Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Національна еліта та її служіння

Служіння еліти полягає у тому, щоб самовдосконалюватися і тягнути за собою народні маси. Еліта має бути вимогливою як до себе, так і до керованого нею народу. Відсутність вимогливості до народу є проявом зневаги.

150603_lebedi-3.jpg

Лебідь - символ шляхетної людини. Вгору просування - без краплі вагання!
Лебідь - символ шляхетної людини. Вгору просування - без краплі вагання!

Народ – це біосоціальний організм, колективна істота вищого рівня. Як і будь-яка жива істота, він має плоть (генофонд, гард) і душу (егрегор, колективна психіка, софт). Завдяки душі народ володіє базовими інстинктами виживання і розвитку. Ці інстинкти діють на рівні підсвідомості тих людей, що належать до народу, тобто включені в народний егрегор.  

Людина є триєдиною істотою. Окрім плоті та душі, вона ще має дух. Усвідомлення свого духовного початку перетворює Homo sapiens на Людину.

А чи народ має дух?

Він його отримує завдяки організованій еліті. Вона являє собою колективного оператора, який керує народним софтом і гардом. Дух дозволяє народу діяти свідомо і цілеспрямовано.

Розвиток народу визначається трьома базовими інстинктами.

1. Цілісність, єдність, однорідність

Перший, найголовніший інстинкт – «формування тіла»: підтримання цілісності (єдності, узгодженості) і кількісне зростання («набирання маси»). Цілісність досягається за допомогою єдиної мови, світоглядної та релігійної єдності, культури харчування, єдиної символіки (прапор, емблема, славень, вишиванка).

Реалізація цього інстинкту приводить до формування цілісного народного тіла (плоть і душа). Цей початковий етап розвитку називається етапом етносу, тобто стану аморфної, «горизонтальної», «однорівневої» єдності («етнічного натовпу»).

2. Структурування: еліта і маси

Другий інстинкт – «вирощування голови». Завдяки власній голові народний організм може діяти свідомо і ефективно. Життя постійно переконує, що  рішення більшості зазвичай є помилковими. Саме тому народний організм формує власну голову і доручає їй управлінську функцію. Інстинкт безпомилково підказує: якщо не сформуєш свій керівний центр, то доведеться виконувати накази чужого центру.   

Це нагадує ситуацію, коли людина, що прагне розвитку, наймає собі індивідуального тренера, який би її навчав, заохочував, а інколи й примушував до самовдосконалення. Звісно, що тренер має бути розвиненішим за свого підопічного і підтягувати його за собою силою особистого прикладу та розумною вимогливістю.

Процес висування еліти полягає в тому, що в різних сферах життєдіяльності виявляються члени етносу, які випередили інших в особистому розвитку, а тому діють ефективніше. Головним критерієм вищого розвитку є перебування у просторі позитивних подій, що визначається вищим рівнем вібрацій. Справжня еліта високочастотна.

Для підвищення частот треба виконати серйозну роботу з удосконалення плоті, психіки і світоглядно-вольових якостей. Тому формування еліти починається з цілеспрямованих індивідуальних зусиль.

Еліті здається, що вона самостійно стала на шлях самовдосконалення і служіння. Проте насправді первинний імпульс і постійне заохочення вона отримує від народного організму. Національний інстинкт енергетично сильніший за інстинкти окремої людини. Мало хто усвідомлює дію національного інстинкту, але це тільки посилює його дієвість. Закони біосоціології є домінуючими для переважної більшості людей.   

Цей етап вертикального структурування називається етапом націотворення. Нація – це організований народ з власною керівною елітою.

3. Держава – інструмент розвитку

Третій інстинкт народного організму – слідування за елітою. Дія цього інстинкту забезпечується тим, що переважна більшість людей неспроможні до самостійного мислення, натомість схильні слідувати за лідерами і виконувати їхні накази.

Для того, щоб народ розвивався слідом за своєю елітою, потрібний механізм постійного відтворення еліти і система правил, яка заохочує людей до розвитку. Усе це забезпечує справжня держава. Держава – це форма організації народного організму. Національна держава – це критерій того, що народ є нацією.

Творенням національної держави керує національна еліта, бо це її прямий обов’язок. Якщо використовувати аналогію з тренером, то він зобов’язаний розробити систему правил і програму розвитку свого підопічного. Понад те, він зобов’язаний докласти зусиль, щоб людина виконувала цю програму.    

Потенціал до виконання елітарної функції має вроджений характер. З погляду соціології, народ складається з Homo duplex («Людина подвійна») і Homo simplex («Людина проста»). Завдання шляхетної держави полягає в тому, щоб максимальна кількість потенційної еліти (потенційних Homo duplex) реалізувала себе у виконанні свої природної функції національного проводу.

4. Хто уповноважить еліту?

Вона вже уповновноважена природою і своїм народом. Виконання своєї природної функції не потребує додаткових підтверджень. Подібним чином головний мозок людини виконує свою природну функцію не озираючись на ставлення до нього інших органів. Ставлення однозначно буде добрим, якщо мозок робитиме те, до чого його призначила природа.

– А чи зможуть Homo simplex розпізнати Homo duplex і правильно здійснити делегування повноважень у сотнях та полках Національного Собору?

Групи Третього Гетьманату започатковуються лідерами. Делегування політичного голосу – це легітимна процедура визнання цих лідерів іншими засновниками нової Української держави.

Люди мають природну схильність реагувати на лідерів і підтримувати їх, адже слідування за елітою – це біосоціальний інстинкт членів народного організму.        

 – Чи можна сказати, що Homo simplex (люди прості) уповноважують Homo duplex?

Ні. Еліта і маси – це дві підсистеми народного організму. Одна підсистема не може уповноважувати іншу. Уповноваження здійснює уся система – народний організм. Уповноваження відбувається автоматично як прояв описаних вище біосоціальних інстинктів.

Нижче не може керувати вищим, відтак не може його уповноважувати. Уповноваження йде згори. Завдання еліти полягає у чесному виконанні того, що їй призначено.   

5. У чому полягає служіння еліти?

Головна функція лідера полягає в тому, щоб перебувати на найвищому енергетичному рівні (володіти найвищою частотою) і притягувати до своєї громади позитивні події. Лідер створює сприятливе середовище для успішного розвитку спільноти.

Це і є істинне лідерство. Якщо такий природний лідер віддає накази, то вони сприймаються членами групи із задоволенням, адже разом із завданням людина одразу отримує від лідера порцію чистої енергії, а надалі – постійне підживлення.    

Істинна еліта – це організована спільнота енергетичних лідерів. Служіння еліти полягає в тому, щоб постійно підніматися на вищий рівень вібрацій і за допомогою власноруч створених державних механізмів та особистого прикладу піднімати за собою решту народу.

Головним козирем національної еліти є перебування у Просторі волі, який водночас є простором безпеки. Завдяки цьому еліта діє швидко, точно й ефективно. Вона спроможна перемагати з мінімальними ресурсами. 

Еліта має бути вимогливою як до себе, так і до керованого нею народу. Відсутність вимогливості є проявом зневаги до людей – запереченням їх спроможності до розвитку.

Шляхетна держава заохочує ті соціальні процеси, які ведуть народ до щастя і розвитку, і усуває ті процеси, які цьому заважають.

Продовження: 
Наші інтереси: 

Плекаймо національну еліту, ставаймо самі елітою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Головним козирем національної еліти є перебування у Просторі волі, який водночас є простором безпеки. Завдяки цьому еліта діє швидко, ефективно, точно, з мінімальними ресурсами.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Я ось подумав за такий момент, що Homo simplex просто не розпізнають Homo duplex і не нададуть їм відповідних повноважень, які мають бути в еліти. Запитайте, наприклад, у будь-якого Homo simplex, що він думає про сироїдів (які можуть часто зустрічатися серед Homo duplex). Він відповість, що вони якісь "не правильні" і божевільні. І навряд чи захоче делегувати таким людям політичну владу.

І тут навіть немає значення тип виборчої системи. В Сотні цілком можуть бути 80% Homo simplex. Це, звичайно, якщо такі "сотні" стануть масовими. А якщо не стануть масовими, то не матимуть ніякої політичної сили.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую, Доброславе, за запитання. Відповідь дописав у статті (п. 4 і 5).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Головним козирем національної еліти є перебування у Просторі волі, який водночас є простором безпеки. Завдяки цьому еліта діє швидко, ефективно, точно, з мінімальними ресурсами.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Головна функція лідера полягає в тому, щоб перебувати на найвищому енергетичному рівні (володіти найвищою частотою) і притягувати до своєї громади позитивні події. Лідер створює сприятливе середовище для успішного розвитку спільноти.

Це і є істинне лідерство. Якщо такий природний лідер віддає накази, то вони сприймаються членами групи із задоволенням, адже разом із завданням людина одразу отримує від лідера порцію чистої енергії, а надалі – постійне підживлення.

Істинна еліта – це організована спільнота енергетичних лідерів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Це нагадує ситуацію, коли людина, що прагне розвитку, наймає собі індивідуального тренера, який би її навчав, заохочував, а інколи й примушував до самовдосконалення. Звісно, що тренер має бути розвиненішим за свого підопічного і підтягувати його за собою силою особистого прикладу та розумною вимогливістю.

Ви дивилися чемпіонат світу з баскетболу? Найчастіше найкращі тренери найуспішніших команд нижче середнього зросту. І в професійному боксі так само. Тренери чемпіонів-суперваговиків аж ніяк не вражають своїми габаритами чи фізичною силою.
Дуже часто вміння стимулювати інших до виконання якоїсь дії зовсім не пов'язане з власним вмінням ця дію виконувати.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

То трохи не то. У великому спорті вже немає кого тренувати, бо там всі гравці професіонали. Там треба тільки направляти в потрібному напрямі. Для цього не обов’язково треба бути кращим за "підопічних". Просто гравці виконують свою роботу, а тренери свою. Вони доповнюють один одного. Там тренер не так "тренер", як "менеджер", консультант. Для цього не обов’язково мати великі м’язи. Достатньо мати інтелект вище середнього. Таким тренерам не приходиться навіть мотивувати гравців, бо "мотивацією" займаються президенти і власники команд.

А ось у дитячих спортивних школах дійсно тренер повинен бути кращим за своїх учнів. Бо він їх тренує, підтягає до свого рівня. І повинен бути авторитетом для них.

Дзвінка Сопілкарка каже:
Ви дивилися чемпіонат світу з баскетболу? Найчастіше найкращі тренери найуспішніших команд нижче середнього зросту. І в професійному боксі так само. Тренери чемпіонів-суперваговиків аж ніяк не вражають своїми габаритами чи фізичною силою.
Дуже часто вміння стимулювати інших до виконання якоїсь дії зовсім не пов'язане з власним вмінням ця дію виконувати.
Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Найкращий український футбольний тренер - Мирон Маркевич досяг дуже скромних успіхів як футболіст. Щось подібне можна сказати про Жозе Мауріньо. Але кожен з них зміг узагальнити можливості команди і привести її до успіху.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

З двох успішних тренерів завжди ефективнішим є той, який досягнув високих особистих результатів.

Проте в даному випадку йдеться не про футбол чи бокс, а лідерство у шляхетності, святості, рівні особистих вібрацій.

Арій Хрестовий каже:
Найкращий український футбольний тренер - Мирон Маркевич досяг дуже скромних успіхів як футболіст. Щось подібне можна сказати про Жозе Мауріньо. Але кожен з них зміг узагальнити можливості команди і привести її до успіху.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Дуже мало олімпійських чемпіонів стали успішними тренерами.
В плані духовності напевно теж працює це правило: "Штовхати легше ніж тягнути". У доброго вчителя учні завжди досягають кращих результатів ніж він сам.

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Але в духовному розумінні учень прийде в навчання до того вчителя, кого вважає більш духовно розвинутим. І цілком логічно, що на якомусь етапі він зможе (повинен) перевершити свого вчителя. Так відбувається еволюція.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Вчитель - це провідник до досконалості. Він може провести тільки тудою, де сам уже пройшов.

Добрим учитель є тоді, коли учні його перевершують.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!