Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ідеї Міжмор'я в онлайн-стратегії eRepublik

Світ:

Що це?

Це стаття, написана жителем eRepublik - захоплюючої мультиплеєрної гри, яка основана на реальних країнах. Створи власного персонажа та допоможи своїй державі сягнути її слави в своєму становленні як героя війни, відомого журналіста чи фінансового гуру.

[MoFA] Res Publica перетворюється на Міжмор'я

День 2,037, 15:09Опубліковано в державі Ukraine Польщаавтор Bryndanon



____________________________________________________________________________________________________________________


Вже багато часу ми, Українці, були відірвані від своїх кровних братів. За цей час вони створили нову спільноту між Польщею, Білорусією та Литвою під назвою Рес Публіка.

Наразі прийшов час нам знову поєднатися, і спільно з нашими братами, друзями, з якими ми чи давно чи лише останні місяці співпрацюємо, створити нову спільноту країн-братів під назвою Міжмор’є.



Історична довідка
1 липня 1569 р. було підписано Люблінську Унію між Королівством Польським та Великим князівством Литовським, Руссю та Жемайтією. Нова держава отримала назву Річ Посполита (лат. Res Publica - загальний добробут). Протягом декількох століть ця держава була не тільки однією з найсильніших, демократичних та процвітаючих держав Європи, але мабуть найсильнішим політичним утворенням на нашій планеті. З метою увіковічнити булу славу, яка об'єднала наші країни, та з метою оживити навіть невелику її частину у еСвіті, ми підписуємо Пакт між Польщею, Литвою та Білоруссю - основними спадкоємцями Речі Посполитої, Пакт Res Publica.

Міжмор'я - політичний план, висунутий Юзефом Пілсудським перед Першою світовою війною, що передбачає створення федеративної держави під егідою Польщі, що складатиметься з країн Центральної та Східної Європи. Приєднатися до федерації були запрошені країни Балтики (Литва, Латвія, Естонія), Фінляндія, Білорусь, Україна, Угорщина, Румунія, Югославія та Чехія.

Мета запропонованої федерації - наслідувати Польсько-Литовську Річ Посполиту, що сягала від Балтійського до Чорного моря, що з кінця 16-го ст. до кінця 18 ст. об'єднувало Королівство Польське та Велике князівство Литовське.

Після тижнів узгоджень наступні країни досягли згоди та з гордістю представляють прояв цієї ідеї у еРеспубліці:

Білорусь
Латвія
Литва
Польща
Словаччина
Україна




Підписуючи цей пакт:

1. Всі шість членів Міжмор'я декларують намагання розвинути наші стосунки або навіть підписати MPP у наступні місяці у випадку якщо вони ще не підписані.

2. Країни, що підписують, будуть проводити спільні культурні заходи в дні пам'ятних дат нашої спільної історії. Гарним прикладом може бути святкування річниці Грюнвальдської битви.

3. Країни, що підписують, будуть проводити спільні дії щоб допомагати новим гравцям.

4. Міжмор'я - це перший крок на шляху посилення кооперації у різних сферах Центральної та Східної Європи та буде надалі розвиватися міжурядовими переговорами.

Жыве Беларусь! Слава Україні! Chwała Polsce!
Vivat Slovensko! Slava Latvijai! Garbė Lietuvai!

Хай живе Міжмор'я!



Підписано,
HyenaBlack, президент Білорусі
Soulcraft, президент Латвії
ZygaLTU, президент Литви
Sztandar, МЗС Польщі
DorlasAnther, президент Словаччини
Pazelya, МЗС України

Bonus by cCcNUEVEOCHOcCc





At July 1, 1569 the Union of Lublin between Kingdom of Poland and Grand Duchy of Lithuania, Ruthenia and Samogitia was signed. Newly formed state was called Res Publica, which means in Latin "commonwealth". During several centuries, that state was not only one of most mighty, democratic and colorful states in Europe but likely the most powerful political entity on our planet. In order to immortalize former glory which our countries had united and and in order to revive even a small part of it in eWorld, we are signing Pact between Poland, Lithuania and Belarus - main successors of Сommonwealth. Res Publica Pact.

Міжмор'я, known in English as Intermarium, was a plan, pursued after World War I by Polish leader Józef Piłsudski, for a federation, under Poland's aegis, of Central and Eastern European countries. Invited to join the proposed federation were the Baltic states (Lithuania, Latvia, Estonia), Finland, Belarus, Ukraine, Hungary, Romania, Yugoslavia and Czechoslovakia.

The Polish name Międzymorze, which means "Intersea" or "Between-seas," was rendered into Latin as "Intermarium."

The proposed federation was meant to emulate the Polish-Lithuanian Commonwealth, stretching from the Baltic Sea to the Black Sea, that, from the end of the 16th century to the end of the 18th, had united the Kingdom of Poland and the Grand Duchy of Lithuania.

After weeks of coordinated negotiations the following countries have reached an agreement and therefore proudly present you manifestation of this idea here, in eRepublik:

Belarus
Latvia
Lithuania
Poland
Slovakia
Ukraine




By signing this pact:

1. All six members of Intermarium declare intent to improve our relationship or even signing a MPP in the upcoming months, if we haven't got it yet.

2. Signing countries will conduct coperative cultural events at notable dates in our common history. Good example can be Battle of Grunwald anniversary celebration.

3. Signing countries will conduct other events or collaborative help to new players.

4. The Intermarium is a first step towards strenghtening cooperation in various fields in Central-Eastern Europe and will be further developed in the course of intergovernmental negotiations.

Hail Belarus!
Hail Latvia!
Hail Lithuania!
Hail Poland!
Hail Slovakia!
Hail Ukraine!


Long Live Intermarium Pact!



Signed,
HyenaBlack, CP of Belarus
Soulcraft, CP of Latvia
ZygaLTU, CP of Lithuania
Sztandar, Mofa of Poland
DorlasAnther, CP of Slovakia
Pazelya, Mofa of Ukraine

Bonus by cCcNUEVEOCHOcCc

Наші інтереси: 

.

В тему: 
Міжмор'я
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Головне, щоб при цьому об’єднанні всі залишались самі собою, а не йшов просто процес перемішування. Тобто об’єднання має полягати в тому, що кожен буде доповнювати систему своїми неповторними якостями, і в той же час отримувати від системи хороші речі, які є результатом правильної співпраці.

Віктор Юрченко каже:
Все вірно, думаю об"єднання країн буде першим кроком до об"єднання людства планети Земля. А далі очищення Земляної матерії та її-наш Політ.
Майбутнє належить тому, хто знає де Йому належить Бути.
Радіймо!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Пішло ігрове програмування майбутньої Співдружності Міжмор’я. Хай Буде!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Це програмування взагалі то я запустив там ще у 2012 році.
http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/2849106
Але цей факт ніхто не визнає, бо мою ідею просто тупо опублікував один журналіст у грі у своїй газеті для популяризації своєї газети, звісно що без посилання на автора даної ідеї, тобто мене. Хоча скажу що я тоді пропонував не скільки Міжмор"я, а скільки ідея об"єднання тих країн в один блок.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

О! Друже, то розкажи нам своє бачення про цю гру! Адже в тебе вже 3 річний досвід є цієї гри! )
Давай окрему публікацію в своєму блозі ) Цікаво і пізнавально для любителів стратегій.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Моя дата реєстрації там лютий 26, 2010.
Бачення тієї гри складається таким що воно гарно відображає реалії українського життя. Але я у ту гру вже рідко заходжу опісля того як у мене згорів був другий ноут. А тому і відстав від тамтешної політики, через що власне і сказати нічого окрім як повторюся ще раз ігровий процес гарно відображає реалії. Де при владі шизофреніки москалики, а на фронтах українці патріоти яким доводеться воювати окрім як із москалями, ще також і з украєнцами які воюють там за Расєю, та украєнцами які воють за Украіну. Хоча серед українців також є і украєнци. Все у мене все сказано.

Тим не менш я зараз бавлюся в Rival Regions де все точно так же само як і у реалі і у тій грі. Єдине що відрізняє ці дві гри це те що в РР немає тих націй які грають в еРеспубліка.

А о згадав дещо, не дивлячись на те що в еРеспублікіці білоруси і хорвати відносяться до України по союзницьки (окрім рашиків які там воюють за владу) то ці нації все одно часто перебувають у ворожих блоках, так само як і наша Україна, но воювати наші із ними проти один одного завжди НЕ хотять..

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Чудово! Скоріше всього, Ти й дослідження по Міжмор'ю на НО на основі того досвіду у іграх написав? (До слова, Польща останнім часом перебирає на себе ролю організатора Союзу Міжмор'я - В моєму блозі розмістив кілька публікацій на цю тему, яка для ЕІЕ близька ;-) ).
"Воювати не хотять один проти одного" - це гарно!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Арсен Дубовик каже:
Чудово! Скоріше всього, Ти й дослідження по Міжмор'ю на НО на основі того досвіду у іграх написав?

Шкода, але я не зрозумів запитання.(
Якщо то мається на увазі про те що я проводив розстановку Хеленнгера по Міжмор"ю на основі досвіду у іграх, то це для мене ратше буде знущання, а не запитання)
Якщо там щось малося на увазі, то кажу ж сенс запитання я не зрозумів..

Арсен Дубовик каже:
(До слова, Польща останнім часом перебирає на себе ролю організатора Союзу Міжмор'я - В моєму блозі розмістив кілька публікацій на цю тему, яка для ЕІЕ близька ;-) ).!

Ну а чого ж тут то дивуватися то?
1. Див. розстановку Хеленнгера по Міжмор"ю, де України як учасниці в заснування МС й близько не було, на відмінно від Польщі=))
2. в еРеспубліці поляки є однією з потужніших націй у тій грі, і тому вони там по суті дійсно є гравцями з якими багато хто рахується, якщо хоче при цьому жити, у тому числі і наші також подекуди рахуються так як наших там буває так часто що й близько НЕмає на карті тієї гри, до речі точно так же само конкретно зараз і у грі Рівел Регіон..=(

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Альберте, так, я про розстановку і мав на увазі. Ось цю - Мережева розстановка Хеллінгера по Міжморському Союзу. Але, чому Ти побачив у цьому знущання?! І в думці не мав!!! 0-).
Бачимо наступну "картину маслом" - Україна завела мову про Міжмор'я (як і в прикладі про саму ідею і також розстановку), а Польща "бере і робить" (втілення ідеї Президентом Польщі, участь в обговоренні). І те, і те - дуже важливо!
Об'єднання вмінь і зусиль Учителя і Майстра - усвідомлюймо!
П.С. (ТиПрочитав у моєму блозі про А.Дуду?)).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Арсен Дубовик каже:
Але, чому Ти побачив у цьому знущання?! І в думці не мав!!! 0-).

Та тому що та розстановка бралася не з досліджень онлайн гри) а з реаліїв НО на якому прийнято лишень говорити, но абсолютно мало що в реальності робити) І та розстановка тому була лишень підтвердженням) адже з такої солідної аудиторії прихильників Міжмор"я участь у самій розстановці прийняла жменька людей) І те тільки через те що я їх там розмістив)

Арсен Дубовик каже:
Бачимо наступну "картину маслом" - Україна завела мову про Міжмор'я (як і в прикладі про саму ідею і також розстановку), а Польща "бере і робить" (втілення ідеї Президентом Польщі, участь в обговоренні). І те, і те - дуже важливо!Об'єднання вмінь і зусиль <a href="https://www.ar25.org/node/31200" class="bb-url" rel="nofollow">Учителя і Майстра</a> - усвідомлюймо!

Ага, але по розстановці все вийшло безглуздо) А тому слава Всевишньому за те що всі ці розстановки насправді є до одного місця, а саме місця отого Арестовича завдяки якому Порошок зараз так собі солодко править украми) А тому в реалі все може вийти як Раші потрібно, або ж як Польщі чи взагалі кому завгодно лиш НЕ самій Україні.. о_о

Арсен Дубовик каже:
П.С. (ТиПрочитав у моєму блозі <a href="https://www.ar25.org/node/31219" class="bb-url" rel="nofollow">про А.Дуду</a>?)).

Ні ще не читав, я останніми місяцями взагалі якось втратив інтерес до НО, а тому читаю рідко коли що і тим паче коментую ще рідше.

Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

Все вірно, думаю об"єднання країн буде першим кроком до об"єднання людства планети Земля. А далі очищення Земляної матерії та її-наш Політ.
Майбутнє належить тому, хто знає де Йому належить Бути.
Радіймо!

Світ це лише відображення Тебе

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Головне, щоб при цьому об’єднанні всі залишались самі собою, а не йшов просто процес перемішування. Тобто об’єднання має полягати в тому, що кожен буде доповнювати систему своїми неповторними якостями, і в той же час отримувати від системи хороші речі, які є результатом правильної співпраці.

Віктор Юрченко каже:
Все вірно, думаю об"єднання країн буде першим кроком до об"єднання людства планети Земля. А далі очищення Земляної матерії та її-наш Політ.
Майбутнє належить тому, хто знає де Йому належить Бути.
Радіймо!