Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Еконаціоналізм: визначення, структура, принципи, символіка

Категорія:

Це чергове наближення у формуванні ідеології сучасного українського націоналізму. Виклад ідеології має бути настільки ясним і лаконічним, щоб кожен українець тримав його в пам’яті і знав як «Отче наш».

150316eko-nacionalizm.jpg

Прапор Еконаціоналізму з аріянським символом святого Володимира Великого
Прапор Еконаціоналізму з аріянським символом святого Володимира Великого

Формулювання ідеології відбувається за допомогою телепередач, під час яких знаходимо найвлучніші і найлаконічніші пояснення:

Структурування ідеології здійснюємо на основі числа 3, оскільки людина легко утримує в оперативній пам’яті тільки три об’єкти.

Визначення еконаціоналізму

Націоналізм – це світогляд і політична практика творення нації.

Нація – це організований народ з власною державою.

Держава – це політична організація нації.

Еконація – це нація, що живе в гармонії зі своєю природою, а також техносферою (штучною природою). Еконація – це геосоціальний організм.    

Еконаціоналізм – це світогляд і політична практика творення екологічної нації.  

Структура еконаціоналізму

Еконаціоналізм має три складники:

  1. Людина
  2. Нація
  3. Екологія

ЛЮДИНА: дух, божество, релігія

1. Людина – це втілена усвідомлена духовна сутність. Людина має плоть (гард), психіку (душу, софт) і безсмертний дух (вольовий оператор). Людина розвивається шляхом реінкарнації, тобто багаторазових втілень. При цьому розвивається не лише духовна сутність, а й плоть (генофонд) і психіка (культура).

2. Людина має в собі божественне ядро – Іскру Божу. Людина є втіленою божественною сутністю – частинкою Творця Всесвіту, тому говоримо, що людські дух, душа і плоть створені за Образом Божим. Відтак людина володіє божественним потенціалом і може стати боголюдиною. Цей божественний потенціал треба пробудити. Еволюційною метою людини є перетворення на боголюдину.  

3. Теорія і практика відновлення зв’язку між людським і божественним – це релігія («ре» – повторення, відновлення, «лига» – зв’язок). Релігія – це самовдосконалення задля пробудження божественного початку. Людина, яка йде релігійним шляхом – це шляхетна людина, арій. Арій іде шляхом боголюдської реалізації (шляхом релігії, шляхом самовдосконалення). Існує 4 типи релігійного шляху:

  • шлях брахмана (мудреця, науковця),
  • шлях кшатрія (воїна),
  • шлях господаря (бізнесмена, торговця), 
  • шлях спеціаліста (найманого працівника). 

Для успішного самовдосконалення людина потребує долучення до метафізичних знань. Людина є арієм (шляхетною) тоді, коли володіє основами метафізики.

Коментар:

Наведена вище тріада побудована за схемою виокремлення двох суттєво відмінних, але дружніх феноменів, та їх поєднання:

  • людина,
  • її божественна сутність,
  • релігія (відновлення зв’язку, поєднання) – шлях самовдосконалення задля набуття стану боголюдини.

НАЦІЯ: народ, етнос, держава

1. Людина є соціальною істотою – частинкою народу (популяції, біосоціального організму). Вона може розвиватися тільки в середовищі свого народу. Еволюційною одиницею є не окрема людина, і навіть  не сім’я, а народ. 

2. Народ може перебувати або в аморфному стані етносу, або в організованому стані нації. Різниця між етносом і нацією подібна на різницю між натовпом і організацією. Нація – це народ, який висуває власну керівну еліту. Критерієм перебування народу у стані нації є наявність НАЦІОНАЛЬНОЇ ДЕРЖАВИ. Нація творить державу, держава творить націю.

3. У нинішньому глобалізованому світі нова українська нація має бути глобальною українською духовною державою-корпорацією. Це така форма національної організації, яка поєднує якості духовної громади (Арійської Церкви), держави (політичної організації) і ділової корпорації (акціонерного товариства). Кожен член Арійської Церкви є священиком, кожен громадянин держави є її співвласником.

Коментар:

Ця тріада побудована за схемою: 1) феномен народу як біосоціального організму, 2) два стани народу – аморфний етнос і структурована нація, 3) народ стає нацією тоді, коли творить власну державу. 

ЕКОЛОГІЯ: природа, техносфера, еконація

1. Людина залежить від природи, бо є частиною природи. Що кращий стан навколишнього середовища, то кращі умови для розвитку людини.

2. Природа залежить від людини, бо людина окультурює природу і творить техносферу. Що свідоміша людина, то кращий стан природи. Людина – вінець природи, тому інтереси людини як біологічного виду вищі за інтереси інших біологічних видів. Розвиваючи себе, людина підтягує до своїх потреб природне середовище. Зміна людьми зовнішнього середовища є неминучим і природним явищем.

3. Еконація забезпечує гармонію людини і природи. В еконації народ усвідомлює себе геосоціальним організмом, в якому його рідна природа є його невід’ємною частиною. Відтак людина – це не просто володар природи, але її люблячий і відповідальний господар та сотворець. Окультурюючи природне середовище, людина окультурює себе. Еконаціоналізм – це шлях вдосконалення себе і навколишнього середовища.  

Коментар:

Ця тріада побудована за схемою: 1) залежність людини від природи, 2) залежність природи від людини, 3) синергетика людини і природи під проводом відповідальної людини.

Розширене визначення еконаціоналізму

Еконація формує ідеальний простір для ігрового розвитку людини – Рай. Еконаціоналізм – це рух шляхетних людей (аріїв) за перетворення народу в еконацію, а країну – в Рай. 

Три цілі еконаціоналізму: боголюдина, еконація, екодержава

Еконаціоналізм – це релігійно-політичний рух, оскільки він ставить перед собою релігійні і політичні цілі:

1. Перетворення людини на боголюдину. 

2. Перетворення народу на просвітлену еконацію.

3. Заснування і розвиток екодержави Третій Гетьманат.

Символ еконаціоналізму

Символом еконаціоналізму і Третього Гетьманату є символ ГРАЙ! Це вдосконалений герб Володимира Великого, що був спеціально розроблений для освячення Русі в аріянство. Символ ГРАЙ! є візуальним трансформером, який відображає дружню взаємодію (радісну гру) божественного (Сокола Святого духа) і людського (Лебедя шляхетної людини).

Слово «ГРАЙ!» є мовним трансформером: це водночас і дієслово в наказовій формі («твори гру!»), і власний іменник – подібно до імен Мамай (боголюдина, першолюдина), Папай (першопредок скіфів, скіфський Зевс), Таргітай (син Папая та дочки ріки Борисфен).     

Прапор еконаціоналізму

Прапором еконаціоналізму є сонячно-блакитний прапор (сонце – вгорі) з зеленим щитом, на якому зображено символ ГРАЙ!

Ширина сонячної (жовтої) і блакитної смуги відповідає Золотій пропорції 62:38, що означає гармонійне домінування сонячного, творчого, атакуючого початку.

Зелений щит символізує Рай – захищений гармонійний простір, найсприятливіший для ігрового розвитку людини, нації, природи.

Водночас зелений щит – це Брама Переходу до цивілізації вищого рівня. 

Третій Гетьманат – Міжмор’я – екоцивілізація

Серцем (серцевиною, центром) нової цивілізації – її Гартлендом – є українська держава Третій Гетьманат.

Третій Гетьманат є ядром Співдружності Міжмор’я – сім’ї шляхетних європейських націй від Балтійського моря до Чорного моря.

Співдружність Міжмор’я започатковує цивілізацію вищого рівня – екоцивілізацію.  

Це те, що обов’язково треба знати про еконаціоналізм.   

У п’ятницю 10 липня 2015 р. о 15-00 в Народному домі курорту Східниця Львівської області Ігор Каганець презентував 9 пунктів Українського Еконаціоналізму і відповів на запитання прихильників. 

Продовження: Плодися! та інші настанови еконаціоналізму

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Зелень - це ігровий простір, чиста природа, Рай. А Святий дух і шляхетна Людина мають бути не зеленими, а сонячними.

Доброслав Велесовий каже:
До речі, я зараз дивлюсь на прапор в цій публікації, і виникло запитання, чи під час того як його робили в графічній програмі, не пробували зробити сам герб зеленим і помістити його посередині жовтої частини. По-моєму так було би гарніше. Чи ви принципово проти того, щоб робити герб зеленим?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

Вчора мені прийшла на думку нова назва Герба - Єднання з Богом. Це симвом самовдосконалення людини, символ перетворення України в державу добра і щастя, символ взаємодії людини і Бога для творення добра. А де перемагає добро там зло відступає.
Прошу допомогти мені поставити окремо на голосування цю назву. А в цій статті її не обговорювати.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Сама стаття гарно і чітко складена, в ній панує логіка і радісний дух. Але як і все - потребує розвитку. Світодаре, ти пропонуєш нову назву ГЕРБА "ЄДНАННЯ З БОГОМ". Треба змінити ці три слова в одне слово, зберігши суть. А без новотвору тут не обійтися. Творімо!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Так, потрібне одне слово. Якщо на слух сприймати "ЄДНАННЯ З БОГОМ", то виникає питання - З яким богом? Богів багато, Творець один.

Сенс цього герба - рух до боголюдини. Це символ релігії (РЕ-ЛИГА - відновлення зв’язку між божественним і людським).

Людина, яка рухається до боголюдської реалізації, є арієм. Тому символ може називатися Арій. Якщо використовувати слово-трансформер (одночасно іменник і дієслово), то може бути "Ярій!", що близько до слова "Грай!".

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Єднання з Богом - БОГОЄДНАННЯ. Сенс цього солова у взаємному руху: Бога до Людини, і Людини до Бога.
Може, солово, яке позначає символ має вказувати, а не закликати? Наприклад - сварга, хрест... Тому "ГРАЙ" краще без наказового тону, без знаку оклику. Моя думка ;-)
БОГОЄДНАННЯ, ГРАЙ.
Дякую.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Термін "Богоєднання" дуже добре підходить для короткого визначення основної мети аріохрестиянства.

Арсен Дубовик каже:
Єднання з Богом - БОГОЄДНАННЯ. Сенс цього солова у взаємному руху: Бога до Людини, і Людини до Бога.
Може, солово, яке позначає символ має вказувати, а не закликати? Наприклад - сварга, хрест... Тому "ГРАЙ" краще без наказового тону, без знаку оклику. Моя думка ;-)
БОГОЄДНАННЯ, ГРАЙ.
Дякую.
Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Герб Ярій звучить милозвучніше од Герб Грай - це точно. Як на мене, то суттю нашого Герба є Творення Богом: Паростка Життя, Людини, а згодом і Бого-Людини і всього Світу разом, Все це інтегрально виражається одним словом: ТВОРИМИР. Як вам, друзі?

Зображення користувача Данило Майоров.
0
Ще не підтримано

Цікава модель, але є пропозиції та корективи:

1. Людина – це втілена усвідомлена духовна сутність. Людина має плоть (гард), психіку (душу, софт) і безсмертний дух (вольовий оператор). Людина розвивається шляхом реінкарнації, тобто багаторазових втілень. При цьому розвивається не лише духовна сутність, а й плоть (генофонд) і психіка (культура).

Маю свідоме відчуття, що у вказаному абзаці слова стоять не на своєму місці. Душа (психіка) і дух (оператор) треба поміняти місцями. Тобто, оператор - це душа, а психіка - це дух. Суть думки в цьому абазці підтримую повністю, але саме словесні назви на слух не відповідають тій суті.

2. Природа залежить від людини, бо людина окультурює природу і творить техносферу. Що свідоміша людина, то кращий стан природи. Людина – вінець природи, тому інтереси людини як біологічного виду вищі за інтереси інших біологічних видів. Розвиваючи себе, людина підтягує до своїх потреб природне середовище. Зміна людьми зовнішнього середовища є неминучим і природним явищем.

В цьому абзаці, на мій погляд, вже є проблеми з суттю. Помилково вважати, що інтереси людини вищі за інтереси інших видів. По-перше це суперечить принципам екології, по-друге має бути врівноважений баланс між цимим інтересами. А баланс цей настане лише тоді коли людина поступиться природі своїми інтересами і визнає силу природи над собою.

3. Символ Еконаціоналізму все ж таки пропоную назвати "РАЙ" - компактно, зрозуміло для всіх, і передає глибину змісту при розшифровці. Рух до РАЮ і дає в результаті Єднання з Богом.

І повіє огонь новий з Холодного Яру!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дух ("вічна душа") - це безсмертна сутність людини, яка живе у світі духів (а не світі душ). Світ душ - це іудейський "шеол" (душесховише).

Душа - це психіка людини, яка формується протягом одного сеансу людського втілення. Після смерті людини психіка (за рідкісними винятками) розпадається протягом 40 днів. Після цього безсмертний дух людини повністю звільняється від земних оболонок і готовий до нового втілення.

Дух - це носій волі, душа - це автомат (програмне забезпечення, софт).

Данило Майоров каже:
Маю свідоме відчуття, що у вказаному абзаці слова стоять не на своєму місці. Душа (психіка) і дух (оператор) треба поміняти місцями. Тобто, оператор - це душа, а психіка - це дух. Суть думки в цьому абазці підтримую повністю, але саме словесні назви на слух не відповідають тій суті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вищість природи над людством - це антиарійська концепція, властива буддизму, пантеїзму, матеріалізму, іудохристиянству. Всесвіт створено Творцем заради власного розвитку, тому інтереси Творця є вищими за інтереси його творіння.

Людина є втіленою частинкою Творця, вінцем творіння, носієм духовної і, потенційно, божественної свідомості. Людина спроможна діяти свідомо, натомість природа діє на автоматі. Тому інтереси людства (частинки Творця) є вищими за інтереси природи.

В інтересах людини правильно взаємодіяти з природою, любити її і окультурювати.

Інша справа, що поки людина перебуває у темноті, то їй краще поменше втручатися у природу і побільше у неї навчатися.

Данило Майоров каже:
В цьому абзаці, на мій погляд, вже є проблеми з суттю. Помилково вважати, що інтереси людини вищі за інтереси інших видів. По-перше це суперечить принципам екології, по-друге має бути врівноважений баланс між цими інтересами. А баланс цей настане лише тоді коли людина поступиться природі своїми інтересами і визнає силу природи над собою.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

"Пантеїзм" розшифровується як "Бог у всьому". Там немає ніякого поділу на "духовне", "матеріальне", "творців", "творіння". Там все розглядається як "божественне" (як частинка Бога). Тому казати, що пантеїзм і буддизм принижують людину до рівня природи (матеріального), є не вірно, оскільки там взагалі немає "матеріального" (природи, творіння), як окремого поняття.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Є два способи заперечення Бога:
1) Бога нема (атеїзм), є чарівна, творча матерія.
2) Все є Бог (пантеїзм), тому матерія є чарівна, творча.
Результат той самий. Просто друге заперечення непряме, завуальоване, лукаве.

Інший, доступніший приклад.
1) Доброслава нема.
2) Все є Доброслав.
Сенс той самий.

Доброслав Велесовий каже:
"Пантеїзм" розшифровується як "Бог у всьому". Там немає ніякого поділу на "духовне", "матеріальне", "творців", "творіння". Там все розглядається як "божественне" (як частинка Бога). Тому казати, що пантеїзм і буддизм принижують людину до рівня природи (матеріального), є не вірно, оскільки там взагалі немає "матеріального" (природи, творіння), як окремого поняття.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
2) Все є Доброслав.

Ну якщо згадати що "Атман = Брахман" то саме так воно і є :))))) Так само як і Миро = Бог :) Бог є один. Але він має певні локалізовані точки свідомості. І хоча ці точки здаються на перший погляд відокремленими духовними сутностями, але такими не є. Тому що Бог це не конструктор, він - одне єдине ціле. Просто інтелектом трохи важко збагнути як це одночасно може існувати одне ціле, і в той же час ділитися на частини, які насправді не є частинами.

Другий момент: "Бог є все, значить немає Бога". Ну, якщо розуміти під Богом виключно творчий аспект, то так і є. Якщо не існуватиме творіння, то тоді не існуватиме і творця. І тоді такий "Бог" зникає. Це є особливістю бінарного мислення, яке дуже хоче мати об’єкт творіння, щоб було про що мислити.

Я просто забув що деякий час назад писав, що більше не буду на сайті НО піддавати сумніву метафізичні основи і термінологію аріохрестиянства, бо це не зовсім порядно робити саме тут. Так що, цю тему можна вважати закритою.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

До речі, я зараз дивлюсь на прапор в цій публікації, і виникло запитання, чи під час того як його робили в графічній програмі, не пробували зробити сам герб зеленим і помістити його посередині жовтої частини. По-моєму так було би гарніше. Чи ви принципово проти того, щоб робити герб зеленим?

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Герб зеленим?
А кокарду тоді яким кольором зробити?
Хоча з іншого боку для чого вона там взагалі потрібна)
В принципі теж варіант...

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Зелень - це ігровий простір, чиста природа, Рай. А Святий дух і шляхетна Людина мають бути не зеленими, а сонячними.

Доброслав Велесовий каже:
До речі, я зараз дивлюсь на прапор в цій публікації, і виникло запитання, чи під час того як його робили в графічній програмі, не пробували зробити сам герб зеленим і помістити його посередині жовтої частини. По-моєму так було би гарніше. Чи ви принципово проти того, щоб робити герб зеленим?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Сонце зігріває воду і творить Життя. Та й тут, як тут - ЛЕЛЕКИ!
РаДіймо, арії!
(не відображається, на жаль)
[img]https://content.freelancehunt.com/snippet/thumbnail/225/1999c/0a65b/130188/%D0%9B%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B8+(%D0%A1%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5+%D0%BD%D0%B0%D0%B4+%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%8E).png[/img]
Скріншот -

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)