Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 12
  • Переглядів: 12

Проаналізуйте осьо це!

Треба сказати правду – в Україні є простий народ! Вони не мають високої освіти, і не сягають глибин тих процесів і подій, що відбуваються навколо. У демократіях (владі більшості) від того, кому прості люди віддадуть чи продадуть свій голос, залежить не тільки їхня доля, але й доля інтелектуалів. Саме тому свята простота простих людей, тобто нас з вами, може становити загрозу не тільки для нас, тобто простих людей, але й для інтелектуалів.

Є таке в Німеччині ток-шоу, на якому інтелектуали аналізують все, що їм потрапляє під руку –  висловлювання, вчинки визначних людей, політиків, чиновників і т.д. Одного разу німці півгодини аналізували фразу Ющенка “Я хочу чесно і відверто сказати”. І прийшли до висновку, що такі фрази притаманні лише патологічним брехунам…

На цій передачі люди не виголошують концепції і не критикують програми. Люди аналізують саме людей – їх слова, жести, вчинки, обмовки, заяви. Матеріал для аналізу  -  це уривки із телевізійних виступів, відеозаписи промов, курйози тощо. Висновки – хто ця людина за моральними якостями: чесна, вірна, здатна зрадити, обдурити, відкрита, щось приховує і т.д.

Заявка на створення телевізійного ток-шоу «Проаналізуйте осьо це!»

В студію запрошуються аналітики, психоаналітики, психологи, депутати, письменники, актори, визнані інтелектуали. В секторі для народу сидить простий народ. За законами телевізійних ток шоу в першому ряді садять простий народ в коротких спідницях.

В студії з’являється ведучий.

- Добрий день! Треба сказати правду – в Україні є інтелектуали, а є й прості люди. Ми мусимо визнати, що в Україні вони є – прості люди! Ось вони! (камера показує простих людей). Прості люди не мають високої освіти, не дуже глибоко замислюються над тими процесами і подіями, що відбуваються навколо … Як сказано, здається, в Біблії – вони дивляться і не бачать, слухають і не чують, і не розуміють. Це саме про нас, про простих людей.

Але роль простих людей в демократичному суспільстві надзвичайно важлива – вони вирішують долю держави. Оскільки прості люди складають більшість, вони обирають майбутнє не тільки собі, але й інтелектуалам. Саме тому свята простота простих людей, тобто нас з вами, може становити загрозу не тільки для нас, тобто простих людей, але й для них, інтелектуалів. (камера показує інтелектуалів).

Завдання нашої передачі подолати прірву між нами, людьми простими та ними, людьми розумними, мислячими. Гомо Сапієнс, можна сказати. Саме тому ми запросили їх в цю студію  - як інтелектуалів, так і простих людей. Інтелектуали прийшли сюди безкоштовно, тільки заради слави (камера показує інтелектуалів). Прості люди (камера показує аудиторію) прийшли сюди тому, що ми пообіцяли їм окрім слави ще й фуршет. (Камера показує фуршет, накритий в студії і огороджений червоною стрічкою). Завдання інтелектуалів проаналізувати тих людей, які впливають на наше життя і знаходяться в епіцентрі подій і пояснити нам, простим людям, що все це дійсно означає і що нам робити.

Унікальність нашої програми полягає в тому, що кожен може аналізувати будь-кого, включаючи ведучого. І ми доведемо, що аналіз (тобто, розчленуванняення цілого в думках чи в дійсності) підвладний кожному, і здатність знаходити істину закладена в людину Господом для того, щоб все приховане рано чи пізно відкривалося. І я сподіваюся, що саме тут ви побачите, як народжуються інтелектуали!

Отже, що сьогодні наші асистенти приготували нам для аналізу?

Обрання нового спікера (Береться якась фраза із конференції спікера і аналізується)

Виступ Президента про морди журналістів.

Фраза Януковича про Анну Ахметову.

Відповідь Юлії Тимошенко на запитання про її бізнес.

Виступ нового тренера збірної (аналізується одна-дві фрази). Що це за людина, чи може він перемогти.

Деякі передачі присвячуюються аналізу одного персонажа. Однієї фрази. Однієї обмовки.

Ведучий

-  Люди говорять словами. Але головна інформація передається невербально. Тобто – не словами. Наше завдання зрозуміти, розшифрувати і пояснити простим людям те невербальне послання, яке несуть нам улюбленці слави – ті, кому ми завтра віддамо свої голоси. Ми з вами, прості українські виборці, спробуємо стати інтелектуалами.

За червоними стрічками сидять голодні прості люди, які періодично встряють в процес передачі, вставляючи якісь комічні заготовки. Гумору повинно бути багато. Прості люди можуть розповісти анекдот, або хтось просить слова і говорить.

- Вибачте, але тут у загоні для простих людей дуже смердить, мені здається що це не повага до простих людей.

Помічники ідуть в цей сектор і виводять з нього людину, яка наступила на кізяк. Через пять хвилин він знову повертається в камеру. Ну це мусить бути щось крейзі….

Ведучий постійно звертається до простих людей із проханням прокоментувати виступ інтелектуала:

- Ви зрозуміли, що він сказав? Що саме ви зрозуміли? Ви можете проаналізувати цього інтелектуала. Спробуйте.

Інтелектуали теж постійно аналізують обмовки, репліки один одного.

А тепер – перерва на рекламу.
Ведучий:

- А ось що відбувалося в студії під час рекламної паузи. Давайте це проаналізуємо.

В кінці передачі прості люди аналізують кожного з інтелектуалів. Вони голосують за такими параметрами:

Він говорить правду – Він гонить.
Він корисний для України – Він козел.
Його було цікаво слухати – Він зануда.

Ті хто проголосував, можуть йти їсти.

Останній кадр - щасливі прості люди на фуршеті поїдають канапки. Фуршет від “Козирної карти”. Інтелектуали стоять трохи осторонь, перемовляючись із ведучим і голодними поглядами зиркаючи на щасливих простих людей.



На цій картинці йдуть титри.

Автор ідеї – Ігор Ткаленко, журналіст, письменник, редактор, видавець. т. 0504442081.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Якщо додати до "свободи слова" або "шустер лив" фуршет, буде майже те саме, тільки серед "інтелектуалів" досить брехунів або ж навіть йолупів.
Інтелектуал - не обов'язково мудрий. Мудрий має світогляд, близький до істини, інтелектуал - тільки здатність до опрацювання інформації.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Ідея гарна. Може варто запропонувати її телеканалу ЗІК?

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це тонкий гумор. Точніше - витончений і безжальний стьоб над йолопами.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

«Одного разу німці півгодини аналізували фразу Ющенка “Я хочу чесно і відверто сказати”. І прийшли до висновку, що такі фрази притаманні лише патологічним брехунам…»

Треба ж, які йолопи, аж за півгодини до них дійшло!

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

Картинки сподобались.

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Цікава ідея, називається - Вчимося весело. Успішна, бо поєднує всіх, щоби сміятися над собою. Корисна для всіх, безумовно.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Якщо додати до "свободи слова" або "шустер лив" фуршет, буде майже те саме, тільки серед "інтелектуалів" досить брехунів або ж навіть йолупів.
Інтелектуал - не обов'язково мудрий. Мудрий має світогляд, близький до істини, інтелектуал - тільки здатність до опрацювання інформації.