Зображення користувача Андерс Фальке.
Андерс Фальке
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Інформаційний СЕНСАР

Категорія:

Після палкої дискусії в темі Геополітична Доктрина Третього Гетьманату про мови в теоретичному союзному Міжмор'ї зрозумів, що варто розвивати нашу мову - Українську або у майбутньому Сенсар. Дозволю собі удосконалити тему і назвати її Інформаційний Сенсар - тобто про функціонування та представлення української мови в інформаційному просторі.

Це мої власні розуміння та інтерпретації трьох попередніх текстів: Українська мова. Глобальний вимір, Реноме української мови в мережі Інтернет та Слава Української мови в інтернеті. Я їх удосконалюю в залежності від трендів в українському сегменті мережі інтернет на основі лічильника Alexa Rank, які змінюються щодня.

В попередніх статтях було описано про перспективи української мови в мережі інтернет і було виявлено, що таких можливостей існує безліч. Наприклад сайт Народного Оглядача впевнено набирає інформаційні оберти і показує лише позитивні статистики. Станом на 4 грудня НО займає вже 1033 сходинку в українському рейтингу і за подібної динаміки сайт незадовго ввійде у топ-500 сайтів України. Подібний успіх нещодавно зробив сайт підтримки всього українського hurtom.com, який вже посідає 89! сходинку в Україні, при цьому обігнавши такі популярні та дорогі сайти, як hromadske.tv та unian.net і при цьому наздоганяє espreso.tv та microsoft.com. Це про щось все-таки свідчить.

Але майте на увазі, що Alexa збирає інформацію тільки і виключно тоді, якщо у браузері встановлений додаток Alexa Sparky.

Перші позиції у глобальному рейтингу ТОП-500 займають американські, англійські, російські, німецькі, французькі, китайські, арабські та японські сайти. З українських сайтів станом на 4 грудня 2014 року тут є лише Yandex.ua (425 місце) та Google.com.ua (206 місце), які займають тільки українські домени, а за своєю суттю є дочірніми сайтами іноземних компаній - російської та американської. Навіть у інформаційному просторі відчувається зіткнення цих двох сил і чомусь саме на нашій території. Наприклад Польща (країна, яку ми сприймаємо у ролі союзника, й інформаційного в тому ж числі) представлена у глобальному рейтингу ТОП-500 наступними сторінками: google.pl (79 місце), onet.pl (205 місце), allegro.pl (195 місце) та wp.pl (279 місце). Для порівняння можна взяти й менші сусідні держави, наприклад Чехію, яка також представлена у  глобальному рейтингу власними порталами (наприклад чеський seznam.cz (333 місце)), який в Чехії займає перші місця за відвідуваністю разом з гігантами Google, Youtube та Facebook. Це викликає повагу до чеського народу та до їхньої мови. І це унікальне явище, яке стає причиною питань - чи в Україні гірші сайти та контент? Чи Українців менше, ніж Чехів? Виходить, поляків майже у три рази більше, ніж українців? Зовсім ні. Тоді чому наші сайти плазують лише у другій двадцятці, а у світовому рейтингу немає ЖОДНОГО українського сайту? 

Але варто задати собі ще одне питання: яке враження мала б створювати українська мова в мережі Інтернет? Перш за все - враження на самих носіїв. Як на на мене - зараз українська мова створює враження говірки, якою на світі розмовляють не більше 10 мільйонів людей. Про це добре свідчить інтернет та його тренди, які коротко були представлені вище. Українцям навіть лінь відвідувати свої сторінки своєю мовою, не кажучи вже про процес мислення. І знову ж таки - я не хочу принижувати мільйони російськомовних, просто ми творимо свій контент та Інформаційний Сенсар.

Чому я так прилип до цієї Alexa Rank? А покажіть мені тоді кращий світовий лічильний в цьому роді і класі!

Імідж, реноме та популярність мови в Інтернеті визначаються наскільки якісно та кількісно вона наповнює контентом веб-сторінки, а також як часто цим контентом користуються. Візьмемо це твердження за вихідне розумування цієї статті - хай це буде гіпотеза :) Тож українська мова в Інтернеті представлена досить не виразно. І не через те, що вона не виконує першої умови - тобто не "заповнює якісно і кількісно своїм контентом веб-сторінки", а саме через невиконання другої умови гіпотези - нею просто не користуються! Аргументи, що українською мовою відсутній контент не приймаються. Українських сайтів більше, ніж достатньо і на різноманітну тематику (перелік нижче).

І тут входить в гру Alexa Rank. Якщо подивитися в цьому рейтингу на Україну, то в іноземного спостерігача (та й в самого українця, як в мене наприклад) складеться враження, що Україна - це російськомовна держава. Тут не питання - добре це чи ні? Це нейтрально. Але на мою думку, цей образ потрібно виправляти і почати виконувати другу умову вищенаведеної гіпотези - потрібно почати користуватися УКРАЇНСЬКИМ КОНТЕНТОМ, тим самим створюючи Інформаційний Сенсар, заявляючи про нього не лише в Alexa Rank, але й всіма іншими можливими інформаційними засобами. Потрібно ділитися цікавими сторінками з іншими учасниками мережі, а особливо Народного Оглядача, з якими ми не зустрінемося вживу ніколи, але у віртуальному світі - будь-ласка. Ось тут дуже допоможе рейтинг Alexa. 

В останній час стрімко росте популярність української сторінки ukr.net (Україна – 9 місце, світ – 1259) - в неї є перспективи зайняти позиції, які зараз тимчасово інформаційно окупували mail.ru та vk.com. Також потрібно зауважити, що в українському ТОП-100 переважно панують українські, але російськомовні сайти, в яких є лише одна версія сторінки - російською мовою і звичайно інші російські сторінки. І навіть з російськомовними інтерфейсами ці українські сайти не увійшли у ТОП-1000 світового рейтингу. Для заявлених у світі носіїв української мови приблизно у 50 мільйонів вищенаведені позиції підходять для народу, чисельність якого не перевищує 10 мільйонів. Ще раз повторюсь, що чомусь чеські, польські і навіть словацькі сайти представлені в рейтингу Alexa краще, ніж українські. Причина - та ж лінь користувачів. Їх потрібно лише розбудити, щоб вони почали користуватися українським контентом і ділитися ним з іншими, тим самим створюючи Інформаційний Сенсар.

Причина повільного розповсюдження Інформаційного Сенсару в мережі інтернет - це, як не парадоксально, - її носії, їхні смаки та налаштування їхніх браузерів. Тобто це наші смаки та налаштування наших браузерів. Ще раз нагадаю, що Alexa рахує відвідуваність лише в тому випадку, коли в браузері встановлений додаток Alexa Sparky. Якщо Ти не бажаєш далі залишатися користувачем, а стати Творцем і поширювати Інформаційний Сенсар, український контент та українські веб-сторінки, то встанови до свого браузера розширення Alexa Sparky, яке працює у фоновому режимі. Кажу з власного досвіду - після інсталяції цього розширення – всі мої улюблені сайти (перелік нижче), які я регулярно відвідую, почали рости в українському та світовому рейтингах Алекси. Не вагайтеся - встановлюйте додаток! Просто наберіть в пошуку Alexa Sparky.

Коли додаток Alexa Sparky вже активний, то при відвідувані будь-якого сайту відсилається інформація до Alexa Rank після чого рейтинг сайту починає рости. Наприклад, якщо у Тебе встановлено цей додаток і Ти відвідуєш щодня Народний Оглядач, то приноситимеш цьому сайту невидиму користь в якості рейтингу, що може потенційно зацікавити інших україномовних користувачів відвідувати цей сайт, які не знали про нього раніше.

Alexa Rank користуються в переважній більшості західні користувачі, хоча наприклад Росія, Іран, Індія, Бразилія та Китай теж досить часто представлені у цьому рейтингу. Українські ж користувачі, як і раніше, так й зараз перебувають в активній орбіті російського інтернету, практично майже не користуються цією системою. В результаті, навіть російськомовні користувачі України більш активні - цим самим вони формують образ України як ПОВНІСТЮ російськомовної країни. І не потрібно українцям плакатися (особисто в мене до таких одразу прокидається люта зневага), що "в нас немає преси, книжок, фільмів та музики". Просто Вам шановні, не те, щоби лінь щось купити (або купувати - бо зараз ситуація значно змінилася - цьому потрібно віддати належне), - Вам лінь навіть натискати клавіші. Українці, які проживають за кордоном, відвідують українські сайти, тому можна спостерігати їхню популярність в Польщі, Німеччині, США та інших країнах. Тож щоб не бути лінивим і далі не плакатися, варто вже зараз поставити додаток Alexa Sparky і світ почне потрохи дізнаватися про Україну як сучасну інформаційну державу, а не колонію Москви. Ми зможемо доказати, що й в інтернеті на щось здатні і що наша мова має майбутнє! Це відбудеться не відразу, але підняти той самий google.com.ua до світового ТОП-100 разом буде не важко!

Не одразу стає зрозуміло - навіщо цей додаток? Ще раз роз'ясню – це один з багатьох інструментів популяризації української мови та сайтів з українським контентом. Поки що цей рейтинг чітко свідчить про те, що в Україні домінують російські та американські сайти. Але на прикладі тих же Польщі та Чехії ми знаємо, що можемо щось змінити ВЖЕ ЗАРАЗ! Мета цієї статті, як і декількох попередніх – донести до свідомих користувачів - творців Інформаційного Сенсару, що цей рейтинг варто поправити і внести до нього саме українські сайти.

Тут першочергове цивілізаційно-культурологічне питання, а потім вже інвестиційне. Перегляньте ще раз Alexa Rank Ukraine і поставте собі питанням – чому згідно з ним в Україні не домінують українські сайти, а українська мова тим більше? Може тому що російськомовні користувачі України встановлюють собі додаток Alexa Sparky і користуються російськими сайтами, створюючи враження, що Україна повністю російськомовна держава? Невже вони це роблять свідомо і цілеспрямовано? Ні, вони просто це роблять і не потрібно їх за це звинувачувати. Звинувачувати потрібно себе і виправляти цю маленьку провину тут, вже і зараз шляхом вищезгаданого додатку! Alexa Rank нічого не рекламує, тому популяризація українських сайтів не відбувається автоматично. Будь-хто зі світу, поглянувши у цьому рейтингу на Україну зрозуміє, що це “just a part of Russia or somewhere in Russia”. Тому якщо Ти і Твої друзі користуються українськими сайтами, то варто встановити цей додаток і поправити Alexa Rank, а потім братися й за інші.

В такий спосіб відбувається загальнодержавний вплив – для іміджу України та для розповсюдження Інформаційного Сенсару, а не лише для окремого сайту. Впевнений, що є багато сайтів саме українською мовою, про які ми навіть не здогадуємося, але які будуть для нас цікавими і дізнатися про них можна або по посиланню від друга або з рейтингів.

Українські інтернет-портали існують та справно функціонують, ними лише потрібно активніше користуватися, так би мовити "обживати" їх і тоді світ дізнається про нас і ми заявимо про себе. Не гайте часу – встановлюйте простий додаток Alexa Sparky і піднімайте рейтинг своїх улюблених сайтів як в Україні, так і в світі. Користуючись Alexa Rank Ви підтягнете деякі україномовні сторінки, яким не вистачає зовсім трохи, щоб увійти в ТОП-500 та деякі, які чекають на ТОП-10. Спільними діями нам вдасться зайняти панівні позиції для Інформаційного Сенсару і позбутися статусу інформаційної колонії.

Для інсталяції набери в Google – Alexa Sparky і встанови цей add-on в залежності від браузера. Функціонує у фоновому режимі.

Перелік моїх улюблених сайтів (в алфавітному порядку):

ar25.org - Народний Оглядач
aratta-ukraine.com - Національний портал АРАТТА. Вікно в Україну
artvertep.com - Найбільший on-line центр сучасної Української культури
brodiahy.org.ua - Невгамовні бродяги. Подорожі Україною та Світом
chtyvo.org.ua - Чтиво. Електронна бібліотека
chytanka.com.ua - Книги для дітей
chytomo.com - Культурно-видавничий проект
cultprostir.com.ua - Culprostir. Мистецтво бути сучасним
day.kiev.ua - Газета День
ecotown.com.ua - Альтернативна енергетика в Україні
espreso.tv - Еспресо TV - Завжди новини!
etno-net.com - Інститут Світової Української Формації
finance.ua - Фінанси України
google.com.ua - Пошукова Система Українською Мовою
h.ua - Портал Громадянської Журналістики
hromadske.tv - Громадське Телебачення України
hurtom.com - Сайт підтримки всього українського!
i.ua - Твоя Пошта. Блоги. Відео
inspired.com.ua - Джерело Натхнення
kinostrichka.com - Національний кіно-портал
knyhobachennia.com - Український видавничий портал
korysne.co.ua - Енциклопедія Корисного
litopys.org.ua - Ізборник. Історія України
maidanua.org - За вільну Людину у вільній Країні!
mesoeurasia.org - Портал етноантропології, геокультури та політфілософії
mil.gov.ua - Міністерство Оборони України
mova.ga - Чиста мова. Чужу мову можна вивчити за шість років, а свою треба вчити все життя
myslovo.com - Словник, який пишеш Ти!
nakachka.org.ua - Простими словами про складні речі в бодібілдингу
nashformat.ua - Інтернет-магазин "Наш формат"
navsi100.com - Інформаційно-розважальний музичний портал
neprote.com - Неформально Гуртом про техніку
novi-slova.blogspot.com - Нові Слова та Українська Латиниця
online.ua - Всеукраїнський веб-портал
osvita.mediasapiens.ua - Медіаграмотність
ridna.ua - Рідна Країна. Світоглядний Портал
rozum.org.ua - Словники он-лайн: орфографічний, тлумачний, синонімів
rukotvory.com.ua - Українське народне мистецтво/Рукотвори
svit.in.ua - Руське Православне Коло
telekritika.ua - Телекритика. Вся правда про медіа
tereveni.org - Теревені форум
terytoriya.com.ua - Територія Твого Розвитку
texty.org.ua - Тексти для думаючих людей
torrents.net.ua - Національний Біт Торрент Трекер України
turystam.in.ua - Туристична Україна
ua-ekonomist.com - Український Журнал Економіст
ukr.net - Всі Новини України (відкрийте свою поштову скриньку тут!)
ukrinform.ua - Новини України та світу. УКРІНФОРМ
uz.gov.ua - Офіційний веб-сайт Укрзалізниці
veselyk.com - Гуртом Форум
vidia.org - Медіа-портал української діаспори
vinsee.com.ua - Про ґаджети українською!
vnebi.com - Новини авіації і світу. Український авіацентр 
watcher.com.ua - Про маркетинг, піар та комунікації в інтернеті
webdigest.com.ua - Українські мотиви в блогосфері
world-geographic.com - Світова Географія. World Geographic
zbroya.info - Українська Асоціація Власників Зброї
      
Post Scriptum. Ось так еволюціонували мої думки:
1. Alexa Rank. Український вимір
2. Українська мова. Глобальний вимір
3. Реноме української мови в мережі Інтернет
4. Слава Української мови в Інтернеті
5. Далі буде...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Андерс Фальке каже:
Пане Миколо, я якраз походжу з певного міста, яке Ви заносите в зону "пост-колоніального бидла" і відноситеся до нас як до людей з зони смертельного інфекційного ураження, які підлягають екстермінації.

Ви мене невірно зрозуміли. Я нічого не сказав за місто, а лише за тих людей в тому місті, які ведуть себе так, як вороги України, які ненавидять українців і все українське. Це явні і відкриті вороги і з такими розмова одна! Тільки таких людей я називаю “пост-колоніальне бидло“. Звичайно, що в Криму і Донбасі є багато людей, які не підтримують московську агресію і є друзями України. Є також інші люди, які ні там, ні тут, заплутались між пропогандами з двох сторін. Таким треба допомогти стати на наш бік. НА ЖАЛЬ, як я зараз бачу, дуже багато людей там ніякими переконанями не зміниш -- їх треба вбити, або вигнати з Україну геть. Це прагматичне військово-політичне рішення. Коли нога має гангрену -- її відрізають.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Коментарі

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Пане Андерс, дуже цікава стаття і корисна. Проте, я не згідний, що Україна виступає російськомовною тому, що російськомовні користувачу встановили у себе Alexa Sparky extension. Не думаю, що цей екстеншін взагалі хто-небуть із простих часних користувачів хоче встановлювати. Скоріше всього його встановлюють лише бізнесові організації. Поясню.

Я, відразу після прочитання Вашої статті, загорівся і встановив Alexa Sparky. І що воно мені каже? Що буде слідкувати за всими сторінками які я відвідую і навіть змінювати мої налаштування. WOW!!! Я негайно цю заразу витер з мого компютера. Мені не потрібен поліцейський, який за мною слідкує. Не те, що я дивлюся щось заборонене, а лише те, що я хочу мати свободу і не люблю ніяких “наглядачів“ за моєю діяльністю. Їх і так достатньо з усіма цими “кукіс“- шмукіс!

То що Ви на це скажете? Дякую.

Проте, стаття дуже корисна для українців і тих, хто проштовхує українську мову, бо показує як глибоко українці сидять в гівні у відношенні мовного питання. І тим, хто каже “какая разніца на котором язікє разговарівать?“, я просто плював би в пику або бив в ніс кулаком! Бидло по іншому не перевиховаєш, на жаль.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Дякую за ревю. Частково згоден - Інтернет не підвладний фізичним законам, які діють під час формування державних кордонів. Тому інформація без жодних перешкод перетинає ті границі і тому на перший погляд може видаватися, що панівні позиції російських сайтів в Україні - це нормальне явище. І саме цю гіпотезу стосовно України я намагаюся заперечити у своїй публікації. Бо саме в нас "не все, як у людей". І може приклади з Польщею та Чехією недоречні, але завжди дивуюсь, чому у тих державах не панує жодна інша мова, окрім їхньої. Так само в країнах Скандинавії, де рівень англійської мови найвищий, але у мережі вони все ж послуговуються своїми мовами. Хоча, якщо подивитися на Індію, то тут чітко видно, під чиїм інформаційним впливом вони перебувають. Цю країну колись колонізували економічно, зараз колонізація продовжується у сфері інформаційній. Подібно з Україною.

Дозвольте поставити зустрічне запитання - чому російськомовні мешканці України не бояться інсталювати Alexa extention, на відміну від україномовних? Тому що вони "бидло"?

Про зміни налаштувань я нічого не знайшов, може не дочитався - подайте, будь-ласка, інформацію на цю тему.

Єдине, що може жахнути, так це ось це:

Alexa software transmits and stores your IP address, which may include a domain name, the full URL of the Web page you are visiting, general information about your browser; general information about your computer's operating system; your Alexa cookie number or other identifying alphanumerical information enabling Alexa to identify your computer.

Відкрию Вам таємницю (це іронія :) ) - майже всі сайти збирають інформацію про користувачів, особливо гіганти Google, Facebook, Wikipedia, Youtube, Amazon, eBay, Twitter etc. Їх можна називати "наглядачами" та "поліцейськими" також.

На рахунок печеньок cookies - з ними боротися легко. Я користуюсь Mozilla Firefox. У налаштуваннях поставив "Clear history, when Firefox close". Ця функція очищає Вашу історії від переглядів та кукіс. Нічого боятися.

Я радий, що мені вдалося пробудити у Вас запал, хоч і не надовго :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Дякую за грунтовну відповідь. Вам не вдалося переконати мене в тому, що російськомовні сайти мають вищий показник в Alexa Sparky лише тому, що користувачі встановили у себе Alexa Sparky. Впевнений, що різниці в установці цієї програмки між російськомовними і україномовними користувачами практично НЕМА. Показник більшого використання російськомовних інтернетних носіїв в Україні лише один - там більше російськомовних користувачів - людей, яких ми звемо пост-колоніальним бидлом! Крим і Донбас має найбільшу їх концентрацію.

Змінити цей показник можна декількома шляхами. ЗНИЩИТИ КРИМСЬКЕ І ДОНБАССЬКЕ населення! Це один шлях. Іншим шляхом може бути - підняти рівень україномовних інформаційних сайтів, культурних центрів, мідія, публікацій, мистецьких закладів, освітніх закладів, повсякденного спілкування, і таке інше, НА ТАКИЙ ВИСОКИЙ КУЛЬТУРНИЙ РІВЕНЬ, що всяке пост-колоніальне бидло захоче приєднатися до україномовної культури, бо то є краща і вища за російськомовну культура. Капіш? :)

Це моє розуміння проблеми in the nutshell.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Пане Миколо, я якраз походжу з певного міста, яке Ви заносите в зону "пост-колоніального бидла" і відноситеся до нас як до людей з зони смертельного інфекційного ураження, які підлягають екстермінації. Мене особисто це ніби і не зачіпає, але, ну Ви розумієте... ображає. Моє місто було на волосині від того, щоб перетворитися на чергову "ДНР, ЛНР, ХНР і т.д.". Та й тепер ситуація хитка. Я не військовий і дуже шкодую. Таких як я називають "інтернет-боєць", хоча ми вже побачили наскількі важливі бої і війни у цьому просторі. Тому можете не встановлювати Alexa Spraky, але називати людей "безнадійним бидлом" теж не потрібно - їх варто виховувати і тут я з Вашим твердженням про культуру згоден, тому й творю її тут сайті.

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Андерс Фальке каже:
Пане Миколо, я якраз походжу з певного міста, яке Ви заносите в зону "пост-колоніального бидла" і відноситеся до нас як до людей з зони смертельного інфекційного ураження, які підлягають екстермінації.

Ви мене невірно зрозуміли. Я нічого не сказав за місто, а лише за тих людей в тому місті, які ведуть себе так, як вороги України, які ненавидять українців і все українське. Це явні і відкриті вороги і з такими розмова одна! Тільки таких людей я називаю “пост-колоніальне бидло“. Звичайно, що в Криму і Донбасі є багато людей, які не підтримують московську агресію і є друзями України. Є також інші люди, які ні там, ні тут, заплутались між пропогандами з двох сторін. Таким треба допомогти стати на наш бік. НА ЖАЛЬ, як я зараз бачу, дуже багато людей там ніякими переконанями не зміниш -- їх треба вбити, або вигнати з Україну геть. Це прагматичне військово-політичне рішення. Коли нога має гангрену -- її відрізають.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Тепер зрозумів. Дякую за відповідь!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
І що воно мені каже? Що буде слідкувати за всими сторінками які я відвідую

А як інакше Ви пропонуєте визначати рейтинг сайтів? ... це єдиний шлях, слідкувати за тим, що відвідують користувачі. Варіанти зі встановленням лічильників не сайт не рахуються, бо тоді не будуть враховані всі сайти.

Я часто користуюсь Алексою, наприклад, при виборі онлайн сервісів та ін. Розуміючи яку важливу роботу вони роблять, з задоволенням ділюсь з ними інфою про мою користувацьку активність. Те ж саме стосовно Google. Я дуже радий, що він вивчаючи мою поведінку в неті, показує мені рекламу по тематиці, яка мене цікавить, а не рекламу наприклад, бюстгалтерів чи шампуней. Тому я часто не розумію тієї параної, яка часто оволодіває користувачами інтернету, які дізнаються, що деякі сервіси зберігають інформацію про них.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Є ще Google Trends - надзвичайно цікавий Сервіс - набагато глобальніший, ніж Алекса. Але тут ми зможемо на нього впливати, коли завершимо з нижчими рівнями, як Алекса :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гарна стаття! Зовнішній аспект розвитку української мови! Хотів проголосувати, але виявилося, що автор не є інвестором.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Дякую! Вважаю для інвестування мені ще рано ;)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Так, гарно обдумано і обгрунтовано. Дякую. Також хотіла проголосувати.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

А цікаво, чи є на просторах інтернету сайт (и), де нашу мову мову можна (було б) вивчати граючись - з допомогою анімашок, ігр і т.і?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Це дуже дуже дуже цікаве питання. Я немаю на нього відповіді, тому якщо хтось зможе точно відповісти Світові Розумному - будь-ласка зробіть це!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Щось подібне є на livemocha.com

Зображення користувача Андрій Гончаренко.
0
Ще не підтримано

Встановив Алексу на хром. Подивимось, як НО в рейтингах підіймається :)

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Дякую за розуміння і підтримку!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Ще трохи, браття і Народний Оглядач увійде до ТОП-500 українських сайтів!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Андрій Гончаренко.
0
Ще не підтримано

Приємно усвідомлювати, що додав "копоті" до рейтенгу НО.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

По-перше лічильник Алекса взагалі почав розпізнавати НО, бо включає сайти світовий рейтинг яких входить щонайменше у топ 100000. НО вже на 75000 в світі і 561 сходинці в Україні.

По-друге з'явилася інформація, що НО активно відвідують в Польщі. Також потрібно підключати інші країни, де точно є Наші! :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Вітаю, Шановні! Радіймо! :)

Маленька мета досягнута - сайт народного Оглядача ввійшов у ТОП-500 українських сайтів згідно з лічильником Alexa.com і станом на 1 травня 2015 року займає 485 позицію серед українських сайтів.

Разом ми показали як Україні, так і світові, що ми організовані. Інші лічильники такого рейтингу не покажуть, але скоро візьмемося за них ;)

Хай буде!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Тепер треба увійти в першу сотню. Кажи, Андерсе, що далі робити.

Андерс Фальке каже:
Вітаю, Шановні! Радіймо! :)
Маленька мета досягнута - сайт народного Оглядача ввійшов у ТОП-500 українських сайтів згідно з лічильником <a href="http://www.alexa.com/siteinfo/ar25.org" class="bb-url" rel="nofollow">Alexa.com</a> і станом на 1 травня 2015 року займає 485 позицію серед українських сайтів.
Разом ми показали як Україні, так і світові, що ми організовані. Інші лічильники такого рейтингу не покажуть, але скоро візьмемося за них ;)
Хай буде!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Тепер нам головне втримати ці позиції. А що далі нам всім робити в мережі - ось моє звернення: https://www.ar25.org/article/zvernennya-do-ukrayinskyh-internet-korystuvachiv-svitu.html

Миролюбність і озброєність!