Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вибори-2014: Що це було?

Категорія:

Спецтема:

Ось і відбулися президентські вибори. Саме час провести розбір польотів і відповісти на запитання «Що це було?» Спробуємо проаналізувати події останніх трьох місяців максимально об’єктивно, без емоцій. Як говориться, тільки фактаж, нічого особистого.

Ми вже говорили про те, що до початку 2014 року Україна розвивалася в рамках «геопаразитичного балансу», зафіксованого Будапештським меморандумом 1994 року і Конституцією 1996 року. Сутність цього балансу, фактично – злочинної змови, полягала в тому, що українська владна верхівка вільно грабує український народ, але при цьому чесно ділиться з Заходом і Росією. Руйнування балансу почалося ще з 2013 року. Ось як це було.

Хроніка подій

1. Режим Януковича у своїй жадібності перейшов прийнятні межі, чим  викликав загальне озлоблення. Для легалізації награбованого він почав рух на Захід – до своїх грошей. 

2. Таке порушення балансу викликало роздратування Росії, яка системно працювала на повернення України. Після здійснення невідомих нам виховних заходів (ходили чутки, що Януковичу пригрозили ліквідацією), він у листопаді 2013 р. рвонув у Митний Союз.  

3. Різка зміна курсу викликала нерозуміння населення, передусім молоді. 21 листопада почався Євромайдан. Після побиття студентів 30 листопада він перетворився на Майдан, спрямований не в ЄС, а проти існуючої кримінальної влади.

4. Після спроби парламенту 16 січня 2014 року запровадити диктаторські закони, в Україні розпочалося антикримінальне повстання. Для придушення повстання влада за підтримки Росії пішла на викрадення, катування і знищення сотень активістів (донині маємо сотні зниклих безвісти). Це посилило рух правлячої верхівки до Москви.   

5. За сприяння Заходу відбувся переворот, внаслідок якого до влади прийшло політформування Юлії Тимошенко (Турчинов, Яценюк, Аваков, Парубій та інші). Підставою для перевороту став розстріл «Небесної сотні» 20 лютого 2014 року. Відсутність розслідування цього злочину новою проамериканською владою вказує на її причетність до нього. Наступного дня після втечі Януковича Яценюк заявив про прискорений рух до ЄС. Почався рух на Захід.

6. З вечора 20 лютого починається новий спалах народної активності: громадські блок-пости на дорогах, перевірка маєтків попередньої влади, визволення ув’язнених. Головне гасло – ЛЮСТРАЦІЯ, тобто відсторонення від влади корумпованих чиновників, покарання злочинців, повернення награбованого. Реалізація цього гасла означає повну ліквідацію існуючої системи. Це наводить жах як на українську правлячу верхівку, так і на російську, адже революційні ідеї вже почали поширюватися в Росії.

7. Розуміючи небезпеку революційних процесів і руху України до НАТО, Росія вже з 20 лютого розпочинає окупацію Криму. Це дозволяє Путіну різко підвищити свій рейтинг в Росії, заблокувати поширення інформації з України, зміцнити владу, придушити внутрішню опозицію, консолідувати суспільство і здійснити силовий тиск на Україну. Мета тиску – домогтися від української влади припинити рух на Захід. Тиск не спрацьовує: проамериканська влада готова позбутися Криму заради збереження свого панування на решті територій, а загроза війни для неї тільки корисна, адже повністю знімає з порядку денного тему люстрації. Для своєї легітимізації нова влада 22 лютого оголошує дострокові президентські вибори. Москва заявляє, що ніколи їх не визнає, бо легітимний президент Янукович дієздатний і перебуває на території Росії. Москві нема з ким домовлятися в Україні, тому переговори ведуть між собою Москва і США. 5 березня під час зустрічі держсекретаря США Джона Керрі і російського міністра іноземних справ Сергія Лаврова Росія висунула головну вимогу – припинення руху України до НАТО. 

8. США не реагують на ці вимоги. Росія нарощує тиск на Україну, організовуючи на Сході сепаратистський рух і залякуючи вторгненням регулярних військ. Поширюються чутки про можливість бомбардування Києва, народ починає цікавитися бомбосховищами. США і ЄС поступово розгортають точкові економічні санкції. Росія опиняється в міжнародній ізоляції, США посилюють свій вплив на Європу. Усі сторони конфлікту терплять економічні збитки.

9. Українська влада розпочинає на Сході антитерористичну операцію (АТО). У цей час українські підприємства продовжують поставки в Росію військової техніки. Формування української армії і народної самооборони відверто саботується новою владою. 24 березня за наказом Авакова без суду убивають лідера Правого сектора на Західній Україні Олександра Музичка. Народна допомога до армії майже не доходить, паразитична верхівка далі продовжує розкрадання, для участі в АТО посилаються не оснащені і не навчені новобранці. Народ починає розуміти, що влада боїться озброєного народу більше, чим окупантів. Усе більше спостерігачів починають вважати події на Сході імітацією війни, своєрідним реаліті-шоу для відволікання уваги. Розгортається самоозброєння і військова самоорганізація українців, створюється Українська Резервна Армія та інші центри військової підготовки, Українська асоціація власників зброї створює в Києві оперативний штаб.  

10. Власник 5-го телеканалу олігарх Петро Порошенко 31 березня  застосовує нову маніпуляційну технологію, внаслідок чого різко виривається вперед  у президентських перегонах. В його особі з’являється суб’єкт переговорів, який задовольняє і паразитичну систему, і США, і Росію. 23 травня Путін несподівано заявляє, що відтепер вибори в Україні є легітимними і він визнає їх результати. Це означає, що відбулась домовленість між Росією, США, Порошенком та іншими олігархами. Включився механізм якнайскорішого завершення конфлікту, адже кожний день – це економічні втрати. Для перемоги Порошенка в першому турі блокується Донбас, де  Порошенко майже не має підтримки (до 6%).

11. Як і слід було очікувати, Петро Порошенко перемагає в першому турі, причому на Донбасі за нього зненацька голосує аж 35% виборців.   

Висновок

1. За останні три місяці ми пережили подій більше, ніж за три роки. Життя прискорюється.

2. Протягом весни паразитичній системі вдалося тимчасово приборкати українську революцію і до олігархічного парламенту додати президента-олігарха.

3. Наявна система виборів показала свою безглуздість і вразливість до маніпуляцій: всього за 2 місяці симпатії електорату вдалося змінити на протилежні.

4. Сім’я Януковича зберегла гроші, оргструктури і вплив. Жодного високопоставленого злочинця не покарано.

5. Тимчасово відновлено геополітичний баланс 1994 року: тимчасово тому, що відбулося руйнування трьох основоположних міфів, на яких цей баланс тримався – про братній «російський народ», «Захід нам допоможе», «міжнародні гарантії безпеки».

6. З’явився новий гравець – озброєний український народ, який усвідомив, що гарантом безпеки є тільки він сам. «Весняне загострення» здійснило селекцію населення і виявило справжніх лідерів.

Чого чекати

1. Відновлення української армії далі саботуватиметься владою, яка звично продовжуватиме «пиляти бюджет».

2. Влада підтримуватиме напруження задля блокування люстрації. 

3. Росія і Захід нарощуватимуть свій вплив на Україну.

4. Завдяки появі нових лідерів почнеться їх швидка самоорганізація, передусім мілітарна.

5. Почнеться інтенсивне суспільне осмислення фундаментальних проблем України і шляхів їх розв’язання.

6. Неминуче виникне конфлікт між реставрованою паразитичною системою і громадянським суспільством, що викличе Майдан-3 вже цього або наступного року.  

7. Нова українська нація створить нову державу і стане засновником нового геополітичного балансу.          

А це для душі:

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Все правильно в цій статті.От тільки щодо відсутності розслідування розстрілу майданівців,то я не думаю,що нинішня влада безпосередньо причетна до цього.Як ми пам`ятаємо,це регіонали позвозили в Київ "тітушок" і роздали їм зброю.Відповідно і снайпери діяли за наказами тих же осіб.Відсутність розслідування цих злочинів пов`язана,на мою думку,з корупційними зв`язками нинішньої влади з колишньою.І при розслідуванні,випливло б на поверхню багато незручних для недавніх "опозиціонерів"фактів.І я повністю погоджуюсь з Ольгою Олешкою!Будуємо свою паралельну реальність!

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Один мій товариш сказав: в жидів владу демократичним шляхом не забереш

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Ось я знову повівся на заклики: «прийди на вибори, від твого голосу ВСЕ залежить...»
ТЬХУ!!!
Лохотрон спрацював на 100 відсотків. Наступного разу потрібно буде розстрілювати всіх тих, хто ще буде мені таке говорити!

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Поживемо - побачимо, все змінюється;)

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Суспільство дозріває і таки дозріє!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую за аналіз, пане Ігоре! Саме такі публікації і тримають аудиторію НО.
Дуже хочеться, щоб народ не "заснув" після виборів і це так й відбулося б насправді:
"п. 5. Почнеться інтенсивне суспільне осмислення фундаментальних проблем України і шляхів їх розв’язання."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Напевно так воно і є насправді..Легко маніпулювати людьми,які вважають себе вільними,а по правді є рабами паразитичної системи,що панує на Землі...дякую ..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Люди задаються таким же питанням:
Після виборів. 10 пунктів про Порошенка і майбутнє
Ось одна цитата: "Оглядачі одностайні Порошенко розумний і має організаторські здібності. Але одностайні і в іншому: він продукт системи проти якої і повстав Майдан."
Отже, "«Попавши на дєньгі», не шукайте ворожки: вона точно не зарадить."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"6. Неминуче виникне конфлікт між реставрованою паразитичною системою і громадянським суспільством, що викличе Майдан-3 вже цього або наступного року."
?Ви думаєте буде повторення Т.Г.Шевченко - Гайдамаки [MP3] [uk]?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ольга Олешка.
0
Ще не підтримано

Тільки вперед! Будуємо свою реальність поруч з запропанованою владою!Втрачати нічого,а здобувати є ЩО!!!
Хай буде поступ вперед!

Все буде так,як ми захочемо!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Додав послання Порошенка українському народу (відео).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Все правильно в цій статті.От тільки щодо відсутності розслідування розстрілу майданівців,то я не думаю,що нинішня влада безпосередньо причетна до цього.Як ми пам`ятаємо,це регіонали позвозили в Київ "тітушок" і роздали їм зброю.Відповідно і снайпери діяли за наказами тих же осіб.Відсутність розслідування цих злочинів пов`язана,на мою думку,з корупційними зв`язками нинішньої влади з колишньою.І при розслідуванні,випливло б на поверхню багато незручних для недавніх "опозиціонерів"фактів.І я повністю погоджуюсь з Ольгою Олешкою!Будуємо свою паралельну реальність!

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Ветерани польської Солідарності давали поради Майдану і головним називали не покидати товаришів, визволяти захвачених. Тим більше, розслідування вбивств. Якщо новий уряд не розслідує всіх порушень проти майданівців, то він не може вважатися легітимним.

VAKULA

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

І ще один момент!Оскільки міліція,СБУ та інші правоохоронні органи не змінились і залишили майже усіх начальників на своїх посадах,то і розслідування проводити нема кому.А у радикальних змінах у цих органах не зацікавлена нинішня влада,через власний страх.Страх,що змінені правоохоронці стануть на захист народу і допоможуть йому знести і цю корумповану владу.Так що система знову стабілізується і зміцнюється!Але це до тих пір:"поки не буде укладено нову угоду - щоб здерти з них шкіру" (із цитати Луї Повеля і Жака Берж'є).Тільки вже чекати довго не доведеться!Пульсар прокинувся і все тепер відбуватиметься значно швидше ніж раніше!

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Олексій Репецький.
0
Ще не підтримано

Мені іноді здається, що ми нація клінічних ідіотів які не мають ні розуму, ні пам'яті, ні волі... Навіть не знаю, що повинно статися, щоб наш народ нарешті прокинувся від гіпнотично-рабського сну...

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Повинен статися "Перехід-IV"!Нове переродження!

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

repetskij каже:
Мені іноді здається, що ми нація клінічних ідіотів які не мають ні розуму, ні пам'яті, ні волі... Навіть не знаю, що повинно статися, щоб наш народ нарешті прокинувся від гіпнотично-рабського сну...

Заміна його іншим народом..

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Після того,як прокидаєшся,проходить і сон.Не кожен захоче жити в реальності.Для них солодкий сон дорожчий за правду..дякую.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ви про ЦЕ, пане Явсе? ;)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Так пане Арсен.Але в нашому випадку ніхто нам навіть не пропонує вибір подібний до того який був у фільмі..можливо люди ще не готові до переходу...дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

"..що викличе Майдан-3 вже цього або наступного року. " Ось це найбільш цікаве.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Головне, щоб не було домовленості США та Росії за спиною України.

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Щоб не було подібних домовленостей, не потрібно ставити на жодну з цих конячок. ;)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Творимир Здобудьволя.
0
Ще не підтримано

Ось як "тяжко" працював "трудяга" П.Порошенко в ВР з 2012р :
http://dosye.com.ua/news/2014-05-27/poroshenko-v-rade-valjal-duraka/68385/

Немає релігії понад істину

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Чекати лишилось недовго, кожен вибере собі те, що йому важливе і буде жити в ньому

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)