Зображення користувача Анатолій Висота.
Анатолій Висота
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 6

Анатолій Висота: Пічка Мілано-2 вже гріє й у Красному (ч.1)

Після літніх-14  успіхів наших військ на Донбасі й звуження території окупації там до третини появилася надія обійтися без пічки. Однак після іловайської трагедії, коли російські окупанти вбили тисячу наших хлопців, ми прийшли до висновку, що  ця російсько-українська війна надовго і це призведе до значного дефіциту газу (до 50%). Треба терміново шукати або зробити хоч пічку-буржуйку.

 

Друже Володимире Майбородо з Умані, друже Миколо Пономаренко із Вашингтона, посестро Зоріно Небокрай Із Італії, - тепло ваших сердець лине до мене здалеку. Хай зігріє й вас  цей скромний дарунок.

        Почнемо із загального

Навколишній світ і безмежний Всесвіт впорядковані і навколо нас не хаос, хоч багатьом так здається. З науковців цьому найпершими здивувалися астрофізики, помітивши структурованість всесвіту і зафіксувавши його стільникову побудову. Хто це робив? Хто підтримує цей порядок? Здавна люди пояснили собі, що це Боги, розуміючи собі під ними істот з велетенськими, грандіозними нелюдськими можливостями. Справді, створити Землю, підвісити її  у просторі і зігріти Сонцем – таке не під силу навіть усьому людству. Наша Галактика, одним із  чотирьох рукавів якої є Чумацький шлях, є локальним Світом, яких у просторі безліч. Можна допустити, що для їх творення й підтримки треба ціла ієрархія Богів, яка має узагальнюючу назву Творець або Бог-Отець.

          Оскільки Всесвіт розширюється, то для творення нових локальних світів потрібно й збільшення ієрархії Богів. Ось для чого потрібні ми – люди на Землі: з нас тут творять майбутніх Богів. Недосконалу духовну сутність помістили в матеріальне тіло, створили конкурентне середовище і протягом життя тіла постійно випробовують й екзаменують її з метою вдосконалення до Божого рівня. Цей  процес потребує багато людських життів і недосконалій істоті надається все нове й нове тіло (реінкарнація). Коли істота переповнюється благістю Любові і потребою постійного творення Добра, земний її шлях завершується переходом до ієрархії Богів.

          Температура середовища – одна з умов життя

Для окремої людини конкурентним середовищем є  всі живі істоти, які її оточують, починаючи від мікроорганізмів, паразитів, диких звірів, людей та нелюдів+. Кожній живій істоті треба більше їжі й комфортних умов життя. В цій постійній боротьбі за існування перемагає сильніший і розумніший. В науці є таке поняття, як нормальна температура = 18 градусам Цельсія (з 1984 р. рекомендовано 273 градуси Кельвіна або 0 градусів Цельсія). Для людей арійського типу комфортною температурою для життя є проміжок у 18-25 градусів Цельсія. Боги потрудилися  й нахилили вісь обертання Землі до площини її орбіти навколо  Сонця на кут, здається, в 56 градусів. Це відразу спричинило зміну пір року на Землі і зміну температурного режиму проживання білих людей на одній і тій же території приблизно від -40 до  +40 градусів Цельсія. Тепер треба було боротися ще й холодом і розумнішати та вдосконалюватися в цій боротьбі.

          Як ми обігрівали хату

Щоб зберегтися як нації, українці мусили винайти хату й українську піч. В печі палахкотить вогонь, облизуючи крутобокі горшки із стравою. Коло печі розпашіла молодиця з рогачем. На теплій черені печі гріється купка діток, як пташенята в гнізді. Рипнули одні двері й другі і з клубком пари з темних сіней входить господар з оберемком дрів. Кидає дрова в підпіччя й гріється коло печі. Отак українська хата і піч століття за століттями були центром життя української родини.

          Якось влітку ще студентом університету я допомагав батьку мурувати піч сусідам, бо стара стала диміти. От тоді я й помітив, що піч – це складна тепло-технічна конструкція. Уявіть собі зрізаний лежачий конус, обернений до вас меншою площиною. Відсічемо площиною десь 60%  його нижчої частини. Верхня частина і буде зводом печі. Основу печі – під, шириною десь 120 см і довжиною десь 160 см ми викладали випаленою цеглою («пальонкою»), вирівнювали ідеально й засипали шви піском, бо тут буде пектися хліб. Звід викладали цеглою «сирцем» на глиняно-піщаному (1:2) розчині. За день ми змурували піч і увечері в ній вже палахкотів вогонь і ніде не куріло.

          З часом хата побільшала й з  моральних міркувань українці її розділяли надвоє. Щоб не замерзнути, українці змушені були винайти ще й грубу. Піч топили вранці, готуючи страви на цілий день, а грубу топили ввечері й вона зігрівала обидві кімнати. Удвох із батьком ми змурували не одну грубу, яка із своїми «колодязями» є теж складною конструкцією. Дим від груби через похилий лежак потрапляв у комин печі, а далі в димар. За совітів були проблеми з паливом й українці придумали «маленьку піч», яку назвали плитою. Двоє чавунних дверцят і колосники вмуровували у стінки висотою до 70 см і зверху накривали чавунною плитою з  конфорками. Плиту мурували коло печі і дим з неї виходив у комин через піч, зігріваючи її черінь.

          Розумники додумалися продовжити плиту на всю довжину печі і це вже стала лежанка. Тепер всій родині було де зігрітися: діду на лежанці, його сину з невісткою на полу коло печі, а бабі з онуками на печі.

          В 1972-1975 роках наш батько збудував нову простору хату із цегли ще й на бетонному фундаменті. За традицією  в цій хаті із високою стелею і великими вікнами ми змурували нову піч і нову грубу. Правда, в хаті вже провели водяне опалення (т.зв. «парове») з котлом коло печі й грубими чавунними батареями коло  кожного із семи вікон. Піч топили хмизом і дровами, грубу торфом, а котел вугіллям. В 1994 р. вже після смерті батька ми, сини, провели  у хату природний газ. Купили й поставили газовий котел  і водяне опалення справно обігрівало хату; про грубу забули. Мати поралась собі коло газової плити, а піч натоплювала лише кілька разів на рік: на паску, на різдво, на храм і на проводи, бо треба було напекти пиріжків, зварити холодець і зготувати «жаркоє».

          Після смерті матері ми з дружиною  удвох провели першу реконструкцію хати. Було це в 2004 р. Спочатку ми викинули грубу і на її місці я змурував простору лежанку. Там ми грілися взимку й весною поки не викинули піч, не зняли всі батареї та не переклеїли скрізь шпалеру й не перефарбували вікна, двері й підлогу. В нас був план обігрівати хату газовими конвекторами. За кілька років вже під кожним вікном стояв конвектор і в хаті було комфортне тепло. Топили ми ще й лежанку, бо де ще так зігрієшся й оздоровишся, як не на лежанці? З 2004 р. ми переїхали з м. Обухова жити в село.

          Старіємо ми, старіє й хата і поки є сила ми з дружиною, зібравши гроші і закупивши матеріали, приступили в 2013 р. до більш ґрунтовної реконструкції хати. Найперше довелося демонтувати й викинути деякі перегородки й лежанку. Потім ми зняли дах  і стелю та наростили зовнішні стіни на 1м. Всього за рік хата вже мала нову стелю й красувалася виблискуючим синьо дахом. Після заміни всіх вікон на склопакети і проведення опоряджувальних робіт ми повернули всі конвектори на місце й у хаті знову стало тепло. У грудні 2013 р. ми переселилися із веранди у хату. Для нової лежанки ми визначили нове місце й планували топити її з нової веранди, яку мали згодом збудувати.

          Однак в Україні постала революція Гідності і вже в березні 2014 р. вздовж кордонів держави стояли сотні тисяч російських військ і колони танків. Була реальна загроза окупації України росіянами із втратою навіть Києва. Ми купили по мішку борошна, цукру та солі й стали думати-гадати, на чому будемо варити їсти та як будемо обігрівати хоч частину хати, коли не стане газу.

          Пошук пічки

Після літніх-14  успіхів наших військ на Донбасі й звуження території окупації там до третини появилася надія обійтися без пічки. Однак після іловайської трагедії, коли російські окупанти вбили тисячу наших хлопців, ми прийшли до висновку, що  ця російсько-українська війна надовго і це призведе до значного дефіциту газу (до 50%). Треба терміново шукати або зробити хоч пічку-буржуйку. Після того, як я зробив був сауну й до неї зварив із металу та домурував пічку таке здавалося мені не складним.

          В інтернеті я набрав у пошуковику ключові слова ПІЧКА-БУРЖУЙКА й мені відкрилися десятки сторінок, де були і пічки, і буржуйки, і каміни і навіть реактивні печі-саморобки. Спокусливим видавалося зробити самому буржуйку із газового балона – дешево й сердито. Та як я не метикував, в мене навіть в роздумах не складалося, як забезпечити одночасно  і хорошу тягу і герметичність такої пічки. Погодьтеся, що після євроремонту забруднювати кімнати димом і сажею, - таке виглядало диким навіть в умовах передвоєнного стану. Треба знайти пічку промислового виробництва, щоб вона гріла й варила та ще й була дешевою.

          Інтернет оптимістично підказував, що є такі пічки, наприклад, пічка «Мрія» українського виробництва ще й порівняно дешева – всього 990 гр. Ні! – крутила головою дружина, - це ж не пічка, а троє відер, покладених на підлогу і з’єднаних  між собою! Знайшов іншу, вже кращу, теж нашого виробництва. І недалеко купляти – в м. Вишневому коло Києва. Чайник на ній показував, що  можна ще й варити. Але ж для обслуговування її, схожої на відрізок товстої і спиляної зверху колоди, треба сідати на підлогу. Ціна вже до 2 тисяч гр. теж нас не спокусила.

          Я кинувся розпитувати в друзів, може хтось щось бачив, а може вже й має? Мій товариш Володимир Стойко обізвався, що  вже купив пічку «Сварог» потужністю 15 квт у Харкові, заплатив 2800 гривень, вже вона й справно обігріває приміщення магазину. Бачили ми такі пічки в ЕПІЦЕНТРІ в Києві. Це канадський винахід фірми Буллер і називають в нас ці пічки булер’янами. Пічка схожа на грудну клітку з ребрами-трубами, що  стирчать двома рядками внизу і вгорі. Для нашої хати ну ніяк не підходить, хоч і ціна всього 2400 гр. для моделі на 10 квт.

З десяток пічок моделі «Термофор» я знайшов у Росії. Це переспіви з булер’янів і нам принципово не підходять, бо з країни-агресора.

          А може в Красному є  вже в когось пічка-камін?

 – Нема! – сказав голова Сергій Михайлович,  а він знає, що в кого є  і чого нема. – От в Обухові один майстер варить пічки на палетах, але ж ціна, ціна їх по 6 тисяч і вже замовлень в нього на півроку. Я промовчав на це, ніби знаючи, що таке палети,  й вирішив ще пошукати. (Згодом я дізнався, що палетами називаються пресовані із стружки та тирси дрова).

          Якось жінка порадувала мене, що он там нагорі  в гостроверхому будиночку коло Красного є пічка-камін – це їй розказали в автобусі. – Так це ж там живе пані Галина з Рівного – наша знайома! Вона ж не раз запрошувала нас у гості! - зраділи ми обоє. Пані Галина радо прийняла нас і ми роздивлялися таку маленьку пічку-камін. Я заміряв її розміри: десь 30см х 40см в основі і висота 92см. Я поодкривав дверцята й побачив, що зсередини топка в неї обкладена термостійкою шамотною цеглою. Мене вразили чорні чавунні дверцята, герметичність яких забезпечувалася термостійким шнуром втопленим у канавці по їх периметру. А сама пічка світло виблискувала як газова плита. – Скільки вона коштувала вам? – запитав я. – Та скільки. Ми купили цю пічку в Польщі два роки тому й оддали 200 доларів – пояснила хазяйка. Й додала: - Горять дрова довго і гріє пічка добре та й полум’я через скло зігріває й веселить.

          Тут же подзвонила вона сину Арсену - адвокату із Рівного. Чоловік розказав мені, що це пічка Мілано-2 виробництво Торма в Словаччині. Через кілька днів ми були знову в пані Галини, щоб подивитися пічку в дії. На пічці у баночці з зерном горіла свічка. – Це ви хочете попросити Божого благословення, щоб розпалити пічку? – запитав я. – Та ні! – розсміялася господиня й розкрила дверцята, а за ними була вже топка, заповнена дровами. Вона запалила від свічки довгу скіпку і встромила її аж до дна топки. Там відразу ж спалахнула газета, а за нею тут же зайнялися й дрова. Подача повітря у трьох місцях на дверцятах була відкрита повністю і кагала теж – я глянув на чорну димохідну трубу, яка зникала на 2-метровій висоті в стіні, й помітив гачечок кагали. Через хвилину вгорі пічка потепліла і моя рука відчула тепло димохідної труби. Дві години ми трапезували й поглядали через скло на хвилююче полум’я. Тим часом у кімнаті стало тепло: було 18, а стало 22 градуси і довелося прокрити вікно. Отака пічка нам і треба! – рішили ми з дружиною.

Продовження: Пічка Мілано-2 вже гріє й у Красному (ч.2)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це я трохи підправив і виклав на головну. Воно того варте!

Анатолій Висота каже:
Найперше я хочу знати, кому віддячити за те, що розмістили мою публікацію на ГОЛОВНІЙ СТОРІНЦІ?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Гадаю, що цю оповідь можна занести до ПРОСТОРУ ПРИГОД. Сподіваюсь, що відгукнуться на цю мою публікацію друзі та посестра Зоріна.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую, пане Анатолію, за поетику у звичайних буденних справах )) і, особливо, за світоглядну концепцію. Порадували! Можу розділити з Вами такі переконання - мені вони сподобалися.
А все таки, хочу уточнити (продовжуючи наші диспути про Рай, пекло, Бога)...
Ви пишете:

Цитата:
"...з нас тут творять майбутніх Богів. ... конкурентне середовище ... випробовують й екзаменують..."

"Творять, випробовують, екзаменують" ДЕ? В Раю, пеклі (бо є версія пана Леоніда Українця, що "пекло", бо "пече", щоб рухалися ;) ).
Чи назовете Ви оцю нашу Хатину-Землю Раєм?
Чи Рай "недосконалі істоти поміщені в фізичне тіло" мають збудувати в собі, щоб "відродитися згори", тобто стати (знову відчути себе) Богами?
Арійська раса - це черговий етап удосконалення істот на шляху до усвідомлення божественного призначення? Чи будуть нові раси?
Якщо кольорові раси - це перші етапи такого усвідомлення, то ми не маємо проблем із зарахуванням/прийняттям їх до українського гурту? Бо так само й нова раса буде вагатися чи приймати/зараховувати нас нинішніх українців до гурту, скажемо криштальної раси, яка йде за дітьми індиго?

От як роздуми Ви викликали в мене Вашою світоглядною концепцією! ))) Дякую!

!Гарний висновок:

Цитата:
"...Коли істота переповнюється благістю Любові і потребою постійного творення Добра, земний її шлях завершується переходом до ієрархії Богів..."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Поки пан Анатолій думає, спробую сам відповісти на ваш коментар.

Цитата:
Чи Рай "недосконалі істоти поміщені в фізичне тіло" мають збудувати в собі, щоб "відродитися згори", тобто стати (знову відчути себе) Богами?

Якщо враховувати, що перше значення Раю, це певний стан людської свідомості - то все вірно.

Цитата:
"Творять, випробовують, екзаменують" ДЕ? В Раю, пеклі (бо є версія пана Леоніда Українця, що "пекло", бо "пече", щоб рухалися ;) ).
Чи назовете Ви оцю нашу Хатину-Землю Раєм?

Друге значення поняття Рай, це певний простір, де живуть і творять люди, які вже досягли Рай в своїй свідомості. Тому поки що Землю не можна назвати Раєм, але через певний час коли відбудеться дуже сильний стрибок в духовній еволюції людей, Земля почне перетворюватися на Рай.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Земля - це простір Гри. Він має чотири рівні. Вищий рівень називається Раєм. Тут найінтенсивніший розвиток. Тут найцікавіше.

boanro каже:
Друге значення поняття Рай, це певний простір, де живуть і творять люди, які вже досягли Рай в своїй свідомості. Тому поки що Землю не можна назвати Раєм, але через певний час коли відбудеться дуже сильний стрибок в духовній еволюції людей, Земля почне перетворюватися на Рай.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дякую, пане Анатолію, за гарну роботу! Цікава і корисна стаття! А також ефективна реклама для виробників і продавців цієї чудо-печі.

Можете їм написати про свій досвід, може надішлють Вам ще щось новеньке для тестування і реклами. Спробуйте, у просторі пригод ще й не таке буває!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Гарно сформульована думка!

Цитата:
Оскільки Всесвіт розширюється, то для творення нових локальних світів потрібно й збільшення ієрархії Богів. Ось для чого потрібні ми – люди на Землі: з нас тут творять майбутніх Богів. Недосконалу духовну сутність помістили в матеріальне тіло, створили конкурентне середовище і протягом життя тіла постійно випробовують й екзаменують її з метою вдосконалення до Божого рівня. Цей процес потребує багато людських життів і недосконалій істоті надається все нове й нове тіло (реінкарнація). Коли істота переповнюється благістю Любові і потребою постійного творення Добра, земний її шлях завершується переходом до ієрархії Богів.
Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Найперше я хочу знати, кому віддячити за те, що розмістили мою публікацію на ГОЛОВНІЙ СТОРІНЦІ? Щодо світоглядної гіпотези про призначення Землі і Людей. Боги надто розвинуті сутності, щоб просто розважатися театром на поверхні Землі. Ви ж знаєте, що на відстані 100 км над Землею вже діє космічний холод до -237 град. Цельсія + жорсткі випромінювання. Від цього треба ПОСТІЙНО оберігати й захищати Землю, а значить витрачати колосальну енергію. Значить ми, Люди, в майбутньому маємо поповнити Божу ієрархію. Та й Хрестос ясно сказав: Ви Боги! Ясно, що потенційні. Дякую другу Арсену, Миро і Доброславу за добре слово. На цю тему ще можна поговорити!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це я трохи підправив і виклав на головну. Воно того варте!

Анатолій Висота каже:
Найперше я хочу знати, кому віддячити за те, що розмістили мою публікацію на ГОЛОВНІЙ СТОРІНЦІ?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Земля - конкурентне середовище насамперед. Звичайно, з погляду Богів-Творців Земля є школою для людей з наперед поставленою метою. Боги не тільки забезпечують нашу життєздатність, а й корегують наші земні діла, посилаючи час-від-часу Синів Божих на Землю, діючи мов ті режисери в театрі. З цієї точки зору Земля і люди є ПРОСТОРОМ ВЕЛИКОЇ ГРИ. Боги, мабуть іноді й сміються з нашої недолугості. Але це є сміх крізь сльози. Люди ж на Землі затівають ще й свої ігри від примітивних розважальних до навчальних і розвиваючих різні людські якості. Не знаю, що там каже Вікіпедія про гру, а моє ВИЗНАЧЕННЯ ГРИ ЛЮДЕЙ таке: Гра - це імітація деяких реальних фрагментів життя. Таких людей слід називати Гравцем-імітатором Якщо ж людина усвідомлює себе учасником БожоЇ школи і послідовно переходить в житті від простору страждань до простору волі, навчаючись і вдосконалюючись на шляху творення Добра, то таку Людину можна назвати Учнем-Гравцем у ВЕЛИКІЙ ГРІ БОГІВ. Оце тобі, друже Арсене, є моя відповідь на твоє запитання, чим є Земля - пеклом, чи раєм. А ти ж, друже, як вважаєш?

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Так я думав, що Ви вже зрозуміли!! )))) Свої думки щодо цього викладав раніше )).
А зараз Ви сказали гарно, тому погоджуюся з Вашою версією.
Земля - це горнило творення Богів. Хтось це називає раєм, хтось пеклом. Кого пече - той у пеклі, а хто "ізольований" - думає, що в раю. Однак, справжній Рай в серці кожного, але це все ж не багато раїв, а часточка одного Яйця-Райця: "Царство Боже всередині вас є". І де/коли і що/хто був(ло) перше - Яйце/Рай чи курка/Бог ніхто не скаже. Це безкінечно! Різноманіття/дуальність "в єдність перетікає, закони Всесвіту прославляємо!"

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Вважаю Всесвіт впорядкованим. Передусім його впорядковують причинно-наслідкові зв'язки. Важливим чинником впорядкування також є правило притягання подібностей.
Всесвіт має фрактальну будову, тобто частини подібна до Цілого.
Заувага: не з нас творять, а ми творимо.
Замість слова конкуренція, можна вживати слово змагальність.

Ви пишете, що Всесвіт розширюється, чому ви так вважаєте? Хоча головне не це. Важливіше знати відповідь на питання: Всесвіт є замкнутою системою чи незамкнутою?

Висловлюю гіпотезу, що Творець є нескінченним, а його творіння є обмеженими проявами Нескінченності.

Хоча, можливо, іноді боги сміються, коли читають наші дописи про них :)

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Леоніде, можна й так сказати, що ми самі є творцями з нас же Богів. Але лише той має право це сказати, хто ясно усвідомив, що він перебуває на Землі-Школі Богів. Ще краще сказав друг Арсен: Земля є ГОРНИЛОМ, в якому творяться Боги. Для усвідовлення цього всього уявіть собі Землю разом з Людством у теплих, батьківських долонях Бога.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

То мене пан Леонід своєю гіпотезою про пекло наштовхнув на думку про Горнило )). Я думаю, що в контексті мого попереднього коментаря, так воно і є.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Олексій Репецький.
0
Ще не підтримано

Нещодавно знайшов на просторах Мережі інформацію про винахід який дозволяє печі працювати з кращим ККД http://www.1958ypa.ru/ab.html. Цікава Ваша, пане Анатолій, думка про цей винахід.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, пане Миро, за редагування й розміщення цієї статті на головній сторінці НО! Зараз вернуся до вашого коментаря й віддячу ще й галами! Олекса подав гарне посилання на досліди росіян. Розберуся й із цим.

Зображення користувача Олексій Репецький.
0
Ще не підтримано

Буде цікаво почути Вашу думку!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Думаю, Вам допоможе покрова інструкція з виготовлення Чудомембрани:
3 модели ЧУДО МЕМБРАН.doc

Цитата:
...Олекса подав гарне посилання на досліди росіян. Розберуся й із цим.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Цей Ваш допис Анатолій Михайловичу, один із найкращих що я читав! Сподобалось що Ви написали в перших двох розділах, читати Ваші філософські роздуми мені було дуже цікаво!!!

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Андрій Гончаренко.
0
Ще не підтримано

Дякую пане Анатолію, що наполягли прочитати цей допис. Дійсно він цікавий і романтичний.
Щодо світоглядної доктрини зазначеної на початку допису - сприймаю. Так і є по іншому бути не може.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую друзям Енею, Арсену й Андрію Гончаренку за добре слово! Андрію, зокрема за те, що розділяє мою світоглядну гіпотезу, написану на початку цієї оповіді. Олексі Довбушу скажу, що отримання палива з води - це наука давно знає. Отримання водню з води через електроліз або високотемпературний її розклад - це шлях нерентабельний: затрати вищі аніж отриманий прибуток. Проривом у вирішенні проблеми отримання дешевого тепла з води є досліди АНАТОЛІЯ БЛАГУТИ з Січеславщини. Він придумав пальник, в якому вода розкладається на водень і кисень всього при 500 градусах Цельсія. Ясно, що це відбувається під впливом каталізатора. Практичні експерименти по застосуванню винаходу Благути проводить нині наш товариш у Луцьку. Росіяни придумали ЧУДО-МЕМБРАНУ, що є найпростішим каталізатором розкладу води й отримання водню. Вони стверджують, що це дозволяє отримувати удвічі більше тепла і спалювати при цьому утричі менше дров! Я знайшов інженера, який, сподіваюсь, зможе перевірити їхній винахід на практиці. І стане ясно, чи це справді ВЕЛИКИЙ ВИНАХІД, чи блеф. Друже Арсене, щось твоє посилання на ЧУДО-МЕМБРАНУ у мене не розкривається!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Друже Анатолію, як там поживає наш умілець-інженер, який брався перевірити Чудо-мембрану в дії? ;)

Анатолій Висота каже:
Я знайшов інженера, який, сподіваюсь, зможе перевірити їхній винахід на практиці.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

А ще глянь ось тут
Чудо мембрана

Цитата:
Друже Арсене, щось твоє посилання на ЧУДО-МЕМБРАНУ у мене не розкривається!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Хороша публікація, зараз спробую ще й почитати її продовження у 2-ій частині)

Зображення користувача Ірина Висота.
0
Ще не підтримано

Оце-то пічка! Думала прочитаю про технічні характеристики Мілано-2, а вже взнала, як збудувати лежанку, пічку та плиту на грубі. Окрім цього занурилася у філософські роздуми про Рай та причину творіння людини. А на останок, перечитавши коментарі, усвідомила, що часто за простою назвою статті або якогось іншого літературного твору можуть критися глибокі твори філософської думки. І на останок, у мене є відчуття, що у Творець створив нас, людей з "терморегуляторами" і в ідеалі не потрібні ні вогонь для отоплення, ні пічки, ні кондеціонери.

Твори!!!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

О, це вже добралася до цієї публікації і Любава Мирна. Дякую, що скинули свою ЛИЧИНУ! А тепер вас на світлині аж троє. То хто ж ви тут, Любаво? Відмічаю нову ідею: І на останок, у мене є відчуття, що у Творець створив нас, людей з "терморегуляторами" і в ідеалі не потрібні ні вогонь для отоплення, ні пічки, ні кондеціонери. То що ж таке сталося з людьми, що ми не задіємо ці ТЕРМОРЕГУЛЯТОРИ?

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Арсене, доповідаю. У товариша не доходять руки до ЧУДО-МЕМБРАНИ. Він зараз у пошуках деревообробного станка, щоб виготовити до весни 20 вуликів. Порадьте ще ви умільця-позитивіста!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Чи це увімкнути своє прагнення, та й матеріалізувати бажання мати-випробувати таку Чудо-мембрану............ Хм-хм-хм.........
Але мені треба мати авторитетне підтвердження від мого товариша хіміка ;) Чи це таке можливо?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Пане Анатолію, та ви добрий господар !
Дякую, цікаво і весело читається.
1. Кращий вираз - “Ось для чого потрібні ми – люди на Землі: з нас тут творять майбутніх Богів. “ Весела ідея і можлива.
2. Удосконалю, що кут нахилу Землі десь 23,5 градусів. Гарна ідея автора- це для того, щоб порозумніти, придумуючи як грітися. - Весело.
3. Як будувати піч- також казково весело подається, і про діда, і про бабу. ))))))
4. ...“в Україні повстала революція Гідності “ - гарно названо.
П. Леонід подав хороші редагування висловів, але ще ніхто достеменно не знає, якою є правда. Всесвіт діє розширенням чи прискоренням, це вже дослідили астрономи. Вони вважають, що Всесвіт незамкнутий, певно замкнута Сонячна система. Це як відгороджений куточок у великому місті. Про фракційність також правда - яке велике таке і мале, наука довела і медіуми про це раніше говорили.
Але щось є накручено не так, щось людям треба пізнати. Ми є генераторами енергії і наше тіло виробляє енергії більше, ніж його вага. Підраховано, що наше тіло виробляє в 10 разів більше енергії, ніж ми отримуємо від Сонця.
Вченими встановлено, що Місяць поступово віддаляється від Землі, на сантиметри в рік.
Болотов сказав, що наша кров пульсує хвилеподібно і система травлення працює подібно.
Місяць рухає океанами, які несуть заряд енергії на Землю. Це доведено вченими, що хвилі океану дають енергію, не рухаючи матерію. Тобто Місяць живить нас енергією. Так появляються два брати-близнюки, смертний і безсмертний, Сонце і Місяць. Тепер треба відгадати, хто з них є безсмертним.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Два тижні вашої, Зоріно, відсутності було помітним. Лиш Один із обдарованих цею оповіддю (Володимир Майборода!) помітив моє звернення: Друже Володимире Майбородо з Умані, друже Миколо Пономаренко із Вашингтона, посестро Зоріно Небокрай Із Італії, - тепло ваших сердець лине до мене здалеку. Хай зігріє й вас цей скромний дарунок. А за розлогий коментар вам, Зоріно, дякую від душі! Є ще й інше пояснення виникнення хвиль: не просто від вітру, а від утворення вакуумних хвиль у повітрі над водою.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Зоріно! Відшукайте й другу частину ПІЧКИ - вона теж цікава!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Зоріна висловила стільки всяких тверджень, що тільки встигай обговорювати. Ось таке:Підраховано, що наше тіло виробляє в 10 разів більше енергії, ніж ми отримуємо від Сонця. Якщо врахувати, що вся їжа також продукована Сонцем, то чи справедливе таке твердження, Зоріно?
Друже Арсене, щодо МЕМБРАНИ. Хімія стверджує, що затрати на теплове розщеплення води вищі, аніж можливі прибутки від наступного спалювання водню. Але ж є така річ, як КАТАЛІЗ! І в ПАЛЬНИКАХ Анатолія Благути і в МЕМБРАНІ вода, мабуть, розпадається каталітично під дією заліза+ при температурах близько 500 градусів. Схоже, що я схиляюся до самостійного виготовлення МЕМБРАНИ і перевірки на практиці використання води, як пального. Благослови, друже!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Благословляю, друже! Хай буде!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)