Зображення користувача Зоріна Небокрай.
Зоріна Небокрай
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Чому жінки ближчi до просвітлeння?

 Уривок з книги Екхарта Толле  “СИЛА МОМЕНТУ ЗАРАЗ”. 

У Дао Де Дзин, одної з найбільш древніх і мудрих з коли-небудь написаних книг, Дао, яке може бути переведено як Суще, являє собою "нескінченну, вічно існуючу матір всесвіту". Природно, що жінки до цього ближчі, ніж чоловіки, так як вони віртуально "втілюють" Непроявлене. Більш того, всі творіння і всі речі повинні, в кінцевому рахунку, повернутися до Джерела. "Все розчиняється в Дао. Одне Дао вічне ".

 Можеш чути читання з Євангеліє, таке як: "Не думай про день  прийдешній, бо день  завтрашній сам подбає про себе", або "Ніхто з тих, хто береться за роботу і озирається назад не годиться для Царства Божого". Роби, що повинно - і будь що буде!
         У відсутності часу, в моменті Зараз - всі  проблеми розчиняються.  Стражданню необхідний час; воно не може жити в моменті Зараз.
     Процес мислення став захворюванням. Адже хвороба настає тоді, коли порушується рівновага. Наприклад, в тому, що клітини тіла діляться і розмножуються, немає нічого ненормального, але якщо цей процес триватиме, не погодившись з організмом в цілому, то вони почнуть розмножуватися безконтрольно, і тоді починається хвороба.   Зауваження: Розум, при його правильному використанні, є досконалим і неперевершеним інструментом.

При неправильному ж застосуванні він стає надзвичайно руйнівним. Висловлюючись точніше, це не те, що ти, можливо, якось не так їм користуєшся - зазвичай ти їм взагалі не користуєшся. Він користується тобою. Ось у чому хвороба. Ти віриш у те, що ти є твій розум. А це помилка. Це інструмент заволодів тобою. Дозволь мені запитати тебе ось про що: чи можеш ти звільнитися від свого розуму за власним бажанням? Чи знайшов ти кнопку "вимкнути"?

Це означає, що розум використовує тебе. Ти несвідомо ототожнив себе з ним, тому навіть не знаєш, що став його рабом. Це майже як якби хтось заволодів тобою, не поставивши тебе до відома, і ти приймаєш цю володіючу тобою істоту за самого себе. Свобода починається там, де ти усвідомлюєш, що тобою ніхто не володіє, що ти не є об'єктом володіння, тобто не являєшся мислителем. Знання цього дозволяє тобі спостерігати за буттям. У той момент, коли ти берешся спостерігати за мислителем, починає активізуватися більш високий рівень свідомості. Тоді ти приходиш до розуміння того, що за межами мислення існує безмежне царство розуму, і що думка є лише крихітною частиною цього розуму. Ти також розумієш, що абсолютно все, що дійсно має значення - краса, любов, творчість, радість, внутрішній спокій, - виникає за межами розуму. Тоді ти починаєш прокидатися.

 

ЧОМУ ЖІНКИ БЛИЖЧI ДО ПРОСВІТЛEННЯ
 Однакові перешкоди на шляху до просвітлeння для чоловіків і жінок, але акценти різні.
  Взагалі кажучи, жінці легше відчувати своє тіло і бути в ньому, тому вона природним чином знаходиться ближче до Сущого і потенційно ближче до просвітлeння, ніж чоловік. Ось чому, багато стародавніх культур інстинктивно вибирали жіночі фігури і їх аналогії для символізації або зображення безформної і трансцендентальної реальності.

Часто це уявлялося як лоно, що дає початок, народження всякому творінню, що підтримує і живить його протягом життя у світі форм. У Дао Де Дзин, одної з найбільш древніх і мудрих з коли-небудь написаних книг, Дао, яке може бути переведено як Суще, являє собою "нескінченну, вічно існуючу Матір Всесвіту". Природно, що жінки до цього ближчi, ніж чоловіки, так як вони віртуально "втілюють" Непроявлене. Більш того, всі творіння і всі речі повинні, в кінцевому рахунку, повернутися до Джерела. "Все розчиняється в Дао. Одне Дао вічне ".

Оскільки це Джерело пред"являється маючим жіночий початок, то в психології та міфології це зображується світлою та темною сторонами жіночого архетипу.
          Коли розум бере гору і люди втрачають зв'язок з реальністю своєї Божественної суті, то вони починають думати про Бога, як про істоту в образі чоловіка. Суспільство перейшло під чоловіче домінування, і жінка займає підлегле становище стосовно  чоловіка.


Я не пропоную повернення до ранніх уявлень божественного у вигляді жіночого початку. Зараз деякі люди використовують термін Богиня замість терміна Бог. Вони просто відновлюють давним-давно втрачений баланс між жіночим і чоловічим, і це добре. Але все ж це не більше, ніж подання і концепція, можливо, придатні на якийсь час, так само як бувають тимчасово корисними карта або покажчик, але які є швидше перешкодою, ніж допомогою, якщо ти готовий сам усвідомити ту реальність, яка стоїть за усіма цими концепціями та уявленнями.


             Що, однак, залишається правдою, так це те, що енергетична вібрація розуму по своїй суті є чоловічою.  Розум чинить опір, бореться за контроль, використовує, маніпулює, атакує, намагається хапати, володіти і т. д. Ось чому традиційний Бог - це патріархальний, контролюючий авторитетний тип, найчастіше в образі розгніваного чоловіка, перед яким ти повинен жити в страху, як вселяє Старий Завіт. Цей Бог - проекція людського розуму.
         Щоб вийти за межі розуму і возз'єднатися з глибшою реальністю Істинного, потрібні зовсім інші якості: поступливість, відсутність засудження, відкритість, яка дозволяє життю бути, а не опиратися йому, здатність все тримати в люблячих обіймах свого розуміння.

Всі ці якості набагато ближче до жіночих принципів. Тоді як енергія розуму - тверда і фригідна, енергія Сущого - м'яка і поступлива, і, крім того, вона нескінченно могутніша  розуму. Розум управляє нашою цивілізацією, в той час як усе життя на нашій планеті і за її межами перебуває  під опікою Сущого.

Суще - це той самий Інтелект, чиїм зримим проявом є фізичний всесвіт. І хоча жінки потенційно ближчі до нього, чоловіки теж здатні знайти доступ до цього всередині себе. Число жінок, які наближаються зараз до стану повної усвідомленості, перевищує число чоловіків, і в найближчі роки буде рости ще швидше. Чоловіки, в кінцевому рахунку, можуть підтягтися до них, але ще протягом значного часу розрив у рівні свідомості чоловіків і жінок буде зберігатися на користь жінок.

Жінки знову знаходять функцію, яка є їх правом від народження і, отже, повертається до них більш природно, ніж це відбувається у чоловіків, а саме: функцію бути містком між проявленим світом і непроявленим, між фізичним і духовним.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Щиро дякую,Оксано! Внесла поправки.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Коментарі

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

"Чому жінки ближче до просвітлення" - Чому жінки ближчі до просвітлення?
"по відношенню до чоловіка". - стосовно чоловіка.
"У той час як..." - Тоді як...
"знаходиться під опікою Сущого" - перебуває під опікою Сущого.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Щиро дякую,Оксано! Внесла поправки.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Екхарта Толле-це Велика людина сучасності.Нам в Україні бракує таких людей..Пані Зоріна дякую за вашу працю..Не переживайте,що вас не ставлять на перші шпальти НО..Головне,щоб у вас було внутрішнє відчуття реалізованості..Бачити чоловіки знову граються у війну,політику і танки..великі діти..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Явсе Світ каже:
..Пані Зоріна дякую за вашу працю..Не переживайте,що вас не ставлять на перші шпальти НО..Головне,щоб у вас було внутрішнє відчуття реалізованості..

Я хоч і не є шанувальником публікацій пані Зоріни, та проте мені вкрай сумно було коли ось цю чодову публікацію Людина позбудеться коду старіння не висвітили на головній сторінці НО(( Натомість дуже радий що пані Зоріна дозволила мені віднести її публікацію до своєї теми)) через що власне з нетерпінням чекаю поки пан Арсен Дубовик допоможе мені у цьому плані.. Адже це для мене буде за честь мати таку публікацію у своїй темі "САС" за яку я готовий відповідати за все що там є написано з позиції звісно що моєї теми "САС"))
Ех, і де ж той пан Арсен Дубовик пропадає)))

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Друзі мої хороші, дякую за підтримку. Я говорила не про головну сторінку НО, а про те, що мої статті не появляються в переліку останніх публікацій, зліва. Мої статті не фіксуються, що вони існують, тоді як інші там перераховані. Хіба це справедливо? Воно то нічого не надає, але чому так діється? Прийшла розгадка сьогодні, це мене підводять писати про патріархизм системи і недооцінку нею жіночого початку, тому дають це відчути на власній шкірі. Це так заплановано з вищої волі, побачити всі фальсифікації нашого фізичного світу.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ех ці вже жінки)))
Пані Зоріна) на мою думку слід варто орієнтуватися більше власне на прихильників читачів ваших публікацій аніж як на саму редакцію цього сайта)) Як не як, а вони принаймні вам хоча б не заважають розкривати ваші жіночі таланти) що вже є величезним позитивом=)
Гірше було б якби ваші публікації редагували на власний розсуд без врахування ваших внутрішніх відчуттів, от тоді я би був із вами солідарним у цьому плані) А так на мою думку буде куди цікавіше якщо ви просто почнете формувати свій клуб прихильників ваших публікацій) які в більшості випадків походять саме з ваших власних роздумів, без банальних переопублікацій якихось інших авторів статей..

Зображення користувача Улько Коломийський.
0
Ще не підтримано

Жінки ближчі до просвітлення ? Так, тому, що чоловіки повинні докладати більше зусиль, здобувати перемогу над собою, а не просто брати те що практично дано жінкам. І якщо просвітлені жінки переважають чоловіків за кількістю, то чоловіки переважають за якістю. Жінки по природі своїй відповідальні за розмноження, тоді, як чоловіки за вдосконалення.

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Гарна думка: “потрібні зовсім інші якості:... здатність все тримати в люблячих обіймах” ...

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую п. Альберте, ви прямо все знаєте, як дід-мудрець, все гарно сказали.
П . Улько "Жінки по природі своїй відповідальні за розмноження, тоді, як чоловіки за вдосконалення." Не знаю хто таку думку і коли вніс, і вона може бути правильною, хоч сьогодні пізнаємо світ по-новому. Читаємо те саме, але розуміємо інакше, ніж 10 років тому. Є загадка розгадати слова: Геніальний і Генітальний. Так може і визначитись роль жінки і чоловіка. А Творець- розмножує чи удосконалює? Вважаю, що чоловіки є охоронці того, що творить жінка. Хоч ще щось нове виявиться.
А стосовно, що чоловік переважає за якістю, то це є великим здобуттям і приємно це знати, і будемо дружити з якісними хлопцями.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Все більше переконуюсь:
Жінка - це душа, а чоловік - розум. Одне без одного не можуть злетіти. Взаємодія душі з розумом і розуму з душею - творча сила. Душа знає, але не може здійснити... розум може.
Розум може будувати будинок з готових цеглинок, а душа знає і про інші будівельні матеріали та конструкції.
Пані Зоріно, таки "вода камінь точить". ;)

Зоріна Небокрай каже:
... Вважаю, що чоловіки є охоронці того, що творить жінка. Хоч ще щось нове виявиться....

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Чоловікам легше досягнути Просвітлення. Тому, що вони володіють абстрактним мисленням і прагнуть до нових висот. Саме тому серед вчителів людства майже всі чоловіки. Еволюційний розвиток зробив жінок більш приземленими і дріб’язковими, завдяки чому вони можуть гарно виконувати обов’язки, які для них відведено Всесвітом. Як казав колись Задорнов "чоловіки думають про те, хто буде наступним президентом, чи хто виграє чемпіонат світу з футболу, а жінки в той час думають як купити на ринку те, те і те, та ще й вкластися в таку то суму". Хоча це ні в якому разі не означає, що жінки не можуть займатися духовними справами.

Також треба враховувати, що дух людини втілюється в різні статі, тому говорити про перевагу чоловіків чи жінок немає сенсу, просто кожен має бути на своєму місці.

Ще у чоловіків більше часу на духовні справи. Можна прийти з роботи і зайнятися чимось цікавим, а жінці ще треба зварити їсти, нагодувати дітей, поприбирати )))))))) Жартую, насправді, ми, чоловіки деколи допомагаємо, і в жінок теж з’являється час на духовні справи :)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Та уж на цьому сайті явно багатьом бракує мінімальних знань з психофізіології..

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Ну, в такому разі можете опублікувати статтю вашого авторства про відмінності чоловіків і жінок в психофізіологічному плані. З задоволенням почитаємо і прокоментуємо :)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Так написано ж вже кучу таких публікацій..
Просто не кожному дано в силу індивідуальних обставин те діло усвідомити ось і все.. Цим же людство і різниться що воно по суті діл живе в одному вимірі в багато просторових світів..=) Нема сенсу старатися не для тієї категорії, є просто сенс підтримувати ті знання які є легкодоступними, ну і по бажанню мати із такими людьми спільні справи)

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

П. Доброславе, мені здається, що ви спустилися з неба.
Коли захочете живитися праною тоді зрозумієте, що прийдеться Его розуму вимкнути, а слухати себе внутрішнього, щоби перейти на вищий щабель. Перехід- це вимкнути розум і допустити до тіла Творця. Дозвольте і не пручайтеся. Цікаво подивитись, які чоловіки потім стануть.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!