Зображення користувача Доброслав Велесовий.
Доброслав Велесовий
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міністерство інформаційної політики створює Інтернет-війська

Міністерство інформаційної політики України створило сайт, який проводить набір в Інтернет-війська України. Про це повідомляє Online.co.ua з посиланням на AIN.ua

Адреса цього проекту i-army.org Для того, щоб вступити в інтернет-війська, потрібно зареєструватись на сайті. Після цього на скриньки користувачів будуть приходити завдання.

Першим завданням, яке пропонується виконати новачкам - є залучення до сайту своїх друзів та знайомих.

Місяцем раніше міністр інформаційної політики Юрій Стець обіцяв створити такий сайт і дотримав свого слова. Завданням проекту буде розповсюдження правдивої інформації в мережі Інтернет, що є дуже важливим завданням в інформаційній війні з Росією. Планується залучення відомих блогерів та лідерів думок.

Важливість проекту також полягає в тому, що тепер кожен українець з доступом до Інтернету має можливість для захисту своєї Батьківщини долучитись до цієї гібридної інформаційної війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Чому НО зміг зробити власну розсилку, а держава цього не може?

Тому що робити власну розсилку на своєму сервері - це не ефективно. По-перше, можна попасти в чорні списки поштових сервісів. Вже зустрічався з таким. А потім треба довго випрошувати, щоб звідти забрали. А по-друге, на НО явно не кілька сотень тисяч або мільйонів підписників, які потенційно можуть бути в проекту, який тут обговорюємо.

І якщо не помиляюсь, користувачі згадували, що на кількох поштових серверах розсилки НО попадають в папку "Спам". В мене на gmail здається теж спочатку потрапляли, поки не вказав системі, що це не спам. З розсилками на спеціальних поштових серверах типу getresponse.com таке значно рідше буває.

Ну і не така вже конфіденційна інформація, поштова скринька підписників.

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

І як вам ця ідея?

Ризикну спрогнозувати, що багато хто зараз скаже, що ця затія створювалась, щоб просувати інтереси влади.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Подивимось, які будуть завдання. Тоді можна буде визначити спрямованість цього проекту. Скоріше всього, просування інтересів влади або імітація діяльності.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Зараз на Росію працює мабуть кілька сотень проплачених ботів, які забезпечують біля 50% своїх коментарів на популярних сайтах. Так кажуть люди, які розбираються в цій сфері.

Але якщо знайдеться кілька тисяч людей, які готові долучитися до цієї інформаційної війни на стороні України, то це вплив російських ботів зведе до мінімуму. Тому, як на мене, це дуже важливий проект. Головне, щоб працював в інтересах України, а не влади.

В мене в Інтернеті є один знайомий, який реєструється на російських сайтах і групах в соц. мережах, щоб просвітлювати росіян. Я теж хотів, щось подібне робити, але коли подумав в якому болоті там прийдеться купатися з тими всіма зазомбованими шовіністами, то зразу відпало бажання.

Але якщо би в цьому брало участь багато людей, дії яких добре скоординовані, розклад сил тоді був би зовсім іншим. Можливо би з’явився шанс отримати велику перевагу в цій інформаційній війні.

Подібний проект мали би вже давно створити добровольці. Але як бачимо цього не сталося. Тому нічого поганого в тому, що цим зайнялась влада, не бачу.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Доброслав!
Добровольці цим як займалися то так і зараз займаються.
Просто кожен сам по собі, бо всі гетьмани мають бути самі собі начальниками.

А взагалі то це все таки правда, що є такий набір військ. А я то думав чи не фейк це часом. Хех! Доведеться якось буде хоча б у такі війська вступити=)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Добровольці цим як займалися то так і зараз займаються.
Просто кожен сам по собі, бо всі гетьмани мають бути самі собі начальниками.

В тому то і проблема, що дії не координуються. А виробляти стратегію і тактику таких інформаційних війн повинні професійні психологи і піарщики. Так як це робиться зараз в Росії, де кремлівським ботам ставляться конкретні завдання.

Цитата:
А взагалі то це все таки правда, що є такий набір військ. А я то думав чи не фейк це часом

Я теж подумав спочатку що то фейк, тому добре перевірив перед тим як опублікувати тут.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Доброслав Велесовий каже:
В тому то і проблема, що дії не координуються. А виробляти стратегію і тактику таких інформаційних війн повинні професійні психологи і піарщики. Так як це робиться зараз в Росії, де кремлівським ботам ставляться конкретні завдання.

=)) Цікаво, то чого ж тоді за це діло не візьметься наш усім відомий на НО "Наполеон"?=) Певно тому що це не входить в його обов"язки, а отже якщо нема оплати за діяльність то відповідно і стимулу також нема) А навів я цей безглуздий приклад для того аби пояснити про те що тим де зараз в Росії таким кремлівським ботам ставляться конкретні завдання тільки тому що там їх отим ботам дають таку зарплатню, що простим громадянам на неї ну десь зо 1,5-2 роки точно треба буде працювати аби її заробити. Щоправда та дана робота я би не сказав що завжди залишається потім поза увагою опісля припинення фізичної функціональності даного троля. Тобто коротко кажучи, такі собі боти по виходу на пенсію вмирають в ту ж мить) якщо раптом держ. апарат до того часу сам не вмре=)

Ще кільканадцять років тому назад, якось був пропонував подивитися москальскій фільм "На ігрі" та "На ігрі2" де можна більш менш зрозуміти реалії Параші в переносному значенні, тобто в зашифрованому, адже фільм то звісно що переігрує реальність, но суть то та сама ж.)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Справа в тому, що боти охоплюють десь біля половини всіх коментарів. А друга половина то від справжніх людей, які роблять це не за гроші. А просто висловлюють свою думку в захист України. Але боти завжди мають перевагу за рахунок того, що перед ними чіткий план, що казати. Тому було би добре якби такий список аргументів був і в іншої сторони. От до речі в сьогоднішній розсилці прислали таке. Все професійно написано.

Плюс якщо кількість реальних підписувачів цієї розсилки буде наприклад біля 100 тисяч і хоча би 10 відсотків з них будуть активними... це вже буде більша кількість ніж ботів.

Також врахуй те, що боти працюють тільки за гроші, бо вони поширюють брехню. А українці повинні поширювати правду. Це робити набагато приємніше. Тому багатьом за це нема потреби отримувати гроші.

Зображення користувача Андрій Гончаренко.
0
Ще не підтримано

Є і таке дослідження https://plus.google.com/117266721586954346235/posts/eVDpdpLmSdC

Вітаю вас, лохи.
--------

Щойно я передав свій робочий мейл у ФСБ.
Ось як це було.
Крок перший. Реєструюсь на сайті "Інформаційне військо України". http://i-army.org/
У формі реєстрації позначаю свій домашній мейл.
Крок другий. Мені на пошту приходить повідомлення від мінстеця, в якому повідомляється, що я зарахований до війська.
Крок третій. Я тисну на лінк, який знаходиться в тілі листа, і в моєму браузері відображається строка скрипту http://app.getresponse.com/click.html?x=a62b&lc=RwxPv&mc=Be&s=MJwrAm&u=3eTB&y=K&
Крок четвертий. Йду шукати, що це за такий додаток http://app.getresponse.com і потрапляю на сайт провайдера поштових розсилок.
Останній, п'ятий крок. Клікаю на розділі "наші офіси" і потрапляю сюди
http://www.getresponse.com/about/our-offices
Серед адрес головних офісів:
GetResponse RU
Krasnopresnenskaya nab.12
pod. 6, of. 731
123610
Moskva
Russia

З чим мене, а також всіх зареєстрованих у мінстеця можна привітати. Завіса. Ми "перемогли" у іформаційні війні, здавшись путіну в полон.
‪#‎Мінстець‬

P.S. Для тих, хто не бум-бум у тому, що написано вище, поясню. Офіційний сайт державної української установи, яким керує міністерство інформаційної політики, використовує сервіс розсилки, котрий належить компанії з російським офісом. А отже, хто саме напряму отримує доступ до бази розсилок, можна навіть не гадати.

UPD1: Щойно, при поверхневому аналізі веб-коду стартової сторінки (це можен зробити кожен) виявив, що сайту, як такого нема. Всі сервіси виконує вищезгадана служба http://getresponse.ru (.com), на що всказує відповідний скрипт. Отже, в нашому розпорядженні звичайний фасад (фейк, муляж, потьомкінська дєрєвня) порталу http://i-army.org, розфарбаваний у кольори, а весь функціонал відданий назовні: у Польщу чи Росію (це достойменно не відомо).

Орієнтовний бюджет цього проекту – щонайбільше 200 доларів. Це реальні витрати на програмування веб-сторінки http://i-army.org

UPD2: Позиція Юрія Стеця
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=955499001128387&set=a.297524696925824.87423.100000048894881&type=1&theater

"Нам правда не треба ніякої протидії від ФСБ. Ми самі вбиваємо себе. Віталій Манько закрийте свій акаунт Facebook, їх офіс є в Москві. Оскільки Вашу фігню поширила велика кількість людей, відредауйте будь-ласка свій допис. Саме той допис де Ви поширили цю маячню, тоді можливо люди, що поширили Ваш допис почують мою точку зору... Тим більше в ньому присутній ТЕГ на мене, значить Ви очікували моєї реакції. Текст нижче:

Інформація поширена окремими блогерами про те, що сервіс GetResponse, який використовується для Інформаційних військ України, є російським — не відповідає дійсності. У цьому можна переконатись безпосередньо відвідавши офіційний сайт компанії за адресою http://www.getresponse.com/about Там, зокрема, зазначено, що компанія була заснована у 1999 році поляком Симоном Грабовським. Сьогодні GetResponse має чимало представництв по світу, в тому числі і в Росії, як і інші провідні світові кампанії, наприклад, Google та Facebook.
Враховуючи, що підрив довіри до українських інформаційних проектів є інтересом російських спецслужб, просимо користувачів соціальних мереж та журналістів бути уважними.

Ми поважаємо приватність наших активістів, саме тому просимо винятково електронну адресу та ім'я." – До коментаря Юрія додається скріншот експерта з фото мультика "38 папуг"
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=781620431907700&id=100001792502793&refid=8

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Ось, як прокоментував роботу Мінстеця - сайта i-army.org відомий на ФБ хакер Євген Докукін:

"Факт створення дешевого сайту (ще й в зоні .org, замість gov.ua), де весь функціонал - це підписка на розсилку, яка віддана сторонній компанії (польській GetResponse) - це ганьба для Мінстеця".

Все виглядає як пиляння бюджету.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Це ще і близько не всі негативні коментарі. Побачите ще що будуть писати російські боти. Буде ще набагато більше бруду.

Але реакція очікувана. Якщо щось цікаве з’являється, то треба вбити це ще в зародку.

Варто запитати цих всіх критикантів, що вони самі зробили щодо протидії інформаційній брехні нашого "любимого" сусіда.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Проблема не в коментарях, а в діях, які викликали ці коментарі. Все робиться похапцем, для дешевого піару, а не для війни.

Чому НО зміг зробити власну розсилку, а держава цього не може?

Доброслав Велесовий каже:
Це ще і близько не всі негативні коментарі. Побачите ще що будуть писати російські боти. Буде ще набагато більше бруду.
Але реакція очікувана. Якщо щось цікаве з’являється, то треба вбити це ще в зародку.
Варто запитати цих всіх критикантів, що вони самі зробили щодо протидії інформаційній брехні нашого "любимого" сусіда.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Чому НО зміг зробити власну розсилку, а держава цього не може?

Тому що робити власну розсилку на своєму сервері - це не ефективно. По-перше, можна попасти в чорні списки поштових сервісів. Вже зустрічався з таким. А потім треба довго випрошувати, щоб звідти забрали. А по-друге, на НО явно не кілька сотень тисяч або мільйонів підписників, які потенційно можуть бути в проекту, який тут обговорюємо.

І якщо не помиляюсь, користувачі згадували, що на кількох поштових серверах розсилки НО попадають в папку "Спам". В мене на gmail здається теж спочатку потрапляли, поки не вказав системі, що це не спам. З розсилками на спеціальних поштових серверах типу getresponse.com таке значно рідше буває.

Ну і не така вже конфіденційна інформація, поштова скринька підписників.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Згадуваний мною хакер створив Українські Кібер Війська ще у червні минулого року. Цей "критикан" працює щодня з березня 2014 року для протидії інформаційній війні. Ось результати роботи Українських Кібер Військ за минулий тиждень http://on.fb.me/1EnurVN (також можна прочитати про всю роботу з 01.03.2014 і по сьогодні).

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Він молодець. Але ось подивився детальніше чим вони займаються. Блокування сайтів, шпигунство і подібне. Це теж дуже потрібне. Але це не те, чим буде займатися новостворений проект. Порівняй назви "Кібер війська" та "інформаційні війська". Це різні речі. Основним завданням інформаційних військ буде не злам чи блокування сайтів терористів, а інформаційна протидія російським ботам і поширення правди. А для цього потрібно дуже багато людей.

Олена Каганець каже:
Згадуваний мною хакер створив <a href="https://www.facebook.com/eugene.dokukin?fref=ts" class="bb-url" rel="nofollow">Українські Кібер Війська</a> ще у червні минулого року. Цей "критикан" працює щодня з березня 2014 року для протидії інформаційній війні. Ось результати роботи Українських Кібер Військ за минулий тиждень <a href="http://on.fb.me/1EnurVN" rel="nofollow">http://on.fb.me/1EnurVN</a> (також можна прочитати про всю роботу з 01.03.2014 і по сьогодні).