Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Цілісність, різноманітність і справедливість в ієрархії Третього Гетьманату

Світ:

Поговоримо про три системні принципи, на яких тримається життя і розвиток усіх живих істот. Одразу зазначимо, що це не «три кита», які знаходяться на одній площині. Принципи цілісності, різноманітності та справедливості перебувають між собою у відносинах чіткої ієрархії, тобто «священного ладу». Усвідомлення цього факту дозволяє правильно впорядкувати будь-який соціальний організм – від виробничого колективу до цілої нації з власною державою.

141230_startap.jpg

Хай Буде!
Хай Буде!

Цілісність, єдиноначальність, відповідальність

Головним є принцип цілісності, адже порушення цілісності негайно призводить до смерті системи. Тому для спільноти, як і для окремого живого організму, завжди на першому місці стоїть єдність: «Боже, нам єдність подай». Цілісність – це той фундамент, на якому можна будувати організацію. Без цілісності всі зусилля будуть витраченими намарно.

Зауважимо, що втрата різноманітності та справедливості також веде до смерті через зниження життєспроможності і розбалансування, але там ще залишається час для виправлення ситуації. При втраті цілісності часу на відновлення обмаль або взагалі нема.   

Цілісність має п’ять основних складників: духовно-світоглядний, психоенергетичний, організаційний, технологічний і расовий. Вони також перебувають у відносинах ієрархічного підпорядкування. Почнімо з первинного складника, який визначає всі наступні.  

1. Духовно-світоглядна єдність

Це спільний дух, що досягається спільним світоглядом. Якщо цей світогляд розвивається, то разом з ним розвивається уся спільнота. Ті, що не поділяють спільний світогляд, де-факто не належать до спільноти на цьому найважливішому, базовому рівні.  

2. Психоенергетична єдність

Це спільна душа і під’єднання до спільного бога-егрегора (когерентного поля), який є банком енергії та інформації. До цієї сфери належать емоції, візуальні образи, знання, методи, навики, стереотипи, рефлекси. Найголовнішим чинником психоенергетичної єдності є мова. 

Узагальнюючою характеристикою психоенергетичної єдності є загальний рівень вібрацій. Що вищий світогляд спільноти, то вищий рівень вібрацій. Частота вібрацій визначає простір подій. Приналежність спільноти до спільного когерентного поля та підвищення його частоти піднімає усіх членів спільноти до простору гармонійніших подій.

Ті члени спільноти, що мають вищий середнього рівень вібрацій, підносять спільноту догори. Ті, які мають нижчий рівень, стримують розвиток. Якщо різниця частот занадто велика, то відбувається енергетичний розрив і людина випадає зі спільноти з причини енергетичної невідповідності.  

3. Організаційна єдність

Це наявність єдиного керівного центру, тобто єдиноначальність. Досягається тоді, коли є людина, яка персонально відповідає за виконання керівної функції, а члени спільноти погоджуються виконувати накази керівника. Звідси вислів, що влада – це згода людей виконувати накази.

Організаційна єдність народу – це і є влада народу. Можливо, що саме слово «влада» (волада, звідси – володар) походить від «воля до ладу», адже внутрішня згода і наявність керівного центру є ключовими умовами ладу – соціальної гармонії.   

Організаційна єдність – влада – є реалізацією психоенергетичної єдності, яка, у свою чергу, є реалізацією духовно-світоглядної єдності. Тобто єдина організація – це черговий крок «матеріалізації ідеї», носієм якої є духовно-споріднена спільнота, включена в єдиний егрегор – психоенергетичний банк. Персонально відповідальний лідер (командир, гетьман, цар) є концентратором духу і душі спільноти.

Є два головні шляхи формування влади: згори і знизу. Згори – це коли з’являється яскравий виразник ідеї – лідер, до якого приєднується спільнота (лідер обирає групу). Знизу – це коли спільнота знаходить і висуває виразника ідеї (група обирає лідера). Між цими двома полюсами  можуть бути будь-які проміжні варіанти.  

Влада, тобто внутрішня згода і авторитетний керівний центр, ведуть до групової синергії – це коли 1+1 дорівнює не 2, а 11. Тому в багатьох мовах влада позначається словом «сила», напр. англ. «power» – потуга, сила, міць. Проте треба розуміти, що не сила створює владу, а влада є джерелом сили.    

4. Технологічна єдність

Це наступний крок «матеріалізації ідеї»: до неї належать система правил і засобів їх реалізації, інфраструктура, комунікації, техносфера, матеріальні ресурси, звичаї, система харчування тощо.

5. Расова єдність

Це реалізація духовно-світоглядної єдності спільноти на генетичному рівні. Йдеться про зміну генокоду і набуття якостей, які передаються спадково. Для здійснення цього остаточного кроку «матеріалізації ідеї» треба виплекати принаймні одне покоління. Зміна генокоду відбувається за допомогою механізмів епігенетики, тобто шляхом вмикання корисних генетичних програм і вимикання шкідливих. Ключовими технологіями «перемикання» є перехід на живу їжу і читання Живого Слова жінками під час вагітності, а хлопчиками під час статевого дозрівання.   

Темі цілісності значною мірою присвячена стаття «Основи магічного націоналізму».     

Різноманітність, свобода, змагальність

На фундаменті цілісності можна сміло розгортати найрізноманітніші проекти – без остраху, що вони призведуть до розпорошення і розпаду. У стартапі Третій Гетьманат це практично реалізується через вільне формування різноманітних груп: територіальних, ділових, за інтересами. Цій темі присвячена стаття «Практична самоорганізація ТГ».

Кожен гравець може заснувати свою групу і перевірити себе в якості лідера. Кожна група може обрати лідера і сформувати власний простір влади. Члени одного проекту можуть заснувати власні підпроекти, а різні проекти можуть об’єднатися в один мегапроект.

Групи перебувають між собою у стосунках взаємної підтримки або правильної змагальності. Правильна змагальність – це коли перевага досягається посиленням себе, а не послабленням суперника. Змагальність є внутрішнім мотором динамічного розвитку Третього Гетьманату.

Справедливість, вдячність, милосердя

Справедливість – це коли ті, які приносять більше користі, отримують більшу винагороду. Синонімом слову «справедливість» є слово «вдячність». Просто якщо справедливість має передусім раціональну, логічну основу, то вдячність робить наголос на почуття та емоції. Хто виявляє більше любові або  приносить більше користі, той викликає більше вдячності, отримує сильніший відгук, віддачу, зворотний зв’язок. Феномен любові та вдячності розглядається у статті «Коли радіє Всесвіт».

Справедливість, вдячність – це відгук на добрі справи. Але щоб був відгук, спочатку має бути оклик. Таким окликом є здійснення добрих справ за власною ініціативою, як абсолютно добровільний акт виявлення божественної любові – «милосердя», «милості» (гелленською – «агапе»). 

Справедливість-вдячність є не тільки засобом підтримання внутрішнього балансу і заохочення всього продуктивного всередині проекту. Вона також є важливим чинником долучення до нашого проекту нових гравців та інвесторів: після кожного акту милосердя вони отримують зворотну енергетичну хвилю вдячності. Радіє Третій Гетьманат – радіє Всесвіт!

З другого боку, принцип справедливості забезпечує очищення системи від усього шкідливого. Самоочищення – це природна функція будь-якого живого організму. Її також можна розглядати як прояв милосердя: несумісні сутності розходяться і більше не мучать одне одного.

Від мережі до ієрархії

Ми живемо в часи великої популярності однорангових соціальних мереж. Проте це лише перший крок соціальної взаємодії. Наступним кроком є вертикальне структурування і формування ієрархічних мереж. Однорангові мережі – це безвладдя. З появою авторитетного керівного центру починає вибудовуватися священна влада – ієрархія. Цій темі присвячена стаття Масові соціальні мережі – це маніпульовані натовпи, майбутнє за ієрархіями

Ось за такими принципами формується зерно нового світу – стартап «Третій Гетьманат». 

Хай Буде!

Наші інтереси: 

Пізнаємо і застосовуємо системні принципи. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

В тонких світах у відносинах між духовними сутностями також панує дуже чітка ієрархія. Більш розвинені сутності знаходяться вище і допомагають в еволюції тим, які нижче по рангу. Одночасно отримують сприяння від тих, які вище. Причому цих рангів дуже багато. Так що Ієрархія - це дійсно священний порядок.

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

В тонких світах у відносинах між духовними сутностями також панує дуже чітка ієрархія. Більш розвинені сутності знаходяться вище і допомагають в еволюції тим, які нижче по рангу. Одночасно отримують сприяння від тих, які вище. Причому цих рангів дуже багато. Так що Ієрархія - це дійсно священний порядок.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

У стартапі Третій Гетьманат це практично реалізується через вільне формування різноманітних груп: територіальних, ділових, за інтересами. Цій темі присвячена стаття «Практична самоорганізація ТГ».

А що з цих вільних формувань груп, коли їх по дискримінаційним ознакам знімають з публікації??
Для прикладу дві мої власні територіальні групи зняли мотивуючи це тим що вони за 7 днів не набрали нових учасників, в той час як дві тер. групи навіть за 9 днів не набравши жодного учасника і досі є собі вільними у публікації.. Мало того навіть полінилися видалити випадково двічі опубліковану (дубльовану) тер. групу..
Будьте відвертими пишіть що не всі групу мають право на існування з рішення адміністратора сайта.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Адміністраторам моя думка про групи така:
- Не варто зараз задіювати фільтрувальний механізм! Там довгенько треба розбиратися... як рекламувати групу, бо її одразу не видно, а гравці ще не звиклися з наявністю можливості перебувати у групах. Статті переносити треба навчитися, бо вже є купа напрацювань по груповій тематиці. Проблемою реклами є те, що нова стаття групи у останніх публікаціях не відображається ну і т.д. і т.п. І ще - як інформувати/запрошувати тих, хто доданий у друзі так, щоб "за один клік", а не розсилати кожному окремо?
Повторюю - не спішіть знімати малі групи з публікацій!

Альберт Саїн каже:
У стартапі Третій Гетьманат це практично реалізується через вільне формування різноманітних груп: територіальних, ділових, за інтересами. Цій темі присвячена стаття «Практична самоорганізація ТГ».
А що з цих вільних формувань груп, коли їх по дискримінаційним ознакам знімають з публікації??
Для прикладу дві мої власні територіальні групи зняли мотивуючи це тим що вони за 7 днів не набрали нових учасників, в той час як дві тер. групи навіть за 9 днів не набравши жодного учасника і досі є собі вільними у публікації.. Мало того навіть полінилися видалити випадково двічі опубліковану (дубльовану) тер. групу..
Будьте відвертими пишіть що не всі групу мають право на існування з рішення адміністратора сайта.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

А ще відновіть дві мої територіальні групи!
Позаяк це дискримінація по волевиявленню.
Згідно цієї публікації я взагалі маю повне право відкрити й ще одну територіальну групу...

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття..Хочу додати,що поняття влади,як і всього іншого, відрізняється в просторах..Наприклад у просторі страждань-боротьби,влада без "POWER" не зможе існувати..В цьому і полягає успішність еволюції-розвитку в цих просторах..Влада у сильніших і кращих,які стають вожаками-лідерами і вони встановлюють правила і дають здорове потомство..Наш головнокомандуючий-президент повинен вести своє військо в атаку і доказувати,що він справжній лідер ..а він торгує шоколадками з ворогом..можливо то якась така базарна стратегія війни..час покаже..
На рахунок вищих просторів і жителів тонких світів,то думаю,що там влада як така не потрібна,бо всі вони осягнули закони Всесвіту і кожен знає свою роль..Якщо там і є якась ієрархія,то вона теж залежить від наявної кількості енергії того чи іншого небожителя..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Явсе Світ каже:
Наш головнокомандуючий-президент повинен вести своє військо в атаку і доказувати,що він справжній лідер

Ну я думаю, що наша диванна сотня користувачів НО навряд чи в цьому йому допоможе :)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Звісно,що зі сторони,сидячи на дивані у теплій хаті легше повчати..Але справжній лідер має на ділі показувати і доказувати свою владу..якщо вже є такі амбіції на лідера нації,то вперед..у інших може не має амбіцій і вони роблять те,що вважають потрібним для загальнолюдського прогресу..Вчений дивиться у мікроскоп,вчитель навчає малят грамоті,а головнокомандувач має робити свою справу..Громада НО показує новий шлях розвитку держави і особистості..думаю він досить прогресивний і реалістичний...
Усіх друзі вітаю із прийдешнім календарним новим роком..Розумію,що для Арійської традиції це не велике свято,але аура свята все рівно присутня..Здоров'я, бОгатсва і наснаги у любимих справах..Хай буде...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Дякую за привітання, пане Василю, і дозвольте приєднатися до цих Ваших слів:

Явсе Світ каже:
.... Але справжній лідер має на ділі показувати і доказувати свою владу..якщо вже є такі амбіції на лідера нації,то вперед..у інших може не має амбіцій і вони роблять те,що вважають потрібним для загальнолюдського прогресу... Вчений дивиться у мікроскоп,вчитель навчає малят грамоті,а головнокомандувач має робити свою справу... Громада НО показує новий шлях розвитку держави і особистості..думаю він досить прогресивний і реалістичний..... Хай буде...

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Я чув, що частота вібрації тонкого тіла для типової людини в шість разів менша ніж вібрація тонкого тіла Людини Світла. Я називаю Людиною Світла, частота вібрації тонкого тіла якої відповідає вимогам Переходу.Потрібно нам усім багато працювати над собою, щоб підняти загальний рівень вібрації когерентного поля егрегора України і піднятися у вищі гармонійні світи.

Радіймо!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Василю, за привітання з новим 2015 роком і за добрі побажання! Володар - це Волі-Дар!

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Ієрархіям тонких світів властива одна незаперечна риса: там що вища позиція в драбині ієрархії, то й відповідно вища відповідальність за все і вся, що знаходиться нижче рангом чи статусом. Можемо лиш уявити, ЯКА відповідальність на тих, хто у самих верхах. А оскільки "що вверху, те і внизу", то, по відповідності закону, саме наші владники мали б таку відповідальність нести за ВСЕ, що є негараздом в Україні. У нас же виходить, що такої відповідальності за країну й народ взагалі НІХТО не несе. Це типове спотворення закону ієрархії. І тому саме владу треба привести до ладу в першу чергу.
Мені це бачиться як формування своєї народної паралельної влади, щоб у слушний час "старі міхи" просто замінити на нові.

Sapienti sat.