Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мінські домовленості. Що це таке?

Категорія:

Спецтема:

Жодного лементу, жодних зойків. Жодних криків про перемогу чи зраду. Просто читаємо документи. Отже. Україна визнала, що не контролює частину власної території. Україна бере на себе соціальні зобов’язання та гарантує виплати з держбюджету населенню цих територій, не маючи на це реальних коштів.
 

Так написав відомий журналіст Сергій Рахманін на своїй сторінці у Фейсбук.

Цитую далі: "Київ зобов’язується визнати результати майбутніх виборах на цих територіях (які вона не контролює) тобто обіцяє визнати легітимність переобрання захарченків, плотницьких et cetera, легітимність яких нині не визнає. 

Київ дає згоду на формування неконтрольованими регіонами Донбасу загонів «народної міліції». Тобто фактично обіцяє узаконити зграї гіві, моторол, косогорів et cetera, які нині вважаються незаконними збройними формуваннями.

Київ дає згоду на фактичне призначення ворохобними регіонами власних суддів та прокурорів, тобто обіцяє їх легітимізувати, не маючи змоги їх контролювати. Київ готовий «сприяти транскордонному співробітництву» неконтрольованих територій з Росією.

Якщо це (вкупі з призначенням власних прокурорів та формування власної міліції) не автономія, то що тоді автономія? Байдуже, що це слово жодного разу не вживається в тексті. Справа ж не у слові. Хоч вілаєтом це назви, справа у змісті. Крим, до слова, навіть маючи статус АРК, близько не мав подібних повноважень. 

Київ обіцяє амністію тим, кого досі називав терористами. 

Київ обіцяє відведення військ не від смуги, яка визначена попередніми мінськими домовленостями, а від фактичної лінії фронту. Даруйте за питання дилетанта: а нащо хлопці стільки впиралися під ДАП та у Дебальцевому?

Київ обіцяє провести конституційну реформу з метою децентралізації (ніхто не знає, що саме стоїть за цим словом). І це знаходиться поза межами логіки, права та здорового глузду. Ні Меркель, ні путін, ні захарченко, ні Кучма з Порошенком НЕ МАЮТЬ ПРАВА обіцяти будь-чого, коли йдеться про Конституцію. Позаяк Основний закон пишеться і змінюється ВІД ІМЕНІ НАРОДУ, що уповноважує на це ВЕРХОВНУ РАДУ.

Конституція не заповіт, її не переписують просто так. Порошенко чи Кучми з таким же успіхом могли пообіцяти внести зміни до Біблії, у них на це не більше й не менше повноважень. 
Київ погодився на те, що подальше втілення угоди про Асоціацію між Україною та ЄС буде відбуватися з урахуванням позиції…Росії. 

ЄС обіцяв розглянути питання про підсилення санкцій, якщо перемовини у Мінську зірвуться. І обіцяв розглянути питання про послаблення санкцій, якщо в Мінську буде успіх. Чи можна вважати такий підсумок успіхом? З точки зору ЄС, який теж (нема де правди діти) потерпає від санкцій. 

Що отримали ми? Обіцянку припинити вогонь. Схожа обіцянка була у вересні. ДАП, Красний Партизан, Маруіполь, Волноваха, Краматорськ, Вуглегорськ, Логвіново....Далі продовжувати?

Ще? Путін заявив про повагу до суверенітету та територіальної цілісності України? І шо? Віддав Крим? 

Ще? Жодної згадки про днр, лнр та автономію. Ну. 

Ще? Обіцянку, що до кінця року нас пустять на власний держкордон. Хто пустить? Визнана Києвом «народна міліція» на чолі з гіві та моторлою? Після того, як ми відійдемо на 50 км? 

Ще? Виведення іноземних військ. Але ж Путін каже, що їх там нема. Процес відбуватиметься під контролем ОБСЄ? Угу. Ми бачили цей контроль. 

Ще ми отримали обіцянку, що випустять Савченко. І ще нам дадуть 40 «ярдів». У борг. І цього все одно не вистачить, якщо ми збираємося утримувати соціалку днр та лнр, та відновлювати знищену там інфраструктуру. 

А якщо не збираємося, то нащо це було ухвалювати? 

Чим нинішня угода відрізняється від вересневої? Ми втратили території. Втратили людей. Чимало. І взяли на себе більше формалізованих зобов’язань 

Я нічого не забув?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Мінські домовленості - це черговий крок до формування Континентального блоку ЄС-РФ-Китай (технології - сировина - виробництво). У ньому зацікавлені всі сторони переговорів у Мінську, включаючи Порошенка, оскільки цей проект передбачає консервацію існуючої олігархічної системи. Неминучим наслідком реалізації Континентального блоку є розчленування України між ЄС і РФ.

Альтернативним проектом є Співдружність Міжмор'я. У ньому зацікавлені новий український етнос, представлений нині мережевим рухом бійців і волонтерів, країни Балто-Чорноморської дуги (яким також загрожує розчленування) і США (які не спроможні протистояти об'єднаному Континентальному блоку).

Цей проект передбачає ліквідацію олігархічної влади і всієї нинішньої паразитичної системи, оновлення України, набуття нею істинного суверенітету та самодостатності, вільний простір для розвитку творчого класу.

Для реалізації цього проекту потрібне політичне представництво творчого класу і всього нового українського етносу. Поява політичного представництва означає перетворення нового, активного, мережевого, але аморфного етносу на організовану, вертикально структуровану націю.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Відводити прийдеться тільки нам.Терористи можуть зсилатись на те ,що у них немає території на яку вони мають відвести гармати .Далі Росія.А росія не визнана стороною конфлікта.Це узаконена окупація і приклад того як європейська цінність в образі Меркель і Орланда здає Україну як і раніше було заведено у тих "хоробрих" племенах.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Вони просто захищають інтереси своїх країн. А чого і ще від них можна було очікувати? Путін для них такий же бридкий, як і для нас. Але на першому місці для них спокій Євросоюзу, а не збереження України. І цим вони ретранслюють думку пересічного європейця. Так само як і ми не хотіли би воювали якщо би наприклад якась африканська країна напала на Іспанію чи ще на когось. Пересічний українець тоді би казав, що нащо нам туди втручатися, якщо то нас не стосується. Тому немає нам чого нарікати на європейців.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Мені сьогодні з ранку до речі снився був сон з приводу цієї карти.
У ньому йшлося про наступне: що наші окупанти при владі розраховуються що завдяки цьому відведенню військ у рашистів відкриється чудовий фронт на Центральну Україну, натомість наші ж командири розглядаючи цей варінт дійшли до такого висновку, що рашистам якби такий проприв буде тільки на руку, но враховуючи природні явища такі як увага гори.. О_о звідкіля там гори на Сході то це питання буде не коректним позаяк сни у мене рідко коли бувають логічно послідовними, натомість же вони як я вже і писав дійшли до такого висновку що прорвавшись таким чином в Центральну України рашисти знову забоксують і при чому з величезними втратами, то отже ж їм буде куди набагато ліпше заходити через Харківську обл. де пройшовши якісь там мости на річці, у них відкриється хороший шлях на прорив в глиб України. Через що наша же окупаційна влада звісно що наших же розмістила саме на фронті прориву в Центральну Україну для того щоби таким чином відвернути увагу наших і тим самим послабити контроль над тими стратегічними мостами крізь прохід яких у рашистів опиняються всі козері. Ще одне звідкіля там у Харківській обл. така велика стратегічна річка з стратегічними мостами то це теж питання буде не доцільним.
Натомість навіть не зважаючи що сон був абсолютно не логічним з приводу географічних даних Сходу, все ж все одно можна буде припустити, що рашикам таки рано чи пізно, а все ж таки варто буде заходити на Харківську обл. для того щоб Донецьку обл. вже взяти повністю на всі 100% під свій контроль опісля чого далі вже можна буде воювати хоч з 10 років з нашими народними обранцями..
Ось такі то діла і умовиводу з приводу мого довбезного раннішнього сна..

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Цей сон може бути одкровенням. Підкажу тільки, що московит з українським прізвищем Захарченко заявив, що вони захоплять владу у Харкові, натомість внутрішній міністр Аваков відповів, що московські диверсанти Харкова надійно ув'язнені.

На війні гора не завжди з каменю та землі, іноді гора з людей. А річка не завжди з води, іноді з грошей.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ого навіть так!
А щодо гір з трупів, то я теж над цим призадумався був трішки. А ось щодо річки, то на карті наче там й справді є якісь річки з яких наче і можна зайти на Харків.
Одним словом хто зна! Раз тут ще й Захарченко щось тявкав, то всяке може бути.. о_о

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Мінські домовленості - це черговий крок до формування Континентального блоку ЄС-РФ-Китай (технології - сировина - виробництво). У ньому зацікавлені всі сторони переговорів у Мінську, включаючи Порошенка, оскільки цей проект передбачає консервацію існуючої олігархічної системи. Неминучим наслідком реалізації Континентального блоку є розчленування України між ЄС і РФ.

Альтернативним проектом є Співдружність Міжмор'я. У ньому зацікавлені новий український етнос, представлений нині мережевим рухом бійців і волонтерів, країни Балто-Чорноморської дуги (яким також загрожує розчленування) і США (які не спроможні протистояти об'єднаному Континентальному блоку).

Цей проект передбачає ліквідацію олігархічної влади і всієї нинішньої паразитичної системи, оновлення України, набуття нею істинного суверенітету та самодостатності, вільний простір для розвитку творчого класу.

Для реалізації цього проекту потрібне політичне представництво творчого класу і всього нового українського етносу. Поява політичного представництва означає перетворення нового, активного, мережевого, але аморфного етносу на організовану, вертикально структуровану націю.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Навіть, якщо в нього мир на устах,
Він хоча і спокійний, та все таки враг.
Будь же вірним приціл і міцною рука,
Ми живем лиш тому, що долаєм врага.

http://твори.укр/вірші/36-будь-же-вірним

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Андрій Камінь.
0
Ще не підтримано
Зображення користувача Андрій Камінь.
0
Ще не підтримано