розвиток - він світлий.

Анатолій Коноваленко каже:
Візьмемо ще один приклад – загальноосвітня школа, а за нею інститут. Поки ви вчитеся десять років у школі, то це для вас світло, а якщо після цього ви змушені ще роками ходити до цієї ж школи бо вам не віддають атестат і ви не можете потрапити в інститут? То для вас ця школа стає уже темним егрегором. Бо вона вашою енергією харчується, а того що вам потрібно – нових знань вона дати не може.

Так, це "сіра школа".

Анатолій Коноваленко каже:
І от ще, наприклад, Я! Коли мене покликав мій дух, я сам охрестився у зрілому віці (десь у 25 років), потім був певний час заповзятим християнином, дотримувався усіх канонів, постів, навіть їздив на Афон і прикладався там до різних останків трупаків! Доки не виріс із цього егрегору і затим пішов далі! Тому я вважаю, що на той час (я був повним атеїстом) християнство було для мене світлим егрегором (бо вело до Бога). А зараз я вважаю зовсім навпаки і навіть фізично відчуваю некротичну енергетику у християнських храмах! Зате я досконально знаю як усе там влаштовано, які там проводять чорнокнижницькі ритуали, накладують печаті, що означають молитви, до кого вони, як вони збирають енергію з прихожан і куди вони її спрямовують, і це мені зараз дуже допомагає енергетично виправляти ці усі ці штуки на Землі!
Десь приблизно так….
Щасти!

Друже Анатолію, ти здобув певний досвід, переважно негативний. Проте зверни увагу, що ти розвивався всупереч іудохристиянському егрегору, а не завдяки йому.

Якщо людина долає зло і стає сильнішою, то від цього зло не стає добром. Завжди треба чітко розрізняти тезу, яка розвиває, і антитезу, яка протидіє розвитку. Колись писав про це:
Сонячний аеростат, або Як позбутися паразитів
Мисливці за паразитами – захоплююча гра творчого класу

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Анатолій Коноваленко каже:
РаДіймо!
...
Вадим Кононенко каже:<blockquote class="bb-quote-body">
1. Загалом, є всього два шляхи на шляху духовного розвитку... 1) стати Силою (шлях вовка), 2) служити Силі (шлях койота). </blockquote>

Не можу погодитись з таким твердженням, всього ДВА??? Так мало? Я думаю, що таких шляхів стільки – скільки людей жило, живе і буде жити на землі!
Якщо ж узагальнювати, то, наприклад, стати спостерігачем, тобто Шлях спостерігача!
Щасти!

Можливо, невірно висловився. Мав на увазі те, звідки людина отримує можливості. Може розвинути їх у собі.. а може, тимчасово, користуватися позиченими (чи, просто, використовувати готові підказки, без прямого бачення).

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
А усілякі прикметники типу фанатичний, темний, сірий, і т. п. відображають тільки особисте сприйняття того, хто ці прикметники використовує!

Згоден! Для учнів пана Олексія егрегори його систем є хорошими, а для прихильників ідей ТГ ті ж егрегори є поганими, оскільки конкурують за людей наприклад з егрегором Живого Слова.

Але я ось що подумав. Дуже добре, що на Землі є дуже багато мов. Відповідно егрегори для слів "гроші" і, наприклад, "money" різні. І кожен егрегор підтримується носіями тієї мови, з якої походить слово, від якого і утворився егрегор. Але якби була тільки одна мова, то тоді егрегори були б надзвичайно сильними, і вирватися з-під їхнього впливу було би набагато важче.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво було б побачити цих учнів. Може їх нема у природі. Ви ж не назвете учнями учасників семінару? Для оцінки плодів якоїсь системи потрібен час.

Доброслав Велесовий каже:
Для учнів пана Олексія егрегори його систем є хорошими, а для прихильників ідей ТГ ті ж егрегори є поганими, оскільки конкурують за людей наприклад з егрегором Живого Слова.

Я досі не вважав систему Олексія поганою, тому підтримував її як дружню на нашому сайті і на ТБ-7. У мене навіть була думка, що його система - це новий крок у розвитку нашої. Тому рекламував на НО його семінари.

Але після того, як він почав у приватних розмовах агітувати проти основ ТГ і цілком заперечувати дію Живого Слова, а також нацьковувати одних моїх друзів на інших, у мене з’явилися сумніви. Це вже не конкуренція егрегорів, а дещо гірше і примітивніше.

Високі егрегори співпрацюють або здійснюють правильну змагальність, низькі - конкурують і воюють без правил.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ігор Каганець каже:
Високі егрегори співпрацюють або здійснюють правильну змагальність, низькі - конкурують і воюють без правил.

То виходить, що наш високий егрегор України зараз співпрацюючи з егрегором Росії зідйснює правильну змагальність? У той час як низький егрегор Америки (США) конкуруючи з інакомислячими у даному випадку із Расєєю конкурує із нею і воює без правил??

В принципі я якби розумію саму суть речення про діяльність егрегорів, але у даному випадку хотілося б це побачити наочно на практичному прикладі на даний момент у відносинах між Україною та Раєїю, у яких як не як, а Америка таки також закулісно задіяна.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Україна, Росія, США - це купа різних егрегорів. Доцільно працювати зі світлими і уникати темних.

Альберт Саїн каже:
Ігор Каганець каже:<blockquote class="bb-quote-body">
Високі егрегори співпрацюють або здійснюють правильну змагальність, низькі - конкурують і воюють без правил.</blockquote>

То виходить, що наш високий егрегор України зараз співпрацюючи з егрегором Росії зідйснює правильну змагальність? У той час як низький егрегор Америки (США) конкуруючи з інакомислячими у даному випадку із Расєєю конкурує із нею і воює без правил??
В принципі я якби розумію саму суть речення про діяльність егрегорів, але у даному випадку хотілося б це побачити наочно на практичному прикладі на даний момент у відносинах між Україною та Раєїю, у яких як не як, а Америка таки також закулісно задіяна.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Україна, Росія, США - це купа різних егрегорів.

При чому, якщо правильно розумію, то "Україна", "Украина" і "Ukraine" - це також різні егрегори і формуються вони різними людьми. І тому українцям бажано розмовляти і думати українською мовою, щоб не підпадати під дію іншомовних егрегорів, які сформувалися і підтримуються переважно мешканцями інших, інколи не дуже дружних, країн.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ігор Каганець каже:
Україна, Росія, США - це купа різних егрегорів. Доцільно працювати зі світлими і уникати темних.

Відповідь для мене прозвучала немов як Сонце світле, або Сонце тепле, і тому ліпше ходити в білому і уникати одяг темних тонів.

Тим не менш ця купа різних егрегорів як не як зараз між собою взаємодіють. І тепер виникає такий факт, що чомусь цій їхній діяльності чомусь не можливо виставити ярлички, поганий егрегор, хороший егрегор.

Але якби там не було, те що Сонце тепле, чи світле я якби і так знаю, і про наслідки його також знаю. А ось визначення чіткого отримати добре це чи зле, я наразі якби з точки зору філософії не можу.. Через що подумав що можливо тут більш компетентніші люди зуміють мені про це більш детальніше розповісти.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
А ось визначення чіткого отримати добре це чи зле, я наразі якби з точки зору філософії не можу..

Ох, не станеш Гетьманом, якщо не вмієш швидко ярлики розвішувати :)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Доброслав Велесовий каже:
Цитата:<blockquote class="bb-quote-body">А ось визначення чіткого отримати добре це чи зле, я наразі якби з точки зору філософії не можу..</blockquote>

Ох, не станеш Гетьманом, якщо не вмієш швидко ярлики розвішувати :)

Ну ось я вже і в гетьмани не годжуся=)
Та уж порозвішувати їх миттєво то можна буде задля досягнення певної мети) як деякі це роблять у реальній політиці, но чи вірно будуть визначеними ці ярлики у подальшому майбутньому то це вже зовсім інша справа=((

Для прикладу на НО якщо я не помиляюся, то тільки я був прямо казав що кандидат в ПУ Ольга Богомольска є поганим кандидатом в силу своїх певних обставин.. І вуаля скільки часу пройшло, а я вчора від знайомої дізнався, що вже якби є офіціно оприлюднені дані про її там якісь мільйони.. точно не пам"ятаю саму суть повідомлення, но сенс був точним, що то все у неї було явно не чесним шляхом здобуто.. А для чого я цей приклад привів? А до того що навіть миттєва здатність до навішування ярликів задля досягнення певної мети, може виявитися дуууже величезною помилкою. І якщо для егоїста то все пусте, то для гетьмана, то вже сором самому собі в першу чергу)
Так що наш гетьман має бути явно не із світу цього, аби завжди діяти блискавично і головне влучно=)

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Цікаве обговорення статті!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Пан Олексій напевно від гикавки не може відійти..
1.Запрягайте собі егрегора по потребі на даний час..треба збудувати-егрегор із лопатою..треба зруйнувати-егрегор із динамітом..
2.Чому"егрегори"мають "таксу"..нащо їм гроші нести за семінари в Карпатах щоб помахати руками,чи індивідуальне Живе слово для "хворого"..
3.Як пан Ігор,якому доступний Простір Волі,не зміг угледіти справжні наміри пана Олексія через бачення аури чи біополя пана Олексія..це може навіть сільська відуння,що віск дітям зливає після того як хтось із них собаки настрашився..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

Кожна суспільна організація має свого егрегора. Цє і політичні партії, і бізнесові корпорації, і олігархічні клани, і волонтерські організації, і клуби за інтересами, і т. п. Питання в тому, яка суспільна організація чи група споріднених організацій є керівною в державі. Олігархічні клани як всередині України так і за межами України (маючи споріднених егрегорів) можуть і змагатися між собою за сфери впливу. Та чи на користь така змагальність народу України чи (наприклад) Росії? Звісно ні.
Є такий вислів, що США - це колонія Ізраїлю. Жиди через США мають вплив на весь світ. І вони дуже бояться втратити цей вплив, бояться союзу Росії з Китаєм. Теперішня Росія нам ворог. Чи коли буде другом? США є відносним ворогом (краще сказати: супротивником у боротьбі за вплив у світі). А ворог мого ворога - мій друг. Тому зараз жиди такі патріоти України. Знаючи це нам не гріх і скористатися моментом. Але скористатися з розумом, розбудовуючи українську Україну, використовуючи знання свого (і інших) минулого і найкращі розробки сьогодення.

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Світодар Мирний каже:
А ворог мого ворога - мій друг. Тому зараз жиди такі патріоти України.

Жиди зараз такі патріоти України тому, що Україна нарешті почала формуватися, як справжня незалежна держава, а не фейкове пострадянське утворення. А це унеможливлює відтворення хоч СРСР, хоч Російської імперії.

Цитата:
Знаючи це нам не гріх і скористатися моментом.

Отож і використовуйте момент ))) На здоров'ячко )))

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Весело тут у вас. Аж самому захотілось якихось ярликів понавішувати для сміху. Наприклад, на пана Анатолія Коноваленка, який вкотре логічно і беззастережно доводить тезу про відсутність добра і зла. Навіщо тоді, пане Анатолію, Ви поперлися в Карпати і звідти брутально знищили таке підступне зло, як «чорний катафалк Північного полюсу», га? Самі розхитуєте гойдалку дуальності, а нас агітуєте в пісочниці мовчки сидіти!

Що таке, по-Вашому, пане Анатолію, Божий дар вільного вибору? Хіба не між добром і злом ми робимо свій щоденний вибір, ні? А між чим і чим? Контрольне запитання: для чого Ви так наполегливо рухаєтесь по шляху духовного розвитку – через тернії юдохристиянської дуальності до зірок божественної єдності? Я Вам скажу, для чого: бо рухатися вперед – то є добро, а сидіти на місці, або задкувати – то є зло! :-)).

Зображення користувача Анатолій Коноваленко.
0
Ще не підтримано

Дякую вам за запитання шанований Докторе Смальцю, постараюсь зараз зрозуміло роз’яснити, хоча, опираючись на досвід наших з вами дискусій, думаю, це буде непросто! Отже:

Доктор Смалець каже:
Весело тут у вас. Аж самому захотілось якихось ярликів понавішувати для сміху. Наприклад, на пана Анатолія Коноваленка, який вкотре логічно і беззастережно доводить тезу про відсутність добра і зла. Навіщо тоді, пане Анатолію, Ви поперлися в Карпати і звідти брутально знищили таке підступне зло, як «чорний катафалк Північного полюсу», га? Самі розхитуєте гойдалку дуальності, а нас агітуєте в пісочниці мовчки сидіти!

Щодо ярликів. Я намагаюсь ними не користуватися, і інших до цього запрошую! Якщо у мене десь вирвалось, то вказуйте, буду виправлятися! )))

Я поїхав в Карпати, тому що вже давно живу за принципом: Дух веде, а тіло слідує! Я просто мав це зробити. Стосовно «човника», ми дійсно його прибрали, оскільки ця програма несумісна з тими вимірами куди рухається Земля. Крім того ми подякували тим, хто його встановив, за науку в умовах дуальності, і відправили їх у їхній простір і час. Як можна бачити, тут твориться нова реальність, а ті, хто створив човник, повернулися на свою батьківщину! Де ж тут розхитування, я бачу тільки рух наверх! Вони також завершили свою місію в умовах дуальності і зможуть зайнятися іншим. Їм не треба було у вищі виміри, вібрації не відповідні!

Доктор Смалець каже:
Що таке, по-Вашому, пане Анатолію, Божий дар вільного вибору? Хіба не між добром і злом ми робимо свій щоденний вибір, ні? А між чим і чим?

Це дуже гарне запитання Докторе! На мій погляд, ми вибираємо напрямок руху і, часто, таких напрямків значно більше двох. Наприклад ви збираєте гриби у лісі, то по-вашому виходить, що ви зможете рухатись тільки вперед чи назад, а насправді можна звернути наліво, направо, піднятися на горбок, і т. п.

А взагалі-то, Абсолюту однаково який досвід отримувати, позитивний, чи негативний, він такий же корисний, просто позитивний досвід вказує як треба діяти, а негативний – як не треба! Для Абсолюта саме головне рух і отримання НОВОГО досвіду! Рекомендую ознайомитись з книгою «Еніологія» Рогожкіна (легко можна знайти в Інтернеті), А також «Сутність і Розум» та іншими книгами Лєвашова! Певен, що це значно розширить ваш світогляд і розуміння того, як влаштований Всесвіт.

Доктор Смалець каже:
Контрольне запитання: для чого Ви так наполегливо рухаєтесь по шляху духовного розвитку – через тернії юдохристиянської дуальності до зірок божественної єдності? Я Вам скажу, для чого: бо рухатися вперед – то є добро, а сидіти на місці, або задкувати – то є зло! :-)).

По перше зад чи перед, це все знову ж умовно, і залежить від мети! Наприклад кат який поставив собі за мету знищити певну кількість людей теж з кожним відібраним життям рухається УПЕРЕД до наміченої цілі!

Згоден із вашим твердженням, що негоже сидіти на місці, але з уточненням: якщо це не дає нового досвіду!

Насправді, все значно простіше, так вибрав мій Дух! Тобто він вибрав рухатись наверх навпростець до Абсолюта! Хоча я допускаю, що могло б бути і навпаки, тобто рухатись вниз до нульового виміру і т. д.! І не є доконаним фактом те, що цей шлях був би легшим і на ньому можна було б отримати менше досвіду! Як я вже казав - головне РУХ! Тому, що рух це і є ЖИТТЯ!

Щасти!

Я є той, хто я є!

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Щиро дякую за оперативне роз'яснення, пане Анатолію. Здаюся. В дискусії про "перед" і "зад" я зазнав нищівної поразки. Коригую свій попередній висновок: рухатись до вищих вібрацій - то є добро, а рухатись до нижчих вібрацій - то є зло! Тепер правильно? :-)).

Анатолій Коноваленко каже:
Насправді, все значно простіше, так вибрав мій Дух! Тобто він вибрав рухатись наверх навпростець до Абсолюта! Хоча я допускаю, що могло б бути і навпаки, тобто рухатись вниз до нульового виміру і т. д.!

Але, якщо продовжити Вашу логіку, шанований пане Анатолію, то ніякого "верху" і "низу", взагалі-то, теж не існує, тобто, "вищі вібрації" принципово нічим не відрізняються від "нижчих вібрацій". Це означає, що Ваш висновок теж слід трішки відкоригувати, прибравши слова "наверх" і "вниз": від точки "нульового виміру" рухаємось "навпростець до Абсолюта!" (Ну, або навпаки - яка, зрештою, різниця?)

Ось тепер, нарешті, все зрозуміло. Радіймо! :-)).

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Арамейською мовою "дух" звучить як "рух" (руах). Що ясніший дух, то кращий рух!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Нео Андерсон.
0
Ще не підтримано

Доброго всім дня. Не міг пройти мимо цієї статті, занадто вона вже притягнута за вуха. Довго вагався, писати коментар чи ні, бо сама стаття має негативний відтінок, а тому і самому треба долучитися до такого рівня, щоб дати конструктивний коментар. Але вирішив написати, бо або я не розумію основних речей, або щось із НО не те. Але висновки вкінці, зараз зі своєї точки зору хочу пробігтися по статті.

- Людина не може існувати без думок та емоцій – вони є наче програмно-інформаційним забезпеченням, яке керує нашою плоттю. Його називають душею, або психікою (від гелленського ψυχή). Без душі людина мертва. Що здоровіша душа, то здоровіша плоть.

Ну-ну, розкажіть про це Будді, Ісусу, дону Хуану, Дену Міллмену (який написав книгу, яка пізніше вилилася в чудовий фільм «Мирний воїн») та багатьом іншим просвітленим людям, котрі позбувалися своїх думок. Крім того, позбавлення від думок лежить в основі будь-якого мистецтва, чи то каліграфія, чи то бойове мистецтво. Чи коли чоловік б’ється в поєдинку, думає він про свою чудову дружину чи про завал на роботі? Чи коли Мілмена його вчитель скинув з місточка, про що він думав? В фільмі навіть на цьому зроблений наголос, що ні про що. Бо дива свідомості можуть відбутися лише при умові відсутності думок. А коли в голові буря, про який вищий простір Волі взагалі можна говорити?
Без душі людина мертва – згоден, але не без думок. Ви зв’язали думки і душу в одне ціле, що є фундаментальною помилкою. Зв'язок є, але це не одне і теж саме.

- Символом організаційного егрегора є організаційний прапор. Знищення чи паплюження прапора завдає удар по егрегору. Саме тому військові частини, які втратили своє знамено, розформовувалися, адже доступ до керування їхнім егрегором отримував новий володар прапора. Перехоплення ворогом управління неминуче вело бойову частину до поразки і фізичного знищення.

Вибачте, не згоден. Прапор, з часів коли його придумали військові, ніс функціональне навантаження. Всі бойові команди, такі як зміна строю, зміна темпу та інше, передавалися сигнальним шляхом, тобто, різними комбінаціями махів прапором (часто із звуковим сигналом для привернення уваги та також із певним функціональним навантаженням). Як Олександр Македонський мав керувати своїми багатотисячними полками? Радіозв’язку не було. І втрата прапора означало, що частина розбита і більше не боєздатна. Нічого не розформовувалося. Саме із цих причин прапороносець був чи не найбільш важливою людиною в групі. Втрата прапора означало осліпнути і діяти не як каже полководець, а напомацки. Як духовна складова, прапор міг служити як точка входу в егрегор, фіксації його думок і приєднання до колективного. Але втрата зовсім не означала, що в серці бійся він зник і всі люди тепер приречені на поразку. Тому цей абзац для мене повна нісенітниця, дезінформаційна ціль якого полягає в прив’язці понять егрегора як життєнеобхідної сили, втрата якої рівна смерті.

Я давно читаю НО і мені подобалось як Ігор розкривав підміни в Біблії. Найбільше запам’ятався момент, що ніби люди ламали хліб і рибу)). Яка зухвала підміна. Коли читав такі статті, мені було радісно, адже я бачив, що є цікаві люди, котрі докопуються до правди, і просто, що такі люди є. Але зараз мені не по собі, коли бачу, що Ігор вдається до цих самих прийомів підміни понять. Надіюся, що несвідомо.

Цитата коментаря вище:
- Взаємостосунки егрегорів - поділ на "високі" й, "низькі" егрегори... і їх властивості... просто без коментарів, якщо є джерела - дайте будь-ласка.

Повністю згоден. Де це таке можна почитати, крім цієї статті? Егрегор він і в Африці егрегор. Тільки якість енергії різниться. Чи може пан Ігор великий шанувальник Толкіна, та й попутав класифікацію ельфів та егрегорів?)) (Добрий жарт, не сприймайте як докір чи якесь негативне ставлення до пана Ігоря).

- Противники чужих егрегорів висувають «аргумент», що егрегори відбирають енергію. Проте такий «вампіризм» стосується тільки паразитичних, низьких егрегорів.

Обґрунтуйте будь-ласка. Це твердження притягнуте за вуха, і скільки я не зустрічав інформації про егрегори, такого поділу я не чув і не читав, а тим більше, що відбирають енергію тільки низьковібраційні.

- Натомість високі егрегори забезпечують продуктивний енергообмін і синергію членів своєї спільноти. Під’єднання до високих егрегорів відкриває небачені можливості для колективного самовдосконалення, розвитку науки і освіти, окультурення себе і навколишнього простору.

Енергообмін робить будь-який егрегор. Якщо у людини енергетична скрута, то приєднання до егрегора дасть можливість черпнути звідти. Але борги треба віддавати, і віддавати доведеться з відсотками. Бо інакше егрегор би здувся, якби всі тільки брали і нічого не віддавали. І існування його є тільки доти, поки є донори (люди задіяні в ньому). Це як фінансова піраміда, або банк. Без депозитів нема і кредитів, а кредити тільки з відсотками.

Моя точка зору може бути хибною з огляду на те, що пан Ігор вказав, що світлий егрегор (допустимо, що це щось значить) може синтезувати собі енергію з інших джерел. З яких? У його ж нема тіла, він не зможе взяти собі енергії с їжі чи ще звідкись. Його їжа – це думки учасників. Звернення до пана Ігоря. Вкажіть будь-ласка, з яких ще джерел може живитися егрегор. Бо я на цьому порталі шукаю Правду, яка чимось підкріплена.

- Повторимо, що егрегор – це колективна душа. Вона може бути світла і темна. Темну душу треба не знищувати, а просвітлювати. Так само, як біологічні інстинкти треба не знищувати (іудохристиянське «умертвлення плоті»), а ставити собі на службу.

Так) А всі, хто грає в казино, – виграють, ви це хотіли сказати? Але ж ми то знаємо, що виграє лише його власник. В нашому випадку – той, хто керує егрегором. А звичайним людям-учасникам нема ніякого з того толку, якщо толком не вважати втрату власної енергії. Бо це не є гра з ненульовою сумою.

- Якщо людина жорстко включена навіть у низький егрегор і є його адептом, то вона може отримувати від нього значну енергію. Такі люди виявляють активність, настирність, впертість. При цьому в них проявляються ознаки неадекватності: надмірне самовихваляння, зацикленість на одній темі, обмеженість світогляду, нелогічна поведінка, показна грайливість, прихована тривожність, інтриганство, немотивована секретність.

До чого тут фанатики – я взагалі не можу зв’язати ці два кінці. Фанатик, як і було вказано раніше в коментарях – це зациклена людина. А у впертості та активності, настирності я не бачу ніякого фанатизму. По вашому, кіборги, які так активно, настирно і вперто захищали донецький аеропорт – ну цілковиті фанатики. Я просто не розумію до чого тема фанатиків до теми егрегорів. Це знову таки інформаційна підміна. Таким чином ви підводите до висновку (на притягнутих за вуха фактах і критеріях оцінки), що пан Олексій – фанатик. Як по-моєму, то це просто брудно.

Доречі, я також полюбляю смайлики)))) Велика кількість каже про те, що я в даний момент бурхливо сміюся, а одна дужка каже, що у мене легка посмішка на обличчі. Я фанатик? Цікава лінія роздумів…

Відносно підпису зображень. На багатьох сайтах на фото і зображення ставлять свій логотип чи адресу сайту. Це робиться виключно із мотивів авторського права. Наразі, багато сайтів автоматично додають свої лого при завантаженні на сайт зображення.

- Звідси й висновки 2,3,4,5 вважаю невірними.

Згоден на 100%.

Мої висновки. Слідкуючи за статтями і відео, котрі були з Ігорем та Олексієм, можу сказати, що до Олексія пішов відтік людей, так як вони вбачили в цигун більшу потужність, ніж у вібраційних практиках Живого Слова. Це право і воля кожного. І це досить нормально, що люди прагнуть їздити не на жигулях, а на бмв, наприклад. Егрегор Каганця в цьому побачив небезпеку (фільм Револьвер – треба захищати свої інвестиції), і почав атакувати пана Олексія. Тільки так я можу пояснити такий градус бруду і невмотивованої інформації, викладеної без будь-яких підтверджень на засадах аксіоми. Шкода, що Ігор вдався до брудних прийомів з підміною значень. Звичайнісінька політика, брудна і агресивна.

Щодо егрегорів. У одного хазяїна (егрегора) раб отримує більше їжі, у другого менше, у одного робить довше, а в третього ще щось. Але все це форми рабства і про свободу тут мови йти не може. Натомість розповідається про світлі й темні егрегори – темне та світле рабство. Мені нема діла, у мене ланцюжок на шиї залізний чи золотий, я не хочу бути у когось «в кишені». Я шукаю свободи.

P.S. Якщо цей коментар буде видалено, то це тільки означатиме, що коментарі щодо «політики партії Каганця» та свободи слова на НО є вірними. Щиро бажаю, щоб це виявилося лише хибним припущенням.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Розслабся, Нео. Коментарі тут досі видаляв тільки Тищенко, причому всі разом.

Нео Андерсон каже:
Якщо цей коментар буде видалено, то це тільки означатиме, що коментарі щодо «політики партії Каганця» та свободи слова на НО є вірними. Щиро бажаю, щоб це виявилося лише хибним припущенням.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

Щирий ви чоловік, але то не той поверх.

„Щодо егрегорів. У одного хазяїна (егрегора) раб отримує більше їжі, у другого менше, у одного робить довше, а в третього ще щось. Але все це форми рабства і про свободу тут мови йти не може. Натомість розповідається про світлі й темні егрегори – темне та світле рабство. Мені нема діла, у мене ланцюжок на шиї залізний чи золотий, я не хочу бути у когось «в кишені». Я шукаю свободи.
P.S. Якщо цей коментар буде видалено, то це тільки означатиме, що коментарі щодо «політики партії Каганця» та свободи слова на НО є вірними. Щиро бажаю, щоб це виявилося лише хибним припущенням”. - Нео Андерсон

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Анатолій Коноваленко.
0
Ще не підтримано

Андрій Солтівский каже:
Щирий ви чоловік, але то не той поверх.

Радіймо Андрію! Ви напевне також щирий і, майбуть, дуже розумний, тому й висловлюєтеся вкрай стисло! ))) Роз'ясніть будь-ласка усю глибочінь вашого коменту!

Думаю, що замість цитування висновків з коменту попередника, доцільніше було написати ваші особисті думки з питань, що підняті у статті та у її обговоренні, чи, хоча б стосовно якихось конкретних положень згаданого вами коменту!

Щасти!

Я є той, хто я є!

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Якщо цей коментар буде видалено, то це також може означати, що пан Нео Андерсон сам його видалив :-)). І це було би дуже прикро, бо коментар великий і цікавий. Тим паче, що це єдиний коментар пана Нео Андерсона за 1 рік 9 місяців, відколи він зареєструвався на сайті.

Нео Андерсон каже:
Якщо цей коментар буде видалено, то це тільки означатиме, що коментарі щодо «політики партії Каганця» та свободи слова на НО є вірними. Щиро бажаю, щоб це виявилося лише хибним припущенням.

Сторінки

  • <
  • Сторінка
  • of 3
  • >