Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 232
  • Переглядів: 250

Я – початок / I Origins (2014) – ідея реінкарнації чорним по білому

Не забуваючи про відчуття миттєво втраченого кохання, в «новому» житті головного героя, режисер акуратно переходить до іншої теми, яка і стане домінуючою в картині. Можливість реінкарнації душі людини.

Про фільм

Назва: Я – початок \ I Origins
Рiк: 2014 
Жанр: фантастика, драма
Країна: США

Кінокомпанія: Bersin Pictures, Penny Jane Films, Verisimilitude, WeWork Studio 
Режисер: Майк Кехілл 
Актори: Майкл Пітт (Ян), Астрід Берже-Фрісбі (Софі), Бріт Марлінг (Карен), Кашіш (Саломіна), Стівен Ян, Доріен Маклогі, Кара Сеймур, Вільям Мапотер, Арчі Панджабі

Тривалість: 01:48:07

Сюжет

Ян Грей (Майкл Пітт), фахівець з молекулярної біології в області еволюції очей, якого всюди переслідує цифра "11". Він не опираючись слідує за нею і цифра приводить його якось на вечірку.

Тут він знайомиться з таємничою незнайомкою, яка йде від нього в ніч. Але головний герой наполегливий – маючи в пам'яті лише картину її прекрасних очей, він знаходить її і вони закохуються один в одного.

Їх принципово різні погляди на життя – Софі (Астрід Берже-Фрісбі) вірить в те, що повністю заперечує Ян – Бога і реінкарнацію – лише ще сильніше пов'язують їх, і закохані клянуться залишатися разом завжди.

Дівчина відкриває йому світ зовсім в іншому ракурсі і для нього її очі сьогодення "дзеркало душі". Але дівчина вмирає.

Через роки Ян і його колега по лабораторії – вчена Карен (Бріт Марлінг) роблять приголомшуюче відкриття, здатне докорінно змінити сучасне суспільство. Герой стикається з непростим питанням, в якому верх можуть одержати або факти і закони природи, або віра в неможливе. Ризикуючи справою всього свого життя і своєю родиною, герой драми «Я – початок» вирушає в подорож по світу, щоб відшукати правду про те, що він відкрив, і дізнатися, до чого це відкриття може привести ...

Тільки після смерті Софі в житті Яна, відбувається диво, що змусило його повірити в існування вищих сил і душі. В Індії за допомоги працівниці суспільного центру Прії Варми (Арчі Панджабі) він знаходить дівчинку Саломіну (Кашіш), яка має такі ж очі, що і в Софі

Де подивитись

Трейлер 

 

 

Фільм Я – початок / I Origins (2014) з українськими субтитрами

Музика

Композитори – Уїльям Бейтс, Філ Моссман

OST Я – Початок / I Origins (Original Motion Picture Soundtrack)

Рецензії глядачів на сайті КіноПошук:

Очі. Душа. Реінкарнація

Картина «Я – початок» від поки незнайомого мені режисера Майка Кехілла. …З перших кадрів стає очевидною впевнена постановка і деякі цікаві операторські рішення, що допомагають розповісти, на перший погляд звичайну історію незвичайним мовою, що дозволяє фільм віднести до жанру фантастики. Для глибоких песимістів цього жанру тут не буде нічого, … не звертаючи уваги на рейтинг R, в якому є і любов, що вимагає постільного режиму, сигарети і мат, які Майка Кехілл знімав, щоб змусити засумніватися одних, або не зайвий раз посміхнутися інших? Таке мультижанрове змішання в картині робить її більш реалістичною, в хорошому сенсі буденно-приземленою, і не позбавленої тих незвичайних відчуттів і моментів, які часом відбуваються в справжньому житті. Тільки дуже рідко.

Кажуть, очі – дзеркало душі. Коли люди розмовляють один з одним, частіше дивляться в очі. Очі, за рахунок міміки обличчя, стають найвиразнішим елементом спілкування у людини. Через очі, як через один з найважливіших людських органів чуття, надходить найбільша кількість інформації про навколишній світ. Очі – один з найскладніших, дивовижних і красивих органів не тільки людини, але і всіх живих істот, принаймні у тих, у кого є очі.

Саме очима, їх покроковим еволюцією і займається молодий біолог Ієн (Майкл Пітт), на генетичному рівні полюючи за білком Pax6, між справою намагаючись піддослідних мишей-дальтоніків навчити розрізняти кольори. Миші радісно стежать за червоними і зеленими смужками, коли його розумна практикантка Карен (Брит Марлінг) знаходить-таки організм, здатний відтворювати Pax6, а це означає, що молоді науковці, можливо стоять на порозі грандіозного відкриття в галузі генетики. Ян, як людина науки, атеїст і натураліст до мозку кісток, що поправляє окуляри, вважає і називає дивом саме результат копіткої наукової роботи, факти, підкріплені доказами неймовірних теорій. Маючи величезну колекцію фотографій різних людських очей, Ієн одного разу робить нове відкриття – він знаходить дівчину з незвичайними очима, яка змінить його ставлення до життя.

Софі (Астрід Берже-Фрісбі) зовсім не схожа на Яна, будучи фотомоделлю з художнім мисленням, вона артистична, музична, мрійлива і релігійна. Чи не побожно, але з трепетом в очах вірить в існування душ, в якусь дивовижну трансцедентальність, про що і розповідає зачарованому Яну, який ні на йоту не хоче пройнятися настроями коханої. Їх різниця не заважає бути разом, можливо саме це і утримує їх, плекаючи в кожному шматочки раціональної логіки та сумнівної невпевненості в загальному пізнанні світу.

Години, проведені разом, наповнені розмовами про все і вся, є чи не найщасливішими в їхньому житті, поки Ян з Карен не підійде до відкриття, а злий рок не зупинить трагічну долю Софі. Вельми несподівана сцена, практично вибиває ґрунт з під ніг і вибила б ще різкіше, якби трейлер фільму не розповідав стільки багато. Чи підірвала Софі залізну матеріальну логіку Яна, чи змусила захопитися таким повністю нез'ясовним наукою почуттям як кохання? У всякому разі, вона залишила величезний слід у його подальшому насиченому житті, слід за яким, всупереч переконанням і розрізненим фактам, головний герой відправиться та Індію, адже він сам того поки не розуміючи, бажає знову спробувати зрозуміти незрозуміле диво.

Не забуваючи про відчуття миттєво втраченого кохання, в «новому» житті головного героя, режисер акуратно переходить до іншої теми, яка і стане домінуючою в картині. Можливість реінкарнації душі людини. Індія, як відомо, багата на вчених та їх наукові розробки, в тій же мірі як і своєю цікавою релігією. Яну перебувати там як мінімум небезпечно для людини науки і цікаво для людини люблячого. Очі Софі приводять його до логічно вірним і в той же час неймовірним висновків, у фіналі дозволяючи залишитися ошелешеним новим підтвердженим відкриттям, яке дарує йому спокій. Режисер майстерно ставить історію, здавалося б дуже просту за своєю концепцією, але робить це нестандартно і красиво, пробиваючи на емоції, ніби від довгоочікуваної зустрічі або прощання назавжди. «I Origins» виглядає дуже легко і чарівно, змушуючи перейнятися одночасно сумною і теплою атмосферою, повноправно залишаючи після себе суто позитивні враження від щирого і живого авторського кіно. (plantasy)

Оцінка – 8 з 10

Дійсно хороший фільм

Давно помітив, що для того, щоб фільм став хорошим, не обов'язково мати великий бюджет, наворочені спецефекти. Іноді досить просто ідеї та її якісної реалізації. У даному фільмі це якраз є. Є цікава концепція, для мене дійсно нова, бо саме про таку комбінації я не думав. Крім ідеї можна відзначити атмосферу фільму. Вона справжня, жива. Люди, персонажі не здаються вигаданими. Щось подібне відчуваєш і в інших фільмах, наприклад, Людина з Землі, Недоторканні. Люди у фільмі, як ніби справжні (не обов'язково по-театральному глибокі розгорнуті характери, але на скільки потрібно), події теж (навіть якщо і фантастичні), відсутність ефектів навпаки наближає дію до реальності. Також обов'язкова складова – невимушений, але красивий музичний фон і якісь панорамні, але не банальні моменти. Всі ці фактори в сукупності і відрізняють «такий собі» фільм, від дійсно хороших.

У даному фільмі хотілося б виділити актрису, яка зіграла Софі. Її емоції настільки реальні, що здається, що це ось така вона і є, а не гра. У неї в цьому образі можливе або відразу закохатися, або навпаки, вона викличе заперечення, але очевидно не залишить байдужими (по-принаймні чоловічу частину). Якби не вона, я думаю, що фільм би не вдався, тому що це контраст до холодних умів і образів вчених. Це яскрава пляма, яка промайнула й назавжди залишила слід і в голові головного героя, і у глядачів. Але крім того, фільм – не тільки трагічна історія кохання, а вчені тут не для декорацій, вони теж дають свою частину – інтелектуальну. І ось весь цей коктейль і робить даний фільм самобутнім, в якійсь мірі інтелектуальним, але й не зарозуміло-нудним, якимсь людяним і душевним, але не ванільним.

Звичайно присутні і недоліки. До них я б відніс деяку шаблонність сцени з ліфтом на початку (надто вже заїжджене всякими пунктами призначення ця тема) і дещо затягнутим фіналом. Пошуки можна було б опустити, залишивши тільки частину з тестами і знову з ліфтом або ж взагалі …залишивши глядачам додумувати.

Але як би там не було, ясно одне. Якщо ви роздумуєте про щось більше, ніж нагальні проблеми, але в той же час вам не чужі прояви почуттів, то цей фільм треба побачити. (lzn04 –)

Оцінка – 8 з 10

Заручені на небесах ...

У «Я – початок» не було скільки-небудь видимих передумов для того, щоб стати чимось неординарним – ні відомого режисера (для Майка Кехіла фільм став третім повнометражним фільмом у кар'єрі), ні відомої літературної предтечі (фільм знятий за сценарієм того ж Майка Кехіла), ні гучних акторських імен на постері (всі актори, що виконали головні ролі, мені особисто були невідомі), ні величезних касових зборів на батьківщині фільму в США ... І все ж «Я – початок» став найяскравішим показником того, як при всьому цьому мінімалістському наборі зачепити найпотаємніші струни душі свого глядача, змусивши його порівнювати «Я – початок» з «Хмарний атлас» або «Вона» Спайка Джонса.

Ян Грей – американський учений-мікробіолог, жартома званий колегами «Доктор Око». І не дивно – все своє свідоме життя Ян присвятив вивченню феномена людського зору. І навіть хобі молодого вченого пов'язано з його роботою – він фотографує очі всіх своїх знайомих, поміщаючи їх в своєрідну базу даних. При цьому Ян – страшний скептик, який відкидає релігію, «адже вона заснована на віруваннях, які не можна змінити, а наука щодня йде вперед», Творець для нього – лише «невидимий чарівний дух, що у нас над головою». Випадкова зустріч на вечірці з нагоди Хеллоуїна зводить його з Софі, що живе на думку Яна, в чарівній країні фантазій, яка якимось надприродним чином спростовує всі наукові погляди Яна ...

Для не дуже досвідченого режисера, у Кехіла вийшла на рідкість атмосферний фільм. Він не динамічний і нешвидкоплинний, але вірно розставлені автором акценти в сценарії і похмурі тони, вибрані для його розповіді, супроводжувані депресивним саундтреком, не дають глядачеві занудьгувати, а все глибше і глибше занурюють його в атмосферу невимовної самотності, в якій опинився Ян після смерті Софі. Правда, Кехіл не обмежується лише сентиментальними сльозами, як Спайк Джонс у фільмі «Вона», перетворюючи своє творіння в якусь науково-фантастичну притчу: він змушує свого глядача постійно коливатися між містицизмом і науковістю, при чому не даючи чашам ваг схилитися в якийсь один бік. При цьому, боронь Боже, Кехіл зовсім не закликає нікого відкидати віру в Бога і вірити лише в наукові основи, він лише припускає, що наука і релігія можуть співіснувати паралельно, анітрохи не заважаючи один одному ... А у що з цих двох речей вірити – вирішувати тільки вам. (crazy kinogolik)

Оцінка – 8 з 10

День весілля в лабораторії

Майкл Пітт, здається, готовий жити на знімній квартирі на околиці і їсти дешеву їжу. Він зовсім не прагне свою пізнаваність і затребуваність в Голівуді конвертувати в гроші. Людина навмисно обирає фільми, які не є високобюджетними проектами, але від їх перегляду не відірвешся. Бо їх роблять і в них беруть участь Майстри та Імена. Щодо I origin, то самим змістом цей фільм як би розкриває сутність Пітта, та й усе по-справжньому цінне. Це не гроші і не слава, а, наприклад, цікаві проекти, заради яких хочеться жити і творити.

Фільм про те, що невидима частина важливіше видимою. Що важливо в людині? Як би не замилено це звучало – душа. Невидима частина. Щоб розгледіти, потрібен особливий погляд. І особливі очі.

Скільки почуттів у черв'яка? Всього два почуття: нюх і дотик. Можливості бачити у нього немає. Чи варто вченим грати в Творця і намагатися вивести хробака з очима? І наскільки ми далеко пішли від черв'яків, якщо люди, які мають очей, та не бачать?

«У момент великого вибуху ми розпадемся на найдрібніші частинки. Але мої атоми будуть завжди любити твої атоми». (Кашапов Александр)

Оцінка – 10 з 10

«Можливо, очі насправді – дзеркало душі»

Картина Майка Кехілла наскрізь проникнута одвічною боротьбою між логікою і почуттями, відчутним і невідчутним, видимим і невидимим.

Глядачеві підноситься драма життя молекулярного біолога, зважаючого тільки на цифри і факти. Відмінно відчуваючи свою роль Майкл Пітт присвячує своє життя спробі «розвінчати міф про існування творця». Але одного разу закохується в дівчину (у виконанні чудової Астрід Берже-Фрісбі), яка зовсім не вписується в його систему раціональних поглядів, яка не дозволяє йому навіть розглядати іншу точку зору, поки саме життя не змушує його систему похитнутися.

Фільм наповнений прекрасними діалогами, напружено не відпускає сюжетом, чудовою грою акторів, гармонією образів і звуків. І при цьому все одно залишається особливим і особистим кіно не для всіх, присвячується в особливе світосприйняття і любов. «I Origins» надихає своєю спробою знайти відповіді, заглянути глибше прийнятих норм і, можливо, позбутися якихось забобонів.

Один вчений одного разу запитав у Далай-лами: «Що б ви зробили, якби наука спростувала ваші релігійні переконання?» Після довгого роздуму він відповів: «Я б прочитав ці папери і дослідження, і спробував би їх зрозуміти. І якщо стало б очевидно, що науковий факт спростував мої переконання – я б змінив свої переконання.»

Так, що б ви зробили, якби щось духовне спростувало ваші наукові переконання?

П.С. А Майклу Кеххілу хочеться побажати тільки залишатися собою і продовжувати творити. (Aleksandras Labinsky)

Оцінка – 10 з 10

- Чому ви так намагаєтесь спростувати Бога? - Хто небудь раніше довів, що бог був?

Майк Кехілл завоював визнання своєї дебютною роботою «Інша Земля», в якій він дуже екзистенційно досліджував цілком фантастичну тему паралельних життів і світів через бажання героїні втекти від своєї реальності на іншу планету, де вона могла б щось змінити.

«Я – початок» досліджує ще одну не менш хвилюючу уми тему – реінкарнацію душ з точки зору науки і заперечення причетності до цього Бога.

Отже, молодий нью-йоркський вчений працює над своєю теорією, яка могла б перевернути все знання світу з ніг на голову, ґрунтуючись на ідеї про те, що кожна істота на планеті володіє власною унікальною парою очей. Таке "божевілля" на цій частині людського тіла знайомить його з дівчиною, підозріло схожою на Леа Сейду, яка певним чином допоможе йому в його теорії, але в той же час приведе до несподіваних результатів.

Майк Кехілл не відходить від свого стилю, продовжуючи знімати таку собі фантастику в образі ліричної екзистенціальної драми, в якій хочеться вірити всьому, про що розповідається. В черговий раз під питання потрапляють нагальні суперечливі теми, на які автор, здається, ось-ось знайде відповідь, але навмисно не ставить крапку в своїй особистій думці, а дає глядачеві зробити самостійний висновок. Все це коригується холодними квітами кадру, доповнюючи ненав'язливою маловідомої музикою і метафоричністю висловлювань.

Якщо «Інша Земля» справила враження, то цей фільм не залишить нікого в розчаруванні, бо технічна відповідність тут у наявності, хіба що якісь лінії сюжету менш радикальні. Якщо ж навпаки, то навпаки. (М_Верняєв)

Оцінка – 8 з 10

Єдність протилежностей

Ян-вчений займається людським оком, ні, він не офтальмолог. Він вивчає проблему формування очей з точки зору еволюції. В оці 12 частин, і Ян поставив перед собою завдання, зрозуміти процес появи очей. Тобто, послідовно вивчити тварин, що володіють тільки однією частиною, потім двома і так далі, дійшовши до власне людського органа зору. Таким чином, дослідивши весь еволюційний механізм формування очей, він отримає доказ, що цей орган з'явився природним шляхом, а не був результатом божественного втручання.

На вечірці він знайомиться із Софі, за характером вона його повна протилежність. Він серйозний учений, звиклий мислити раціонально і відмітати будь бездоказові факти. Вона ж, навпаки, людина віруюча. Тим не менш, вони зближуються, поступово вибудовуючи спільне життя. До того ж, в лабораторії Яна намічається прорив, багаторічні, копіткі дослідження нарешті почали приносити, реальний результат.

Нова робота режисера Майкла Кехілла, також відноситься до жанру фантастики. Втім, як і в «Інший Землі» фантастична компонента служить для творця картини лише каталізатором, для демонстрації людської реакції на створені обставини. Саме емоції людей, їх страхи, надії, очікування, ось на чому зосереджений фільм. Стрічка некваплива, тут немає екшену, та інших «піу-піу». Сенс меседжу розкривається поступово, потроху глядачеві відкривається суть задуму режисера і він треба сказати, дуже незвичайний. Тому що, фінальний твіст, якщо і не ставить все з ніг на голову, то, принаймні, залишає море інформації для роздумів. (kir1-lc)

Оцінка – 8 з 10 

Не для іудео-християнства...

Фільм справив на мене велике враження. Дуже сподобалася головна ідея цієї картини про зв'язок сітківки ока і невидимого світу. Цю ідею, напевно, не перевіряли, але вона цілком може бути реальною. Або невидима реальність в майбутньому проявить себе в чомусь подібному.

З усіх жанрів я найбільше люблю наукову фантастику. Тут вона переплітається з цікавими аспектами духовного життя. Буддизм тим і відрізняється від іудео-християнства, що не суперечить багато в чому науці, особливо квантової фізики, а має навіть спільні точки дотику: Пустота, єдність і спостерігач. Ще у фільмі є трагічна любов ... Що надає йому особливих відчуттів.

Головний герой не релігійна людина. І хоче раз і назавжди довести, що ніякого творця немає. Якби він був знайомий з основами буддизму або дзен, напевно, у нього не було б бажання нічого доводити. Але іудео-християнство з його богом-особистістю підштовхує до цього.

Тому мені дуже сподобалася ця цитата:

– ... Ви релігійна людина?

– Я нерелігійна.

– Чому?

– Релігія заснована на рукописи, написаної людиною тисячі років тому. Ці переконання не можна змінити або спростувати. Вони незмінні. Великі мислителі науки писали свої праці дуже давно. Але кожне покоління удосконалює їх. Їх слова що священні. Ейнштейн блискучий вчений, але він не бог. Він один етап в еволюції наукового знання. Але ми завжди будемо йти вперед.

Якби більшість світових релігії мали такий же підхід, як і в науці їм довелося б переглядати свої погляди або зникнути ... Але ми б не побачили такого прекрасного фільму.

Всім рекомендую його подивитися. (Nikta Ignis)

Оцінка – 9 з 10 

Доброго вечора, докторе Грей. Сподіваюся наші шляхи перетнуться ...

Фільм «Я – початок» один з небагатьох шедеврів, які губляться у величезному океані кіноіндустрії і знаходять своє визнання лише через деякий час.

Прочитавши численні відгуки на кіносайтах і форумах, я прийшов до висновку, що далеко не всім дано зрозуміти цей фільм і отримати від нього задоволення. Хотілося б виділити основні моменти, які дозволять багатьом людям зрозуміти, що цей фільм не для них і відмовитися від перегляду. Хочу загострити особливу увагу: я не вважаю, що ці люди не праві. Просто у них інші інтереси і їм немає сенсу витрачати час на цей фільм. Фільм «Я – початок» це не фантастичний екшн. Це, в першу чергу, важка драма, в повному розумінні цього слова. Якщо ви чекаєте від цього фільму захоплюючою, динамічною, фантастичною головоломки, для зняття напруги, після важкого робочого дня, то ви даремно витратите 1,5 години часу.

У фільмі дуже глибоко порушені питання та теорії південно-азіатських релігій. Якщо ви, з релігійних переконань, твердо дотримуєтеся православ'я, навіть не намагайтеся дивитися цей фільм, крім роздратування ви нічого не почерпнете від перегляду.

Як це не парадоксально, але багато глядачів від фінальної сцени отримали напад, так званої в наш час, педоістеріі. Пов'язано це з тим, що головний герой фільму призводить до готелю 7-річну дівчинку-сироту. І хоча режисер фільму, передбачив подібні обурення деяких глядачів і включив у фінал необхідні сценічні моменти, які доводять повну легальність дій головного героя, а так само контроль за подіями з боку духовних осіб, тим не менше, якщо ви людина, яка до жаху боїться чужих дітей, я б рекомендував не додивлятися фільм.

В іншому: всім дивитися. Дивитися і думати. Питання, підняті у фільмі, дуже цікаві і мають право на життя. ІМХО звичайно. (bobikdima)

Оцінка – 10 з 10 

Фільм – захоплення

Сюжет. Учений – біолог Ян з дитинства захоплений фотографуванням людських очей. І одного разу завдяки фотографії Йен знайомиться із Софі і закохується в неї. Вона вірить в те, що повністю заперечує Йен – Бога і реінкарнацію. Тільки після смерті Софі в житті Йена, відбувається диво, що змусило його повірити в існування вищих сил і душі. Але що б це могло бути? І чи назавжди йдуть від нас загиблі близькі люди? Знайдемо відповіді в «Я – початок».

Про фільм в цілому. «Я – початок» – атмосферний, логічний, наповнений деталями і дуже цікавий фільм. Звертаю вашу увагу на слово цікавий, так як останнім часом прикметники, якими я описувала фільми були: «динамічний», «викликає бурхливі емоції», «захоплюючий», «сумний» ну і наостанок «милий і легкий». Але слово «цікавий» вже й не пам'ятаю коли згадувала в останній раз. А тут раптом в світ виходить творіння режисера Майка Кехілла, яке ніяк по-іншому і не описати!

«Я – початок» дало змогу знову з щирою цікавістю і інтересом пильно стежити за розвитком сюжету, і переживати за героїв, співчувати їм, а не входити в азарт, думаючи «ну подивимося, що він накоїть далі». Я навіть не помітила як своїм спокійним оповіданням ця картина непомітно «затягнула» мене в таємницю за розгадкою, якою я з хвилюванням спостерігала до останніх хвилин.

Картинка в сірих тонах, саундтрек злегка напружений, повністю відповідає атмосфері. Дорікнути в нудьзі сюжет неможливо, тому що різкі повороти подій, хоч і в малій кількості, але присутні і відбуваються в найнесподіваніші моменти, ще більше граючи на нервах спантеличеного глядача.

Акторська гра. Майкл Пітт і Астрід Берже-Фрісбі в цій картині були, як шматочки мозаїки, які помістили на свої місця. Вперше бачу акторів так сильно «злилися в єдине ціле» з фільмом. Вони впоралися зі своїми ролями, але нічим примітним не запам'яталися. Можу тільки згадати, що спочатку скуйовджений Майкл Пітт в окулярах з далека дуже нагадував молодого Деппа і це трохи відволікало.

Бріт Марлінг – ось хто по-справжньому вдихнув життя в свого персонажа. Її героїня Карен – студентка, яка мріє подарувати людству наукові відкриття. По суті, у неї роль другого плану, вона тільки помічник Яна в лабораторії і екранного часу у неї дуже мало. Але тільки у Карен яскраво проявляється індивідуальність. Вона добра, спокійна і розважлива жінка, яка намагається допомогти Яну пережити горе і розгадати таємницю. Браво Бріт, яскрава зірка тут тільки ти!

Загальне враження про фільм. Одним словом – в захваті! Це напевно, найпростіший спосіб описати почуття, що залишилося після перегляду. На цьому, мабуть, мені й варто закінчити, адже я вже дуже постаралася розповісти, чому «Я – початок» тепер один з моїх улюблених фільмів, чи не так? А чи стане він і одним з ваших улюблених, це вже вирішувати вам, дорогий читачу. Подивіться його коли втомитеся від напханих штампами «шедеврів» сучасного кіно і вам захочеться чогось незвичайного. Думаю, вам сподобається. (JulianaLoen)

Вражаючого перегляду ))

Кадри з фільму та додаткові ілюстрації


За матеріалами інтернет-джерел підготував Арсен Дубовик (14.12.2014 р.)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Питання по реінкарнації. Нам , як гравцям (апріорі) можна було б вибирати опцію "Память попереднього життя (життів)". Але чомусь це відбувається у мізерної кількості землян. Уявімо ситуацію. Хтось напакостив у попередньому житті. (Украв, убив, зрадив, і т.і) Ясна річ, у цьому житті людина може нести тягар розплати, навіть не знаючи, чому їй не щастить. Якби людина мала можливість знати, в чому вона провинилась у попередньому житті (життях), було б набагато легше і швидше це виправити. Я знаю, що є випадки, коли доля сама тицяє людину обличчям в ситуацію, схожу на ту, яка була в попередньому житті, але як зрозуміти, що це саме та ситуація, яка потребує розвязки?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Арсене, я сам зустрівся із фактом реінкарнації, а тому можу оцінити корисність цього фільму.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Саме про Вас я й згадав після перегляду фільму, пане Анатолію!!! І написав у коментарі (Опубліковано Арсен Дубовик 13 Грудень, 2014 - 20:17) до статті Реінкарнація сьогодні: настанови для аріїв:

Цитата:
"...Тільки-що подивився фільм... і нагадав він мені історію, якою поділився пан Анатолій Висота (про індуса, пам'ятаєте?)...."

Тільки от не можу щось її знайти у Вашому блозі?... Хотів додати "В тему" саме цю статтю...
Чи тоді Ви ще не публікували і за Вас це хтось зробив? То прохання до тих, хто знає - вставте посилання на статю Анатолія Висоти про реінкарнацію в розділ "В тему" у цій статті! Прошу!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Ось та стаття пана Анатолія, про яку Ви питаєте Реінкарнація при передчасній смерті

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую, пані Олено!
Зараз, я думаю, там можна розмістити тег на реінкарнацію, а автора замінити на Анатолія Висоту? Він уже повноцінно веде свій блог, а це його авторська стаття. Га? Адміністратори?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Питання по реінкарнації. Нам , як гравцям (апріорі) можна було б вибирати опцію "Память попереднього життя (життів)". Але чомусь це відбувається у мізерної кількості землян. Уявімо ситуацію. Хтось напакостив у попередньому житті. (Украв, убив, зрадив, і т.і) Ясна річ, у цьому житті людина може нести тягар розплати, навіть не знаючи, чому їй не щастить. Якби людина мала можливість знати, в чому вона провинилась у попередньому житті (життях), було б набагато легше і швидше це виправити. Я знаю, що є випадки, коли доля сама тицяє людину обличчям в ситуацію, схожу на ту, яка була в попередньому житті, але як зрозуміти, що це саме та ситуація, яка потребує розвязки?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Треба правильно розуміти закон Карми. Карма - це НЕ розплата! Карма - це певні ситуації, які ведуть до навчання.

Уявіть собі ситуацію. Ви когось вбили в попередньому житті. Якщо цей хтось був поганою людиною, то в цьому житті вбити мають вас (в більшості випадків). Уявіть собі, що Ви пам’ятаєте минуле життя. Тоді в цьому житті свою смерть Ви сприймете РОЗУМОМ просто як відплату, відробку карми. Ніяких особливих емоцій не буде. Можливо навіть навпаки будете шукати як натрапити на вбивцю, що по-швидше допоміг Вам відробити карму.

А якщо Ви НЕ пам'ятаєте минуле життя, то в цьому випадку, в той момент коли Вас будуть вбивати, то будете відчувати страх, несправедливість та інші негативні почуття, і після того як Вас вб’ють, у вашій підсвідомості раз і назавжди закріпиться, що вбивати - це погано. І урок буде пройденим.

Цей досвід, який ми проходимо на Землі, закріпиться в першу чергу в нашій ПІДСВІДОМОСТІ (і тільки в такому випадку він буде назавжди). А якщо би достатньо було "ЗРОЗУМІТИ", то ми би взагалі не приходили на Землю, тому що "зрозуміти все" можна і перебуваючи там. Але "зрозуміти" - це НЕ НАЗАВЖДИ.

Тому ця тимчасова амнезія дуже потрібна, щоб відключити наш розум тимчасово, і цим покращити наші умови набуття досвіду на Землі, який закріпиться назавжди в підсвідомості. Про це наголошують різні духовні школи і застерігають від зайвих спроб згадати минулі життя. А природнім чином всі минулі життя згадуються після смерті людини, в тонких світах. Там же і вони детально аналізуються.

До речі, є деякі духовні сутності, які взагалі ніколи не втілювалися в нижчих світах, а намагаються духовно розвиватися тільки завдяки інтелектуальним зусиллям, але вони прогресують дуже повільно, і рано чи пізно все одно змушені втілюватися для еволюції. Крім того, ми всі знаємо, що наприклад, сердитися, бажати комусь зла, обманювати - є погано, але все одно це робимо. Хтось більше, хтось менше. В даному випадку наше знання, що це погано - не допомагає. Потрібний досвід, який закріпить все в підсвідомості назавжди, от і здобуваємо його тут в різних ситуаціях.

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Про очі. Усі, я впевнений, з уроків "Людина" (принаймні, так називався цей предмет під час мого начання у школі) знають, що після кришталика на сітківку потрапляє перевернуте зображення. Іншими словами, мозку доводиться витрачати зайву енергію та використовувати додаткові драйвери (сучасною мовою) для декодування цього перевернутого сигналу. Отже, або Творець чогось недоробив, або людина попередньо жила в сердовищі діаметрально протилежному земному (жарт). Хоча, якщо згадати фільм "Паралельні світи"..
І ще одне (до теми не стосується, проте). Коли народжується дитина, її як правило бють по мякому місцю, щоб вона заплакала. Таким чином, з першої миті появи на світ,в дитині робиться закладка про те, що цей світ болючий, агресивний. (Хоча воно таки так і є, проте на мою думку, дитина з часом сама зробить правильні висновки). А може, замість биття треба полоскотати новонародженого?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
А може, замість биття треба полоскотати новонародженого?

Дійсно, виглядає кращим варіантом :))

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Все простіше. Якщо одягнути окуляри, які перевертатимуть зображення, то через якийсь час мозок пристосується і все поставить з голови на ноги. Але коли після цього знімете окуляри, то знову бачитимете перевернуте зображення.

сВіт Розумний каже:
Про очі. Усі, я впевнений, з уроків "Людина" (принаймні, так називався цей предмет під час мого начання у школі) знають, що після кришталика на сітківку потрапляє перевернуте зображення. Іншими словами, мозку доводиться витрачати зайву енергію та використовувати додаткові драйвери (сучасною мовою) для декодування цього перевернутого сигналу. Отже, або Творець чогось недоробив, або людина попередньо жила в сердовищі діаметрально протилежному земному (жарт).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Б’ють тільки тоді, коли дитина не дихає. Удар потрібен для того, щоб "увімкнути" дихання. Якщо лоскотатимете, то дитина може задихнутися.

сВіт Розумний каже:
Коли народжується дитина, її як правило бють по мякому місцю, щоб вона заплакала. Таким чином, з першої миті появи на світ,в дитині робиться закладка про те, що цей світ болючий, агресивний. (Хоча воно таки так і є, проте на мою думку, дитина з часом сама зробить правильні висновки). А може, замість биття треба полоскотати новонародженого?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

А добавте будь ласка в тему ще й ось цю тему
https://www.ar25.org/article/duhovnist-ne-vymiryuyetsya-u-cyfrah.html

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Про реінкарнацію нічого нового не дізналися. Ідентичні райдужні оболонки - вигадка.

Зате фільм несе потужну деструктивну ідею: дух людини начебто може втілитися в будь-якому тілі будь-якої раси. Тобто сьогодні ти білий, у наступному житті - індус, а там і негр чи ескімос. Так би мовити, езотерична підстава для міжрасового змішування.

Насправді численні спостереження свідчать про те, що реінкарнація відбувається у людей одного роду, найчастіше - у внуках і правнуках. Якщо таких нема - то серед дальших родичів, свого народу, раси. Це відповідає принципу економії енергії.

Для того, щоб втілитися в середовищі іншого народу, треба докласти величезних зусиль, встановити з цим народом духовний і кровний зв’язок.

З цього випливає, що автори фільму або невігласи, або свідомо просувають підривну ідею культурного і расового змішування, яка неминуче веде до зменшення природної різноманітності і загального виродження.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Миро каже:
Зате фільм несе потужну деструктивну ідею: дух людини начебто може втілитися в будь-якому тілі будь-якої раси. Тобто сьогодні ти білий, у наступному житті - індус, а там і негр чи ескімос. Так би мовити, езотерична підстава для міжрасового змішування.
Насправді численні спостереження свідчать про те, що реінкарнація відбувається у людей одного роду, найчастіше - у внуках і правнуках. Якщо таких нема - то серед дальших родичів, свого народу, раси. Це відповідає <a href="https://www.ar25.org/node/19902" class="bb-url" rel="nofollow">принципу економії енергії</a>.
Для того, щоб втілитися в середовищі іншого народу, треба докласти величезних зусиль, встановити з цим народом духовний і кровний зв’язок.
З цього випливає, що автори фільму або невігласи, або свідомо просувають підривну ідею культурного і расового змішування, яка неминуче веде до зменшення природної різноманітності і загального виродження.

Пане Ігоре, а як же ДНК-генеологія??
А ви знаєте що деякі роди на цім світі реально вимирають?
Ну так ось, а де гарантія що вони реінкарнують по сусідіній родинній гілці саме у своїй расі, а не в сусідіній расі чи/або підрасі все того ж роду який є присутнім у всіх расах??
Далеко ходити не треба, я по родоводу від 7-го коліна останній в роду, відповідно коли я помру, то реінкарнувати я можу спокійно і в сусідню гілку іншої раси. А де факт, що реінкарнація пройде саме у білій расі коли мені ось по кармі треба ще буде повиправляти свої расологічні уподобання?))

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Якщо рід вимирає, то втілення відбувається там, де легше. Зазвичай це споріднені роди.

Альберт Саїн каже:
Пане Ігоре, а як же ДНК-генеологія??
А ви знаєте що деякі роди на цім світі реально вимирають?
Ну так ось, а де гарантія що вони реінкарнують по сусідіній родинній гілці саме у своїй расі, а не в сусідіній расі чи/або підрасі все того ж роду який є присутнім у всіх расах?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Миро каже:
Якщо рід вимирає, то втілення відбувається там, де легше. Зазвичай це споріднені роди.

Я цілком згідний з вашою думкою бо і сам такої ж.
Просто на мій погляд що не факт і таке що все ж людина може і в чужу расу реінкарнувати по знову ж таки відробці своєї карми.. Ну якщо не любила людина різнокольорових, то чого їй будучи останньому в роду не реінкарнувати у далеких родичів саме кольорових аби там на власному тілі-житті переконатися що і вони такі ж самі люди як і будь які зі своїми добрими і злими ділами. Це якщо вірити що існує відробка карми, а якщо цей варіант усунити, то все одно реалії є такими, що деякі роди і справді мають свої так би мовити невеличкі "делегації" у тій чи іншій расі.
Для прикладу де більше може проживати нащадків Скіфів в Україні де їх замінили Сармати, чи там в глибині Азії де вони стали жовтими?? На мій погляд місцеві гени які переважно проживають на місцевості і справді будуть реінкарнувати саме по тій схемі про яку ви вказуєте. Але якщо все ті ж самі гени переважно на 90% проживають просто для прикладу в Азії, то якщо вони маючи свою частку у 10% за межами Азії там припинуть свої роди, то я ж знову таки більш схильний вважати, що ті душі потім реінкарнують до своїх найближчих генетичних родичів які для прикладу живуть в Азії будучи жовтими, а не білими як в Україні.. І по такій схемі прикладу так може бути і в перемішку геть таки з усіма расами..
Знову ж таки для прикладу я, то по смерті я скоріше реінкарную десь в Азії аніж в Україні, позаяк навіть якщо хтось і знайдеться такий що буде мати хлопчика в моєму дереві яке відгалужується від 8 коліна, то у того хлопчика якщо у нього будуть діти все одно в першу чергу будуть реінкарнувати його найближчі родичі, а вже потім глибші в ширину, а тому тим часом якщо в Азії у моїх дуже далеких родичів буде велика кількість вільних тіл, до де факт, що там на верху мої езотеричні родичі не дадуть мені копняка під зад аби я реінкарнував в монголоїіда, замість того аби чекати коли там може через 1000 років у європейських родичів з"являться вільні тіла.. Хах)) і чисто так жартома) хто зна чи замість азіатів я не реінкарную у самих жидів=))
Це генетика пане Ігоре і тут на мою думку не так то і легко оперувати щодо реінкарнацій..
Хоча знову ж таки повторюся ще раз я теж притримуюся саме такої позиції як і ви, от тільки на відмінно від вас я по своєму родоводу на глибину 7 колін вниз, та по даним ДНК не можу бути упевненим у тому що мені пощастить реінкарнувати саме в європеця (українця) =(( Ну така вже якась печалька у мене вийшла, що у всіх народжуються тільки дівчата;-(

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

О! То у Вас є гарна можливість реінкарнувати в дівчину! ;)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

А в цілому Ви праві. Механіку реінкарнації нам ще пізнавати й пізнавати...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Альберте, щоб утілитися в "монгола", тобі треба дуже полюбити "Монголію" і вступити в кровний зв’язок з "монголкою". Інакше тобі тут нічого не світить - доведеться втілюватися в українців.

Альберт Саїн каже:
Хоча знову ж таки повторюся ще раз я теж притримуюся саме такої позиції як і ви, от тільки на відмінно від вас я по своєму родоводу на глибину 7 колін вниз, та по даним ДНК не можу бути упевненим у тому що мені пощастить реінкарнувати саме в європеця (українця) =(( Ну така вже якась печалька у мене вийшла, що у всіх народжуються тільки дівчата;-(

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

От, от! Я ж і кажу про це у своїй останній статті:
РаДійте! Хто перейметься українським духом у цьому житті — в наступному буде мати правильний антропологічний тип ;)
То виходить, каже, Ви мене в цьому підтримуєте, пане Миро?
Я Радію!

А кіно, погоджуюсь, своєю неточністю і зводить серйозну річ у рамки фантастики. Хочеться навіть(!) надіятися, що режисер дійсно мало що про реінкарнацію знає... Бо тоді це виглядає справді диверсією...
Але "Розумному досить натяку", а далі - "Гугл на допомогу!" ))).

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Миро Продум каже:
Альберте, щоб утілитися в "монгола", тобі треба дуже полюбити "Монголію" і вступити в кровний зв’язок з "монголкою". Інакше тобі тут нічого не світить - доведеться втілюватися в українців.

Миро Продун, суть ви вловили але до кінця її не зрозуміли..
Перепрошую але я знову буду багато писати бо коротко ніколи так і не навчуся коментувати..

Усі мною наведені приклади є суто теоретичними із вигаданими ситуаціями для різноманітних випадків.

Варіант 1. Припустімо що саме так наприклад і сталося стосовно мене на прикладі Монголії та монголки. А тепер прошу давайте ми продовжимо і надалі нашу ситуацію і ще декілька поколінь у майбутнє пригадавши при цьому ще кілька поколінь у минулому що умовно кажучи суто на мою думку чисто теоретично так стоять позаду мене і чекають своєї реінкарнації допоки з"явиться так би мовити вільна каса=) тобто вільне тіло для втілення, позаяк як я вже писав на даному прикладі по мині, я є останнім, а тому відповідно якщо я останній то мої пращури або як варіант все по реінкарнували хто куди, або ж напрочуд сидять і чекають поки хтось народить хлопчика, а так як їх немає то і відповідно на світ народжуються душі інших скажемо так підродів великого роду.. Отож щоби мені реінкарнувати у монголів мені як ви кажете потрібно мати зв"язки з моноголкою, но але не просто мати, але ще й також народити хлопчика, у якого увага!! у якого яка саме душа втілиться?? душа мого роду яке теоретично чекає своєї реінкарнації чи душа тих монголів які абсолютно нічого нематимуть до мого ген. коду у-днк яке є так би мовити маркером роду?? Та певно чисто теоретично це все ж будуть таки мої пращури які є... хм.. от блін а ось ким вони є то тут якось однозначно важко відповісти, та переважно це все ж таки були білі люди європейської раси ну щоправда з якимись домішками як і у мене зокрема також..
Отож спершу у моїх дітей народяться душі моїх пращурів, а все у тих дітей моїх дітей якщо серед них будуть також хлопчики які будуть також вільними тілами для реінкарнації.. то у них вже втіляться якісь інші сусідні гілки мого роду що також потрапили в ситуацію припинення їхнього роду.. А вже аж потім реінкарную нарешті і я сам в монгола як ви кажете.. І те не факт що потім опісля тих 3 колін я будучи там десь 4 коліном вже зі жовтою шкірою та розкосими очима, я точно такж само покхаю там якусь нігерку що знову піде по тому всьому колу яке я вже був описав..

Варіант 2. Умовно 5 тис. років до н.е. кельтські кшатрії заблукали аж до центральної Африки де подорозі загинули усі їхні військово польові дружини, ну і далі ви і так самі знаєте і без мене що зоставшись на місцевості вони почали змішуватися з місцевими нігерками, опісля чого коли пройшло вже з добрих 7 тис. р. ті кельти вже явно по реінкрнації й гадки не мають про те що вони колись були білими світлими людьми. Адже ви ж самі кажете для того щоб реінкарнувати в цужому тілі потрібно для цього полюбити жінку та місцевість,а так як на той час загальне населення планети сяголо ну хай буде чисто теоретично не більше 1 млн. то куди отим прийдешнім кельтам в центр. Африку довелося було потім по смерті реінкарновувати?? А якщо і було їм назад до своїх в Європу, то куди їм тоді потім доводелося реінкарновувати коли війни їх косили наприкалд на 50-60% їхню популяцію? Та певно що знову ж таки на мою думку у вільні тіла які на той час собі масово народжувалися в Африці.. То ось вам і варіант як міжрасової реінкарнації..
А тепер давайте далі знову продовжимо мою хвору уяву і фантазію щодо чорних нігерійських кельтів.. Отож уявімо собі що на їхнє місце в Арику приходять все ті ж монголоїдні.. ну і там шляхом м"ясорубки нігери не кальти гинуть від воїнів монголоїдів які також разом із ними гинуть від нігерійських кельтіів, позоставши після себе велику кількість жінок монголоїідок.. =І Ну і як тут у такому разі тим чорним кельтам не полюбити вже тих жовтих жінок і тим самим знову настільки перемішатися із ними що їхнє днк перебуваючи у білому тілі мимоволі яке стало чорним тілом, знову почне перекочовувати вже цього разу в жовте повноцінне монголоїдне тіло (позаяк окрім тих монголок ще залишилося було трохи і чол. статі не воїнів монголоів) і що? Що далі?? Куди тим тим чорним кельтам діватися по реінкарнації коли нині їхні найближіі родичі європейці масово стають геями та лесбійками + ще малодітними?? Та звісно що й далі їм реінкарнувати у все тіж тіла жовтих та ще й своїм іншим родичам надавати таку можливість народжуватися у їхніх тілах..
А тепер о мама-мія, уявімо собі таку ситуацію що в Африку прийшов місцеий грип під назвою наЕбола і усіх тамтешніх жовтих геть покосила зоставши опісля себе хіба що все тих же вже місцевих колишніх чорних кельтів які вже живуть у жовтих тілах але при цьому отримали зменшення своєєю популяції на 2% на відмінно від жовтих які загинули на всі 99.99%. І що далі?? Далі приїжджають масово білі люди в якості волонтерів.. ну а далі продовжувати сенсу немає, природа бере своє і діти й надалі народжуються от тільки цього разу вже від білих по всьому світу.. І що тоді ви на все це скажете пане Миро?

Варінт 3. Взятий приклад із фільму, а де гарантія що той нігер який явно у фільмі як герой фільма є бруднокровним нігером, а не чистокровним, у всякому випадку я упевнений на всі 100% що той герой у реальному житті явно має білі коріння, отож уявімо собі що у фільмі він також має білі коріння, то де факт що він не являвся родичем того вченого головного героя фільму?? Ви гадаєте що вони там в Америці всі так добре знають свої коріння на 7 колін в глиб та на 7 гілок в ширину?? Хах) ну-ну)) На так ось. ось вам і приклад того що душі реінкарнують у близьких їм родичів..
А щодо тієї дівки яка будучи якоюсь там французколю яка реінкарнувала у індуску.. Ну так тут взагалі все просто.. у жінок же родів усього буде не більше 8, а тому і реінкарнувати вони собі можуть запросто майже у будь які раси якщо їхні жіночі роди у тих чи інших випадках припинили своє існування.. Хоча запросто це теж ще умовно кажучи=І

Так що ось такі то діла на мою думку стосовно реінкарнацій у чужі раси які наспраді генетично можуть бути не так то вже і чужими.. Для прикладу як у все тій же Раші де десь так приблизно 30% населення є білими нігерами..=І

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Як добре, пане Альберте, що 7 тисяч років тому на допомогу кельтам в Центральну Африку не прилетіли марсіани. А то були б ви зараз зеленим чоловічком десь у глибоких підземеллях Червоної планети, і не писали б таких довгих коментарів. ;)))

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Насправді численні спостереження свідчать про те, що реінкарнація відбувається у людей одного роду, найчастіше - у внуках і правнуках. Якщо таких нема - то серед дальших родичів, свого народу, раси

Згоден з цією думкою. Проте в деяких нестандартних ситуаціях, мабуть можливий варіант втілення в нижчій расі, так само як високодуховна сутність може втілитися в хворому тілі. Проте, звичайно, це рідкісні винятки, які мають конкретну мету.