Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

Магія сили

Говорячи про силу, розрізняють сім її варіантів у зростаючому порядку: фізичну силу, силу енергії, психічну силу, силу бажання, силу наміру, силу волі, силу духу. 

Магія сили кожного варіанта має свій напрямок реалізації й прагне до свого обрію до свого рівня розвитку, завдяки чому, людина буде пізнавати свої можливості.

У повсякденному житті поняття сили зводиться до вміння переносити фізичні навантаження, або ж згадують в розмові про силу бажання, силу любові, силу відчуттів і т.д. Але знаючі найчастіше розрізняють сім проявів сили: 1) фізичну силу, 2) силу енергії, 3) психічну силу, 4) силу бажання, 5) силу наміру, 6) силу волі, 7) силу духу, котрі разом у зростаючому порядку і творять силу Всесвіту.

Готуючись відповісти на запитання: «Що таке магія сили?» треба пам'ятати одне золоте правило: вивчення і опановування означених вище сил треба проводити від простого до складного.

Магія сили кожного з видів її прояву має свій напрямок реалізації й прагне до свого обрію, до свого рівня розвитку, завдяки чому, людина буде пізнавати свої можливості поступово.

Для пізнання нових сил потрібна внутрішня основа, на якій будуть базуватися нові осмислення: від розуміння магії як спроможності, змоги (мога – змога - сила), аж до розуміння того, що "Сила в єдності".

Отже,

Магія сили фізичної

Тільки усвідомлюючи свої нерозкриті можливості й використовуючи уявні образи можна без тренувань домогтися більших успіхів, що дуже важливо не тільки для спортсменів, але й для звичайних людей, що бажають підсилити здоров'я. Багато написано про незвичайні фізичні можливості цілком звичайних людей, що проявляються в нестандартних ситуаціях.

У літературі описаний ряд методик, в основі яких лежать знання древніх воїнів і бійців, що дозволяють всім і кожному відчути міць, сховану глибоко усередині.

Магія сили фізичної здатна проявитися тільки при правильному виконанні вправ.

Якщо згадати образ богатирів, то можна помітити, що він докорінно відрізняється від зовнішності нинішніх силачів. У стародавності магія сили виражалася не в кількості м'язової маси, а в дійсній силі, що придасться не тільки в бойових діях, але й у побуті.

Розвивалася сила разом з характером і устремлінням до досягнення поставленої мети.

У розвитку сили основним мотивом було те, що неправильне використання фізичної сили спричиняє її втрату.

Поговоримо небагато про трансформацію. Під цим поняттям мається на увазі якась зміна як зовнішня, так і внутрішня. Але нас цікавить трансформація, поняття яке визначає магію сили, починаючи від її виникнення від старовини.

Людина має чудове вміння творити і створювати. Методика трансформації древніх допомагає наблизитися до світу природи, пережити всі відчуття, які доступні тваринному світу, за допомогою яких можна перейняти їхню магію сил.

Таке наближення до природи й тваринного світу, дають можливість усвідомити на іншому рівні своє існування, що і є початком щиросердного розвитку.

Магія сили енергетичної

Магія сили біополя (енергії) є одним із таємничих проявів сили, яка допомагає магам і екстрасенсам результативно проводить свої ритуали.

Треба сказати, що назва не зовсім вірна, цю силу варто розуміти як енергетичне поле, що сприяє реалізації бажань.

Будь-яка зміна в житті людини відбивається на рівні його енергетичного поля. Сила енергії виявляється в біополі й цілком залежить від енергетичного кістяка.

Магія сили психічної

Магія сили психічної виражається в прояві телепатичних здатностей, ясновидіння, екстрасенсорних здатностей.

Інтуїція – особлива магія сили, що проявляє невідомі здатності людини, що допомагає їхнім втіленням. У наш час можна ознайомитися з методиками, що дозволяють активізувати інтуїцію.

Магія сили бажання

Неправильно думати, що наші бажання приносять занепокоєння безпосередньо людині, що випробовує їх.

Часто говорять, що здійснення бажань залежить тільки від того, наскільки сильно людина хоче, щоб воно збулося: "якщо довго чогось хотіти, то це обов'язково збудеться".

Однак, цю приказку варто розуміти лише як те, що наші бажання впливають на навколишнє середовище нашого перебування, і не більше.

В усвідомленні і освоєнні магії сили Всесвіту дуже важлива магія внутрішньої сили, яку породжує бажання. Це – магія наміру.

Магія сили наміру

Магія сили наміру стоїть на ієрархічній градації вище сили бажання й має на навколишній світ, на суспільство значно більший вплив.

Сила наміру здатна змінити життєву ситуацію не тільки власника, але й інших людей, вона здатна створювати й руйнувати нові шари, керувати масами.

Цікаві приклади про бажання і намір

"Одного лише бажання піднятися в повітря недостатньо. Реалізується не саме бажання, а установка на ціль. Працюють не думки про бажане; думки – це лише піна на гребені хвилі наміру. Сила наміру стоїть за лаштунками сцени, на якій розгортається гра думок. І, однак, останнє слово за цією силою, яку можна приблизно означити, як рішучість мати і діяти."

"Бажання реалізує себе в створенні надлишкового потенціалу, власне, бажання досягти мети. Тому, саме по собі Бажання нічого не дає. Навпаки, чим сильніше бажання, тим активніше протидія рівноважних сил, тим менше шансів на успіх: якщо ви уві сні, бажаючи злетіти, будете роздумувати, можливо це чи ні, у вас нічого не вийде.

Зверніть увагу: бажання направлено на саму мету, а намір – на процес досягнення цієї мети.

Щоб полетіти, потрібно просто підняти себе в повітря наміром. Рука піднімається тільки тоді, коли думки про бажання відпрацювали, і залишилася одна рішучість діяти, <…> рука піднімається не бажанням і не рішучістю, а наміром. Реалізується не бажання, а намір."

"Вибір будь-якого сценарію <в сновидінні> здійснюється не бажанням, а твердою установкою на досягнення мети. Ви не міркуєте і не бажаєте, а просто маєте і дієте. Намір не міркує, досяжна мета чи ні. Рішення вже прийнято, тому залишається тільки діяти і намір реалізує себе в дії."

"Намір – дуже хитка якість. Його важко знайти, але можна і втратити. Наприклад, у паралізованого повністю втрачена сила наміру. Бажання рухати ногами є, а здатність перевести його в дію відсутня. Відомі випадки, коли паралізовані починали ходити під дією гіпнозу, або в результаті чудодійного зцілення. До них повертався намір."

"Намір є тією рушійною силою, яка управляє сценарієм в усвідомленому сновидінні. Але от питання: чому ж реалізуються і наші побоювання? Хіба їх можна зараховувати до наміру? Як в реальному житті, так і в сновидіннях, нас вічно переслідують варіанти зі сценаріями наших побоювань, неспокою, ворожості, ненависті. Адже, якщо я не хочу цього, я не маю наміру це мати? Однак ми все одно отримуємо те, чого щосили прагнемо уникнути. Виходить, спрямованість нашого бажання не має значення? Розгадка криється в ще більш таємничій і могутній силі, ім'я якій – зовнішній намір.

"Намір що-небудь зробити своїми силами всім знайомий – це внутрішній намір. Набагато складніше поширити дію своєї волі на зовнішній світ. Поняття зовнішнього наміру нерозривно пов'язано з простором варіантів. Всі маніпуляції з часом, простором і матерією, які не піддаються логічному поясненню, прийнято відносити до магії …або до паранормальних явищ."

"Намір названо зовнішнім, так як знаходиться він поза людиною, а тому непідвладний її розуму. Правда, в певному стані свідомості людина здатна отримати до нього доступ. Намір – це той випадок, коли "якщо Магомет не йде до гори, то гора йде до Магомета".

Якщо підпорядкувати волі цю потужну силу, то можна творити неймовірні речі. За допомогою цієї сили маги у давнину споруджували Єгипетські Піраміди і творили інші подібні чудеса."

Сила наміру – це основа всіх процесів життєдіяльності. Для того, щоб всі сили об'єдналися в одну силу потрібно якесь посилання, яким і може стати магія сили наміру.

Магія сили волі

Магія сили волі, яка за своїми якісними показниками вартує вище магії сили наміру, заснована на внутрішньому «стрижні», що у моменти психічних перевантажень дозволяє привести стан людини у відповідність. Розвиток подібного «стрижня» безпосередньо пов'язаний з трансформацією.

Загальноприйняте поняття про силу волі ми трактуємо, як уміння тримати себе в рамках, бути стриманим, холоднокровними, у тому випадку якщо цього вимагає ситуація. Насправді це бліда тінь того, що насправді являє собою магія сили волі.

До повного прояву всіх якостей сили волі можна дійти, лише в повній мірі пізнавши всі попередні рівні сили: сили наміру, сили бажання, психічні сили.

Магія сили духу

Сила духу – внутрішня непізнана субстанція, у якій утримується своєрідний зміст, пізнання якого відкриває новий рівень життєдіяльності. Магія сили духу може зненацька відкрити свою завісу, а може поступово коригувати світогляд людини.

Висновок

Вище перераховані сім проявів сили – 1) фізична сила, 2) сила енергії, 3) психічна сила, 4) сила бажання, 5) сила наміру, 6) сила волі, 7) сила духу – творять силу Всесвіту.

Треба відмітити, що вивчення методик початкових рівнів приводить не тільки до внутрішніх, але й до зовнішніх змін. Людина наочно демонструє не тільки зовнішні зміни, але й набуті здатності.

Про більш високі рівні такого не скажеш. Магія сили високих рівнів видимо не змінює людину. Всі зміни відбуваються на глибоких внутрішніх людських рівнях. Подібні зміни проявляються через певний час, коли людина досягне вершин майстерності володіння магією сил. Відбудуться не тільки внутрішні, а й зовнішні зміни, людина набуде надприродних здібностей, удосконалюючи які, буде в силах реалізувати неуявний потенціал.

Для того, щоб всі сили різних рівнів об'єдналися в одну силу потрібно якесь посилання, яким і може стати магія сили наміру.


Інтернет ресурси:

Магія сили й магія сили бажань - опис і характеристики магії сили

Трансерфінг реальності. Снобачення наяву

Чарівна сила наміру 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Не зовсім так пане Микола!
Для прикладу один з моїх друзів на НО не скільки бажає єдності, а скільки має намір, і про це я лишень зрозумів щойно завдяки вашому коментарю. Адже я весь час роздумував собі над тим чому він весь час інвестує солідні суми в НО, но при цьому за весь час він від сили написав лишень один коментар, і те що правда безглуздий коментар, та якби там не було, а намір у нього ще той, інакше він би не інвестував в НО (ТГ) а сидів би тут і коментував публікації і на тому все..
Тож відчуваєте різницю між бажанням і наміром??
Я ось наприклад повторюся ще раз. я це щойно про нього зрозумів зараз завдяки вашому коментарю.

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Застосовуймо силу наміру для об'єднання!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Василь Тодоров.
0
Ще не підтримано

Арсене, в статті цікавий матеріал. Але написано якось сумбурно, перемішано. Є повтори. Чи можна викласти якось логічно?

Радіємо!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую за увагу до теми. Вже все гарно ;).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Дякую за цікаву статтю. Хоча продовжую дотримуватися думки, що всякі "магічні штучки", які допомагають досягати своїх бажань, не важливі, в порівнянні з необхідністю духовного розвитку. Вміння маніпулювати енергіями має дуже малий позитивний вплив на підвищення свідомості людини.

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Пане Арсене, дякую за цікаву статтю. Основний висновок для себе я зробив такий -- щоб БАЖАННЯ здійснилось потрібно розвинути його в НАМІР, який іде після бажання. Важливо усвідомити це, що БАЖАННЯ іде попереду, виникає першим, до виникнення наміру. Іншими словами, НАМІР не може з’явитися без БАЖАННЯ.

Тому, виникнення БАЖАННЯ ЄДНОСТІ абсолютно необхідне для ЄДНОСТІ. Проте, для подальшого досягнення ЄДНОСТІ нам треба розвинути бажання в намір. Чи правильно я Вас зрозумів, пане Арсене?

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Не зовсім так пане Микола!
Для прикладу один з моїх друзів на НО не скільки бажає єдності, а скільки має намір, і про це я лишень зрозумів щойно завдяки вашому коментарю. Адже я весь час роздумував собі над тим чому він весь час інвестує солідні суми в НО, но при цьому за весь час він від сили написав лишень один коментар, і те що правда безглуздий коментар, та якби там не було, а намір у нього ще той, інакше він би не інвестував в НО (ТГ) а сидів би тут і коментував публікації і на тому все..
Тож відчуваєте різницю між бажанням і наміром??
Я ось наприклад повторюся ще раз. я це щойно про нього зрозумів зараз завдяки вашому коментарю.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Можливо, це від того, що Ваш друг намагається перескочити в осиленні сил? ;)
Сфокусуйте його на цих цитатах:

Цитата:
Готуючись відповісти на запитання: «Що таке магія сили?» треба пам'ятати одне золоте правило: вивчення і опановування означених вище сил треба проводити від простого до складного.

Цитата:
...людина буде пізнавати свої можливості поступово.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Відчуваю, що саме так, пане Миколо! ;).

Цитата:
Чи правильно я Вас зрозумів, пане Арсене?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Стаття справді сумбурна, але тема дуже важлива, тому будемо поблажливими до автора.

На мою думку, термін "намір" є синонімом терміну "віра". Віра - це внутрішня сила, основана на переконанні. Ось як сказано про віру-намір у Євангелії:

«Майте віру бога! Істинно кажу вам, що хто скаже цій горі: двигнись і кинься в море, та не сумніватиметься у своїм серці, але віруватиме, що відбувається те, що каже, – буде йому так. Тому й кажу вам: коли молитесь і просите, віруйте, наче все вже отримали, і буде вам» (Марко 11. 22–24).

Серцем у метафізиці називається безсмертна духовна сутність людини. Тому віра - це воля духовного "оператора", який керує земним софтваром (психікою) і хардваром (плоттю).

На санскриті слово "віра" означає "сила" в розумінні "духовна сила".

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Миро каже:
На мою думку, термін "намір" є синонімом терміну "віра". Віра - це внутрішня сила, основана на переконанні.

Мені здається, що “віра“ відрізняється від “наміру“ тим, що “віра“ не закликає прямо до дії а ОЧІКУЄ Боже благословення. А “намір“ є прямим початком власної дії. Зовсім інші психологічні основи цих ВІДЧУТТІВ. Єдине, що їх єднає, так це те, що віра і намір є відчуттями.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Я так не думаю :).

Миро каже:
...термін "намір" є синонімом терміну "віра".

І от чому:

Миро каже:
На санскриті слово "віра" означає "сила" в розумінні "духовна сила".

Віра - це вищий прояв знання, що і формує переконання. Тоді як Розум шукає рішення, то Дух (який вічний ;) ) - ні... він знає/вірує: "Вірую в те, що знаю" (у пана Явсе Світа трішки інакше ;), але він скоро виправить ;).
У свою чергу сила духу - найвищий прояв сили Всесвіту. Отже, Віра таки = Силі Духу. Слова Хреста "...коли молитесь і просите, віруйте", очевидно треба розуміти у значенні "будьте сильні духом".
Натомість сила наміру (5) - призвана об'єднати/увати сили Всесвіту різних рівнів:
нижчого - фізичну силу (1), силу енергії (2), психічну силу (3), силу бажання (4)
і вищого - 6) силу волі, 7) силу духу.

Вільнодум каже:
...віра і намір є відчуттями.

Чуттєві сили - це нижчі прояви сили Всесвіту: від 1 до 4.
Віра=сила духу (7) не є чуттєвою силою, а скоріше сутнісною. Як сутнісною є і сила волі (6).
А Намір (5) - є об'єднавчою силою, здатна об'єднувати чуттєві і сутнісні сили.

Це я не знаю, а скоріше відчуваю, що воно так і є.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

=))

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

=))

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Софістика. Все так як написано, але це якщо розуміти Віру як "довіру" :)

Сприймаю це:
"Хто доВІРЯЄ, той не знає (не відає).
А хто знає/відає, у того ВІРА=Сила_Духу сильна - саме та, яка "може гори пересувати".

Можете знанням пересунути гору? Це буде катастрофа планетарного маштабу. Переміщення гори Силою Духу буде гармоніювати з оточенням, бо Дух животворить.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ви особисто були свідком пересування гори вірою?
А знайомих які особисто були такими свідками маєте?
Або вже знайомих ваших знайомих які були такими свідками..???
Тому ви вірно підмітили що віра це наївність і тому вона є відмінною від наміру.

Чи можу я знаннями пересунити гору?
Вважаю що так!
Та проте знову ж таки самими простими голими теоретичними знаннями я її не пересуну, бо для цього діла мені потрібна відповідна апаратура, техніка та решту необхідних для цього діла речей.. А ще сомо собою що намір, бо на який мені сенс її попросту пересувати без причини??

А ви пане Арсене, вірою перенесунете хоча б коробочку сірників?=) (без зовнішніх маніпуляцій звісно що)
Якщо так, то я буду вашим учнем) позаяк мені чомусь забракувало тієї віри аби її пересунити=(( Натомість я знаю, що її завдяки відповідним знанням можна запросто пересунити на відстані не доторчкаючись до неї, але так я немаю такого наміру аби присвячувати своє життя ілюзіям, позаяк я й сам через свою наївність все життя і живу в цих ілюзіях, то я звісно що не буду опановувати ті знання, а ось побачити вашу віру (ступінь наївності) про яку ви тут глаголите) я б з радістю подивився))

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ви знали=вірили, в те що я на всі Ваші запитання відповім "ні!" ;).
Бачу, таки наші взаємини все більше входять у третю фазу ;) Чи не так? У наших діалогах це видно, хоча вважаю провокатором саме Вас, пане Альберте ;) ))))

Цитата:
Чи можу я знаннями пересунити гору?
Вважаю що так!
Та проте знову ж таки самими простими голими теоретичними знаннями я її не пересуну, бо для цього діла мені потрібна відповідна апаратура, техніка та решту необхідних для цього діла речей..

Одні уже повертали ріки "вспять" ;) Знаєте, що з того вийшло.

Цитата:
...А ще сомо собою що намір, бо на який мені сенс її попросту пересувати без причини??

1)причина - бажання, наслідок - намір. 2)причина - намір, наслідок - переміщена гора. Гора тут - це метафора, як у приказці "Гора з плеч", тут мова в цілому про перешкоду. Хоча, думаю, Ісус говорив саме про гору земної поверхні.

Якщо "Віра це наївність", то чому Ісус Хрестос казав саме про силу віри? Якщо це була "наївна довіра", то як вона може діяти? Тому я вважаю (поки що без перевірки, будемо вважати це моєю гіпотезою, яку колись таки вдасться перевірити і отримати її підтвердження) що "Віра" за Ісусом Хрестом - це саме Сила Духу. І от коли я досягну/набуду такої сили, тоді я зможу Вам, на всі вищезазначені Вами запитання, ствердно відповісти "Так!".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ясно!
Щодо сили віри, то чим наївніше віриш то тим просто напросто менше помічаєш реальність. Для прикладу можна як ви кажете Силою Духа, повважати що у людини там для прикладу є крила власне через що вона може запросто собі літати, після чого вона і справді починає літати, то через шизофренію вона автоматично не помічає як її друге роздвоєне его робить усе так аби вона дійсно літала, що з боку виглядало б приблизно наступним чином: для прикладу людина силою наївності запевнила що у неї є крила власне через що вона на перекір усім відмовляється бодай що небудь чути про те що її і неї просто немає, через що така людина починає роздвоюватися і одне его починає миттєво все підлаштовувати так аби друге его під свого сеансу перебування при свідомості бачила лишень те що їй потрібна для того аби бути упевненим що вона літає, отож з боку це виглядає так що людина каже що у мене є крила і я умію літати, і тут же всім в доказ починає наприклад залізати на стіл і з нього стрибати, а потім всім казати ну що бачили як я літав?? Що з боку можна подумати що людина зійшла з розуму. але насправді людина просто роздвоїлася де одне его працювало для іншого его..
Та довго все те пояснювати, ліпше вже зачекати поки ви набудете тої сили і самі мені на все відповісте=)
Так що Ісус тут абсолютно ні до чого, бо і по нині у нас по землі ходять Ісуси і силою духа творять чудеса, лиш ми не про всіх них знаємо щоправда, но я про таких чув за своє життя про двух..
Так що будьмо Ісусами=) і творімо вже нарешті те про що тут пропагуємо)
А то ну реально за 10 років читання Ж.С. жодна людина так і не опанувала якоїсь такої сили яка могла би нам посприяти більш гармонійному життю.. (це якщо ще взагалі не згадувати про війну яка триває у нас половину року і цілий рік вседержавного наглого злочинства)

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

Гарно перейшла розмова на розуміння віри.
Сила наміру є похідною, як і всі згадані сили.
Сила віри – рівнодійна всіх тих вище згаданих «сил»
А ще синонімом терміну "віра", як на мене, є уява.
Порівняємо: «Майте віру(уяву) бога! Істинно кажу вам, що хто скаже цій горі: двигнись і кинься в море, та не сумніватиметься у своїм серці, але віруватиме (уявлятиме), що відбувається те, що каже, – буде йому так. Тому й кажу вам: коли молитесь і просите, віруйте (уявляйте), наче все вже отримали, і буде вам» (Марко 11. 22–24).

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Силу у намір потрібно вкладати свідомо..І наміри повинні бути чисті і благородні..тоді все буде добре..Інакше можна стати заручником своїх намірів..тоді чекають розчарування..дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Ми зацепили дуже цікаву тему про БАЖАННЯ. Не завадить для більш повного розуміння цього поняття прослухати лекцію по каббалі під назвою “Розвиток бажання“. Лекція починається після 15-и хвилин музикального вступу :)

https://www.youtube.com/watch?v=z8whh71_guw

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Усім дякую за те, що звернули Вашу увагу і приділили частку свого безцінного часу до цієї теми і, що важливіше, написали свої відгуки! Дякую!
За сумбурність перепрошую... бачу, потрібно було зберегти в чернетки, ще раз вичитати, і лише потім публікувати. Але... так хотілося чим скоріше донести цю цікаву інформацію до компанійців!!!
Наразі вже все поправив, хоча можливі і подальші правки/добавки ;)
РаДію разом з Вами!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Альберт Саїн дав гарне пояснення бажання і наміру на прикладі НО:
- ті, що мають бажання, - коментують,
- ті, що мають намір, - інвестують.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Так, справді дуже влучно!
Продовжуймо далі:
- ті, хто мають силу волі - творять,
-тим, хто мають силу духу - підвладне все! ("Гори пересувають")

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Тим, хто цікавиться темою сили. Є така книга, автор Шерстенников, назва "Сім горизонтів сили". Сам я не читав, просто переглянув, а оце згадав, що у статті теж говориться про сім різновидів сили. Що це - збіг чи ні?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Цікава тема і стаття теж цікава. Але дуже емоційна і тому сумбурна.
Як на мене, то варто змінити послідовність розташування "сил".
1. Сила Духу, бо він вічний, тут і завжди.
2. Сила Бажання або Мрії, бо це створення Духом абстрактного образу.
3. Сила Наміру. В самому слові вже є пояснення, це примірювання, створення плану реалізації Бажання.
4. Сила Волі, або перехід до активних дій.
5. Сила Психіки чи емоцій. Вони виникають уже в процесі реалізації Бажання.
6. Сила Біополя.
7. Сила Фізичного тіла

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Логіка в цьому дійсно є, пані Сопілкарко. Дякую.
Однак, у Вашій схемі бачу ЯВну передачу сили (пасивний розвиток базований на очікуванні чогось) від Сили Духу до Фізичної Сили. Але, що таке Логіка - це прерогатива Розуму чи Духу?

Ми звикли, що Розвиток йде від простого до складеного (скЛАДного). "В здоровому тілі - здоровий дух", наприклад. Тобто, розвиток активний, що передбачає роботу, самовдосконалення.

І.Каганець нам роз'яснив, що Підсистема входить до Системи. А яка система в системі Сила Всесвіту більша - Сила Духу чи Фізична Сила?

Хм-м-м... Можливо ми маємо справу з двонаправленим вектором дії Сили Всесвіту? Від Сили Духу - отримуємо милість/любов; натомість дії Людини мають бути спрямовані на удосконалення/розвиток від Фізичної Сили до Божественного стану, Плеканню в собі Сили Духу?

Дякую за коментар, пані Сопілкарко. Він спонукає до усвідомлення нового.
Пізнаємо разом! ))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Спочатку було Слово. І Слово було - Бог.
Тобто спершу все ж таки має бути Ідея. певне уЯВлення, а вже потім активні дії на фізичному рівні.
А застосування сили без Ідеї чи плану це руйнування, шлях ентропії.