Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російська церква визначила, хто може бути росіянином

Хто може вважатися росіянином? Таким незвичним запитанням для країни, що складається з понад 100 національностей, і такої, яка вважає, що має тисячолітню історію, задалися в Росії. Відповідь на нього дала головна духовна інституція країни – Російська православна церква. На засіданні XVIII Всесвітнього російського народного собору, який відбувся в Москві, було ухвалено Декларацію російської ідентичності. Згідно з нею, російськомовні не вважаються росіянами. Для цього потрібно відповідати ще цілій низці критеріїв.

 

Народний собор, що проходив цього тижня в Москві, був присвячений темі «Єдність історії, єдність народу, єдність Росії». В пошуках свого окремого шляху, Російська православна церква, яка раніше вже виступила з ідеологією «русского міра», нині вирішила продовжити роботу з консолідації суспільства всередині країни. Патріарх Кирило закликав протиставити єдність країни «ідеям споживацького суспільства», він говорив про небезпеки і загрози, що нависли над Росією, особливо на тлі подій, які відбуваються на Україні. Тому, як каже патріарх, Росія повинна бути єдина. А «скрепа» для такої єдності – це російський народ.

Згідно з декларацією, росіянин «це – людина, яка вважає себе росіянином; не має інших етнічних уподобань; говорить і думає російською мовою; визнає православне християнство основою національної духовної культури; відчуває солідарність з долею російського народу».

Особлива роль відводиться в декларації православній вірі. Російська православна церква вірить, що кожен росіянин повинен визнавати православне християнство основою своєї національної культури. А «заперечення цього факту, а тим більше пошук іншої релігійної основи національної культури, свідчать про ослаблення російської ідентичності, аж до повної її втрати», – мовиться у декларації.

Як прокоментував в ефірі Російської служби Радіо Свобода член президентської ради з розвитку громадянського суспільства Олександр Верховський, Російська православна церква має дещо архаїчні уявлення про націю.

«Вважається, що кожній етнічній групі запропонована своя релігія, а все інше від лукавого. Це такий дещо архаїчний погляд на речі, але саме цим церква керується багато років», – говорить російський громадський діяч.

У декларації мовиться, що «народження від російських батьків в більшості випадків є відправною точкою для формування російської самосвідомості», однак це «не виключає можливості приєднання до російського народу вихідців з іншої національної середовища, які взяли російську ідентичність, мову, культуру та релігійні традиції». Декларація наполягає, що приєднання до російської нації представників інших народів протягом віків відбувалося виключно добровільно, без жодної примусової «русифікації».

Щодо мови, то ця частина декларації може розчарувати прихильників «русского міра», адже володіння російською мовою вважається обов’язковим для всякого російського, але «разом з тим, зворотне твердження – приналежність до російського народу обов’язкове для всякого російськомовного – невірно». Це пояснюється тим, що така російськомовна людина має не лише говорити російською, але і не зараховувати себе до жодного іншого етносу.

Але хто ж серед 145 мільйонів росіян за паспортом може представляти «російський народ»? Згідно з Конституцією, Росія є багатонаціональною державою, а за даними перепису населення, в Росії проживають представники понад 160 національностей, чи етнічних груп. Близько 80% населення Росії становлять росіяни. Абсолютна більшість з них говорить російською, але лише меншість ходить до церкви. Тож експерти ставлять питання про те, яким буде практичне застосування цієї декларації, і що буде з тими, хто не зможе довести своєї «російськості».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Підозрюю, що у пана Альберта є великий досвід спілкування на інших сайтах де водиться багато ботів і тролів, і він вирішив перенести той стиль спілкування на Народний Оглядач. А там звичайно, той крутіший, хто швидше когось образить.

Коментарі

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

і що буде з тими, хто не зможе довести своєї «російськості».?

На мою думку відповідь очевидна, а саме відправлення до лукавого=)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ідеолог "рускаво міра" придумав нову побрехеньку і чекає поки її "проковтнуть", а ні - то піде далі і тоді точно "добровільно" віднесе всіх до "лукаваго", тобто до себе і "лона своєї церкви", бо вона вже давно приватизована і лише прикривається іменем Ісуса Хреста.
Хтось тут мріяв-бажав, щоб нашій окраденій Україні "повернули" історію, ім'я?!
Відповідь ось:
"...На Вкраїні хай пощезне враг,
Меч Арея поверне нам рідний стяг..."

("Меч Арея", Слова: Василь Лютий; Музика: Василь Лютий; Виконує: Василь Лютий (Гурт "Тінь Сонця", Компакт-диск "Щит Перуна"))

Гуркоче грім в ковальні Бога.
Стоять вої з кісьми до плеч.
Рука зсивілого Сварога
Кує Арею моцний меч.

І ось знаряддя вже готове,
Відблиснув меч в люстрах небес.
Меча окропила Покрова,
А Рід нарік його Чаркес.

Приспів:
На позір Перунова Полка
Піднімає меч Ареєва рука --
На могутній дух, на захист нам,
На погибель злим підступним ворогам.
Гримне Небо -- і тремтить Земля,
Меч Арея Русь з неволі визволя.
На Вкраїні хай пощезне враг,
Меч Арея поверне нам рідний стяг
.

Чаркес -- чарівний меч Арея --
Тримали Тур і Святослав.
Не раз Аратту і Борею,
І Русь він щиро захищав.

Тримав Гатило -- Богом даний,
Тримали витязі-князі,
Тримали лицарі-гетьмани,

А зараз він в твоїй руці.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Цікава стаття. Тут відразу виникає запитання - А кого вважати українцем? Позиція ТГ має бути дуже чіткою в цьому питанні. Хто-небуть знає, яка япозиція ТГ?

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Впевнений, що позиція ТГ збігається з Вашою. Українець - це той, хто сам себе вважає таким.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

boanro каже:
Впевнений, що позиція ТГ збігається з Вашою. Українець - це той, хто сам себе вважає таким.

Та ні, це безглуздя!
Нігер у Франції себе вважає французом, але ж це його не робить французом, так само як для мене це його ніколи не зробить українцем.
А стосовно критеріїв хто такий українець то тепер я вже розумію чому люди тут такі сліпі, бо у них виявляється пам"ять відсутні, а не зір поганий)) Адже Перехід-4 вже писав свої критерії кого можна називати українцем, а П-4 це по суті діл і є вам ТГ лиш вже по іншому названий) через що П-4 і склав був критерії того ким можна називати українцями.. Ось щоправда знайти те діло на НО неможливо=(

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

В такому разі, пане Альберте, Ви теж не є українцем, через свій темний колір очей і волосся. Згадайте, що справжні українці світлі і з блакитними очима :) Насправді, всі ми генетично перемішані з іншими народами. Яка різниця чи на 20% чи на 90%? Тому, в першу чергу, людина є тим, ким себе сама вважає. І до вимірювання черепів думаю, не варто повертатися, бо вже був один такий, і закінчив, як пам’ятаєте, не дуже добре.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ну, по-перше колір волосся з віком змінюється - від світлого, тобто темнішає. Як і колір райдужної оболонки ока з часом може "вицвітати".
А по-друге... ну не сприймається мною українець-негроїд! А Вам, так? )
Мабуть, саме тому і з'являються нові самоназви народу: козаки, а не русичі; українці, а не руські тощо - для самоідентифікації титульного етносу.
Коли генетично відмінні від корінної нації/етносу жителі України стануть називатися українцями (за аналогією: колишні елліни - не теперішні греки, вчорашні/сьогоднішні "американці", чи сьогоднішні негри-французи - ну, які вони франки(?!) тощо), ми (українці) маємо набути собі іншої самоназви!
Можливо, це і буде "арій".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Я вважаю, що "українець" - це стан душі, а не колір шкіри чи форма черепа.

Наприклад, негр, якому подобається жити в Україні, який за рік вивчив українську мову до вільного володіння і якому дуже подобається носити вишиванку, є набагато ближчим до цього стану, ніж "на 99% генетичний українець" який голосує за Януковича і молиться до Леніна.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ну тоді у такому разі ми тут із вами цілком різної позиції стосовно ідентифікації по приналежності до роду..
Позаяк яким би щирим українцем себе нігер не вважав би, але без наявності у нього в роду батька українця він для мене буде все одно чужим, а отой дебіл кінчений який молиться на Сталіна і рАдіЄ Пуйлу, все одно для мене буде хоч і дебілом та проте моїм рідним кінченим дебілом. позаяк у нас тобто у мене із ним буде десь там в глибокій давнині спільний пращур..
І коли ми обоє завершим своє навчання на цій планеті, то там у потойбіччі хто зна хто з нас яку вибере для себе наступну роль у новому втіленні, на відмінно від нігера який НЕ входить в наш рід. а відповідно і в чергу по першості права стосовно перевтілення, а отже і чим швидшої еволюції божественної сутності під назвою Творець...
Ну одним словом немає сенсу розгортати свою думку. яку навіть і ті що не голосують за окупантів, все одно її не розуміють=)

А стосовно мене, то скільки би я собою не дивувався, але схожим я можу бути відразу аж на багацько націй=) будучи при цьому українцем)) на відмінно від тих приїджих нігерів з Африки у Францію які себе йменують як ВЖЕ корінні французи, хоча по логіці негроїд не є європеїдом, а француз так))

Тобто я зрозумів вашу позицію. що якщо зачищити нашу територію від теперішніх українців і засилити їх чужинцями які б"ючи себе в груди будуть ревно заявляти про те що вони щирі українці, для вас не складатиме великої печалі в глибині серця..

Хех, якби я дечого не знав, то їй бо би прийняв вас за отих гондурасів про яких ви згадували у своєму коментарі)))

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
а отой дебіл кінчений який молиться на Сталіна і рАдіЄ Пуйлу, все одно для мене буде хоч і дебілом та проте моїм рідним кінченим дебілом. позаяк у нас тобто у мене із ним буде десь там в глибокій давнині спільний пращур..

Я Вас зрозумів. Ви мені нагадали як в донецьку люди голосували за Януковича з думкою "Хотя он и бандит, но НАШ бандит" і до чого це довело, той же Донецьк.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У просторі Волі немає рас..Церква,тим більше російська це зло у чистому вигляді...паразит,що забирає саме цінне у людини..у попів руки в крові більше ніж у будь кого..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ну стосовно церкви то все зрозуміло..
А ось на рахунок рас, то у мене чомусь перепрошую за слово з простору страждань дещо є по даунськи чи якби це назвати..
Річ в тім, якщо у вашому просторі немає рас, то виходить що у вашому просторі або люди кінчені або психічно хворі, адже навіть тварини та рослини мають свої так би мовити породи. які умовно теоретично можна аналогічно віднести як і стосовно до людей..
Ну не будете ж ви у грунті цитрусових вирощувати яблука.. ну я це сам пробував у дитинстві не росте, бо грунт для такої породи є смертельним..
А маленького пікенеса чи є сенс зводити з кавказькою вівчаркою тільки через те що у якомусь там просторі не бачать різниці у породах, що аналогічно можна і перенести і до людей в якості рас..
Гм, ви мене реально і здивували і навіть дещо чимось засмутили..

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Не Ви перший друже Альберт називаєте мої переконання даунськими..Кожна жива істота зайняла ту біологічну нішу,яку вона завоювала в певних природних умовах.Вся її форма і поведінка зумовлена і сформована силою бажання вижити.Говорити наприклад,що сокіл кращий від голуба-це не правильно..Так написана програма еволюції..Це стосується і людино-тіла..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Це в них так працює об'єднавча ідея в державі і це, треба визнати, є позитивом (тільки об'єднання).
Хто в Україні на державному рівні авторитетно формулює-впроваджує об'єднавчу ідею? Не рахується об'єднання навколо зовнішньої загрози, бо загроза пройде, а народ знову роз'єднаний опиниться.
Об'єднання на релігійній основі - це підрізати крила народу в цілому, це знову-й-знову атака на один раз - самогубство/геноцид/кров. І справді слідує, що попів руки в крові більше ніж у будь кого.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Українцем може вважатися той, хто:

1) має українську генетику (в кого хоча б 25% української крові) і говорить або добре знає українську мову (при цьому може жити не в Україні);

2) той, хто живе на території України тривалий час, говорить українською мовою і робить якусь суспільно-корисну справу для української нації.

Як Вам такі критерії?

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Добрі. Як для жителів країни Україна. )
А як стануть називатися (а вони неодмінно набудуть нової самоназви - для самоідентифікації) корінні жителі "Богом Данної"?! Побачимо!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Та видно ви аж занадто дуже уважно читаєте праці свого чоловіка Ігоря Каганця, чи/або зовсім із ними не маєте спільних роздумів, позаяк я вже вище писав, що десь Перехід-4, тобто п. Ігор, вже десь був описував хто для нього. а відповідно і для всіх решту є українцем, от тільки щоправда ну не можу я ще поки що знайти ті визначення... Та проте це навіть виявилося і забавним тим, що на НО навіть в одній сім"ї не відають, чи/або попросту не зважають на те, хто про що пише на протязі РОКІВ!!! =)))

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Альберте, що Ви написали? Ви взагалі думаєте, коли щось пишете або коментуєте?

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Підозрюю, що у пана Альберта є великий досвід спілкування на інших сайтах де водиться багато ботів і тролів, і він вирішив перенести той стиль спілкування на Народний Оглядач. А там звичайно, той крутіший, хто швидше когось образить.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Напрочуд пане Доброславе, навіть відсутній. Крім того я переважно лишень у колі прихильників НО тобто Переходу-4 і спілкуюся, тож певно то я так навчився з ними спілкуватися.. Та проте особисто мене б це реально здивувало коли я б дізнався що мої близькі люди геть нічого не пам"ятають про те що було написано десь в якісь чи то книжці, чи то публікації у журналі, і тому замість того щоб підтримати ту думку висловлюють зовсім інакшу..
До речі і справді люди дійсно стільки домислюють за інших на рахунок підозрювань, та припущень.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Олена Каганець каже:
Альберте, що Ви написали? Ви взагалі думаєте, коли щось пишете або коментуєте?

А що вам у цьому випадку не сподобалося у коментарю?)

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Що значить "подобається" чи "не подобається"? Ви відповили питанням на питання.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Альберте, мені подобається, що Ви робите на НО (розміщуєте часом непогані матеріали). Але, якби це був інший сайт (не наш - а такий, де конфронтація має місце), я б Вас поставила на місце! Я хочу це зробити ще з того моменту, коли Ви почали нести "ахінею" про соціоніку!!!

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Я над питаннями нації і етносу роздумую вже давно. Результатом моїх роздумів була книжка “Оріянство“. Процес роздумів цією книжкою не закінчився. Я збирають написати продовження цих роздумів в наступній книжці...

Питання урозуміння ХТО МИ ТАКІ (?) прямо веде до необхідності урозуміння і ясного означення питань нації і етносу. Без такого урозуміння і означення ми ризикуємо закінчити неправильним шляхом розвитку нації, збитися з Божественного шляху, який запровадив для нас Творець! Найкращим прикладом такого згубного шляху в новітній історії є, звичайно, Гітлерівський нацизм, який відкинив розвиток німців на століття і, напевно, відкинув німецький етнос назавжди з лідируючих культуротворчих етносів світу. Тож будемо уважними ЯК ми означимо ХТО МИ Є? Тобто, хто є українцем?

Я напишу мої думки про це, хоча попереджую, що вони не повністю ще сформовані, але з чогось потрібно почати. Перш за все потрібно розрізняти поняття “нація“ і поняття “етнос“. Дам коротке означення обом.

Нація - це соціальна енергія, яка єднає у одне ціле сукупність людей, для яких стає великою цінністю мати усталену ідею співжиття, означену як Національний Спосіб Життя.

Етнос - це Духовна Сутність нації основною ознакою якої є Духовна Єдність людей цього етносу.

Якщо ви звернули увагу, то в цих означеннях нема ні одного слова про ГЕНИ. І це є важливим і навмисним упущенням.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Вільнодум каже:
Якщо ви звернули увагу, то в цих означеннях нема ні одного слова про ГЕНИ. І це є важливим і навмисним упущенням.

А даремно, та проте це вже суто ваша позиція яку я впевнений також багато хто з інтернаціоналістів її підтримає.

Хай буде!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Нація - це соціальна енергія, яка єднає у одне ціле сукупність людей, для яких стає великою цінністю мати усталену ідею співжиття, означену як Національний Спосіб Життя.

Етнос - це Духовна Сутність нації основною ознакою якої є Духовна Єдність людей цього етносу.

Визначення:
Соціальна енергія -
Національний Спосіб Життя -
Духовна Сутність -
Духовна Єдність -

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Визначення:
Соціальна енергія - Долар США
Національний Спосіб Життя - гамбургери, чізбургери, кока + долари, долари і іще раз долари..
Духовна Сутність - грошова купюра долар США
Духовна Єдність - президент США, та матрасовий прапор США..

Тобто усі янки що живуть за таким визначенням є янками незалежно від свого родового походження, а також незалежно від їхнього місця проживання.

Хай буде!=)

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Ха - Ха - Ха! З одного боку. А з іншого - Ви абсолютно праві, пані Альберте. Все залежить на якому рівні свідомості людина знаходиться... З позиції рівня абсолютного егоїзму Нашого Світу, на якому знаходиться абсолютна більшість людей, все виглядає саме так!

Альберт Саїн каже:
Визначення:
Соціальна енергія - Долар США
Національний Спосіб Життя - гамбургери, чізбургери, кока + долари, долари і іще раз долари..
Духовна Сутність - грошова купюра долар США
Духовна Єдність - президент США, та матрасовий прапор США..
Тобто усі янки що живуть за таким визначенням є янками незалежно від свого родового походження, а також незалежно від їхнього місця проживання.
Хай буде!=)

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Вільнодум каже:
Ха - Ха - Ха! З одного боку. А з іншого - Ви абсолютно праві, пані Альберте.

Отакої!)
То я ще й пані?=)
Ну дякую, буду знати))))))))))))

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Цікаво, що Ґундяєв свого часу написав великий релігійний труд, де обґрунтовується, що в їх государстві президент повинен стати царем, а згодом і владикою одночасно.

VAKULA

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Цікаво спостерігати, як зовсім безглузда інформація породжує у нас на сайті фундаментальні дискусії. Велике ДЯКУЮ за це пані Олені. Тільки вона вміє знаходити такі статті.
Якщо в РФ можна указом президента чи митрополита дати визначення, хто є "справжнім русскім", то у нас це не пройде. Нав'язати зверху національну ідею українцям ніхто не зможе. Але ця ІДЕЯ вже почала викристалізовуватися ще рік тому на Майдані. І там не мала значення генетика людини, її місце проживання, чи мова якою вона говорить. Важливо було відчувати енергетику, бути в резонансі з нею, поділяти певні, ще не вербалізовані цінності.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Ця думка - ще одне підтвердження, що "українець" - це стан душі. Дякую!

Цитата:
Нав'язати зверху національну ідею українцям ніхто не зможе. Але ця ІДЕЯ вже почала викристалізовуватися ще рік тому на Майдані. І там не мала значення генетика людини, її місце проживання, чи мова якою вона говорить. Важливо було відчувати енергетику, бути в резонансі з нею, поділяти певні, ще не вербалізовані цінності.
Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Пані Дзвінка, чи надовго вистачає штучно створеної енергії??

І наскільки добре ви знаєте про психологію натовпу у якій вся та енергетику дуже сильно є відчутною?

До речі, а що невже таки і справді тут немає таких людей які уміють відчувати цю енергетику і у присутності малої кількості людей??

Тим не менш порівняти ситуативне єднання з національністю, це якось ну не логічно абсолютно. Це все одно що сказати що всі хто вболіває за команду А є вже є народом А через те що вони перебували в спільній енергетиці, тобто резонансі..

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

"Ви не расист? Ні. Тоді чому ви перете чорну білизну окремо від білої?" (Почуто від інтернета. Хоча можливо це коротка розмова у чіказькій пральні. Напевне, ні, бо один із співрозмовників уже сидів би у вязниці, доводячи, що він - не расист.) А тепер - про серйозні речі. Дуже подобається іскрометна дотепність добродія Альберта, хоча вона інколи може бути образливою для когось із обговорюючих. Всі мабуть бачили фільм "Арійський стандарт", де говорилося про "наш" ген. Можливо, у паспорті громадянина ТГ буде інформація про наявність чм відсутність такого гена. По-друге, можливо це звучатиме занадто практично, але перед тим, як два представники роду людського захочуть перейти до чогось серйознішого, ніж балачки та (можливо) поцілунки, їм буде запропоновано пройти кілька тестів і досліджень (я маю на увазі: сумісність по гороскопу (ах), сумісність по психотипах, по групі крові та резусах, по генах, можливо ще по чомусь. В усякому разі у людей буде привід замислитися над тим, яких дітей вони народять.)

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

А що будуть робити діти, народжені без попередньої перевірки сумісності батьків?
Варто переглянути можливий розвиток подій.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

сВіт Розумний каже:
перед тим, як два представники роду людського захочуть перейти до чогось серйознішого, ніж балачки та (можливо) поцілунки, їм буде запропоновано пройти кілька тестів і досліджень (я маю на увазі: сумісність по гороскопу (ах), сумісність по психотипах, по групі крові та резусах, по генах, можливо ще по чомусь. В усякому разі у людей буде привід замислитися над тим, яких дітей вони народять.)

Ну, Ви тут так конкретно перестарались! Не забувайте, що єдиним на що варто звертати увагу при виборі своєї половинки і створенні сім’ї, є любов і взаємопритягання. Адже, любов між людьми різної статі - це той інструмент, за допомогою якого доля об’єднує 2 духовні сутності, які в цьому житті повинні отримати спільний досвід у відповідності зі своєю кармою і минулими життями. Дуже часто доля таким чином об’єднує дуже різних людей, які часто конфліктують і таким чином отримують можливість ставати кращими і вчитися по-новому дивитися на світ.

А різні способі, за допомогою яких можна спробувати "обдурити долю", типу астрології, нумерології, генетики, психологічного підбору та ін. є провальними. Тому що вони дають максимум можливість трохи відтягнути те, що і так станеться.

І взагалі, такі науки, як астрологія, нумерологія, психологія, таке враження, що більш ефективні не як практичний метод досягнення цілі, а як один з багаточисленних способів пізнання Всесвіту. Зокрема, за допомогою астрології, можна навчитися бачити взаємозв'язки між різними речами, але ніяким чином не повернути події на свою користь.

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Нічого не можу сказати на захист генетики чи нумерології, оскільки знайома з ними дуже поверхово. А от психологію й астрологію я вивчала на професійному рівні. Тому можу погодитись лише з Вашим твердженням, що це

Цитата:
один з багаточисленних способів пізнання Всесвіту.

. Але знаючи як влаштований Всесвіт, можна використовувати його закони для власної вигоди.
Так знаючи закони фізики ми можемо долати силу тяжіння і літати в повітрі, хоч і народилися без крил. А використовуючи астрологію й психологію, можемо уникнути багатьох помилок.

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Починати етнічну самоідентифікацію з генів -- є РАСИЗМОМ.
Закінчувати етнічну самоідентифакацію генами - є розумним, людяним підходом.

Я дав означення етносу, яке базоване на Духовній Єдності, а не на генах. Диспутанти з Духовної Єдності не почали розмову, а кинулись на гени! Чи включає Духовна Єдність генетичну складову? Звичайно, що включає. Як ПОХІДНУ, але не як ПЕРВИННУ.

Альберт і Розумний проігнорували Духовну Єдність, а відразу кинулися на генетичну спорідненість, як базову. Я підозрюю, що вони є расистами. Можливо, що в сприятливих для расизму умовах вони б без проблем гноїли в концтаборах всіх, хто має “не той“ ген. А на Духовну етнічну спорідненість їм або наплювати, або вони це просто не розуміють. Фільм “Арійський Стандарт“ отримав достатньо багато критики саме із-за подібної позиції.

Хто був зрадником, із-за якого українці програли Полтавську битву? Які гени цей сукин син мав? То-то і воно, господа расісти!

Третій Гетьманат ніколи не стане всенародним рухом, доки не позбавиться позицій, які йдуть проти принципу:

ПОЛЮБИ БЛИЖНЬОГО, ЯК САМОГО СЕБЕ!

Проповідувати Аріянство, мантри Живого Слова, творчу самодостатнісь людини і її духовний зліт до Творця, але при цьому бути расистом і антисемітом, якось не в’яжеться, бо є сектантством! Це є проблемою, яка стримує розвиток Руху ТГ, його сприйняття народом і, як результат, обмежує чисельність його членства. Бо в кінцевому аналізі ТГ не слідує принципу

ПОЛЮБИ БЛИЖНЬОГО, ЯК САМОГО СЕБЕ!

Для того, щоб краще зрозуміти цей принцип, я рекомендую послухати ось цю лекцію, яка навмисно вибрана мною НЕ з християнських проповідей (45 хв., російською):

https://www.youtube.com/watch?v=Il1FufxGKOY

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Пане Микола, прошу дещо уточнити, я не расисти, а расолог. Якщо ви усиновите маленьке мавпенятко яке у Америці чомусь називають афроамериканцем і при цьому істинно дискридетують євроамериканців, чи азіоамриканців, надавши спеціальний статус афроамериканцям, то годуючи те маленьке мавпенятко коров"ячим молоком ви можете його ненароком, тобт овипадково убити ним, тільки лишень через те що ви НЕ визнаєте генетичних відмінностей між расами, які у свою чергу і вивчає така наука як расологія, яка входить в складову якщо я не помиляюся біології. яка в свою чергу також має у собі розгалуження і на зоологію. Ну одним словом ви ще там підчитайте трішки біологію і самі дещо зрозумієте про ваш расизм який є расологією.

Наступне. так це дійсно саме так. моя б воля то те що ваші друзі жиди повинагадували про расиські злочини Гітлера. також були б наполовину тим вигадкам реалізованими, це безперечно..

Стосовно Духовної складової, то моє осягнення буття є настільки мізерним і крихітним як те зерно гірчичне яке так часто любить згадувати наш п. Каганець=)
Ну так ось, продовжу далі свою думку, навіть найідоміші філософи вас не дадуть однозначну відповідь що таке зло, а що таке добро окрім абсурдного посилання на Ману який каже що добро то є власна воля, а зло то є чужа, що у свою чергу знову кладе нанівець його позицію. Позаяк якщо для когось власна воля є добром то для іншого аналогічно є злом. Для прикладу якщо всіх бомжів відправити у концтабори, то для багатьох людей це буде добром, но рівно на стільки же це буде злом.
Отож моя Духовна складова більше все ж таки базується там у потойбічіі яке мені ще наразі поки що ще невідоме і не доступне через те що при житті мало хто осягає таких вищих знань аби стверджувати про те що гени є похідними від духовності, а не навпаки..) Ну чи якось так)

Проста констатація фактів, нігери їх завжди в більшості, європеоїдів завжди в меншості, результати наукові, і духовні, у нігерів мало що є такого про що міг би увесь світ ними пишатися у плані духовності, у європоїдів, є багато чого як злого і лихого то точно так же само рівно настільки і хорошого. А все чого. невже того що вони просто духовність сповідують понад генетику?? Та байдуже якось якщо на те пішло) Для мене нація це ну на цілих 98% те що п. Каганець описав мої думки у своїй публікації Хто є українцем і як це визначити Тому я вас також запрошую продовжити дану тему у її продовженні, а то тут вже навіть і бажання якогось немає аби щось писати..

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Расологія - це наука про раси. А расизм - це в тому числі, намагання когось образити, тільки через те, що в нього інші гени. У Вас набагато яскравіше виражений саме цей другий варіант.

Науковець - досліджує без емоцій, об'єктивно співставляючи факти. А Ви тільки поливаєте негативом "інших", звинувачуючи їх у всіх проблемах світу і продовжуєте вважати, що якщо "перестріляти" всіх жидів, негрів і москалів, то тоді настане рай на Землі.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Для розрядки ситуації )))
іудаїзм - намагання образити іудеїв;
сіонізм - намагання образити усіх не іудеїв;
комунізм - намагання образити... кого?! (шукає аби кого образити ;) ).

Цитата:
...расизм - це в тому числі, намагання когось образити...

Це ж було лише запитання з натяком до пана Миколи (про розуміння добра і зла):

Цитата:
...продовжуєте вважати, що якщо "перестріляти" всіх жидів, негрів і москалів...

Мені здається, що пан Альберт гарно все пояснив... просто виходить у нього так, що не всі це розуміють - емоційно, що від значного прояву емоційності, душевності )).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Що є, то є пане Доброславе, певне саме через це мені і не світить жодним чином шлях до науки чи то пак lj наукових звань та ступеней)
Стосовно емоцій, то навряд чи ті усі науковці є по життю роботами у яких відсутні емоції власне через, що якщо їх на конференції діставати безглуздими запитанням і відповіддями на них від інших осб, то такі науковця спокійно собі і холоднокровно НЕ реагуватимуть на ті обаставини що відбуваються на кофнеренції де інші люди з НЕ наукового кола у них прямо на очах офіційно встановлюють наукові факти та постанови по тим чи іншим питанням які є наприклад вигідними для дядечка Скруджа.
Звісно дурний приклад вийшов на аби які, та проте ну я особисто якось сумніваюся що такі науковці спокійно і холоднокровно на все те реагуватимуть у той час як вони присвятили майже все своє життя тому чи іншому питанню яке вирішується на конференції.. (ну звісно якщо вони там сидять не заради самих грошей)
Чи хіба мої роздуми стосовно наведеного прикладу по науковцям є такими ж самими безглуздими як і сам приклад?? Точно так само як і мій чисто природній чорний гумор який у даному випадку сприймається ратше як расистський аніж як чорний=))

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!