Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 8
  • Переглядів: 9

ГРАЙ! – ім’я-трансформер для герба ТГ

Герб святого Володимира Великого – це символ-трансформер, який відображає ідею гри. Тому ім’я цього герба також має бути ігровим трансформером.

141119-osvyachennya.jpg

Герб Української держави Третій Гетьманат
Герб Української держави Третій Гетьманат

Щасливі миротворці, бо вони синами Божими стануть. Радійте й веселіться, бо нагорода ваша велика (Нагірна проповідь, Матвій 5. 9, 12)

Аж ось Ісус зустрів їх і каже: Радійте! (Матвій 28. 9).

Дослідивши герб Володимира Великого, ми з’ясували, що він є своєрідним «трансформером»: на ньому одночасно зображені Сокіл, що летить згори вниз, і Лебідь, що летить знизу вгору.

 

Що означає цей символ? Це оригінальне зображення було спеціально розроблене для освячення Русі Володимиром Великим у 987 році. Сенс цієї події в тому, що держава надала рішучу підтримку аріохрестиянству (аріянству) – подібно, як це було в Римській імперії Костянтина Великого.

Головна ідея аріянства полягає в тому, що в людині є два складника – божественний (іскра Божа) і людський (дух, душа і плоть). Вони з самого початку перебувають у стосунках дружби і прагнуть до об’єднання. Завершення процесу об’єднання приводить до перетворення людини на боголюдину – сина Божого, реалізовану Людину (з великої літери), хреста (*хр-*кр – хороший, красивий, *ст – стабільний, сталий, постійний, тобто завжди-хороший-красивий). Це стрижень динамізму – філософського фундаменту аріянства.

В аріянстві атакуючий Сокіл («сонячний», "со-коло") є символом Святого духа, тобто сили Творця Всесвіту РА, а Лебідь («світлосяйний», "яскраво-білий") – символом світлої, шляхетної людини, яка вдосконалюється.

Найефективніший розвиток відбувається в процесі гри, отже Сокіл і Лебідь радісно рухаються назустріч, бо їх захоплює ГРА. Гра – це радісна змагальність. Вона завжди веде до розвитку гравців (слово «людина» означає «гравець», лат. «гомо люденс»). Гра – це процес, в якому діє Ра, тому під час гри людина радіє (Ра-діє).  

Додамо, що Святий Дух діє на кожного з нас або напряму (зсередини), або через егрегор Велеса. Оскільки людині важко розрізнити, звідки йде дія, то аріяни Русі назвали бога Велеса Святим Духом. З практичної точки зору це абсолютно вірно. 

Коли у людини з’являються світлі думки, вона живить ними егрегор Святого Духа Велеса. Тоді цей бог-Сокіл радіє успіхам людини-Лебедя і дивується її ігровій винахідливості. Але радіє не тільки бог-егрегор, а й внутрішня божественна сутність людини - внутрішній Святий Дух. 

Отак ми дивуємо один одного, разом радіємо і розвиваємось. Тобто розвивається не тільки людина-Лебедь, а й бог-егрегор Велес, а також наша внутрішня божественна сутність, а відтак і Творець Всесвіту - Бог-Сокіл. Розвиваючи себе, ми розвиваємо Бога-Творця.  Це наш персональний внесок у розвиток Всесвіту. 

Слово «Гра» – це слово «Ра» з притаманним українській мові пом’якшенням твердих звуків, подібно як: армата – гармата, арний – гарний, алебарда – галябарда, утка – вудка, арій – ярій, Арія – Марія, Арс – Марс, Арко – Ярко тощо. Придиховий, м’який звук «г» майже не вимовляється, тому «гра» звучить майже так само, як і «ра», тільки м’якіше.

Отже, герб Володимира – це символ-трансформер, який відображає ідею гри – і за сенсом (гра Сокола з Лебедем), і за формою (графічна загадка з прихованим зображенням). Тому в імені цього герба має бути присутня ідея гри. В ідеалі, для завершеної цілісності, ім’я також має бути трансформером (містити два в одному).

Таким іменем-трансформером є слово «ГРАЙ!»

З одного боку, це дієслово в наказовому відмінку, подібно до «читай», «співай», «стрибай», «кохай».

З другого боку, це іменник зі значенням «той, хто грає», «гравець» –  подібно до слів «водограй», «плай», «рай», «край», «небокрай». Грай – це ім’я козака з мультсеріалу «Козаки».

Отже, слово «ГРАЙ!» є ігровим лінгвістичним трансформером, який ідеально підходить для імені герба Сокіл-Лебідь. «Грай» – це синонім іменника «людина» (гравець), і водночас енергійна настанова – «Будь гравцем!», «Будь справжньою Людиною!».

Для використання в якості бренда Третього Гетьманату пишемо це слово великими літерами зі знаком оклику: ГРАЙ!

Якщо відкинути перший і останній знаки, які «не вимовляються» (придихове, тихе «г» і окличний «!»), то отримаємо слово РАЙ – термін, який позначає стан гри або місце, де відбувається гра. На гербі ГРАЙ! це слово приховане у формі RIЯ (РАІ) і легко прочитується.     

РАЙ - це серцевина слова УкРАЇна, його найдзвінкіший склад. 

Найголовніша функція символіки – точно вмикати організацію в правильний егрегор, долучатися до правильної енергетики.
Для точного вмикання потрібно натиснути одразу на три кнопки: 
1. Назва (ім’я).
2. Форма (зображення).
3. Зміст (інтерпретація).

Це все у нас вже є:

1. Ім’я: ГРАЙ!
2. Форма:

 
3. Зміст: Ігрове самовдосконалення і боголюдська самореалізація (Сокіл Святого духа радісно взаємодіє з Лебедем шляхетної людини).     

Клич герба: «РАдіймо!» Коли вітаємось цим словом і радіємо – ми славимо Творця. Ісус Хрестос, апостоли і аріохрестияни віталися словом «гайре!», що значить «радій!», «ярій!».  

Девіз герба: Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Окрім імені, герб ГРАЙ! має багато епітетів: Птах, Сокіл, Лебідь, Воля, Рай, Рух, Трійця, Трисуття, Триєдність, Трисвят, Творець, Творення, Паросток, Зростання, Плекання, Культура, Ключ, Життя, Розвиток, Гра, Брама та інші. Кожен епітет розкриває інший аспект герба ГРАЙ! 


А тепер, за звичаєм, переходимо до практики Українського консенсусу. Для цього проводимо опитування щодо висловленої пропозиції з трьома варіантами відповідей: «Підтримую», «Не заперечую», «Проти».

Нагадую правила:

1. Якщо «Підтримую», то треба написати будь-який коментар і бути готовим відповідати на запитання інших гравців для захисту своєї позиції.

2. Якщо «Не заперечую», то можна нічого не писати, адже гравець просто погоджується з тими, хто підтримує.

3. Якщо «Проти», то гравець має обґрунтувати своє рішення і бути готовим відповідати на запитання.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
ГРАЙ!
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Як і в попередньому опитуванні моя відповідь - не заперечую.

Припускаю, що коротший варіант вибраний паном Ігорем для чіткішого акцентування на процес гри.

ЗІ. Панове, прошу врахувати, що як-не-як, а 1) проект НО є, по суті, лідерським й пан Ігор Каганець є людиною, що роками шукала певні форми його втілення й створювала-збирала-систематизувала світоглядну основу для цього, 2) спільнота НО все ще не є громадою - колективною істотою. Не той рівень відповідальності, самовіддачі, однодумства...

Я розумію, що це питання часу й що кожен намагається поводити себе обережно, приміряється.. й це правильно. Кожен має повне право приймати рішення, яке за яке він повинен бути готовим померти...

А до повного консенсусу у нас ще не досить ні людей, ні технічне середовище ще не готове. Тож, це більше декларація на майбутнє, аніж поточна реальність. Адже ж всі пам'ятають, що у випадку принципової незгоди групи Гравців розділяються й кожен йде своєю дорогою.

Пан Ігор, розуміючи ці речі, небажаючи вносити деструктив у наше досить таки приємне й конструктивне середовище, просто наполегливо пропонує людям свій варіант. Як на мене - це 1) єдино-правильна поведінка у випадку якщо Гравець бере на себе повну відповідальність та не в змозі вжити заходи примусу. Це 'жест' - спосіб спілкування з Духом (за К. Кастанедою), 2) це хороший варіант, тож - приймімо його й рухаймося далі, а коли на НО буде досить людей, щоб обирати собі повних однодумців - кожен бажаючий (незгодний) створить собі окремий проект й творитиме свою реальність. Якщо ж ця незгода є принциповою вже зараз - вольному воля. Ніхто нікого не примушує силою.

ЗІІ. Це моє особисте бачення.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Мені тут були запропонували самому знайти експертів, які б висловилися з приводу милозвучності словосполучення ГЕРБ ГРАЙ. З Андрієм Демиденком мені не вдалося зв"язатися. А от мовознавець ІРИНА НОВИЧЕНКО погодилася висловитися з цього приводу прямо на сторінках цього обговорення. Чекаємо разом. Другий експерт - письменник і сценарист ВАСИЛЬ ТРУБАЙ прислав мені свою (дуже несподівану для мене!) експертну оцінку: Друже Анатолію, вітаю! Моя думка така: не треба чіпати святої назви ТРИЗУБ, яка має глибоку історію, яка відгукується гордістю в душах українців і яка наводить жах на наших ворогів. Не варто видумувати всякі граї, волеграї і соколи, вони смішні, мілкі й дрібні проти Тризуба. Залиште ТРИЗУБ у спокої і не грайтеся в дитячі ігри. Така моя думка, можеш її озвучити. Будьмо!
Василь Трубай.
Листа від другого експерта я отримав сьогодні - 11.12.14 р.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ви би спочатку пояснили цьому Трубаю, що йдеться про ім’я для нового герба, який має іншу форму й інший сенс. Тризуба ніхто не чіпає, хай собі далі наводить жах на ворогів. Так само не чіпаємо прапора, бо наш прапор не для цієї, а для нової - української - держави.

Анатолій Висота каже:
Мені тут були запропонували самому знайти експертів, які б висловилися з приводу милозвучності словосполучення ГЕРБ ГРАЙ. З Андрієм Демиденком мені не вдалося зв"язатися. А от мовознавець ІРИНА НОВИЧЕНКО погодилася висловитися з цього приводу прямо на сторінках цього обговорення. Чекаємо разом. Другий експерт - письменник і сценарист ВАСИЛЬ ТРУБАЙ прислав мені свою (дуже несподівану для мене!) експертну оцінку: Друже Анатолію, вітаю! Моя думка така: не треба чіпати святої назви ТРИЗУБ, яка має глибоку історію, яка відгукується гордістю в душах українців і яка наводить жах на наших ворогів. Не варто видумувати всякі граї, волеграї і соколи, вони смішні, мілкі й дрібні проти Тризуба. Залиште ТРИЗУБ у спокої і не грайтеся в дитячі ігри. Така моя думка, можеш її озвучити. Будьмо!
Василь Трубай. Листа від другого експерта я отримав сьогодні - 11.12.14 р.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Проти висловився тільки Володимир Миролюб. Нагадаю, що голоси "за" або "проти" зараховуються тільки за наявності коментарів.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пане Миро це не так. Я висловився теж "проти" і обгрунтував це тим, що ГРАЙ є немилозвучним, що проявляється в словосполученні ГЕРБ ГРАЙ. Невже не ясно! Друге: Арій дивно пише: Ви вважали, що голосування виявить більшу кількість Ваших однодумців. Я Вам надав таку можливість. Процитуйте мене, де це я таке заявляв! Я навпаки писав, що задля досягнення консенсусу треба припинити подальші голосування за назву ГЕРБА, переосмислити абсолютно всі пропозиції й аргументи, а згодом повернутися до цієї справи. Нащо ж перекручувати мої слова? Хай таке надалі не буде!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Ніхто крім мене не хоче підбивати підсумки голосувань. Доводиться мені. Отож дещо про ГОЛОСУВАННЯ-6 (ігнор) щодо назви ГЕРБУ іменем ГРАЙ. За час голосування з 7 по 11 грудня 2014 р. проголосувало 16 = 5 + 9 + 2 (проти). Консенсусу не досягнуто. За цей час цю сторінку переглянули 464 рази. 54 коментарі написали 16 коментаторів. Ось ці небайдужі інвестори персонально: Каганець, Миролюб, Миро, Самотий, Арсен, Доброслав, Артанія, Аватар Арій, Тарнай, Висота, Розумний, Вадим Кононенко, Андрій Гончаренко, Зоріна, Доктор і Підкова. Від першого до шостого опитувань всі показники неухильно зменшуються, тобто показник спілкування при обговореннях падає.

Зображення користувача Хосе Рамірес.
0
Ще не підтримано

Підтримую. Все логічно.

Все, що не має формальної логіки, є маразмом.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Гра "у консенсус" виявилася недієвою на даному етапі. І правильно, що ми назвали вже це "дорадчим опитуванням" (тому що консенсусу не було, його делікатно презентували ;) ).
Хоча я й проти того, щоб "гнані часом", ми вигравали "за будь-яку ціну", однак... з іншого боку якось же це треба було минути і не заштопоритися на одному місці! )).
Усі назви знаку, як на мене, були далекими від досконалості, через те і консенсусу не могло бути! Певен, що назва "ГРАЙ!" не остаточна (тому що консенсусу не було досягнуто), тому компроміс у вигляді вольового відповідального рішення був більш дієвішим консенсусу у даному випадку. І це вірно! ...на даному етапі...
Однак, ми побачили, що до консенсусу ми вже йдемо і ростемо. РаДіємо!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гра в консенсус виявилася дуже дієвою, оскільки ми розглянули з десяток варіантів і кожного разу, не знаходячи повної згоди, робили черговий крок уперед.

Я дуже задоволений, що ми краще зрозуміли сутність Гри і сутність Раю. Рай - це місце, це відбувається Гра, а Воля - це стан людини-гравця.

Також дуже важливим є висновок, що обов’язковою умовою Гри є нестача ресурсів, адже це заохочує до винахідливості, творчості, розвитку.

Ім’я ГРАЙ! продуктивне ще й тим, що в ньому в ролі гравців виступають Бог і Людина. В ігровому взаємному русі назустріч Сокіл і Лебідь докладають зусиль, розвиваються і отримують радість.

Ім’я ГРАЙ! отримало 99% інвестицій - цього більш ніж достатньо, щоб вважати консенсус досягнутим.

Проти виступили тільки Володимир Миролюб і Анатолій Висота, причому зробили це тільки тому, що вірять у наявність досконаліших імен.

Арсен Дубовик каже:
Гра "у консенсус" виявилася недієвою на даному етапі. І правильно, що ми назвали вже це "дорадчим опитуванням" (тому що консенсусу не було, його делікатно презентували ;) ).
Хоча я й проти того, щоб "гнані часом", ми вигравали "за будь-яку ціну", однак... з іншого боку якось же це треба було минути і не заштопоритися на одному місці! )).
Усі назви знаку, як на мене, були далекими від досконалості, через те і консенсусу не могло бути! Певен, що назва "ГРАЙ!" не остаточна (тому що консенсусу не було досягнуто), тому компроміс у вигляді вольового відповідального рішення був більш дієвішим консенсусу у даному випадку. І це вірно! ...на даному етапі...
Однак, ми побачили, що до консенсусу ми вже йдемо і ростемо. РаДіємо!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Я переголосував! Зараз мій голос "проти".
Оскільки вважаю, що з'явилися сильніші і точніші назви герба і прапора. Їх аргументація тут - Герб Щастя і прапор Грай-Воля (голосування)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Сторінки

  • <
  • Сторінка
  • of 2