Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Преса: Порошенко "зливає" Донбас Путіну?

Люди на Донбасі вишиковувалися в довжелезні черги не стільки до дільниць, скільки до рятівних соціальних карток та навезеної картоплі з капустою по 1 грн за кілограм, пише "День" у коментарі про "вибори" у самопроголошених республіках. А тому не треба їх звинувачувати у продажності - це спосіб вижити. Бо люди розуміють, що Київ не збирається їх звільняти.

Цю "вакханалію" можна було зупинити ще у серпні. Натомість Київ підписав "зрадницькі" Мінські домовленості про "перемир'я", веде далі газета.

І тепер Україна буде купувати вугілля у бандитів на Донбасі "за відкати Кремлю", у той час, коли "у нашого Президента успішно працюють шоколадні фабрики в Росії", обурюється видання.

"Мир" став ширмою, за якою поділили нашу країну і забезпечили індивідуальні інтереси сильних світу цього", читаємо у газеті "День".

"При цьому цей рекетир Путін дав чітко зрозуміти світу, що готовий битися. Його бомбардувальники Ту-95, які спроможні нести ядерну бомбу, не просто так маячать під носом у сусідніх країн. Це рекетирська фінка - не підходьте і не заважайте, бо тут моя територія і грабувати буду її я сам", - пише газета.

Якщо Україна вистоїть зараз, то рано чи пізно у державі з'явиться "адекватний" президент і народний парламент, а не "аукціон", зазначає видання.

Немає сенсу обурюватися "фейковими" виборами у так званих "ДНР" та "ЛНР" та підступністю її діячів, які зірвали мінські домовленості президента Порошенка, бо вони попереджали, що не будуть жити за київськими правилами, пише "Україна молода".

Але Київ чомусь вирішив, що його мирні ініціативи та "особливий статус Донбасу" запрацювали. Тож воювати майже припинили. А паузу використали для чого завгодно, але тільки не для укріплення армії, обурюється газета.

"Фіговий листок мирних ініціатив так і не прикрив великий сором - адже схоже на те, що події на Донбасі розгортатимуться за Кримським сценарієм. І провину за це нестиме не тільки Путін, а й Порошенко", - вважає газета.

"Україна молода" наполягає, що вихід має бути знайдено.

"Поки превалює враження, що це не так Путін відщипує по шматку від України, як влада ці шматки віддає. Слід міняти або владу, або стиль її мислення. Сподіваймося, що інстинкт самозбереження на Банковій усе-таки візьме гору", - підсумовує видання.

Коаліцію ще не створили, а ефективна робота парламенту уже під питанням, бо колишні соратники не можуть поділити портфелі, а новачки бунтують, пише "Комсомольская правда".

Депутати від партії "Воля", які пройшли в парламент за виборчим списком "Самопомочі", уже заявили, що якщо і увійдуть у коаліцію, то працюватимуть за власною програмою. Не виключено, що вони створять власну групу у Раді.

Нардепи-комбати теж домовляються про створення власної групи, "щоб не танцювати під дудку багатих і впливових товаришів", повідомляє газета, посилаючись на комбата батальйону "Азов", столичного мажоритарника Андрія Білецького.

Журналісти й активісти уже об'єдналися в групу і вимагають публічного обговорення і персонального й відкритого голосування за керівництво Ради, прем'єра і склад уряду.

"Експерти кажуть, що якщо "молоді обличчя" не вгамуються, а лідери парламентських партій робитимуть вигляд, що не помічають проблем, то парламент восьмого скликання довго не протримається", - вважає газета.

"Все це говорить про недовге існування цього парламенту, бо в Раду пройшло багато професійно непридатних політиків", - прогнозує експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

Президент Петро Порошенко на сьогоднішньому засіданні РНБО запропонує скасувати закон про особливий статус Донбасу через псевдовибори в "ДНР" і "ЛНР", повідомляє "Сегодня".

Він обіцяє новий закон про чіткі кордони і бюджетну децентралізацію, якщо всі сторони повернуться до виконання Мінських домовленостей.

На думку політолога Олександра Палія, Україна від скасування закону про особливий статус нічого не втратить.

"Він і так не працював. На Донбасі люди самі проголошували себе президентами, проводили "вибори", самі ж порушували цей закон. Так, це відкочування назад, але не Україна це робить, а Росія торпедує мирний процес через самопроголошені "ЛНР" та "ДНР". А ми ж не можемо робити вигляд, що все добре", - каже експерт.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Мені набридло читати на нашому сайті такі песимістичні статті у стилі "Шеф всьо пропало".
Якби населення Донбасу хотіло мирно жити в Україні, то вже давно вигнало б і своїх ополченців і російський спецназ. Пам'ятаєте ролик на Ютубі, де дві огрядні тітоньки в халатах вигнали з-під хати бойовиків з автоматами? Їх було лише двоє. А якби вийшла сотня та ще й з макогонами, то місто було б вільне.
За підрахунками експертів населення окупованого Донбасу складає від 3 до 5 мільйонів людей. Ті ж експерти кажуть, що на сьогодні на окупованих територіях є 15-20 тисяч рф солдат плюс ще стільки ж місцевих бандитів. Округлимо до більшого. Це 50 тисяч озброєних людей. І це = 1 % від населення. Нехай це буде навіть 2 чи 3 відсотки, це справи не міняє. Ну не хоче той нарід жити в Україні, він хоче лише щоб Україна його годувала. Там люди сидять і чекають на Спасителя. І їм абсолютно все одно, буде це Путін чи Порошенко чи Обама з Меркель разом. Головне, щоб їсти давали смачно.
Якщо у мене під вікном опиниться зелений чоловічок з автоматом, я кину йому на голову вазонок і облию окропом. І другий чоловічок під моє вікно уже не стане. Але я не "вата".
Коли гангрена починається на пальці, лікар відрізає палець. Коли вона поширюється на кисть, відрізає і її, для порятунку решти організму. І це правильно. Увесь совдепівський гній зібрався в Криму і на Донбасі. І зараз ми маємо криваву операцію по очищенню тіла України від того гною. Це дуже корисно для зміцнення імунітету української нації, яка щойно народилася.
Немовля при хрещенні окунають у холодну воду. Це включає захисні сили організму. Історики майбутнього будуть довго сперечатися, хто більше зробив для формування української нації Путін чи Порошенко з Яценюком. В кінці лютого (Боже, здається вже сто років минуло), після втечі Януковича, Україна нагадувала пацієнта, який щойно вийшов з тривалої коми. Руки-ноги ніби на місці, але нічого не працює. І тут над хворим схилися два лікаря і почали ставити припарки й давати кашку дієтичну з ложечки. А з іншого боку став суворий реабілітолог, і примусив качати м'язи на тренажері. І через 8 місяців наш пацієнт уже більш-менш тримається на ногах, стоїть самостійно, але крока не зробить.
Варто озирнутися і глянути на пройдений шлях. У лютому казна була пуста, нам загрожував дефолт. Влади не було, армії теж. Зараз ми теж далеко від дефолту не втекли, але усі ці місяці людям платили зарплату й пенсії. І ми втрималися від голодних бунтів. Маємо ще голодну й босу, але уже боєздатну армію, від солдата до полковника, залишилось знайти і поставити на місця кілька мудрих генералів. Маємо не найкращого, але законно обраного Президента і теж не найкращий, але новий і законний парламент. В якому сильно переважають патріотичні сили. Усі ці безглузді переговори з Росією про перемир'я і той дурнуватий закон про статус Донбасу були потрібні, щоб дотягнути до виборів у ВР.
А тепер я спробую побавитися в складання прогнозів.
Десь через місяць у нас буде коаліція й уряд. Так в парламенті буде багато різних груп з різними інтересами, але вектор руху у них один, і тому вони домовляться. З Донбасом і Кримом цього не було б.
Стосунки з окупованими територіями будуть переведені в економічну площину. Буде прийнятий новий закон про окуповані території. Вода й електрика в Крим за валюту. Не буде 15 мільярдів гривень дотацій шахтарям. Ці гроші підуть на армію й біженців. Так, у нас буде тимчасово нова лінія кордону, можливо навіть стіна. В Лугандоні цієї зими буде холодно й голодно, бо туди теж усе піде лише за валюту. Ну може ще якась гуманітарка. Тому краще заберіть звідтам своїх родичів і знайомих.
Навесні пройдуть вибори у місцеві ради. А після цього почнеться широке обговорення конституційної реформи. І десь восени можна сподіватися остаточного переформатування держави.
Таким чином, на початку 2016 року ми отримаємо здорову й повністю функціональну державу.
Десь так у 17 чи 18 році після остаточного розпаду Росії, ми розширимо свої кордони, приєднавши назад Крим і Донбас, а ще Ставропольський і Краснодарський край та Ростовську область.

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

План розділення України між ЄС і Москвою не скасовано. Бидлоеліта погодилася з цим планом. Тому що альтернативою може бути тільки нейтральна Україна з озброєним до зубів населенням, але це кінець олігархату. Бидлоеліта пішла на розділення України задля збереження свого панування.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

"Бидлоеліта "https://www.ar25.org/node/26985" пішла на розділення України задля збереження свого панування.- це і є бачення з простору Волі. Ра-діємо.

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Мені набридло читати на нашому сайті такі песимістичні статті у стилі "Шеф всьо пропало".
Якби населення Донбасу хотіло мирно жити в Україні, то вже давно вигнало б і своїх ополченців і російський спецназ. Пам'ятаєте ролик на Ютубі, де дві огрядні тітоньки в халатах вигнали з-під хати бойовиків з автоматами? Їх було лише двоє. А якби вийшла сотня та ще й з макогонами, то місто було б вільне.
За підрахунками експертів населення окупованого Донбасу складає від 3 до 5 мільйонів людей. Ті ж експерти кажуть, що на сьогодні на окупованих територіях є 15-20 тисяч рф солдат плюс ще стільки ж місцевих бандитів. Округлимо до більшого. Це 50 тисяч озброєних людей. І це = 1 % від населення. Нехай це буде навіть 2 чи 3 відсотки, це справи не міняє. Ну не хоче той нарід жити в Україні, він хоче лише щоб Україна його годувала. Там люди сидять і чекають на Спасителя. І їм абсолютно все одно, буде це Путін чи Порошенко чи Обама з Меркель разом. Головне, щоб їсти давали смачно.
Якщо у мене під вікном опиниться зелений чоловічок з автоматом, я кину йому на голову вазонок і облию окропом. І другий чоловічок під моє вікно уже не стане. Але я не "вата".
Коли гангрена починається на пальці, лікар відрізає палець. Коли вона поширюється на кисть, відрізає і її, для порятунку решти організму. І це правильно. Увесь совдепівський гній зібрався в Криму і на Донбасі. І зараз ми маємо криваву операцію по очищенню тіла України від того гною. Це дуже корисно для зміцнення імунітету української нації, яка щойно народилася.
Немовля при хрещенні окунають у холодну воду. Це включає захисні сили організму. Історики майбутнього будуть довго сперечатися, хто більше зробив для формування української нації Путін чи Порошенко з Яценюком. В кінці лютого (Боже, здається вже сто років минуло), після втечі Януковича, Україна нагадувала пацієнта, який щойно вийшов з тривалої коми. Руки-ноги ніби на місці, але нічого не працює. І тут над хворим схилися два лікаря і почали ставити припарки й давати кашку дієтичну з ложечки. А з іншого боку став суворий реабілітолог, і примусив качати м'язи на тренажері. І через 8 місяців наш пацієнт уже більш-менш тримається на ногах, стоїть самостійно, але крока не зробить.
Варто озирнутися і глянути на пройдений шлях. У лютому казна була пуста, нам загрожував дефолт. Влади не було, армії теж. Зараз ми теж далеко від дефолту не втекли, але усі ці місяці людям платили зарплату й пенсії. І ми втрималися від голодних бунтів. Маємо ще голодну й босу, але уже боєздатну армію, від солдата до полковника, залишилось знайти і поставити на місця кілька мудрих генералів. Маємо не найкращого, але законно обраного Президента і теж не найкращий, але новий і законний парламент. В якому сильно переважають патріотичні сили. Усі ці безглузді переговори з Росією про перемир'я і той дурнуватий закон про статус Донбасу були потрібні, щоб дотягнути до виборів у ВР.
А тепер я спробую побавитися в складання прогнозів.
Десь через місяць у нас буде коаліція й уряд. Так в парламенті буде багато різних груп з різними інтересами, але вектор руху у них один, і тому вони домовляться. З Донбасом і Кримом цього не було б.
Стосунки з окупованими територіями будуть переведені в економічну площину. Буде прийнятий новий закон про окуповані території. Вода й електрика в Крим за валюту. Не буде 15 мільярдів гривень дотацій шахтарям. Ці гроші підуть на армію й біженців. Так, у нас буде тимчасово нова лінія кордону, можливо навіть стіна. В Лугандоні цієї зими буде холодно й голодно, бо туди теж усе піде лише за валюту. Ну може ще якась гуманітарка. Тому краще заберіть звідтам своїх родичів і знайомих.
Навесні пройдуть вибори у місцеві ради. А після цього почнеться широке обговорення конституційної реформи. І десь восени можна сподіватися остаточного переформатування держави.
Таким чином, на початку 2016 року ми отримаємо здорову й повністю функціональну державу.
Десь так у 17 чи 18 році після остаточного розпаду Росії, ми розширимо свої кордони, приєднавши назад Крим і Донбас, а ще Ставропольський і Краснодарський край та Ростовську область.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Думаю, Ви все правильно сказали! Порошенко і Яценюк, хоча і не святі, але і явно не найгірший перехідний варіант. Я вірю в Яценюка як в економіста, який рятує країну. Я впевнений, що через років 50 в підручниках історії про них згадуватимуть як про позитивних персонажів в історії України. Друга справа, що після них мають прийти зовсім інші люди, із іншим рівнем свідомості, які поведуть країну до ще більших висот.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Гьорінг теж думав, що через 50-60 років після його смерті йому ставитимуть пам'ятники. А я ще пам'ятаю часи, коли позитивним персонажем в історії України був радянський розвідник Кузнєцов. Тож як ми виховаємо наших внуків так вони і вважатимуть через 50 років.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Я говорив про інше. Я про економічні показники і рівень життя населення, а Ви про виховання. Я про об’єктивне, Ви про суб’єктивне! Деякі виховали своїх внуків так, що ті і Сталіна вважають хорошим героєм, але завжди треба прагнути до об’єктивності в оцінці. Для цього треба побачити їх в роботі принаймні протягом 2 років. А ми вже обливаємо брудом вибрану Верховну раду, і називаємо всіх бандитами і злодіями, при тому що вони ще й не встигли почати щось робити. Так само роботу Яценюка деякі люди критикують навіть не маючи економічної освіти. Прямо як бабулі з під’їзду на лавочці.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Все правильно. Це по-нашому називається - позбутися баласту і ... Злітаємо! )))
І тоді з висоти соколиного польоту нам стане видно "З ким об'єднуватися"! )))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Дзвбінка Сопілкарка є людиною, яка здатна до державотворення і тому я даю її допису найвищу оцінку. Якби в країні Україні було 5%, або більше, таких думаючих людей то всі проблеми були б вирішені і Україна стала зовсім іншою, кращою країною.

На жаль, в Україні немає такої кількості людей ТАК думаючих! І в цьому проблема і трагедія України. Українці, в своїй подавляючій більшості НЕ ЗДАТНІ до державотворення. Це не моя видумка, а думка багатьох експертів. Тому, починаючи з часу після Київської Русі, Українські землі не мали фактично своєї держави. Я трошки зачепив це питання в ось цій статті:

http://etno-net.com/index.php/2014-08-05-00-30-39/2014-08-06-01-47-09/25-2014-08-08-01-54-04

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Дякую за високу оцінку мого емоційного сплеску.
Я думаю, що ми всі потрохи змінюємося. І в цьому запорука того, що революція Гідності буде мати зовсім інші наслідки ніж Помаранчева. Сьогодні вже є значно більше ніж 5% людей здатних до творення Держави. В 2005 ми думали, що достатньо обрати правильного президента, і він сам один усе зробить. А ми можемо сидіти, склавши руки, і чекати кращого майбутнього. Тепер усе інакше. Люди почали розуміти, що для кращого життя треба не тільки галочки у виборчих бюлетенях ставити. Треба самому щось робити. Двір підмести, дах залатати, квіти під вікном посадити. А ще пильнувати, щоб той обранець не сильно у владі зажирів.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Сподіваюсь, ми усі вважаємо себе спроможними до державотворення? То вперед! Підвищуємо частоту своїх вібрацій, оздоровлюємось і омолоджуємось, піднімаємось у Простір волі, притягуємо світлих людей, формуємо організацію, програмуємо електронну державу, просуваємо нашу систему цінностей.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Миро wrote:
Сподіваюсь, ми усі вважаємо себе спроможними до державотворення?

На мою думку ТГ є досить спроможнім до державотворення. Власне, цим він давно вже займається. Питання лише таке -- чи це йому вдасться? Бо модель держави, яку “проповідує“ ТГ, можливо не набере тих 5% населення до себе, щоб досягти успіху? Можливо треба подумати над тим, ЯК привабити більше людей до Руху? Можливо треба щось змінити, щось добавити? На мою думку це є очевидним, що ДЕЩО треба змінити, залишивши основну суть ТГ без змін. Варто над цим подумати і обговорити це. Іншими словами, потрібно чітко означити Стратегію і Тактику Руху ТГ. Наскільки мені бачиться, багато написано, але чіткої і основне короткої і ясної програми нема? Чи я помиляюсь?

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Quote:
Іншими словами, потрібно чітко означити Стратегію і Тактику Руху ТГ. Наскільки мені бачиться, багато написано, але чіткої і основне короткої і ясної програми нема? Чи я помиляюсь?

А 25 стратегем?

Тут ще така річ, що багато людей не хочуть прийняти думку, що для покращення справ в країні треба, щоб кожна людина піднімала свою свідомість і ставала кращою. Більшість хочуть, щоб прийшов дядечко на білому коні і навів порядок в країні. А з себе почати мало хто хоче.

Але від ідеї необхідності підняття свідомості кожної людини ні в якому разі не можна відмовлятися, бо це є основна різниця між концепцією ТГ і іншими партіями.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Вільнодум wrote:
Питання лише таке -- чи це йому вдасться?

"Все можливе тому, хто вірує", - сказав Ісус.

Quote:
Бо модель держави, яку “проповідує“ ТГ, можливо не набере тих 5% населення до себе, щоб досягти успіху? Можливо треба подумати над тим, ЯК привабити більше людей до Руху? Можливо треба щось змінити, щось добавити? На мою думку це є очевидним, що ДЕЩО треба змінити, залишивши основну суть ТГ без змін. Варто над цим подумати і обговорити це.

Так, про це треба постійно думати. ТГ має запропонувати кращий сервіс і вищі стандарти, ніж теперішня система.

Вільнодум wrote:
Іншими словами, потрібно чітко означити Стратегію і Тактику Руху ТГ. Наскільки мені бачиться, багато написано, але чіткої і основне короткої і ясної програми нема? Чи я помиляюсь?

Стратегія та головні її складові (вартості, принципи, засоби) сформульовані у вигляді 25 стратегем НС.

Тактика полягає у поступовому формуванні ієрархічної самопідтримуваної етномережі за допомогою механізму ТГ-онлайн, тобто електронної держави.

Ця етномережа формується у просторі позитивних подій, тому така велика увага приділяється істинному світогляду і самовдосконаленню. Істинний світогляд завжди позитивний, бо наш Всесвіт сотворений добрим і досконалим Творцем, а ми є його сотворцями.

Поточні настанови маємо у статті Що робити після біфуркації.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це той випадок, коли основний ДОПИС слабший ніж КОМЕНТАР до нього Дзвінки. Щодо числа здатних до державотворення. Зараз це число далеко менше від 5%. Маю на увазі - НОВОГО державотворення. А число патріотів, які намагаються зберегти державу тепер навіть більше від 5%. Пропоную Дзвінці десь записати свої прогнози, а потім вертатися до них, коли надходитиме термін їхнього втілення!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Прогалив 5 галами допис пані Олени за те, що він спонукав до правильних думок виражених у коментарях :)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Закінчення завжди буває добрим. Якщо воно не добре, то це ще не закінчення.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Оце сильно сказано!!! СУПЕР!

Миро wrote:
Закінчення завжди буває добрим. Якщо воно не добре, то це ще не закінчення.

Як раз для кращого розуміння Арійського вольового імперативу:
"Все, що робиться з власної волі, — добро.
Все, що робиться з чужої волі, — зло.

Треба знати це коротке визначення добра і зла.
«Закони Ману», 6 тис. до н. е."
(ВОЛЯ – українська національна ідея)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

А як знати, що є власною, а що є чужою волею???

Наприклад останні вибори до Парламенту були по законам Ману добром чи злом?
Тобто власна воля чи все ж чужа? Коли реально ні за кого було голосувати, але йти треба було, бо дехто сі хтів і надалі тут жити і навіть дуба дати=)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Якщо похід на вибори Вам приніс задоволення,значить це Ви зробили з власної волі,,..якщо ні,то з чужої..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Чудова відповідь!

Quote:
Якщо похід на вибори Вам приніс задоволення,значить це Ви зробили з власної волі,,..якщо ні,то з чужої..
Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Саме так!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)