Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Джеб Буш і Анджей Дуда: консервативний тандем для безпеки Європи

Категорія:

У разі перемоги у президентських виборах в США, колишній губернатор Флориди Джеб Буш гарантує підвищення відданості Сполучених Штатів питанням захисту Європи від воєнної агресії В.Путіна. Нещодавно обраний президент Польщі Анджей Дуда закликає до відновлення американо-польського військового партнерства і зміцнення Польщі в якості основного союзника США в Центральній і Східній Європі.

 

Варшава – більша відданість Сполучених Штатів питанням військової безпеки Європи та безпеці Європейського союзу перед лицем російської військової загрози є сценарієм, що може мати місце в разі обрання президентом США колишнього губернатора Флориди Джеба Буша.

Джеб Буш – син колишнього президента США Джорджа Буша-старшого і брат Джорджа Буша, ще одного колишнього президента США

Під час поїздки до Німеччини, Польщі та Естонії 10-11-12 червня, Джеб Буш – син колишнього президента США Джорджа Буша-старшого і брат Джорджа Буша, ще одного колишнього президента США дав зрозуміти, що в разі перемоги на виборах він буде переорієнтовувати американську зовнішню політику на більш напористу в контексті забезпечення і захисту союзників Сполучених Штатів в Центральній та Східній Європі від триваючої небезпеки військових загроз з сторони Росії.

Під час публічного заходу в Берліні, Джеб Буш, поміркований республіканець, підкреслив, що війна Росії в Грузії та Україні є демонстрацією того, якою агресивною насправді є дипломатична ініціатива президента Росії Володимира Путіна. Таким чином, Джеб Буш стверджує, що поведінка Путіна в Центральній і Східній Європі буде ставати все більш і більш загрозливою для безпеки Європи, якщо ніхто не зупинить його, і саме це Джеб Буш прагнутиме зробити у випадку, якщо він буде обраний президентом Сполучених Штатів.

Після заяви Джеба Буша в Берліні, новообраний президент Польщі Анджей Дуда закликав колишнього губернатора Флориди показати більшу відданість Сполучених Штатів питанням безпеки у Центральній та Східній Європі, якщо Джеб Буш виграє як республіканську, так і президентську виборчу гонку.

Як повідомив радник Дуди з питань зовнішньої політики Кшиштоф Шчерскі, Джеб Буш і Анджей Дуда дійшли повної згоди з усіх питань, які вони обговорювали під час двосторонньої зустрічі у Варшаві. Зокрема, колишній губернатор Флориди і новообраний президент Польщі домовилися про необхідність поновлення військової та дипломатичної співпраці між США та Польщею.

Партнерство між Джебом Бушем і новообраним президентом Анджеєм Дудою може стати ключем до вирішення ситуації воєнної невизначеності в Центральній і Східній Європі, де в держав-членів НАТО та Європейського Союзу зростає стурбованість через відсутність політичної та військової підтримки від Німеччини і Сполучених Штатів.

З точки зору Джеба Буша, відновлення відданості Сполучених Штатів питанням безпеки у Центральній та Східній Європі пов'язана з політичною доктриною неоконсерваторів. Це вчення закликає Сполучені Штати брати безпосередню активну участь в просуванні цінностей західної демократії, свобод і прав людини шляхом військової інтервенції з метою як захисту країн, яким загрожують авторитарні держави, так і превентивній протидії зміцненню диктатур.

Теорія неоконсерваторів виникла в останні роки правління Адміністрації Рональда Рейгана, коли Сполучені Штати за допомогою прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер, покінчив з комунізмом в Центральній і Східній Європі.

Пізніше, теорія неоконсерваторів продовжувала розвиватися за часів Джорджа Буша, коли США після терористичного нападу 9/11 на Всесвітній торговий центр розпочали військову операцію в Афганістані та Іраку з метою повалення відповідно теократичного режиму і диктатури.

Теорія неоконсерваторів, з якого Джеб Буш відкрито черпає натхнення, заснована на ліберальному інтернаціоналізмі, геополітичній доктрині, започаткованій президентом США Вудро Вільсоном. Вона ж лежала в основі дій більшості наступних американських президентів, таких як Франклін Делано Рузвельт, Гаррі Трумен, Джон Фіцджеральд Кеннеді, Джиммі Картер, Рональд Рейган, Білл Клінтон і Джордж молодший і закликала Сполучені Штати сприяти розвитку демократії, свободи, миру і процвітання в усьому світі як засобу для забезпечення національної безпеки США.

З точки зору Анджея Дуди, відновлення відданості Сполучених Штатів питанням забезпечення безпеки в Європі робить можливим відновлення ролі Польщі як основного союзника США в рамках Європейського Союзу та провідної країни Міжмор'я, коаліції країн Центральної Європи в рамках Європейського Союзу.

Жодним чином не приховуючи цього під час своєї виборчої кампанії, А.Дуда прагне відновити дипломатичні ініціативи колишнього президента Польщі Леха Качинського, одного з найбільш далекоглядних глав держав Європи, які коли-небудь були.

Відразу ж після російської військової агресії в Грузії в 2008 році Лех Качинський закликав Польщу, Литву, Латвію, Естонію і Україну сформувати коаліцію для того, щоб стримувати подальшу ескалацію воєнних дій Росії проти України, країн Балтії і в кінцевому рахунку Польщі, як це де-факто відбувається в даний момент.

Крім того, Лех Качинський рішуче підтримав реалізацію захисного щита США в Центральній і Східній Європі, проекту, що включав розміщення ракет Patriot у Польщі та будівництво радіолокаційної станції в Чехії, які планувалися під час перебування на посаді президента Джорджа Буша-молодшого з метою захисту Європи від балістичних загроз.

Історична можливість для зміни

Враховуючи слабкість, яку демонструють Адміністрація Барака Обами демократа і президента США і Європейський Союз перед фактами російської воєнної агресії в Грузії і Криму, а також неодноразовими воєнними провокаціями російської армії в небі і на морях проти Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Фінляндії, Швеції, Данії і Великобританії, більша відданість Сполучених Штатів питанням безпеки, які пообіцяв Джеб Буш, може стати єдиною політичною ініціативою, яка може нарешті змусити В.Путіна зупинити його агресивну поведінку в Центральній і Східній Європі.

При цьому Джеб Буш, безумовно, може покластися не тільки на А.Дуду, але і на прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона. В якості першого голови уряду країни-члена Європейського Союзу, Кемерон направив солдат Великобританії в Україну, щоб навчити українську армію ефективно протистояти російському вторгненню.

Джеб Буш, Анджей Дуда та Девід Кемерон – це тріо молодих політиків з консервативною політичною орієнтацією, які могли б дійсно перезапустити НАТО і очолити як Сполучені Штати так і Європейський Союз у процесі підвищення їх військового потенціалу з метою ефективного стримування Путіна від воєнних дій.

Таким чином, Джеб Буш, Анджей Дуда та Девід Кемерон можуть увійти в історію як спадкоємці тандему Рейган-Тетчер і друга Джорджа Буша-молодшого – Леха Качинського, і почати нову еру, в якій Трансатлантичне співтовариство знову об'єдналося для забезпечення національної та воєнної безпеки держав-членів.

 
Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Отже, по сьогоднішнім розкладам, згідно оцінок (ставок гравців) відомої букмекерської контори WilliamHill по президентським виборам у США маємо наступну картину:

- на те, що демократів представлятиме Хілларі Клінтон коефіціент - 1.17, а на її найближчого переслідувача Берні Сандерса - 4.50. Тобто питання про те, хто буде представляти демократів вважається вирішеним.

- на те, що республіканців буде представляти Дональд Трамп коефіціент - 1.83, а на його найближчого переслідувача Марко Рубіо - 3.25. Джеф Буш за оцінками йде аж четвертим. Перевага Трампа значно менша, ніж перевага Клінтон у демократів, але все ж з великою ймовірністю представляти республіканців буде саме він. Правда, моя інтуїції підказує, що тут ще буде багато сюрпризів, і не все так просто.

- На загальну перемогу у президентських виборах коефіціент на демократа - 1.57, на республіканця - 2.37. Це досить відчутна перевага, але не вирішальна.

- щодо особистостей, якщо представляти основні політичні сили будуть Клінтон та Трамп, то на перемогу Клінтон дають коефіціент 1.73, а на перемогу Трампа - 4.00. Тобто впевнено повинна перемогти Клінтон.

І якщо вона дійсно буде змагатись з Трампом, то краще хай переможе саме вона, зважаючи на дуже дивну поведінку Трампа. Та і не думаю, що американці допустять, щоб він став президентом.

Арсен, вибачай, що я знову про азарт :) Просто мені було цікаво і вирішив поділитися з іншими інформацією.

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Я думаю, що наступним Президентом США буде Хілларі Клінтон. Але на той час це вже може не мати значення, бо ситуація з Росією може себе вичерпати скоро. В будь-якому разі Клінтон буде себе вести в зовнішній політиці значно агресивніше за Обаму.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Микола Воробйов думає інакше, друже. А він там близенько до Гамерики ;).
На його думку - Хіларі Клінтон продовжуватиме політику "мирного" Обами найімовірніше ...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Якщо бажаєш, для цікавості можемо посперечатися на 100 галів хто буде наступним Президентом США :)

Арсен Дубовик каже:
Микола Воробйов думає інакше, друже. А він там близенько до Гамерики ;).
На його думку - Хіларі Клінтон продовжуватиме політику "мирного" Обами найімовірніше ...
Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ігровий момент, так би мовити? ;-)
Маєш на увазі, яку "конячка" "домчать" до кінця перегонів? Воробйов думає, що кращою є кандидатура Буша. А хто його, чи її, чи їх "домчить", це в будь якому разі не залежатиме від нас.
Мало інформації, щоб мати якесь переконання щодо майбутнього Президента США, тому сперечатися не буду. )))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Я просто забув, друже Арсене, що ти не любиш азартні ігри і вважаєш їх злом :)

Арсен Дубовик каже:
Ігровий момент, так би мовити? ;-)
Маєш на увазі, яку "конячка" "домчать" до кінця перегонів? Воробйов думає, що кращою є кандидатура Буша. А хто його, чи її, чи їх "домчить", це в будь якому разі не залежатиме від нас.
Мало інформації, щоб мати якесь переконання щодо майбутнього Президента США, тому сперечатися не буду. )))
Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

)))
Мій азарт має забезпечувати гарантований результат. Треба подію "проробити", а потім - "Все одно добро закохає зло", бо буде робитися з власної ВОЛІ ;)))
Ось тут азарт добрий і творчий - Українці збирають кришки від пластикових пляшок на переробку

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Розумом все, друже Арсене, не прорахуєш! Треба інтуїцію розвивати. А вона в азартних іграх, мабуть, дуже добре розвивається.

Арсен Дубовик каже:
)))
Мій азарт має забезпечувати гарантований результат. Треба подію "проробити", а потім - "Все одно добро закохає зло", бо буде робитися з власної ВОЛІ ;)))
Ось тут азарт добрий і творчий - <a href="https://www.ar25.org/node/31233" class="bb-url" rel="nofollow">Українці збирають кришки від пластикових пляшок на переробку</a>
Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Так. Інтуїція це робота частини мозку (забув зараз якої ;) ). У мене вона є, і спрацьовує у потрібний момент. Гадати "хто стане/кого поставлять Президентом США - це не прояв інтуїції, а самодурство, бо ми однак на це ніякого впливу не маємо.
Та й ще одне - "Гарно поставлена інтуїція також забезпечує гарантований результат" А.Д. )).

От подобається мені оце слово - "мабуть" ;). Казав колись Олексій Тищенко, що коли робиш припущення - вже помиляєшся. Отже, з інтуїцією в Тебе теж не все добре ;).
Маєш дієву методику розвитку інтуїції?

Доброслав Велесовий каже:
Розумом все, друже Арсене, не прорахуєш! Треба інтуїцію розвивати. А вона в азартних іграх, мабуть, дуже добре розвивається.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Отже, з інтуїцією в Тебе теж не все добре ;)

Мені здається, навпаки. Але це зараз не має значення.

Цитата:
Маєш дієву методику розвитку інтуїції?

Думаю, що достатньо просто частіше на неї покладатися, відключаючи при цьому на деякий час думки.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ну, то тоді добре, що добре з твоєю інтуїцією, бо в такому разі (звичайно ж, відключивши свій розум), друже Доброславе, Ти можеш з усією певністю готувати президентське крісло пані Клінтон. І навіть, отримати 100 галів (моїх чи ще чиїхось).
П.С. От люблю я з Тобою про різні цікавинки помудрувати ;).
П.П.С. Стосовно президентства, то моя інтуїція якраз спрацювала на виборах Порошенка із ... Порошенка :). І я (послухавшись інтуїції) не голосував за нього, та й іншим про своє інтуїтивне відчуття говорив, але не переконливо, напевне. Отже, моя інтуїція - це моя інтуїція, і працює вона лише на мене. І погоджуюся, що до неї коханої треба частіше звертатися. Тоді вона (інтуїція) буде рости й розвиватися, і в найпотрібніший момент ду-у-у-же допоможе.
П.П.П.С. Хоча, коли зводити до грошей, то інтуїція чомусь завше ображається за таке споживацьке відношення до неї. Краще з нею симбіотувати, а не користати. Га, друже? )

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Отже, по сьогоднішнім розкладам, згідно оцінок (ставок гравців) відомої букмекерської контори WilliamHill по президентським виборам у США маємо наступну картину:

- на те, що демократів представлятиме Хілларі Клінтон коефіціент - 1.17, а на її найближчого переслідувача Берні Сандерса - 4.50. Тобто питання про те, хто буде представляти демократів вважається вирішеним.

- на те, що республіканців буде представляти Дональд Трамп коефіціент - 1.83, а на його найближчого переслідувача Марко Рубіо - 3.25. Джеф Буш за оцінками йде аж четвертим. Перевага Трампа значно менша, ніж перевага Клінтон у демократів, але все ж з великою ймовірністю представляти республіканців буде саме він. Правда, моя інтуїції підказує, що тут ще буде багато сюрпризів, і не все так просто.

- На загальну перемогу у президентських виборах коефіціент на демократа - 1.57, на республіканця - 2.37. Це досить відчутна перевага, але не вирішальна.

- щодо особистостей, якщо представляти основні політичні сили будуть Клінтон та Трамп, то на перемогу Клінтон дають коефіціент 1.73, а на перемогу Трампа - 4.00. Тобто впевнено повинна перемогти Клінтон.

І якщо вона дійсно буде змагатись з Трампом, то краще хай переможе саме вона, зважаючи на дуже дивну поведінку Трампа. Та і не думаю, що американці допустять, щоб він став президентом.

Арсен, вибачай, що я знову про азарт :) Просто мені було цікаво і вирішив поділитися з іншими інформацією.