Зображення користувача Еней Харалужний.
Еней Харалужний
  • Відвідувань: 41
  • Переглядів: 46

Хто такий Народний Підприємець

Конституція України вважається одною з найкращих в цілому світі.  В ній написано, що найвищий правовий статус має людина, про ніяких там фізичних осіб нічого не сказано, тому, людинаїї життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави. 

Більше як десять років на батька було відкрито фізична особа-підприємець і ми займаючись деревообробкою мали сплачувати в державу близько 13-ти тисяч гривень податків за рік. Коли замовлення надходили регулярно, ми працювали 5 - 6 днів в тиждень, то мали таку змогу платити ці тисячі, щоб і собі вистачало на життя, та коли в країні наступила фінансова криза і всі ціни полізли вгору, в тому числі і ціни на деревину, і замовлення перестали надходити, то ми почали замислюватися над тим що треба закривати свою фізичну особу - підприємця і займатися чимось іншим. Шукаючи правильні шляхи відходу я натрапив в інтернеті на маленьку книжечку, яка мала назву "Посібник Народного Підприємця". Мене привабила назва, і стало цікаво хто ж це такий Народний Підприємець? Виявилося, що цей посібник написали люди з Хмельницьку які вже п'ять років як заснували в себе в місті Територіальні Громади і три роки як займаються налагодженням Народної Економіки. Прочитавши цей посібник та подивившись деякі лекції, я був дуже здивований і мені не вірилося, що все те що написано і те що розповідають, воно дійсно діє у нас в державі. 

І от я вирішив перевірити практично на собі, те що розповідає Ольга Уграк в своїх лекціях та посібнику. Виявляється, перший свій крок я вже зробив майже рік тому, приєднавшись до Територіальної Громади міста Суми, яка була створена у 2012 році, тому що, щоб стати Народним Підприємцем треба бути членом Територіальної Громади. Ще дуже цікаве співпадіння сталося, до нас в Суми приїхала людина, яка займалася справами Територіальних Громад, Народних Підприємців та Народних Підприємств у місті Красноармійськ Донецької області. Так як на Сході зараз війна, і всі їхні напрацювання знищені, вона приїхала допомагати Сумській Територіальній Громаді, доводити людям необхідність створювання територіальних громад, і все що пов'язано з ними.

Виявляється, що наша Конституція України вважається одною з найкращих в цілому світі.  В ній написано, що найвищий правовий статус має людина, про ніяких там фізичних осіб нічого не сказано, тому, людинаїї життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави. (Стаття 3. Конституції України (далі КУ)). Далі в Статті 15 КУ йдеться, що суспільне життя в Україні ґрунтується на засадах політичної, економічної та ідеологічної багатоманітності. Жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов'язкова. З цього виходить, що на даний час в Україні є багато політичних партій, багато різних релігійних напрямків, а економіка одна, слідуючи КУ (головний закон України) ми маємо право на ще одну економічну систему, тому була створена концепція народної економіки "Єдина країна - дві системи!".  А Стаття 68 КУ говорить - Кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.  Виходячи з цього, ми робимо висновок, щоб мати повний захист в своїй підприємницькій діяльності треба набути статус людини і створювати нову народну економіку.  Що таке народна економіка, ви задастеся питанням - це некомерційна діяльність, мета якої досягнення соціального ефекту. Некомерційна діяльність це коли людина щось виробляє, або ж робить якісь послуги, люди які займаються купівлею-продажем не можуть бути НП. Народний підприємець взагалі не платить податки в державу, в нього своя форма оподаткування, це самооподаткування. Податок сплачується в територіальну громаду. За рішенням громади місячні кошти, які підприємець має сплачувати на розвиток територіальної громади, становлять 1% від обороту і більше, але не менше ніж 100 гривень. А далі, коли назбирається достатньо коштів щоб їх використати на розвиток громади (полагодити дорогу, зробити освітлення, посадити парк, ліс і т.д.) підприємець має право голосу, право голосу мають тільки ті члени громади, які платять податок у громаду. 

Територіальна громада при реєстрації Народного Підприємця повідомляє у більш ніж 20 державних установ про те що на законних умовах вони реєструють підприємця, і як правило всі установи з цим погоджуються, так як це робиться в рамках Конституції України та Міжнародного права. 

 Після того, як людина відкрила собі народного підприємця вона отримує "Свідоцтво народного підприємця", два посвідчення, це "Волевиявлення про затвердження правосуб'єктності людини" та "Посвідчення суверенного кредитора-інвестора - суб'єкта некомерційної діяльності" і "Титул власності на природні ресурси України" в якому сказано - Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією. Кожний громадянин має право користуватися природними об'єктами права власності народу відповідно до закону (Стаття 13. КУ). Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Право власності на землю гарантується. Це право набувається і реалізується громадянами, юридичними особами та державою виключно відповідно до закону (Стаття 14. КУ). 

Народний Підприємець може вільно працювати і не сплачувати податки не зрозуміло куди (як це роблять фізичні та юридичні особи), не маючи жодної загрози з державних органів України, так як він знаходиться у правовому статусі "Людина", а теперішні держоргани мають перевіряти виключно фізичних та юридичних осіб, людина знаходиться у вищому статусі і має свої права, які записані у головному законі України - Конституції України.

Обговоривши це зі свою родиною, я вирішив відкрити на себе Народного Підприємця. В Сумах я є перша людина яка на це згодилася. Вже більше місяця працюю як Народний Підприємець і жодного разу мені ніхто не зателефонував і не приїхали з перевірками чи з якимись там ще наїздами. Це означає, що вони безсилі цьому протистояти. 

Тому, раджу всім хто займається виробництвом чи робить якісь послуги, відкрити на себе Народного Підприємця і вільно робити свою справу, не плативши великі податки у державу, яка робить людей бідними. 

Разом ми Сила!!!  Хай Буде! 

Наші інтереси: 

Бути поінформованими. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

В усьому світі два права власності ПРИВАТНЕ і ПУБЛІЧНЕ , про приватне ви всі знаєте,а юр. особи публічного права власності ДВІ: тер. громади і держава. Відмінність приватної і публічної юр. особи в тому ,що публічна не платник податків , вона їх збирає. А те ,що вони наробили в неконситуційний спосіб органи ,як особи то ж підміни того ЄДИНОГО публічного власника ГРОМАД
Виникло питання : а хто такі народні підприэмці і народні підприємства.

Римма Белоцерковська:
Немає такого "народний підприємець" в Конституційному просторі ,є громадянин- підприємець з такими ж самими ПРАВАМИ ,А для народного підприємця треба мати корінний народ з назвою. от уже перекруюють головне щоб НАЦІОНАЛЬНЕ БАГАТСТВО зберегти для олігархів , куди хочеш заведуть : одні в фізичні особи ,інші в корінний народ. Схаметіься ми не фізичні особи без права на Національне багатство України і не корінний народ взагалі без землі і держави,А ГРОМАДЯНИ національної держави ,яка має назву українська нація і з власною землею ,і власним національним багатством.

Національне питання виникло.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Дуже цікаво. Хай щастить!

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Дякую, Олено! З сьогоднішнього дня розпочата робота по заснуванню територіальної громади в моєму селі :)

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Джуе добре і лаконічно викладено.Без звинувачень і непотрібної боротьби.Цікаво- чи має значення розмір тер. громади?Наприклад є місто але тер . громаду створили тільки в одному районі (явна меньшість від всього населення міста).Чи можна на основі такої громади починати здійснбвати вимоги Конституції України в данному районі?

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Щоб створити територіальну громаду достатньо три людини, одна людина - уповноважений громади, а двоє інших - які уповноважують першу людину займатися справами у розвитку громади. І ось ці три людини можуть вже займатися тер. громадою - повертати у свою власність комунальне майно, землі, ліси..., так-як в Конституції написано, що це все належить територіальним громадам. Це здається як неможливим, але досвід інших громад показує, що це 100 % реально, Західна Україна це вже робить більше трьох років, жодного суду не програли!!!

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Знайти способи не платити податки при здійсненні підприємницької діяльності звичайно можна, але тоді не треба жалітися, що держава виплачує такі маленькі пенсії та інші соціальні виплати.

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

В Україні такі малі пенсії та інші соціальні виплати не із-за того, що підприємці не платять податки, а тому що ці гроші які приходять в різні там бюджети і фонди, вони просто роздерібанюються. Щоб люди почали краще жити, отримувати достойні пенсії, стипендії, зарплати і т.д., ці ж люди повинні усвідомити самі, нічого не зміниться, якщо ми не почнемо засновувати самі нову державу Третій Гетьманат.

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Пане Доброславе, про яку державу Ви говорите? Про цю державу-паразита? яка збирає неймовірні податки і таку їхню кількість, щоб займатися приватним бізнесом було невигідно і лячно. Ті податки, які сплачуються чесними підприємцями, йдуть, на жаль, переважно не на пенсії та соціальні виплати. Хоча за великим рахунком, пенсії повинні сплачуватися з Пенсійного фонду. А наш Пенсійний фонд - банкрут і розсадник корупції. Його взагалі треба було б ліквідувати після так званої Пенсійної реформи. Всі соціальні виплати, які чесний підприємець платив і платить (якщо досі платить) до пенсійного фонду "йдуть в трубу". Потрібно створювати приватні пенсійні фонди, як в США. Підприємець платить і знає, скільки він матиме грошей після виходу на пенсію. А то платиш-платиш соціальні внески з останніх грошей, а потім держава збільшує пенсійний вік і мінімальний пенсійний стаж і таке інше, і ти розумієш, що не потягнеш далі платити, і все, що платив раніше "пішло коту під хвіст". Так що з цією державою краще не мати справ взагалі!

Доброслав Велесовий каже:
Знайти способи не платити податки при здійсненні підприємницької діяльності звичайно можна, але тоді не треба жалітися, що держава виплачує такі маленькі пенсії та інші соціальні виплати.
Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

А тепер пропоную уявити, що було би якби всі хто платять податки перестали їх платити, аргументуючи це тим, що наша влада - це абсолютне зло, і держава разом з нею :)

Олена Каганець каже:
Пане Доброславе, про яку державу Ви говорите? Про цю державу-паразита? яка збирає неймовірні податки і таку їхню кількість, щоб займатися приватним бізнесом було невигідно і лячно. Ті податки, які сплачуються чесними підприємцями, йдуть, на жаль, переважно не на пенсії та соціальні виплати. Хоча за великим рахунком, пенсії повинні сплачуватися з Пенсійного фонду. А наш Пенсійний фонд - банкрут і розсадник корупції. Його взагалі треба було б ліквідувати після так званої Пенсійної реформи. Всі соціальні виплати, які чесний підприємець платив і платить (якщо досі платить) до пенсійного фонду "йдуть в трубу". Потрібно створювати приватні пенсійні фонди, як в США. Підприємець платить і знає, скільки він матиме грошей після виходу на пенсію. А то платиш-платиш соціальні внески з останніх грошей, а потім держава збільшує пенсійний вік і мінімальний пенсійний стаж і таке інше, і ти розумієш, що не потягнеш далі платити, і все, що платив раніше "пішло коту під хвіст". Так що з цією державою краще не мати справ взагалі!

Доброслав Велесовий сказав:<blockquote class="bb-quote-body">Знайти способи не платити податки при здійсненні підприємницької діяльності звичайно можна, але тоді не треба жалітися, що держава виплачує такі маленькі пенсії та інші соціальні виплати.</blockquote>

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

В Конституції України громадяни не є платниками податків і платниками у пенсійний фонд.Да і пенсійні фонди мають приватний статус з приватними рахунками .Бізнес.
Тут на кого зареєстрований пенсійний фонд і форма власності.
http://b2btoday.com.ua/id/4149935

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ну, Енею! Наш Ти "парубок моторний, і хлопець хоч куди - козак!"
Чудово! Дякую за досвід! Поширюю. :)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Енею, це прекрасна публікація. Вітаю! Це спосіб обійти ВЛАДУ. Але є суперечність: народний підприємець має займатися тим, що дає соціальний ефект. І в той же час підприємець не має права купувати-продавати. Для своєї ЛІСОПИЛЬНІ ти маєш закупити ліс-кругляк. Потім маєш ПРОДАТИ дошки. Заплатити за електроенергію. Заплатити 100 гривинь на розвиток громади. Без купівлі-продажу ніяк не обійтися! Заохочую тебе галами. І бажаю успіху!

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Анатолій Михайлович, соціальний ефект можна тлумачити по різному, але в даній ситуації людина виступає у статусі суверенного кредитора-інвестора, який може інвестувати кошти, нерухомість, засоби виробництва чи інтелектуальну власність у виробництво з правом отримання частки від кінцевого результату. Кожна людина є власником своєї праці та результатів своєї праці.

Коли людина, наприклад, хоче в мене купити дошку чи дерев'яну вагонку, вона виступає у ролі інвестора, а гроші, які вона платить за продукцію є інвестицією у розвиток моєї справи. А я в свою чергу видаю їй чек, в якому вказано, що я являюся Народним Підприємцем і т.д., людина ставить підпис, що вона з усім згодна, і в неї не має до мене жодних зауваг. Все дуже просто і легко.

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Я зрозумів, друже Енею. Перше - це зміна статусу із ФОП (фізична особа-підприємець на ЛЮДИНА. Друге - це утворити у межах великих громад села або міста невеличку суверенну громадку з правами великої громади. Третє - це відійти від системи відносин КУПІВЛЯ-ПРОДАЖ-КУПІВЛЯ і створити нову систему: кредитор-інвестор-кредитор. Однак велика громада може сказати: ви користуєтеся нашою інфраструктурою (дороги+), а їх не ремонтуєте тому платіть комунальний податок. І таке здається обгрунтованим. Влада прив"язала до себе людей багатьма путами: це і пенсії, і школи, і лікарні+. Тому стаючи НАРОДНИМ ПІДПРИЄМЦЕМ, треба йти до кінця й відмовлятися від всякої опіки-хомута держави. Як ти гадаєш?

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Однак велика громада може сказати: ви користуєтеся нашою інфраструктурою (дороги+), а їх не ремонтуєте тому платіть комунальний податок. І таке здається обгрунтованим. Я вважаю, що це питання залишається відкритим, з часом коли дійсно будуть створюватися тер.громади (або ж такі громади, як бачить Ігор Каганець) тотально, то ці громади якось домовляться між собою.

На даний момент ми не можемо відмовитися повністю від цієї держави, тому в нас є багато інструментарію, наприклад, як людина в родині може бути батьком, сином, чоловіком...., так і людина може користуватися різними статусами, і документами який підтверджує цей статус - паспорт, студентський, проїзний, пенсійне посвідчення, посвідчення людини і т.д. Це нам не заважає бути одночасно і людиною і фізичною особою і студентом....

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Жорж Брода.
0
Ще не підтримано

Радіймо! Я тільки збирався написати на цю тему, розмовляли про це з Ігорем Каганцем. Дякую Енею! Ми вже розвиваємо цей рух Конституційних територіальних громад у Львові та області, друзі з Хмельницька нам в цьому допомагають, так що ознайомлюйтесь, звертайтесь, маю детальнішу інформацію.

Правда - у Праві!
Права - у наших душах!
Шануймо Праву!

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Дякую, Юрію! Чудово що ще є такі люди на НО які також займаються територіальними громадами! Хай Буде!

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

В усьому світі два права власності ПРИВАТНЕ і ПУБЛІЧНЕ , про приватне ви всі знаєте,а юр. особи публічного права власності ДВІ: тер. громади і держава. Відмінність приватної і публічної юр. особи в тому ,що публічна не платник податків , вона їх збирає. А те ,що вони наробили в неконситуційний спосіб органи ,як особи то ж підміни того ЄДИНОГО публічного власника ГРОМАД
Виникло питання : а хто такі народні підприэмці і народні підприємства.

Римма Белоцерковська:
Немає такого "народний підприємець" в Конституційному просторі ,є громадянин- підприємець з такими ж самими ПРАВАМИ ,А для народного підприємця треба мати корінний народ з назвою. от уже перекруюють головне щоб НАЦІОНАЛЬНЕ БАГАТСТВО зберегти для олігархів , куди хочеш заведуть : одні в фізичні особи ,інші в корінний народ. Схаметіься ми не фізичні особи без права на Національне багатство України і не корінний народ взагалі без землі і держави,А ГРОМАДЯНИ національної держави ,яка має назву українська нація і з власною землею ,і власним національним багатством.

Національне питання виникло.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Жорж Брода.
0
Ще не підтримано

Де про це, що ви пишете є в Конституції України???

Правда - у Праві!
Права - у наших душах!
Шануймо Праву!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Це пише Білоцерківська.Вона юрист і цією темою займається давно і ця пані з відео її поважає.Але у них виникла суперечка саме через те ,що я озвучив.Так як я не юрист то і ставлю запитання хто з них правий? Публічна юридична особа тер. громада і громадянин або народний.

Римма Белоцерковская:
Ото ж тут плутанина ,оскільки для того щоб все те повідпадало треба зайти в конституційний простір і побачити хто є ОСОБАМИ -власниками ,а їх дві :тер. громада і держава.В інших обєднувати нічого.
Де про це написано:
громадяни України не платники податків
http://pravoprostir.com/gromadyani-ukraїni-ne-platniki-podatkiv/

Національна держава починається з громадян України української нації:
http://pravoprostir.com/nacionalna-derzhava-ukraїna-pochinayetsya-z-gromadyan-ukraїni-ukraїnskoї-naciї/

Україна-Національна держава:
http://pravoprostir.com/ukraїna-nacionalna-derzhava/

тут про корінний народ
http://blog.i.ua/community/5846/1596154/

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Жорж Брода.
0
Ще не підтримано

Відкриваємо Конституцію України і починаємо читати щоб це зробити не потрібно бути висококваліфікованим юристом.
1. КУ Стаття 5. Україна є республікою.
Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.
Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами
Ніхто не може узурпувати державну владу
2. КУ Стаття 8. В Україні визнається і діє принцип верховенства права.

Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується. (Усі закони які суперечать Конституції України або звужують права є протизаконні)

3. КУ Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.

Кожний громадянин має право користуватися природними об'єктами права власності народу відповідно до закону.

Власність зобов'язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.

Держава забезпечує захист прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки. Усі суб'єкти права власності рівні перед законом.

4. КУ Стаття 14. Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.

Право власності на землю гарантується. Це право набувається і реалізується громадянами, юридичними особами та державою виключно відповідно до закону.

5. КУ Стаття 140. Місцеве самоврядування є правом територіальної громади - жителів села чи добровільного об'єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища та міста - самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.
Особливості здійснення місцевого самоврядування в містах Києві та Севастополі визначаються окремими законами України
Місцеве самоврядування здійснюється територіальною громадою в порядку, встановленому законом, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування: сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі органи
Органами місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст, є районні та обласні ради.

Питання організації управління районами в містах належить до компетенції міських рад

Сільські, селищні, міські ради можуть дозволяти за ініціативою жителів створювати будинкові, вуличні, квартальні та інші органи самоорганізації населення і наділяти їх частиною власної компетенції, фінансів, майна.

Що стосується Народного підпримєця КУ Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
А завдання Білоцерківської ввести в оману і допомогти комусь не знаю комусь, ось, що відбудеться коли всі в тому числі і громади будуть юридичними.
Створюються юр.особи за назвою "ДЕТРОЙТ", "КИЇВ", "МОСКВА", "УКРАЇНА", "ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА ОДЕСИ" і т.д., а потім набирається купа кредитів під заставу комунального/народного майна. А далі - процедура банкрутства з наступною передачею майна кредиторові.
При створенні таких юр.осіб у їхній статутний капітал як би вноситься все комунальне майно жителів. Вивчайте УВАЖНО документи, а то залишитеся з голої... відомо чим.

Якщо вам цікаво в цьому розібратися можу дати матеріали.
В КУ ні де нейдеться що юр або фіз є власниками. Маєму унікальну КУ у світі вона захищає права людини.

Правда - у Праві!
Права - у наших душах!
Шануймо Праву!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Я просто запитав хто такий народний підприємець.У конституції мова йде про громадянина .А хто такий народний не відомо якого народу. Ви зсилки читали? Я слухаю всіх і роблю висновки. Білоцерківська доводить свою правоту а ця пані ні( у темі громадянин і народний).Виходячи з двох назв ,без Білоцерківської і п. Уграк , я зробив висновок ,що "народний" визначення немає. Він не власник і не засновник і т.п.. Є тільки громадянин.Громадянин є власник і влада.Громадянин має право на публічну власність."Народний" немає права ні на що.Я зробив такий висновок.
Я спробую застосувати механізм п. Уграк тільки замість народний я поставлю громадянин (як указано в Конституції).
Дякую за працю.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Народний підприємець не є власником чогось матеріального, він є власником своєї праці та результатів своєї праці. У статті 13 КУ сказано - Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу.... а народний підприємець знаходиться у статусі людина, тому він є власником того що вказано у статті 13. Народний підприємець потрібен людині для того, щоб не платити податки у корумповану державу.

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

На рахунок юридичної соби.Влада і їх інститути не можкть бути юр.особами. З цим згоден. Всі інститути засновуються териториальними громадами у статусі публічної власності .Тер. громада без публічної власності це просто населення проживаюче на території (як зараз).Або народний як в ЛНР.ДНР.
Держава це юридична особа публічної власності(тобто нас власників. Але тільки після того як ми тим публічним власником станемо.Виконаємо вимоги Конституції і створимо те самоврядування .)
Статті Цівільного Кодексу України про види власності - юридична і публічна. Ст.2, 81, 82 ст.316-318 ЦК України

І на останок. п. Юрію, з задоволенням прийму запропонований тобою компакт з захисту прав людини.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Пане Еней Халаружний, все так але спробуйте замість народного поставити громадянин.Буде те ж саме що і народний тільки з додатком прав на владу і ресурси. то чому б мед да не ложкою. І там і там податків немає але статуси як небо і земля.Ну немає публчного власника народний.Є право публічної власності громадянина і підприємець громадянин і паспорт не людини чи народний а громадянина.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Пане Володимире, так сталося, що наша Сумська громада пішла шляхом, який описує О. Уграк, тому в мене не має вибору як іти поки що цим шляхом, а там життя далі покаже. Дякую дуже за пораду та інформацію!

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

А Володимир таки має рацію щодо ГРОМАДЯНИНА-власника. І має рацію Еней щодо статусу ЛЮДИНА - як відправної точки руху до справедливості. Питання в тому, чи дозволить ГРОМАДА, створити всередині себе громадки?

Зображення користувача Жорж Брода.
0
Ще не підтримано

Це вже працює більше трьох років і розвивається далі, не так швидко як хотілося, самі розумієте це люди роблять своїми руками а інші люди ще сплять, спонсорів тут немає як в партіях. І чому 2-ий суб'єкт права має дозволяти 1-му суб'єкту права щось робити, тим більше що 1-ий суб'єкт права діє виключно в рамках Конституції України та інших Законів України які не суперечать Конституції України.

Правда - у Праві!
Права - у наших душах!
Шануймо Праву!

Зображення користувача Жорж Брода.
0
Ще не підтримано

Територіальні громади ніхто не створює вони вже утворилися коли ми дістали незалежність у 1991 от тільки на папері цього не зафіксували, от ми це зараз і робимо.

Правда - у Праві!
Права - у наших душах!
Шануймо Праву!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Тут питання вже не в громадах і не "громадках", а в тих, хто їх хоче скасувати ;)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

В кого є час можна прослухати
https://www.youtube.com/watch?v=Er54zbBWIgg

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Велика шана та подяка Ріммі Білоцерківській, за її пророблену титанічну роботу, та я чомусь ніколи не чув від неї про підприємців, які б могли вільно працювати і не платити податки у теперішню громаду. Може я її ще проста мало чув? Пане Володимире, може Ви більше знаєте про це інформації?

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Тут про те,що приховується.
Взагалі ,повний пакет по підприємництву, як повноправного громадянина а не людини і народний ,у мене вийшов не малий.
Постанови говорять про фізичну особу.Визначення фізична особа не законне.Є відповідний шлях для поновлення людини як громадянина.Людина за конституцією це людина без громадянства ,іноземець...
http://pravoprostir.com/subyekti-mikropidpriyemnictva-ne-pidpadayut-pid-planovi-ta-pozaplanovi-perevirki-finansovo-gospodarskoї-diyalnosti/

Громадянин не платник податків
http://pravoprostir.com/category/dlya-pidpriyemcya/

Тут відео з 1 - 5 шукайте в ютубі
https://www.youtube.com/watch?v=Dj5aiKtEDok

Тут приклад фальсіфікації у Київі.Свіжак.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=810525329025035&amp;set=a.115329658544609.19783.100002027259340&amp;type=1

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.