Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 8

5 продуктів без вмісту сої, у яких білка більше, ніж в яловичині

Це - спіруліна, шпинат, зернята конопель, мигдаль і капуста брокколі. 

Про це йдеться у статті на One green planet.

З усього цього найвідоміші для нас продукти - це шпинат і брокколі. З них і почнемо. 

В брокколі білка більше, ніж в яловичині: 4,5 грама на 30 ккал. Брокколі також багата амінокислотами, клітковиною, вітаміном В6. Брокколі вважають лідером серед овочів за антиоксидантним властивостям.

Шпинат містить 51% протеїну (близько 5 г в одній чашці на 30 ккал). Це джерело заліза, вітаміну С, до того ж має приємний нейтральний смак. Шпинат містить багато фолієвої кислоти, важливого вітаміну для жінок, який відповідає за силу, функції мозку і репродуктивне здоров'я. Легкий спосіб отримати 10 грам легкозасвоюваного протеїну - додати пару чашок шпинату в смузі, салат, заправку або суп.

Цей різновид синьо-зелених водоростей містить 65% білка - рекордна кількість серед усіх відомих продуктів. З 1 чайною ложкою ви отримаєте 4 г білка. Спіруліна також відмінне джерело заліза - всього в 1 чайній ложці міститься 80% добової потреби.

Її можна додавати в смузі, щоб замаскувати запах, і як бонус отримати гарну порцію вітамінів групи В, білка, заліза та інших життєво важливих мінералів. А ще спіруліна, на відміну від тваринних продуктів, сприяє злуженню організма і знижує активність запальних процесів.

Мигдаль і мигдальне масло містять 7 грам протеїну в 30 ккал (2 столові ложки). При цьому горішки багаті корисними жирами і вітаміном Е, кальцієм і магнієм. І незважаючи на досить високу калорійність, горіхові пасти навіть рекомендовані Міністерством сільського господарства США як незамінне джерело рослинного білка.

Коноплі - один з найкращих і легких у використанні продуктів, з багатим амінокислотним складом. Всього 2 столові ложки насіння містять 10 г протеїну і багато клітковини - це при цьому, що більша частина калорій припадає саме на протеїн і поліненасичені жирні кислоти омега-3 і омега-6, які володіють холестерино знижуючими функціями.

На противагу тваринам продуктам, конопляне насіння злужує організм, підвищує настрій і збільшує енергію завдяки великому вмісту магнію. Всього 1 столова ложка насіння забезпечить вас 45% добової потреби заліза. Також ви можете використовувати протеїн з конопель, застосовуваний в спортивному харчуванні. Його, як і саме насіння, додають в смузі, сироїдні десерти, ранкову вівсянку і навіть у випічку, змішуючи зі звичайною мукою.

Комбінуйте всі ці продукти в смачних смузі та салатах, отримуючи високопротеїнові страви, які наповнять ваше тіло корисними речовинами.

 

Наші інтереси: 

Правильне харчування.

В тему: 
Горіхи
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сонячна Світла.
0
Ще не підтримано

Так, вірно! Але під час переходу на живу їжу людина, яка ще вчора їла м'ясо, має чимось цей білок заміняти. Можливо, це психологічно заспокоює, так легше переходити, без зривів на "старий раціон".

Коментарі

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Ми й не уявляємо наскільки важливість білка в харчуванні перебільшена. Організм сам здатен синтезувати білок.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Сонячна Світла.
0
Ще не підтримано

Так, вірно! Але під час переходу на живу їжу людина, яка ще вчора їла м'ясо, має чимось цей білок заміняти. Можливо, це психологічно заспокоює, так легше переходити, без зривів на "старий раціон".

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Ти вдало висловилась, Оксано:"...це психологічно заспокоює, так легше переходити, без зривів на "старий раціон". Основною перешкодою є психологічні моменти, створені неправильними програмами у підсвідомості.
Перехід пожна починати озброївшись інформацією, яку надають практики сироїдіння і перепрограмуваши підсвідомість.
А стосовно м'яса у масах панує думка ніби організм з нього щось бере і активна фізична діяльність без нього неможлива. Так він бере, але не те що ми думаємо. За смакові звички людина платить своїм здоров'ям і довголіттям. Кожен вирішує сам.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Сонячна Світла.
0
Ще не підтримано

Згодна, але не всі можуть перепрограмувати підсвідомість. Шляхів до живої їжі багато - кожен оберає свій .
Хай Буде!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Узагальнивши різні напрямки в оздоровленні, в мене появилась фантастична думка щодо їжі.
Ми не можемо швидко позбутися методу харчування. Я, наприклад, їм і одночасно вирощую в собі думку, запустити реактор в животі, як показано на відео від Подоровської.
І ось що виходить. Брокколі, капуста, часник, цибуля, буряк, червоні плоди, чорниці, різні спеції і ще дещо- це продукти, які знищують паразитів в тілі і крові. Метод очищення. Надалі треба кремній, бо він нам надасть той переліт, транформацію, структурування. Від кремнію запуститься реактор в животі, там оживуть якісь істоти, які будуть стукати, як серце. Кремній- овес, кропива, зернові висівки.
В писанні десь там сказано:
"Настане день коли батько замість хліба, запропонує сину камінь, а замість риби гадюку". Щодо гадюки, то треба ще подумати. Це може бути напій, приготовлений зі спецій чи трав, щось сильнодіюче, може гаряче, пекуче.
Бо в міфах десь прочитала, що він (брат) їв гаряче вугілля і піднявся на небо.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

А пекучими є часник, хрін, гірчиця перець і т.д., що може значити гадюку- спалити токсини в крові. Тоді поєднаються два методи.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Зоріно, досі я думав, що замість хліба (Добро) подав камінь (Зло). А броколі це часом не цвітна капуста?