Зображення користувача Доброслав Велесовий.
Доброслав Велесовий
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Обговорення книги "Пшениця без куколю"

Категорія:

Нарешті я закінчив прочитання книги пана Каганця "Пшениця без куколю", у зв’язку з чим і хотів би поділитися своїми враженнями і думками. На початок скажу, що це одна з найсильніших книг, які коли-небудь читав.

book-3-rgb-100.jpg

Обкладинка книги Ігора Каганця "Пшениця без куколю" 2006 р.
Обкладинка книги Ігора Каганця "Пшениця без куколю" 2006 р.

Уявляю собі, яку роботу автору треба було провести для її написання. При чому для цього треба добре розбиратися не лише в питаннях релігії, а й історії, психології та інших наук. Саме тому висловлюю свою глибоку повагу і подяку автору за написання цієї книги.

Добре пам’ятаю, як ще колись в далекому дитинстві я заявив, що не вірю в Бога. І ці слова були досить логічними в той час, виходячи з наступних моментів. Наприклад, мені було абсолютно не зрозуміло, як це можна бути все життя грішником, а в кінці треба всього тільки повірити в Ісуса Христа і ти зразу врятований і будеш в раю, або чому їсти яблука з дерева Пізнання - це погано, якщо насправді - це добре, або чому грішники, які навернулися, більш цінні за тих, хто завжди був хорошим і ще багато-багато моментів.

Саме тому я не міг сприймати християнство, як один з шляхів, а швидше це був якийсь каламбур, написаний незрозуміло ким. Після цього я почав глибоко вивчати східні системи духовного розвитку, які повністю задовольнили мої духовні потреби.

Тепер щодо змісту книги. Спочатку про позитивні мої враження.

Пан Ігор Каганець дуже добре почистив Добру Новину Ісуса Хреста від усього бруду. Після цього її текст став сприйматися зовсім по-іншому. Цілісний, лаконічний, чіткий, кожне слово на своєму місці. Тепер я подивився на хрестиянство зовсім іншими очима і зараз сприймаю його як один із шляхів.

Тепер про негатив.
Чесно кажучи, коментарі пана Ігора мені сподобались набагато більше, ніж сам текст Доброї Новини. По-суті, вся розповідь - це збірник чудес Ісуса Хреста, головне з яких воскресіння. Інші метафізичні моменти проігноровано. Наприклад, навіть нормально не сказано про таку важливу річ як Реінкарнація. Десь там згадується 1-2 рази, причому так туманно, що ті рядки можна по-різному тлумачити, в той час як в східних писаннях щодо цього все чітко, так що неможливо перекрутити.

Етична сторона вчення дуже слабенька. Всього кілька слів, в той час як опис чудес займає найбільше місця. Кілька разів згадується про те, що люди йшли за Ісусом тому, що він робив чудеса, відповідно ними рухало не так бажання духовного вдосконалення, як захоплення цими чудесами. Мабуть саме тому він змушений був їх так часто творити.

Через ці причини продовжую надавати перевагу східним вченням (в першу чергу Буддизму). У них набагато сильніша філософська база і є відчуття що це "Моє".

Проте дуже радий, що натрапив на книгу "Пшениця без куколю" і буду її обов’язково рекомендувати своїм знайомим, які вважають своїм основним шляхом християнство. Правда, в мене таке відчуття, що вони навряд чи її високо оцінять, в іншому разі ця книга була би зараз набагато популярніша, особливо серед активних християн. Але іудохристиянство - це така штука, в яку якщо вже хтось вляпається, то після того стає не готовим сприймати нові думки і нову інформацію.

Завантажити книгу можна тут:

«Пшениця без куколю. Євангеліє без вставок і спотворень»: друга редакція (19.11.2012, FB2)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Користуючись принципом "дивись на речі з різних точок зору" (на мою думку,його найкраще втілено у кінофільмі "Спілка мертвих поетів"), прочитав ще кілька додаткових критичних джерел про Старий та Новий заповіти. Не беру до уваги такого автора, як Лео Таксіль. Назву кілька авторів та іхні твори. Отже: "Религия как глобальный бизнес-проект" Никонов А.П., "Евангелие от Афрания" Еськов Кирилл, "Библейские картинки, или Что такое «Божья благодать»" Любимова Елена, Байда Дмитрий, "Библейская правда". Найдис Давид. У кожному з цих творів ці святі книги відкривались часто з несподіваних точок зору. Так що рекомендую, прочитайте їх - не пожалкуєте.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Не пам'ятаю,хто сказав такі слова "Справжня віруюча людина,в очах рабів божих,виглядає атеїстом"..Мені теж не вкладається в голову як всі ці "глибоко" віруючі люди б'ються головою до підлоги у церкві,а потім відтинають голови свиням,порушуючи заповідь того бога,якому моляться: "Не вбий"..Потім вже хворі і перекошені йдуть знову до церкви і просять якогось щастя,чи здоров'я..Уявляю як на них дивляться Вищі сили..))..
А на рахунок робіт пана Ігоря Каганця,то маю думку,що він просто випереджає час,і багато людей просто не готові сприйняти,а інколи просто інтелектуально перетравити такі роботи,в силу своїх догм,байдужості і ліні...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую, пане Доброславе, за відгук!

Майже вся аріохрестиянська література ретельно зачищена, подібно як і давня українська література. "Добра Новина" збереглася тільки завдяки тому, що мала внутрішню систему захисту від фальсифікацій. Тому первинний текст можна відновити на 99%.

Євангельські чудеса - це тільки поверховий шар Доброї Новини, проте він дуже важливий. Його завдання - показати людині її справжній потенціал і зацікавити роботою над собою.

На глибшому рівні знаходимо в Євангелії практичні рекомендації щодо розвитку Церкви, а також настанови щодо майбутнього (пророцтва). Про це у статті: Три плани Доброї Новини: пригоди, наука, пророцтво.

В "Арійському Стандарті" (2014) аналізу Євангелія присвячено цілий розділ під назвою "Простір волі".

Другою половиною аріянського вчення, доповнюючою до Євангелія, є філософія динамізму. З неї мало що дійшло до нашого часу, крім загального спрямування. Так що тут доведеться не просто робити реконструкцію, а все творити наново, чим ми й займаємось.

Динамізм – філософський фундамент аріохрестиянства.

Читаючи Євангеліє, треба мати на увазі, що воно писалося для арійських народів. Тому в ньому нема пояснень про реінкарнацію, адже вона вважалася самоочевидною. Наприклад, якщо Ви сьогодні напишете книжку і не вкажете, що людина дихає повітрям, то в далекому майбутньому хтось може сказати, що у давнину люди не дихали повітрям, бо про це нема ні слова у Вашій книжці.

Те ж саме щодо етичного вчення. Арійська людина має вроджене відчуття любові, добра і справедливості, тому для неї досить двох заповідей: 1) Люби Бога над усе (в тому числі й себе як втіленого бога), 2) Люби ближнього свого, як себе самого.

Ще треба мати на увазі, що вчення Ісуса Хреста і аріянство в цілому орієнтоване на шляхетних людей. Тому з самого початку це була "релігія еліти", тобто людей шляхетних, щирих, освічених, відкритих до знань і самовдосконалення.

На завершення - кілька слів щодо головної відмінності аріянства від буддизму. Згідно з арійською традицією, наш Всесвіт створений досконалим Творцем, тому Всесвіт також є досконалим. Людина є втіленою божественною сутністю, частинкою Творця. Якщо вона живе правильно, то земне життя для неї є суцільним Раєм - місцем радісного розвитку і цікавих пригод. Життя з арійської точки зору - це Велика Гра.

У буддизмі нічого такого нема, принаймні я про це не знаю. Якщо помиляюсь, то прошу мене просвітити.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Дякую за розгорнену відповідь і посилання на статтю про динамізм, як філософську частину християнства.

Щодо порівняння аріохрестиянства і буддизму, то я хоча і можу багато написати по цій темі, але зараз утримаюсь від відповіді. На даний момент я опрацьовую деякий об’ємний матеріал стосовно східних релігій, після чого я зможу краще розкрити ці питання.

Під час прочитання вашої книги у мене виникло кілька запитань. Наприклад, Іван Предтеча був досить чистою людиною і очевидно знаходився в просторі Волі. Як тоді могло так статися, що іудеї змогли його запроторити у в’язницю і вбити. Згідно вашої теорії просторів, такого не повинно було статися. Получається, що він свідомо обрав собі таке життя, хоча не мусив цього робити, так само як і Ісус?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Убивство Івана Хрестителя - це чергова іудохрестиянська вигадка, подібним чином вони "закатували" (у своїй уяві) всіх апостолів і святих, див.: Міф про гоніння християн. У новій редакції ПБК це буде чітко пояснено.

Якщо відкинути вставку про убивство Івана Геродом Антипою, то з Доброї Новини випливає тільки те, що іудейська старшина не сприйняла вчення Івана Хрестителя, хоча й боялася про це відверто говорити, бо усі його вважали святим.

Фраза "і вчинили над ним сваволю. Так і Син людський має від них постраждати" є вставкою. Це зараз зрозуміло, а 9 років тому, коли писалася книжка, такої впевненості не було".

Доброслав Велесовий каже:
Під час прочитання вашої книги у мене виникло кілька запитань. Наприклад, Іван Предтеча був досить чистою людиною і очевидно знаходився в просторі Волі. Як тоді могло так статися, що іудеї змогли його запроторити у в’язницю і вбити. Згідно вашої теорії просторів, такого не повинно було статися. Получається, що він свідомо обрав собі таке життя, хоча не мусив цього робити, так само як і Ісус?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Щодо ПБК. Це справді дуже сильне дослідження. Я колись був написав про ПБК цілу рецензію. Буде замовлення - скорочу її для публікаціїї її тут на НО. Але є й суперечності: готувалася ДН для арійських народів, а чомусь проповідувалася і в Іудеї - в самому пеклі. Нащо? Друге: якщо Творець і його творіння - Всесвіт справді ДОСКОНАЛІ, то для чого тоді Противник?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

В Іудеї Ісус був менше тижня, причому на ніч залишався у Витанії, де компактно проживали знайомі галілеяни. Сенс перебування Ісуса в Іудеї полягав у тому, щоб викрити фарисейську хуцпу і продемострувати силу Світла. Про це у статті: Спецоперація арійських брахманів.

Анатолій Висота каже:
Щодо ПБК. Це справді дуже сильне дослідження. Я колись був написав про ПБК цілу рецензію. Буде замовлення - скорочу її для публікаціїї її тут на НО.

Пишіть, пане Анатолію! Гарантую Галію і Глорію!

Цитата:
Але є й суперечності: готувалася ДН для арійських народів, а чомусь проповідувалася і в Іудеї - в самому пеклі. Нащо? Друге: якщо Творець і його творіння - Всесвіт справді ДОСКОНАЛІ, то для чого тоді Противник?

Для земної людини Творець і Всесвіт досконалі. Якщо ж дивитися з погляду Творця, то вони "достатньо досконалі", адже вдосконалення не має меж.

Тому Творець далі творить, розвивається і вдосконалюється. Противник чинить перешкоди, але насправді виступає в ролі антитези, яка тільки сприяє розкриттю божественної тези.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Пан Анатолій підняв дуже цікаве питання про Досконалість Творця і Всесвіту.

Ігор Каганець каже:
Для земної людини Творець і Всесвіт досконалі. Якщо ж дивитися з погляду Творця, то вони "достатньо досконалі", адже вдосконалення не має меж. Тому Творець далі творить, розвивається і вдосконалюється.

Останні кілька років я теж притримувався цієї думки. Але останнім часом вона мене перестала влаштовувати. Це теж одна з причин, чому я вирішив поглибити свої знання зі східної філософії, адже там над розкриттям цих питань вже дуже давно працюють. В мене таке відчуття, що результатом моїх пошуків стане факт, що насправді Всесвіт і є сама досконалість, навіть при тому, що багато що нам може здаватися недосконалим або "недостатньо досконалим".

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Досягнення абсолютної досконалості означає зупинку руху і початок деградації. Вдосконалення триває нескінченно. Врешті-решт, якщо у нашому житті ми бачимо вочевидь недосконалі речі, то Всесвіту ще є куди рухатися.

Доброслав Велесовий каже:
Пан Анатолій підняв дуже цікаве питання про Досконалість Творця і Всесвіту.

Ігор Каганець сказав:<blockquote class="bb-quote-body">Для земної людини Творець і Всесвіт досконалі. Якщо ж дивитися з погляду Творця, то вони "достатньо досконалі", адже вдосконалення не має меж. Тому Творець далі творить, розвивається і вдосконалюється. </blockquote>

Останні кілька років я теж притримувався цієї думки. Але останнім часом вона мене перестала влаштовувати. Це теж одна з причин, чому я вирішив поглибити свої знання зі східної філософії, адже там над розкриттям цих питань вже дуже давно працюють. В мене таке відчуття, що результатом моїх пошуків стане факт, що насправді Всесвіт і є сама досконалість, навіть при тому, що багато що нам може здаватися недосконалим або "недостатньо досконалим".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

?Саме тому "у спокусу вводить" Противник(Сатана), а не Творець?
?І тому адресувати Творцеві в молитві "Отче наш" своє прохання про "не введення у спокусу" є неправомірним і, більше того(!), брехливим, лукавством, диявольською справою?

Ігор Каганець каже:
...Противник чинить перешкоди, але насправді виступає в ролі антитези, яка тільки <a href="https://www.ar25.org/node/18159" class="bb-url" rel="nofollow">сприяє розкриттю божественної тези</a>.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Спокуса - це спонукання до зла. Очевидно, що добрий Творець цим не займається. Останнє речення в молитві "Отче наш" є фарисейською вставкою. Див.: Молитва «Отче наш» без вставок.

Арсен Дубовик каже:
?Саме тому "у спокусу вводить" Противник(Сатана), а не Творець?
?І тому адресувати Творцеві в молитві "Отче наш" своє прохання про "не введення у спокусу" є неправомірним і, більше того(!), брехливим, лукавством, диявольською справою?
Ігор Каганець сказав:<blockquote class="bb-quote-body">...Противник чинить перешкоди, але насправді виступає в ролі антитези, яка тільки &lt;a href="<a href="https://www.ar25.org/node/18159&quot;" rel="nofollow">https://www.ar25.org/node/18159"</a> class="bb-url" rel="nofollow"&gt;сприяє розкриттю божественної тези&lt;/a&gt;.</blockquote>

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Думаю,пане Анатолій,що діяння Ісуса сталися в Іудеї саме тому,що вона стала центром ідеології,яка є протилежністю Сонячному вченню..Саме такий сміливий хід підкреслює віру і правдивість шляху,яку проповідували друзі Хреста..їх безстрашність і впевненість у правоті, дало змогу їхньому вченню не загубитися у віках..Наприклад у стародавній Індії чи Тибеті,такого ефекту Вони б не досягли..
На рахунок другого запитання,то думаю,що Творець близький до досконалості,але його творіння,а саме людина,мусить сама досягати ідеалу..Як не дивно в цьому їй і допомагає противник,який для цього і був створений на нашій ігровій "сцені"..Ось і вся роль жидів,яких тут сильно лаяли..Вони лише інструмент для нашого удосконалення..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Користуючись принципом "дивись на речі з різних точок зору" (на мою думку,його найкраще втілено у кінофільмі "Спілка мертвих поетів"), прочитав ще кілька додаткових критичних джерел про Старий та Новий заповіти. Не беру до уваги такого автора, як Лео Таксіль. Назву кілька авторів та іхні твори. Отже: "Религия как глобальный бизнес-проект" Никонов А.П., "Евангелие от Афрания" Еськов Кирилл, "Библейские картинки, или Что такое «Божья благодать»" Любимова Елена, Байда Дмитрий, "Библейская правда". Найдис Давид. У кожному з цих творів ці святі книги відкривались часто з несподіваних точок зору. Так що рекомендую, прочитайте їх - не пожалкуєте.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Гринь Братер.
0
Ще не підтримано

В наведеній статті і коментарях до неї відчувається матеріалістичний дух. Дякую п. Ігорю за дуже коректне пояснення своєї позиції. Це мені важливо.
Тепер по суті. Недавно потрапила на очі одна наукова стаття опублікована в The Wall Street Journal Еріком Метаксасом про те, що слухи про смерть Бога явно перебільшені. Сьогодні науці відомо більше двісті критеріїв, які є абсолютно необхідні для виникнення і підтримки життя на якійсь Планеті. По теорії ймовірності задоволення умови співпадіння всіх цих критеріїв не може бути навіть в тих септильоні планет в Всесвіті, що відповідають зовнішнім критеріям Землі. Це означає, що і на нашій Землі, життя немає бути. Значить Хтось все таки створив ці ідеальні умови для існування нас, таких «мудрих». І ще одне, астрофізики стверджують, що Вселенна не може існувати без абсолютного збалансування чотирьох основних сил: сильної і слабкої ядерної взаємодії, гравітаційної і електромагнітної сил. І це повинно було балансуватися тільки в момент Великого вибуху…
А Євангеліє – це найбільша книжка, яку я коли-небудь читав. Прочитайте її підсвідомістю.

Хай Буде!

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Пане Ігоре, дякую за наукову працю, яка має прикладне значення! Дуже цінне розшифрування саме основних символів ДН - "зерно-знання"!
Чи плануєте перевидавати книгу "ПБК"? Чи є ще примірники? Чи буде в новому виданні виправлено притчу про смокву, яка не засохла?

Василь сказав:
"Справжня віруюча людина, в очах рабів божих, виглядає атеїстом" - справді так!

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

ПБК треба буде перевидати, за 9 років назбиралося багато нового матеріалу. Звісно, що у новому виданні буде виправлено і про смокву, і про рибу (яку Ісус начебто їв разом з медом), і про овець...

Володимир Майборода каже:
Пане Ігоре, дякую за наукову працю, яка має прикладне значення! Дуже цінне розшифрування саме основних символів ДН - "зерно-знання"!
Чи плануєте перевидавати книгу "ПБК"? Чи є ще примірники? Чи буде в новому виданні виправлено притчу про смокву, яка не засохла?
Василь сказав:"Справжня віруюча людина, в очах рабів божих, виглядає атеїстом" - справді так!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Дякую за книгу!
Гарна книга! Приємно в руках тримати "наживо". Читав вперше у "самвидаві" на принтері років зо два тому. Та й зараз перечитую, як хтось писав у коментарях: "шукаю цитату, а перечитую повністю, бо не можу відірватися".

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Мої думки співпадають з думками пана Доброслав Велесового ледь чи не на 100 відсотків. Таке враження що деякі абзаци він просто зчитав з моєї голови, які там з'явилися ще в ранньому дитинстві.
І все через один факт.
На вулиці, де я мешкаю, жив чолоків, який був старший за мого батька, але його інтелектуальний рівень не перевершував рівня 5-ти річної людини. Пам'ять нульова. Вже ввечері він забував, що говорив вранці. Плюс, серйозні проблеми з опорно-руховим апаратом. Я в батьків запитував, чому він такий. Батьки мені відповідають, що він такий народився. Я не вгамовуюся. Чому він таким народився? Ну, бо таким народився, — продовжували свою «пісню» батьки. Але мене така одноманітна відповідь не задовільняла. І десь у років 12-13 я вперше дізнався про реінкарнацію. І мене як осінило. І все здалося абсолютно логічним і багато що пояснювало. Але в той час я вдарився в «канонічєскоє православіє». І був неприємно здивований. Воно заперечувало практично всю логіку. В кращому випадку я забрідав в такі «вумні дєбрі», в яких в тому віці мені було важко розібратися і їх збагнути.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Олександр Пальченко.
0
Ще не підтримано

Дякую пане Ігоре, за змістовну і грунтовну працю по очищенню СЛОВА, яке сказав Ісус.

Бо це СЛОВО дійсно є арійське.

Бо тільки арійці сповідувади прості але в той же час сакраментальні закони за якими утримується ВСЕСВІТ- БОГ.

Ці слова у СЛОВІ Христа на поверхні, а також у всім Ісусовім житті, за яким НЕ ТРЕБА вивчати багатошарові установи Тори і Талмуду та й Східних вчень, а треба лише завжди памятати, що СВІТ тримається на ЛЮБОВІ, СВОБОДІ ВОЛІ і НЕ ОБМАНУ ДОВІРИ.

Якщо б всі люди виконали ці ТРИ закони всесвіту, а саме ЦІ закони Ісус покалався прийти і виконати прикладом свого життя...на землі запанував би миттетєво РАЙ.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Саме так, пане Олександре! Там є про ці три головні закони Всесвіту. Зокрема, про чесність і довіру сказано: "Хай буде слово ваше: так - так, ні - ні, а що понад це - то від лихого" (тобто від лукавого, диявола - "брехуна і батька брехні").

Олександр Пальченко каже:
Дякую пане Ігоре, за змістовну і грунтовну працю по очищенню СЛОВА, яке сказав Ісус.
Бо це СЛОВО дійсно є арійське.
Бо тільки арійці сповідувади прості але в той же час сакраментальні закони за якими утримується ВСЕСВІТ- БОГ.
Ці слова у СЛОВІ Христа на поверхні, а також у всім Ісусовім житті, за яким НЕ ТРЕБА вивчати багатошарові установи Тори і Талмуду та й Східних вчень, а треба лише завжди памятати, що СВІТ тримається на ЛЮБОВІ, СВОБОДІ ВОЛІ і НЕ ОБМАНУ ДОВІРИ.
Якщо б всі люди виконали ці ТРИ закони всесвіту, а саме ЦІ закони Ісус покалався прийти і виконати прикладом свого життя...на землі запанував би миттетєво РАЙ.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Василь написав: Ось і вся роль жидів,яких тут сильно лаяли..Вони лише інструмент для нашого удосконалення. ЦЕ вірно підмічене. Що інструментами для нашого вдосконалення є й інші народи, зокрема й Росія.

Зображення користувача Іван Гайдамака.
0
Ще не підтримано

Важко не погодитись з паном Анатолієм. Але якою дорогою ціною нам дається таке удосконалення! Якщо так і буде тривати далі, то може не вистачити, кого удосконалювати...

Історія має властивість повторюватись...

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

А Ви спробуйте "не чекати кінця світу" ;)
Ці "кінці" вже були, й не раз!
Більше оптимізму: "Все буде так, як ми захочемо, хоч і не так, як ми думаємо"

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Чудова книга,геніальна праця. Ніколи не читав наукову працю яка була б подана як художня література пригодницька ,детективна.Можливо Євангеліє здається не досконалим або не повними ,не розкритою книгою технологій.Але не забуваймо ,що Євангеліє адресовано сучасному поколінню.Покоління яке живе у час цифрових та інших сучасних технологій змогло розшифрувати зображення плащаниці. Євангеліє є ключем до істинних знань які можна отримати увійшовши у Царство Боже яке здобувається силою.Все ,що нам потрібно ми знаємо.Потрібно тільки згадати.
Люби і дерзай.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Саме нестача знань робить з люду простаків, яких можна "розвести чудамі". Читали в Старому Заповіті, як змагалися жерці Ваала і пророк Ілія, здається? Коротко у жерців нічого не вийшло... а Ілія переміг, після того як звелів обкопати жертовник ровом, налити туди води і облити водою жертву... :) Диво! Адже так? А тепер гляньте ось це відео )) Чи не знайдете тут розгадку цього дива?! ;)

Володимир Світлий каже:
...Євангеліє є ключем до істинних знань, які можна отримати увійшовши у Царство Боже, яке здобувається силою. Все, що нам потрібно ми знаємо. Потрібно тільки згадати ... Люби і дерзай.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Арсене, ви є невтомним МУДРЕЦЕМ!

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

Все, що творить (?можливо, згадує) п. Ігор Каганець в царині релігії наших знань, нашого світогляду - написання ПБК, АС, Нації золотих комірців,та інших праць, включаючи коментарі тут, це – дарунок новонародженому народу укрів. Щоб жив. Для тих хто пише комент – це дарунок і на майбутне (як зістаріли, чи зіпсували себе фізично). :)
Конкретно про ПБК. Це реінкарнація Євангелія - Доброї новини.Чисто арійська. Без «мудрої мови»
Буває, звертаюся до якоїсь події в ДН за І.К.(віддрукував), а не відриваючись, на одному подиху прочитую весь текст. Підіймає.
А коментарі скопіював. Продавати буду…:) Вони вартісні. Як буду мати гали то всі варті відгалю. :)

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Прочитав цю книгу ще у 2007 році у досить юному віці. Дав книгу декільком друзям - не отримав жодного відгуку - всім важко було читати. Один друг пізніше став православним теологом і різко негативно відгукувався про цю книгу - на жаль з ним дискусія стала неможливою - теологи ніби мають "монополію" на правду. Щоб наша дружба не припинилася, ми багато тем стали оминати, а це дуже збіднює спілкування...

Так само з Арійським Стандартом 2014 - прочитав книгу влітку - давав декільком друзям - чомусь для всіх це важка література, ніхто не хоче заглиблюватися в суть...

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Якщо би ваш друг визнав за правду те що в ПБК і в АС, то виявилися би непотрібними і неправильними його знання з православної теології, особливо якщо він "професійний" православний і на цьому заробляє гроші. Кожна жаба захищає своє болото.

Ви мені нагадали, як я запитав в двох знайомих, професійний лінгвістів англійської, як вони ставляться до Есперанто. У них була однакова відповідь: "Не треба нам ніякого Есперанто, бо тоді стануть непотрібними мої знання англійської, а я що, 5 років в інституті просто так вчилася"

Багатьом людям важко виходити не тільки із своїх власних інтересів і подивитися трошки дальше.

Значить ще не настав час. Але думаю що друге видання ПБК буде мати більшу популярність. Мені здається, що за останні роки збільшилась кількість людей, які готові сприйняти таку літературу.

Запитання до пана Каганця. Чи не порівнювали Ви статистику продаж АС 2004 року і 2014 року, наприклад, за перших пів року після публікації?

Андерс Фальке каже:
Прочитав цю книгу ще у 2007 році у досить юному віці. Дав книгу декільком друзям - не отримав жодного відгуку - всім важко було читати. Один друг пізніше став православним теологом і різко негативно відгукувався про цю книгу - на жаль з ним дискусія стала неможливою - теологи ніби мають "монополію" на правду. Щоб наша дружба не припинилася, ми багато тем стали оминати, а це дуже збіднює спілкування...
Так само з Арійським Стандартом 2014 - прочитав книгу влітку - давав декільком друзям - чомусь для всіх це важка література, ніхто не хоче заглиблюватися в суть...
Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Єдине, що мене не влаштовує у реінкарнації - неможливість отримати інформацію про минулі "грішки". Тоді у цьому житті важко розібратися, за що страждає людина. Це як лікувати пацієнта від грипу, хоча у нього зовсім інша хвороба.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Якби ми наперед знали про свої "грішки", які треба відробити в цьому житті, то це "відробляння" втратило би сенс, тому що тоді воно було би результатом нашого знання, а не показником духовного росту. А саме друге є справжньою метою еволюції.

cBіт Розумний каже:
Єдине, що мене не влаштовує у реінкарнації - неможливість отримати інформацію про минулі "грішки". Тоді у цьому житті важко розібратися, за що страждає людина. Це як лікувати пацієнта від грипу, хоча у нього зовсім інша хвороба.
Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Якщо допустити, що пошуки людиною свого місця у житті (безцільні, я маю на увазі), теж являються кармою, то чому людина повинна платити за це роками, десятиліттями а то й усим життям безцільних пошуків себе? Чи це є так званим "порожнім (пустим) втіленням?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Чесно кажучи не зрозумів, що значить "безцільні пошуки". Можливо ти мав на увазі "безрезультатні"?

cBіт Розумний каже:
Якщо допустити, що пошуки людиною свого місця у житті (безцільні, я маю на увазі), теж являються кармою, то чому людина повинна платити за це роками, десятиліттями а то й усим життям безцільних пошуків себе? Чи це є так званим "порожнім (пустим) втіленням?
Зображення користувача Олександр Білий.
0
Ще не підтримано

Думаю, у книзі багато протеріч з філософсько- релігійної точки зору, викинуто деякі вислови, що є важливими, як на мене.Не вдаюсь у деталі, бо все ще у процесі ознайомлення, але коли читаю, то не все визиває сприйняття, дещо коробить.Якщо ми вважаємо себе аріями, то природно, досягнення релігійної думки наших, по суті, одноплемінників Сходу - це і наша спадщина, тим більше, що Хрестос проповідував серед потомків арійців. До речі, вважаю назву Арії назвою варни кшатріїв у протилежність назві Рус - Рас, можливо навіть Раас, хліборобів.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

От було б цікаво, аби Ви, пане Олександре, ті протиріччя вказали! ;)
Які саме вислови важливі?
Що саме Вас коробить?
І наостанок, а щось приємне для себе Ви змогли знайти?

Все це ми звикли тут наводити, щоб не виглядати голослівним і переливати з пустого в порожнє.
Дякую за відповідь ;)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Олександр Білий.
0
Ще не підтримано

Переходжу до справи, щоб не бути голослівним.
Про заблукалу вівцю,загублений талан, блудного сина.

У книзі викинуто притчу про заблукалу вівцю, бо виходить грішники кращі за святих,але заблукала вівця – це скоріше сильна духом і характером людина.У книзі прийнята думка про вузький шлях і Царство береться силою,але заперечили ідучого цим шляхом.Сильні особистості сильні у всьому і де ви побачите їх, зібраних у стадо.Вони проламуються крізь закостенілість звичаїв, правил і думок, ідуть проти своїх ближніх.Вони отримують і переносять максимальні удари життя, отримуючи унікальний досвід не відомий покірному стаду. Серафім Саровський провів 32 р. у самотності, життя Рампи Лобсанга визиває біль, коли про нього читаєш,Порфірій Корнієвич Іванов(Дєтка) провів12 р. у псіхушці. У нашій місцевості – Сарни, Ковель ,Володимирець – діяв десь у 1860-70 р.жорстокий і винахідливий розбійник – Прокіп Марушко,це описано у книзі «Маска».На початку – розбійник, в кінці – монах.Іронія Долі, Каганець сам пішов проти загалу і сам себе заперечив.Про цінність бунтарів- одинаків наголошено три рази - у трьох притчах.

Про смоківницю.

Це взагалі нісенітниця.У «Лісовій пісні» Лесі Українки Мавка порізала собі навмисно руку, щоб не жати пшеницю, не руйнувати місце життя духів поля, донімала Лукаша, коли той рубав живе дерево, а тут Ісус проклинає живе – смоківницю. Ісус – Божий Син, єдиний з Отцем, по суті проклинає сам себе,Він ж бо є Життя.

Про батька – сина,матір - дочку.
Про не мир і меч.

Це нагадує мені китайську символіку – інь, янь.Чоловіче – жіноче, батько – мати.Відомо , це енергії людського тіла.Вони є джерелом нашого життя, відповідальні як за тонкі, так і за грубі аспекти нашого буття.У нас, так би мовити, пересічних людях вони не піднімаються вище низьких рівнів.Відповідають цьому і декорації нашого життя: наші бажання, страсті,поклики, дії і т.п. Ось це, як на мене, і є відповідні син і дочка, породжені батьком і матір’ю.Щоб рухатись свідомо до тонких рівнів, потрібно свідомо відсторонюватись від низьких і чим тоньші рівні, тим більший розрив, тим більша боротьба.В кінцевому підсумку розрив має бути остаточним – ось і меч, і не мир.Монахи,які досягали цього рівня,проходили через полосу галюцинацій, які у декого закінчувались помутнінням розуму.

37. Хто любить батька або матір більше, ніж мене, той мене недостойний.
39. Хто знайшов своє життя, той його погубить; а хто своє життя погубить задля мене, той його найде . Близькі наші – вороги наші.

Це все зв’язане у одне: заблукала вівця, відсторонення, відділення,консервативне середовище,психологічний тиск рідні, прямі погорози одноплемінників .Шлях до тонкого – розрив з грубим, розрив зі звичним ритмом життя, інші погляди, інші відчуття, можливо екстравагантна поведінка яка здається оточуючим ознакою божевілля. Очевидно, чіпляння за звичне,» нормальне» життя, життя грубих енергій не дасть можливості піднятись вище.Не можна одночасно служити Богу і мамоні, або всидіти на двох стільцях.С. Саровський, Лобсанг, Дєтка - всі вони порвали з колом звичного життя, для Лобсанга рідні колись стали навіть чужими.Згадайте Льва Толстого. Він теж поривався виборсатись з звичного середовища.

16. Озвався Симон Петро і заявляє: Ти — Хрестос, Син Бога живого.

Це сказане, судячи з традицій Сходу, означає, що Петро абсолютно не розумів Ісуса. І важко уявити, неможливо уявити, щоб Петро відчуваючи у собі безодню, нескінченність ………? міг це означити, артикулювати. Дійсно знаючі учні,як мені відомо, мовчать, як риби. І підтвердженням його незнання є слова:» 27. Тоді озвавсь Петро і сказав до Нього: Ось ми покинули все й пішли за Тобою; що будемо за те мати? « Так і сам вислів – Син Божий - визиває сумнів. Неподільне дивиться Саме на Себе як на Сина у Самому Собі. У старій Біблії є вислів – Я Бог твій, і не повинно бути перед Лицем Моїм інших богів.
Не сприймаю я і зраду Іуди. Заради чого? Грошей? А якже наука Ісуса 3р., тайни Царства Божого,окультні знання, і потрібно хіба було вказувати на Вчителя, коло юдеї і так його знали в обличчя, і сам він від них не ховався.
Це далеко не все, якби все - то прийшлось би писати книгу. Але думаю хід думок очевидний.
Я, чесно кажучи, не розумію, у чому сенс розп’яття і смерті Ісуса, і чи взагалі він помер.По деяких джерелах Він лишився живий. А коробить мене у Євангеліях зачаття Ісуса від Духа і погрози темряви і скреготу зубів.

Як на мене, самий важливий вислів - полюби ближнього, як самого себе, який читаю з кінця - щоб полюбити ближнього, потрібно пізнати ( полюбити) самого себе, о тоді ти полюбиш і ближнього і пізнаєш Божественне. Вислів - старий як світ.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Читаючи книгу, кожен прочитує себе. Олександр Мара написав про те, що йому подобається чи видається правдивим.

Натомість очищення Євангелія робилося на основі комплексного підходу: текстологічний аналіз, логічна цілісність, метафізична спрямованість, історична достовірність, походження вставок (зв’язок з іудейськими текстами та їхніми звичаями), традиції харчування, психологічна достовірність, мотивація дій та інше.

Очищення відбувалося дуже обережно, щоб не видалити оригінального тексту. Тому деякі сумнівні місця були залишені для наступних досліджень. Наступне видання буде точнішим. Зокрема, буде виправлено оповідання про безплідну смоківницю. Це вже зроблено в "Арійському стандарті-2014".

Щодо Іуди є деякі міркування:
Чому Іуда зрадив Ісуса?
Куди подівся Іуда Іскаріот?

Олександр Мара каже:
Переходжу до справи, щоб не бути голослівним.
Про заблукалу вівцю,загублений талан, блудного сина.
У книзі викинуто притчу про заблукалу вівцю, бо виходить грішники кращі за святих,але заблукала вівця – це скоріше сильна духом і характером людина.У книзі прийнята думка про вузький шлях і Царство береться силою,але заперечили ідучого цим шляхом.Сильні особистості сильні у всьому і де ви побачите їх, зібраних у стадо.Вони проламуються крізь закостенілість звичаїв, правил і думок, ідуть проти своїх ближніх.Вони отримують і переносять максимальні удари життя, отримуючи унікальний досвід не відомий покірному стаду. Серафім Саровський провів 32 р. у самотності, життя Рампи Лобсанга визиває біль, коли про нього читаєш,Порфірій Корнієвич Іванов(Дєтка) провів12 р. у псіхушці. У нашій місцевості – Сарни, Ковель ,Володимирець – діяв десь у 1860-70 р.жорстокий і винахідливий розбійник – Прокіп Марушко,це описано у книзі «Маска».На початку – розбійник, в кінці – монах.Іронія Долі, Каганець сам пішов проти загалу і сам себе заперечив.Про цінність бунтарів- одинаків наголошено три рази - у трьох притчах.

Про смоківницю.
Це взагалі нісенітниця.У «Лісовій пісні» Лесі Українки Мавка порізала собі навмисно руку, щоб не жати пшеницю, не руйнувати місце життя духів поля, донімала Лукаша, коли той рубав живе дерево, а тут Ісус проклинає живе – смоківницю. Ісус – Божий Син, єдиний з Отцем, по суті проклинає сам себе,Він ж бо є Життя.
Про батька – сина,матір - дочку.
Про не мир і меч.
Це нагадує мені китайську символіку – інь, янь.Чоловіче – жіноче, батько – мати.Відомо , це енергії людського тіла.Вони є джерелом нашого життя, відповідальні як за тонкі, так і за грубі аспекти нашого буття.У нас, так би мовити, пересічних людях вони не піднімаються вище низьких рівнів.Відповідають цьому і декорації нашого життя: наші бажання, страсті,поклики, дії і т.п. Ось це, як на мене, і є відповідні син і дочка, породжені батьком і матір’ю.Щоб рухатись свідомо до тонких рівнів, потрібно свідомо відсторонюватись від низьких і чим тоньші рівні, тим більший розрив, тим більша боротьба.В кінцевому підсумку розрив має бути остаточним – ось і меч, і не мир.Монахи,які досягали цього рівня,проходили через полосу галюцинацій, які у декого закінчувались помутнінням розуму.
37. Хто любить батька або матір більше, ніж мене, той мене недостойний.
39. Хто знайшов своє життя, той його погубить; а хто своє життя погубить задля мене, той його найде . Близькі наші – вороги наші.
Це все зв’язане у одне: заблукала вівця, відсторонення, відділення,консервативне середовище,психологічний тиск рідні, прямі погорози одноплемінників .Шлях до тонкого – розрив з грубим, розрив зі звичним ритмом життя, інші погляди, інші відчуття, можливо екстравагантна поведінка яка здається оточуючим ознакою божевілля. Очевидно, чіпляння за звичне,» нормальне» життя, життя грубих енергій не дасть можливості піднятись вище.Не можна одночасно служити Богу і мамоні, або всидіти на двох стільцях.С. Саровський, Лобсанг, Дєтка - всі вони порвали з колом звичного життя, для Лобсанга рідні колись стали навіть чужими.Згадайте Льва Толстого. Він теж поривався виборсатись з звичного середовища.
16. Озвався Симон Петро і заявляє: Ти — Хрестос, Син Бога живого.
Це сказане, судячи з традицій Сходу, означає, що Петро абсолютно не розумів Ісуса. І важко уявити, неможливо уявити, щоб Петро відчуваючи у собі безодню, нескінченність ………? міг це означити, артикулювати. Дійсно знаючі учні,як мені відомо, мовчать, як риби. І підтвердженням його незнання є слова:» 27. Тоді озвавсь Петро і сказав до Нього: Ось ми покинули все й пішли за Тобою; що будемо за те мати? « Так і сам вислів – Син Божий - визиває сумнів. Неподільне дивиться Саме на Себе як на Сина у Самому Собі. У старій Біблії є вислів – Я Бог твій, і не повинно бути перед Лицем Моїм інших богів.
Не сприймаю я і зраду Іуди. Заради чого? Грошей? А якже наука Ісуса 3р., тайни Царства Божого,окультні знання, і потрібно хіба було вказувати на Вчителя, коло юдеї і так його знали в обличчя, і сам він від них не ховався.
Це далеко не все, якби все - то прийшлось би писати книгу. Але думаю хід думок очевидний.
Я, чесно кажучи, не розумію, у чому сенс розп’яття і смерті Ісуса, і чи взагалі він помер.По деяких джерелах Він лишився живий. А коробить мене у Євангеліях зачаття Ісуса від Духа і погрози темряви і скреготу зубів.
Як на мене, самий важливий вислів - полюби ближнього, як самого себе, який читаю з кінця - щоб полюбити ближнього, потрібно пізнати ( полюбити) самого себе, о тоді ти полюбиш і ближнього і пізнаєш Божественне. Вислів - старий як світ.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

На думку Андрія Пасічника Хрестос насправді благословив смоківницю. Можливо, у третьому виданні так і буде записано.

Мара - це не РАМА !!!

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

З розряду "Містифікація і збочення":
"- Коли настане час, коли євреї перестануть вчити руський народ "як нам жити"?
- Руський народ є православним народом, а православ'я засноване євреями (ха-ха-ха!): Ісусом Хрістом, Богородицею, 12 апостолами. Всі вони (ха-ха-ха!) Всі вони були етнічними євреями. Тому ... вам прийдеться з цим змиритися (Оп-па-а-а! ;-)"
(https://youtu.be/iX4MYX0_KUE?t=7m2s)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, треба розуміти слова та висловлювання, що застосовуються у Добрій Новині. Бо ті висловлювання дуже й дуже для нас незвичні та чужі. То справді, Добра Новина дуже лаконічна. Але, це найдосконаліший підручник з магії, де досить детально та ясно наведено приклад здобуття вічної молодості та величезної могутності. Просто заради усвідомлення того, що там написано, усвідомлення сенсу тексту, потрібно мати чисте духовне серце. Інакше буде ситуація "Смотришь в книгу - видишь фигу".

Якщо прагнеш чуда - створюй його!